INTRUM JUSTITIA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: INTRUM JUSTITIA

Witam
Mam pewien problem, mam nadzieję, że ktoś mi sensownie będzie potrafił odpowiedzieć.
Czytałam trochę o tej firmie, dużo ludzi się skarży, że niemili ludzie, że wulgarni. Nie miałam z nimi nigdy stycznościl jednak okazało się, że mieć będę musiała. Do rzeczy - Mój facet, dziś, zaraz po tym jak wróciłam umordowana z pracy, poinformował mnie, że do jego szefa zadzwonił komornik. Że chce pobierać z jego pensji aż połowę wynagrodzenia! (Na początku w ogóle nie wiedział o co chodzi, bo żeby człowiek nie mógl sie dowiedzieć tak po prostu o co chodzi, tylko sam musiał się domyślać, bo nikt nie chce mu powiedzieć! SZOK!) Nie mam pojęcia w takim razie jak mamy się utrzymać. Podał wierzyciela i koniec. W ogóle absurdem jest fakt, że listy ponaglające spłatę 'długu' (chyba chodzi o ubezpieczenie samochodowe, bo wyciągnęli coś z 2009 r aż) przychodziły na jakiś kosmiczny adres, gdzie on nigdy nie mieszkał.. To bardzo dziwne. I dziś dowiedzieliśmy się, że sprawa jest już u komornika, nic z tym już nie można zrobić? Czytałam o nich, to coś w stylu Pobieraczka, straszą bardzo. A ja się boję. Mój chłopak stwierdził, że nie zapłaci im ani złotówki.. ale sama nie wiem co o tym myśleć. Bo płacenie im to tak jakby przyznanie się do winy..
Przykładowe strony gdzie ludzie się na to dziadostwo skarżą :
http://e-prawnik.pl/forum/biznes/windykacja-naleznosci/blagam-pomozciemam-problem-z-intrum-justitia-1.html
http://www.pokonac-intrum-justitia.pl/

Można by z tym walczyć, ale przecież sprawa jest już u komornika.. nie wiem co robić!
Może ktoś z was miał podobny problem?

Jak to jest, że w dzisiejszych czasach trzeba udowadniać swoją niewinność..

Proszę o pomoc bo odchodzę od zmysłów.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: INTRUM JUSTITIA

Jeśli nie wiecie, o co może chodzić i naprawdę Twój TŻ nie ma zadłużenia ani nic, to nie płaćcie, bo tak jak piszesz - oznacza to przyznanie się do winy. Ale...skoro napisali, że wejdą na pensję, to jest to możliwe, więc najlepiej znajdź w Twoim mieście bezpłatnego prawnika i spytaj o radę. Wygooglaj sobie '*nazwa miasta* bezpłatne porady prawne' i szukaj albo porusz swój problem na bezpłatnym forum prawnym, może to pomoże. Najlepiej wklej treść pisma, wtedy powinni wiedzieć co doradzić.

3

Odp: INTRUM JUSTITIA
zaspana01 napisał/a:

Witam
Mam pewien problem, mam nadzieję, że ktoś mi sensownie będzie potrafił odpowiedzieć.
Czytałam trochę o tej firmie, dużo ludzi się skarży, że niemili ludzie, że wulgarni. Nie miałam z nimi nigdy stycznościl jednak okazało się, że mieć będę musiała. Do rzeczy - Mój facet, dziś, zaraz po tym jak wróciłam umordowana z pracy, poinformował mnie, że do jego szefa zadzwonił komornik. Że chce pobierać z jego pensji aż połowę wynagrodzenia! (Na początku w ogóle nie wiedział o co chodzi, bo żeby człowiek nie mógl sie dowiedzieć tak po prostu o co chodzi, tylko sam musiał się domyślać, bo nikt nie chce mu powiedzieć! SZOK!) Nie mam pojęcia w takim razie jak mamy się utrzymać. Podał wierzyciela i koniec. W ogóle absurdem jest fakt, że listy ponaglające spłatę 'długu' (chyba chodzi o ubezpieczenie samochodowe, bo wyciągnęli coś z 2009 r aż) przychodziły na jakiś kosmiczny adres, gdzie on nigdy nie mieszkał.. To bardzo dziwne. I dziś dowiedzieliśmy się, że sprawa jest już u komornika, nic z tym już nie można zrobić? Czytałam o nich, to coś w stylu Pobieraczka, straszą bardzo. A ja się boję. Mój chłopak stwierdził, że nie zapłaci im ani złotówki.. ale sama nie wiem co o tym myśleć. Bo płacenie im to tak jakby przyznanie się do winy..

Można by z tym walczyć, ale przecież sprawa jest już u komornika.. nie wiem co robić!
Może ktoś z was miał podobny problem?

Jak to jest, że w dzisiejszych czasach trzeba udowadniać swoją niewinność..

Proszę o pomoc bo odchodzę od zmysłów.

Jesli maja z czego sciagnac to sciagna <pensja , renta konto w banku itp> mi osobiscie przez rok truli dupe ale sie poddali i umozyli 4tys:) tylko ze ja nic na siebie nie mam smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024