nowy trend kulinarny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » nowy trend kulinarny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: nowy trend kulinarny

Witam :-).

Mam mały dylemat. Moi nastoletni synowie po powrocie z wakacji zakomunikowali mi, że od września na śniadania nie jedzą nic co jest białe.

W pierwszej chwili się ucieszyłam: są sałatki rybne, warzyne, pasty itp., ale układając menu na kolejny tydzień zaczynam widzieć to w ciemnych kolorach. Z jednej strony dorastająca młodzież i ich zapotrzebowanie na różne składniki odżywcze, szczególnie białko i wapń z drugiej ich nowy trend kulinarny.

Macie może jakieś ciekawe pomysły, podpowiedzi?

Zabarwianie twarożku i mleka buraczkami, sokiem marchewkowym przerabiałam kiedy mieli 2-3 lata ;-).

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Iceni (2013-09-04 20:03:07)

Odp: nowy trend kulinarny

Rób im omlety big_smile roztrzepane jajka są żółte big_smile
owsianka na wodzie z suszonymi owocami albo orzechami
kanapki z humusem ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Hummus )

---
nie jedzą nic białego na sniadania - a przez resztę dnia?

3

Jak mają takie wymagania to niech sobie sami robią jedzenie. Co oni 2 lata mają? Mają swoje pomysły by nie rzec wymysły, to niech je realizują. szybko im się znudzi, jak mamusia przestanie im gotować i powróca do normalnego jedzenia.

4

Też nie rozumiem, jak to możliwe, że nastolatkowie mają śniadanie podetknięte pod nosek i jeszcze wymyślają, czego to oni nie będą jeść... Mają po dwie sprawne ręce? Poradzą sobie ze zrobieniem kanapek czy jajecznicy.

5

Ale chodzi tylko i wyłącznie o biały kolor? A może chodzi o białko? Albo białe pieczywo? W przypadku pierwszym - nie widzę najmniejszego sensu takiego wydziwiania i polecam wybić im to z głowy. W pozostałych - warto dopytać najpierw skąd ten pomysł.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » nowy trend kulinarny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024