stopy wrażliwe na wszystko:(( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » stopy wrażliwe na wszystko:((

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: stopy wrażliwe na wszystko:((

Zaczyna się okres zakładania krytych butów co wiąże się dla mnie ze sporym problemem... Moje stopy są wrażliwe dosłownie na wszystko! Dodam, że stopę mam nie dość, że małą, szeroką w palcach, to w dodatku rozmiar-połówkę - 36,5, który znaleźć można raczej rzadko... Nieważne, czy but jest z dobrego tworzywa, lepiej wykończony - od każdych robię sobie na stopach otarcia, odciski sad zaczynając od szpilek, kozaków, kończąc na sandałach, klapkach, ostatnio zainwestowałam w buty na niewysokiej koturnie było to nawet 36,5 i po 10 min chodzenia już ledwo stawiałam kroki, a purchli 8, istna masakra sad nawet głupie adidasy (kupiłam easytone reeboka, co wiem, że było ogromnym błędem bo nie są to 'normalne' buty sportowe) obcierają mnie na piętach po kilku minutach... jakby jeszcze tego było mało, 3 lata temu miałam małą przygodę i obiłam sobie nieco palucha, po czym od tego czasu paznokieć (który odszedł) nie odrósł normalnie i odczuwam go w większości krytych butów...
Macie może podobnie? Znacie może sposoby na tego typu 'przewrażliwione' stopy? Byłabym wdzięczna !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: stopy wrażliwe na wszystko:((

Ja bym zaczęła od wizyty u dobrego ortopedy żeby wykluczyć wady anatomiczne bądź jakieś zwyrodnienia w obrębie stopy. Płaskostopie, jakieś zapalenia stawów czy ścięgien, zwyrodnienia stawów itp...

3

Iceni napisał/a:

Ja bym zaczęła od wizyty u dobrego ortopedy żeby wykluczyć wady anatomiczne bądź jakieś zwyrodnienia w obrębie stopy. Płaskostopie, jakieś zapalenia stawów czy ścięgien, zwyrodnienia stawów itp...

Ortopedę już brałam pod uwagę jako całkowitą ostateczność... Myślałam może raczej, że to jakieś wady skóry, czy może pomagają jakieś maseczki domowe, kremy, okłady... Sama już nie wiem...

4

A jak na co dzień dbasz o stopy? To ważne aby opiekować się nimi przez cały rok, a często o tym zapominamy niestety.

5

KIedyś słyszałam w autobusie rozmowę dwóch dziewczyn właśnie o takim problemie jak twój. Jedna z nich miała duży problem z nogami i obtarciami. Z tego co usłyszałam okazało sie że powodem były hormony. Nie wiem za bardzo czy jest to mozliwe, ale tak słyszałam. Może ktoś więcej coś na ten temat wie?

6

Dobrze robią masaże stóp, a obuwie musi być dobrej jakości np Ecco

7 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-03-25 22:23:39)

ja mogę jedynie poradzić a propos usuwania odcisków i tego typu nieprzyjemności to dla mnie najbardziej nieinwazyjną i przyjemną (a przy okazji tanią) metodą okazała się spam w formie takich foliowych skarpet zakładanych na 90 minut

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » stopy wrażliwe na wszystko:((

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024