brak seksu w zwiazku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » brak seksu w zwiazku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: brak seksu w zwiazku

Witam
Jestem z dziewczyną od 3lat i jeszcze niewspolzylismy ze sobą.  Zle. Sie dzieje zawsze mowi ze jak rzuce papierosy to wtedy. Teraz że czeka do slubu masakra nie wiem jak juz myśleć jak gadac.ahh Co robić jak postepowac. Wydaje mi sie ze no nie chce czy ma obawy, czy co.jest dzewica i jest mlodsza ode mnie o sześć lat, czy to ma znaczenie.
Pozdrawia

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brak seksu w zwiazku

Ja też czekałam z moim pierwszym chłopakiem 3 lata dokładnie:) Byłam dziewicą. Moja mama zawsze bała się o mnie i moje siostry, wychowywała nas sama więc ciągle powtarzała nam , żebyśmy nie śpieszyły się z tym, że seks zmienia dużo i jeszcze zdążymy to zrobić. Wiedziałam , że jak zaszłabym w ciążę to bym ją biedną załamała. Ufała mi i bałam się ją zawieść. W końcu w wieku 19 lat się zdecydowałam się na współżycie z moim chłopakiem, którego bardzo kochałam. Czekał na mnie i jestem mu bardzo za to wdzięczna. Wydaję mi się, że nastąpiło to w idealnym momencie. Byłam gotowa psychicznie, nasz związek też był na fajnym etapie. Po prostu tak to jest, że ta utrata dziewictwa jest takim etapem przełomowym, potem już sprawy o wiele szybciej biegną, np w innych związkach. Mogę Cię uspokoić, że nie ma to związku z miłością. Teraz jak mam już to za sobą kilka lat to sama się podziwiam , że tyle wytrzymałam, ale wtedy nie było to dla mnie tak dużym wyrzeczenie,m bo po prostu nie znałam tego:)Wydaję mi się, że Twoja dziewczyna nie czuję się gotowa ze względu na wiek. Piszesz, że jest 6 lat młodsza więc ile ma lat?

3

A ile ona ma lat?

4

Dzieki za odp. Moja dziewczyna ma 23 lat ja mam 29 ale znam osoby w podobnym wieku, wiec nierozumiem takiego zachowania Czemu to tak jest

5

Może jest aseksualna i nie czuje tej potrzeby, współczuję :-(

6

nie wiem, czy po ślubie bedzie lepiej, czy jak, czy czekac do slubu, masakra dziwne uczucie, co sądzić. nie jestem nie wiem kim, czy jakimś "zbokiem" jestem normalnym facetem chcącym mieć rodzine i dzieci. jednak widze że bedzie cieżko jesli chodzi o dzieci. jak rozmawiamć. jak cokolwiek mówić, napierw rzuc papierosy to bedziemy razem, teraz mi mówi jak ja pierwszy powiedziałem że moze chcesz do slubu czekać, wiec pozniej mowi ze no chce do slubu, wiec gdybym samo nie powiedział tego to nie usyszałbym tego nigdy chyba,ahh

7

Ja do ślubu bym nie wytrzymała bo różnie bywa.Może być tak,że nie będzie jej się podobało czy Tobie i co wtedy-głupota bo wiele się wtedy zmienić może.

Albo jest tak,że się boi ale mogłaby chociaż z Tobą porozmawiać o tym. 3 lata to mnóstwo czasu i dziwię się,że wytrzymujesz tyle-serio.:o.  20-tu lat już nie masz a chcesz mieć dzieci to ciekawe ile jeszcze sobie poczekasz i na ten sex i te dzieci potem.

Porozmawiaj z nia poważnie bo może jej tak dobrze,że ma Ciebie ale nie chce więcej.

8

Jeśli jest baaaaardzo religijna, to chce zaczekać do ślubu. Ale jeśli nie, to znaczy, że się wstydzi i krępuje... i musisz ją jakoś przełamać smile

9

Oj jak w takim wieku jest i nie chcę to na prawdę musi mieć w sobie jakąś blokadę przed utratą dziewictwa. Może miała jakieś trudne przeżycia? porozmawiaj z nią. Niech udzieli Ci jakieś sensownej i szczerej odpowiedzi. Czekanie do ślubu moim zdaniem jest bez sensu. Sfera seksualna jest bardzo ważna w naszym życiu. Weźmiesz z nią ślub, a potem okaże się , że ona po ślubie w ogóle też nie lubi tych rzeczy i będziesz zawsze czuł się , że wywierasz na niej presję. Poza tym ciężko brać ślub z osobą, która nawet szczerze z Tobą nie rozmawia, bo podawanie argumentu np .papierosów jest przykre. To taki trochę szantaż " rzucisz palenie- pójdziemy do łóżka, weźmiemy ślub- pójdziemy do łóżka". Nie na tym związek polega, żeby tak drugą osobę traktować. Ja bym się bardzo zdenerwowała gdyby mój partner tak mnie traktował i nie dlatego, że nie chcę się kochać ze mną , ale że stawia mi warunki zamiast szczerze porozmawiać.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » brak seksu w zwiazku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024