szybki porost włosów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » szybki porost włosów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: szybki porost włosów

Witam, kto zna jakieś dobre sposoby naszybki porost włosów? Mam włosy blond, farbowane, i od kilku lat są do ramion, nic za bardzo nie urosły, chciałabym aby w końcu troche podrosły bo cały czas chodze w tej samej fryzurze. Koleżanki scinają sie na krótko i już dłuższe od moich mają przez ten czas, a moje stoja w miejscu, jakies porady?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez inmortal (2013-08-30 21:59:40)

Odp: szybki porost włosów
CandyCukiereczek napisał/a:

Witam, kto zna jakieś dobre sposoby naszybki porost włosów? Mam włosy blond, farbowane, i od kilku lat są do ramion, nic za bardzo nie urosły, chciałabym aby w końcu troche podrosły bo cały czas chodze w tej samej fryzurze. Koleżanki scinają sie na krótko i już dłuższe od moich mają przez ten czas, a moje stoja w miejscu, jakies porady?

Jeżeli porost Twoich włosów jest uwarunkowany genetycznie niewiele zdziałasz. Jednak jeśli wynika to z jakiś braków w organizmie lub czynników na jakie narażasz włosy to możesz sporo. Włosy tak naprawdę to nasza przeszłość, ponieważ rosną na tyle wolno, żeby dało się po nich ocenić jak organizm czuł się 3-6 miesięcy temu. Piszesz, że je farbujesz na blond. Zapewne używasz rozjaśniacza, który bardzo niszczy strukturę włosa. Generalnie jest tak, że im zdrowsze włosy tym szybciej je można zapuścić.

1. Od zewnątrz używaj na włosy:
-protein (np.keratyna),
-emolientów (np. olej arganowy, oliwa z oliwek),
-humektanów (np. żel aloesowy, miód)
Próbuj i wybierz dla siebie te najwłaściwsze. Wyszukiwarka więcej Ci powie. Gdy będziesz stosowała produkty z trzech grup dopasowując je do potrzeb Twoich włosów na pewno je wzmocnisz.

2. Od wewnątrz bardzo ważna jest dieta. Dodatkowo radziłabym pić skrzyp i pokrzywę. Możesz również brać suplementy, ale po co obciążać niepotrzebnie wątrobę. W tabletkach łykaj lepiej witaminy i biotynę.

Po jakimś czasie, zauważysz różnice. Musisz się jednak uzbroić w cierpliwość.

Odp: szybki porost włosów

Ja jeszcze bym poleciła wcierkę bursztynowa we włosy-firmy Jantar. Jest to wcierka ziołowa, stosuje się ja codziennie przez bodajże 3 tygodnie, po czym przerwa i znów trzy tygodnie stosowania. Ma poprawić ukrwienie skóry głowy, przez co skalp jest lepiej odżywiony, dotleniony i dzięki czemu cebulki włosów również są silniejsze.
Poza tym, zastosowałabym się do rad mojej poprzedniczki-również to przetestowałam na sobie i działa big_smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » szybki porost włosów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024