proste włosy bez używania prostownicy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » proste włosy bez używania prostownicy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: proste włosy bez używania prostownicy?

hej smile założyłam ten wątek, aby zapytać jakie są wasze sposoby na proste włosy BEZ prostowania, macie może na to jakieś sposoby typu. myć włosy rano, a nie wieczorem, nie wiązać, używać jakiegoś szamponu, odżywki? Swoje włosy katuje codziennym prostowaniem i suszeniem od 2 lat, myję głowę wieczorem i po kilku minutach suszę. Mam długie włosy, prawie do pasa i nie mają one tendencji do lokowania, ale denerwujące są różne ,,wygniecenia" i pofalowane końce włosów. Lubię kiedy wszystko jest całkowicie proste, bez niepotrzebnych zagięć smile kiedyś chyba była linia szamponów nivea bez prostowania czy coś w tym stylu, co myślicie o takich kosmetykach, używałyście? czekam na wasze odpowiedzi i rady, pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: proste włosy bez używania prostownicy?

Moja znajoma zawsze marzyła o idealnych prostych włosach i zbierała jakiś czas pieniądze na trwałe keratynowe prostowanie włosów no i efekt był świetny! Mija 6.miesiąc i dopiero teraz zaczynają się jej podwijać : )  A tak to były idealnie prościutkie : ) Zabieg taki kosztował ją coś około 250zł, więc jeśli Cię stać to możesz pomyśleć o takim czymś : )

Ja sama mam pogniecione podwijające się włosy, ale staram się ich nie męczyć, więc bardziej je gniotę na taki efekt 'loki na wiatr', więc skoro masz długie włosy to uwierz mi, możesz zrobić im przerwę w ciągłym prostowaniu i jakiś czas pozwolić im być naturalne, bo może się okazać, że Twoje włosy im dłuższe się robią tym bardziej chcą się prostować, a  Ty prostując i susząc niszczysz je, przez co się puszczą i nie są jednolicie gładkie :c

Szampony i odżywki z nivea straight hair sprawdziłam i osobiście byłam nimi bardzo zawiedziona.

Polecam z glisskura szampon taki czarny z keratyną i do tego odżywkę/serum na końce z tej samej serii z keratyną - świetny efekt wygładzenie i podprostowywuje włosy : ) Do tego dobre wysuszenie włosów w dół i piękne gładkie długie włosy : )

3 Ostatnio edytowany przez loreen (2013-08-18 21:30:27)

bardzo dziękuję za odpowiedź smile a czy po tym zabiegu kreatynowym jej włosy po 6 miesiącach są w takim stanie jak przed? czy jednak trzeba liczyć się z tym, że włosy na tym ucierpią?

czy chodzi o ten szampon?: http://images.okazje.info.pl/p/uroda/6142/gliss-kur-hair-repair-szampon-ultimate-repair-250-ml.jpg

jeśli chodzi o odstawienie prostownicy to będzie ciężko, bo wiadomo prostownica bardzo ładnie wygładza włosy, a bez tego mam szopę sad

4

Raczej nie ucierpią, bo wszystko oparte jest na keratynie (wszystko czyli te produkty, które kosmetyczka/fryzjerka stosuje podczas zabiegu) a keratyna stanowi naturalny budulec włosa. I to jak długo trzyma zależy od grubości Twoich włosów. Im grubsze tym ciężej podobno. Hmm, nie wiem jaki jest stan 'po' ale chyba włosy wracają do swojej naturalnej formy, no ale są troszkę może zdrowsze. Taki zabieg to coś typu 'kuracji prostującej' : )

Tak, taki szampon : D
I do tego mam takie serum/odżywkę też z tej serii na końcówki, ale nie mogę znaleźć zdjęcia xD
Coś kształtem i formą jak to http://www.global-shop.eu/cos/img//glimalyuhhbg.th.jpg tylko czarne i tam pisze, że z tej serii.

