Zazdrość, brak zaufania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość, brak zaufania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Zazdrość, brak zaufania

Witam wink Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc.

Otóż jestem z moim facetem w sumie 4 lata, byliśmy ze sobą 3 lata, potem coś prysło i zakończyliśmy nasz związek. Jednak po roku od rozstania wróciliśmy do siebie. Ciężko mi było po rozstaniu i mimo, że próbowałam zakończyć ten rozdział oboje w sumie nie mogliśmy i były spotkania, telefony, komunikatory co tam i jak tam. Próbowałam związać się z kimś innym, ale spotkania trwały 2 tygodnie i koniec, nie potrafiłam nic poczuć do kogoś innego. Prawie, że równo po roku wróciliśmy do siebie i teraz znów ponad rok jesteśmy razem.
Jednak przechodząc do rzeczy, po powrocie było naprawdę dobrze między nami, poza jednym stał się strasznie zazdrosny, nawet o każde wyjście z koleżankami, ale on z kolegami oczywiście mógł wszędzie chodzić, nie odzywać się pół nocy, przeprosił było okej. Jednak ostatnio zaszła sytuacja taka, że ja poszłam się bawić. Wróciła koleżanka z zagranicy i poszłyśmy zaszaleć w damskim gronie. Pisałam mu mniej więcej co robię, ale potem winko zachuczało w głowie i już nie pisałam telefon w torebce i nawet nic nie słyszałam. Napiłyśmy się, wróciłyśmy rano do niej do domu i wszystkie poszłyśmy spać, napisałam mu, że jestem u niej i rano się odezwę, że wszystko ok. Jednak od tamtego czasu zarzuca mi, że stracił do mnie zaufanie, że nie wie co ja robiłam, że okłamuje i w ogóle zwyzywał od najgorszych. Naprawdę zrozumiałabym to gdybym go zdradziła, albo chodziła co tydzień gdzieś na imprezę. Wszędzie chodzę z nim jak jest jakaś okazja, ale nie zawsze wszędzie chyba idzie się z partnerem. Nie zdradziłam go, powiedziałam mu jak było, ale on mówi, że przestał mi ufać i nie wie czy tak możemy być razem. Bez zaufania. Myślę, również, że nie, ale czy naprawdę to, że napiłam się i nie pisałam mu przez 4 godziny co robię dokładnie i nie odebrałam telefonu oznacza, że zaufanie jego do mnie zniknęło?
Jest dla mnie naprawdę fantastycznym facetem, kocham go i jestem przy nim szczęśliwa, tylko jest ta jego zazdrość o wszystko, nawet faceta w sklepie, która na mnie dłużej po patrzy. Nie chcę go stracić, ale też nie chce być zamknięta w kloszu. I w wieku 21 lat bać się wyjść gdzieś z koleżankami.
Czy naprawdę zrobiłam coś takiego, że on ma prawo przestać mu ufać?
Proszę o odpowiedzi i rady bo już nie wiem nic ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość, brak zaufania

Nie pisałaś mu przez 4 godziny co robisz, faktycznie straszna zbrodnia. A co ile miałaś mu meldować co robisz?

Dla mnie to chore, można będąc w związku wyjść gdzieś samemu, nie widzę problemu, ale żeby meldować się co chwile? Owszem napisać sms'a do chłopaka/dziewczyny, że wróciłem/łam cały/a do domu można, a wręcz wypada smile

Dla mnie chłopak próbuje tłumaczyć swoją zazdrość Twoim "złym" zachowaniem.

3

To co mogę mu powiedzieć, żeby zrozumiał, że to on przesadza?

4

Rozmawiać, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać. Używąc konkretnych argumentów odwołujących się do sytuacji, które miały miejsce

5

Dziękuję wink Już naprawdę myślałam, że to ja popełniłam błąd wychodząc z koleżankami.

6 Ostatnio edytowany przez artystka1989 (2013-08-27 11:10:52)

a czy on jak wychodzi z kolegami daję Ci znak częściej? nie miałaś z nim takiej sytuacji , żeby to on nie odbierał jak gdzieś jest?Moim zdaniem nic się nie stało, bez przesady faceci notorycznie tak się zachowują i jeszcze się śmią obruszyć jak zwrócimy im uwagę. My też mamy prawo gdzieś wyjść:)a 4 godziny to strasznie mało:)

7

Właśnie w ten sposób niektóre z nas dają się wmanipulować facetowi. Mamy póżniej poczucie winy ,że robimy coś żle. Nie ma znaczenia czy to mężczyzna czy kobieta. Każdy ma prawo do swego życia niezależnie czy jest w związku czy nie. Prawdziwy związek to zaufanie i szacunek do siebie i partnera, jeśli to istnieje , to jest prawdziwy związek z prawdziwym uczuciem. Szkoda ,ze to niestety tak rzadko bywa. Czasy niewolnictwa się skończyły i musimy walczyć o swoje prawa i wolność. Nie zastanawiaj się na tym. Ty wiesz tylko czy coś złego uczyniłaś. Jeśli Twoje sumienie jest ok, to i reszta jest ok. Pamiętaj, Ty nie zmienisz świata, możesz tylko zmienić swoje podejście do świata. Jak czytam posty kobiet, to w prawie każdym znajduję siebie. Trzeba niestety było przeżyć 52 lata , aby zrozumieć,ze w życiu sa rzeczy ważne i mniej ważne. Wiem już teraz , ze najważniejsze aby żyć w zgodzie ze swoim sumieniem. Nie wszystkim musi się to podobać. Każdy ma inne myślenie i nie da się tego zmienić na siłę. To się nazywa zdrowy egoizm , a w życiu aby poczuć się szczęśliwym, trzeba być czasem egoistą.

8

Nie zrobiłaś nic złego może poza tym, że nie zareagowałaś ostro na takie insynuacje ze strony chłopaka, nie sprzeciwiłaś się stanowczo wyzywaniu Cię a zaczęłaś rozważać czy nie jesteś winna.
Jeśli nie będziesz reagować na takie sytuacje on nie będzie Cię szanował.

Każdy człowiek ma prawo do własnego życia. Nie jesteś na zwolnieniu warunkowym żeby komukolwiek się meldować. Masz prawo się bawić, wyjść z koleżankami i nie patrzeć co chwilę w telefon. Tym bardziej, że on też jakoś Ci się nie spowiada z każdego ruchu jak jest z kolegami, prawda?
Porozmawiaj z nim - trzymając nerwy na wodzy - wytłumacz, że musi Ci ufać i nie ma prawa Cię obrażać. Że on jakoś nie melduje się co chwilę.
Jeśli nic do niego nie będzie docierać zagraj "twardziej" - powiedz, żeby sobie znalazł jakąś niewolnicę albo przynajmniej dziewczynę, o której nie ma takiego zdania, że tylko wyjdzie i już zdradzi.
Albo zapytaj czy skoro dla niego oczywistym jest, że jak nie piszesz to zdradzasz to czy za każdym razem jak on nie pisze to zdradza Ciebie?

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Zazdrość, brak zaufania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024