Fronda. Ilu ludzi traktuje to jako powazne pismo? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Fronda. Ilu ludzi traktuje to jako powazne pismo?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Fronda. Ilu ludzi traktuje to jako powazne pismo?

Nie ma sily, ale czlowiek sie napotyka albo na Terlikowskiego na youtubie albo na sam kwartalnik. Ja cos tam slyszlam od znajomego (w Polsce nie mieszkam od lat) i postanowilam sprawdzic jak radykalny jest. Szczerze, to mi wlosy na glowie stanely deba. Zeby bylo jasne, z powodu koscielno- egzorcystycznych zainteresowan spotkalam sie wczesniej z opiniami np Ks Prof Posackiego, wiec mialam swiadomosc, ze niektorzy ludzie w kraju faktycznie wierza w to, ze szatan czai sie nawet w hippisowskiej bizuterii, ale zakres propagandy paranoii i nienawisci w Frondzie mnie powalil sad

Jaka jest Wasza opinia? Czy sa w Waszym otoczeniu ludzie, ktorzy uwazaja homofobie, ultrakatolicyzm, wszechpolskosc za zupelnie normalne?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Fronda. Ilu ludzi traktuje to jako powazne pismo?

Gdyby ich nie było to by ta gazeta nie funkcjonowała. Fakt że publicyści "nie"zależnej.pl mają czytelników, najlepiej świadczy o psychicznym skrzywieniu części społeczeństwa.

3

Przyznam szczerze, że pierwsze słyszę o frondzie, natomiast dobrze znam pana Terlikowskiego, który z nieznanych mi przyczyn uchodzi w mediach za eksperta od religii i proszony bądź nie o komentarze udziela ich z wielką skrupulatnością. Ostatnio jest naczelnym tłumaczem słów i zachowań papieża, odwracając wszystko kota ogonem i doszukując się w nich jakiś wielkich znaczeń bądź zaprzeczeń (nie, ojciec święty wcale tak nie myślał, gdy powiedział...)

4

Jezeli chodzi o zawartosc Frondy, wystarczy sobie pojsc na siostrzane forum tego kwartalnika- jezyk oraz poziom dyskusji sa tak "lotne", ze wzgledem regulaminu naszego forum, wiekszosc tam piszacych z hukiem by zostala zbanowana.

Dlaczego sie Pan Terlikowski wypowiada za Kosciol, to juz zupelnie inna beczka sledzi, bo on nawet z egzegeza biblijna ma na bakier, o czym moge zaswiadczyc jako magister teologii. Generalnie nie pojmuje istnienia tego pisma, ktore poza szerzeniem uprzedzen, nadinterpretacja religijna (oni tawet Tygonik Powszechny krytykuja, bo widocznie wiedza lepiej co kosciol katolicki ma na mysli od jego wlasnego prasowego organu) i propaganda homofobii, nic w zasadzie nie wnosi do zycia intelektualnego RP. No, ale jest demokracja, wiec sobie istnieje sad Mnie tylko zastanawia, kto go czyta?

5

Pan Lewski napisał/a:

Gdyby ich nie było to by ta gazeta nie funkcjonowała. Fakt że publicyści "nie"zależnej.pl mają czytelników, najlepiej świadczy o psychicznym skrzywieniu części społeczeństwa.

Pełna racja smile
Już niedługo nawet papież Franciszek będzie wrogiem narodu big_smile

6

Wlasciwie juz sie stal, bo stwierdzil, ze homoseksualizm nie stoi na przeszkodzie kaplanstwa (oczywiscie przy zachowaniu celibatu). Chba Ks Oko sie na ten temat tez wypowiadal.

7 Ostatnio edytowany przez Katarzynka82 (2013-09-02 19:05:10)

adlernewman napisał/a:

Wlasciwie juz sie stal, bo stwierdzil, ze homoseksualizm nie stoi na przeszkodzie kaplanstwa (oczywiscie przy zachowaniu celibatu). Chba Ks Oko sie na ten temat tez wypowiadal.

Masz rację smile
Ciekawe jak to wytłumaczy czytelnikom...

8

Ja to sobie lubie poczytac. Jak mi sie odciski na mozgu od dunskiego robia, to najlepsza rozrywka.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Fronda. Ilu ludzi traktuje to jako powazne pismo?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024