plamienie po okresie czy możliwość złej antykoncepcji? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » plamienie po okresie czy możliwość złej antykoncepcji?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: plamienie po okresie czy możliwość złej antykoncepcji?

Witam mam problem.od ok 6 lat biorę tabletki microgynon.13 sierpnia dostałam okres skończył mi sie normalnie po 4 dniach czyli 17 sierpnia.
okres był normalny taki jak zawsze tabletki biorę normalnie.W niedziele zapomniałam zażyć jednej tabletki microgynonu i po jednym dniu od razu tak jakby okres;/;/.W poniedziałek 19 sierpnia dostałam jakiś dziwnych plamień najpierw były koloru brązowego potem biało czerwonego.Gdy tydzień późnej poszłam do ginekologa powiedziała mi że to jest od tabletek i przepisała mi inne Midiana t ten sam dzień wieczorem z plamienia przeszło w krwawieniem z ostrym bólem podbrzusza chwilowymi. Następnego dnia wzięłam pierwsza tabletkę midiana i do dnia dzisiejszego dnia krwawienie sie utrzymuje z tym ze jest słabsze ale bardziej jakby galaretowate;/Martwię od czego to może być wizyte u ginekologa mam dopiero za tydzień ;/Pomóżcie!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: plamienie po okresie czy możliwość złej antykoncepcji?

Ja miałam kiedyś podobnie przy braniu Midiany. Jak zaczęłam brać tabletki to przez 3 miesiące było wszystko w porządku. Niestety w następnym miesiącu zaczęłam krwawić praktycznie non stop, chociaż bardziej plamieniem bym to nazwała, a nie krwawieniem. Po jakichś 2 tygodniach takiego plamienia poszłam do ginekologa i usg wykazało małego mięśniaka i prawdopodobnie on był powodem. Musiałam odstawić tabletki, ale plamienie od razu praktycznie ustąpiło. Moja gin stwierdziła, że póki mięśniak jest mały, nie rośnie i nie sprawia problemów to nie ma konieczności usuwania, tylko trzeba systematycznie go kontrolować.
Także póki co się nie denerwuj i czekaj spokojnie na wizytę, bo to wcale nie musi oznaczyć czegoś bardzo złego.

Odp: plamienie po okresie czy możliwość złej antykoncepcji?

Evela operacja przynosi wiele skutków ubocznych, jest wskazana jedynie w przypadkach zagrażających życiu. Jeżeli Twój mięśniak będzie się zmieniał, pamiętaj o możliwości zastosowania terapii doustnej opartej na octanie uliprystalu. Jest to znacznie łagodniejsza forma leczenia.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » plamienie po okresie czy możliwość złej antykoncepcji?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024