5

ok, dzięki jakoś znajdę tą odżywkę smile kusząco brzmią te Twoje ,,loki na wiatr" mogłabyś powiedzieć co dokładnie robisz z włosami, aby uzyskać taki efekt? rozumiem, że masz proste włosy i tylko końcówki polokowane/pogniecione? smile

6

Hahah, oj to sobie popiszę : O

Ja robię to tak, że jak umyję włosy (teraz częściej myję rano, bo i tak nie wychodzę nigdzie do popołudnia, ponieważ jest duszno i żyć się nie da na zewnątrz, więc mają czas samoistnie wyschnąć) i są takie mokre/półmokre to wklepuję im jakąś piankę do włosów czy jakiś krem/serum do włosów i dzielę je na pasma, nie jakieś duże, ale też nie małe, i zwijam je wokół osi jak taką śrubę a potem robię z każdej zwiniętej śruby robię koczka i mocuję wsuwką lub cienką gumką i tak z każdym pasmem. Jak włosy są prawie suche, lekko wilgne (bo ciężko żeby wyschło jak jest takie ubite) to odpinam to wszystko i już są takie wyzwijane i jeszcze poprawiam miejscami lekko nakładając piankę na dłoń i tak gniotę ję miejscami, no tak... no tak gniotę garstkami xD nie umiem wytłumaczyć, hm, ale myślę, że rozumiesz. A no i nie rozczesuję ich już.

Inny sposób to też na półmokre włosy daję jakiś krem/piankę i rozdzielam je jak na dwa kucyki. I każdy kucyk dzielę jeszcze na dwa. I owijam je wokół osi jak poprzednio opisane śruby a potem zwijam o siebie i robię niskie koczki i też je mocuję. I tak samo z drugim 'kucykiem'. Jak podeschną to rozwijam i same się układają już jak takie delikatne naturalne fale.

Jest pełno takich sposobów na takie fale bez użycia lokówki czy suszarki czy bawienia się wałkami/papilotami. Mnóstwo takich filmików tutoriali na youtubie jak wpisze się heatless waves hair, albo beach waves hair czy coś .-.

A i dodam, że włosy mam długości tak z półmetra, jakoś tak za łopatki i podwijają się i lubią się puszyć .-. Dlatego właśnie ten glisskur świetnie je wygładza i uelastycznia : D

7 Ostatnio edytowany przez loreen (2013-08-18 22:20:42)

haha wielkie dzięki, bo rzeczywiście musiałaś się rozpisać big_smile rozumiem wszystko co napisałaś, mam teraz właśnie umyte włosy to może je troche podsusze i spróbuje coś podobnego wykombinować big_smile

kiedyś widziałam świetny filmik na takie naturalne fale, ale niestety trzeba było umieć zrobić kłosa dobieranego, a ja 3/4 życia w rozpuszczonych włosach więc nie mam takich zdolności, ale przejrzę coś na youtube smile big_smile

8

Hahah, powodzenia : ) Napisz później czy tam rano co tam wyszło ciekawego z włosów : )

9

fryzura nie do końca wyszła tak jak chciałam, ale zostawiłam je naturalne tak jak się skręciły i nic nie ruszałam smile no i co najważniejsze nie ma tragedii na głowie big_smile jeśli ktoś ma jeszcze jakieś rady to bardzo proszę o komentarze smile

10

A ja z kolei słyszałam,że taki zabieg prostowania włosów jest szkodliwy dla włosów farbowanych i mnie powiedziano,ze "pol wlosow mi wypadnie jak go zrobie" moze przez to,ze ja mam rozjasniane, ale znow nie prostuje codziennie,wiec zdziwilam sie wink mam swoja prywatna fryzjerke i mam do niej zaufanie stad nie zrobie sobie tego zabiegu ,ale kuszacy byl dla mnie bo moje wlosy sa raz jak siano, raz mam lokowane  a raz fale big_smile

11

Ja osobiście prostuję . Ale używała kiedyś szamponu z nivea prostującego http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36521 i efekt był rewelacyjny . Ale zrezygnowałam z niego bo muszę używać szamponów do innego rodzaju włosów . Dlatego pozostaje mi suszenie i prostowanie .

12

Ja myję zawsze rano i suszę na szczotce, zawsze są idealnie proste, a przy tym puszyste. I wcale nie ma znaczenia czy na co dzień wiążę włosy, czy nie - zawsze po umyciu mam piękne, długie i proste.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » proste włosy bez używania prostownicy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024