Jestem nieszczęśliwa chociaż powinnam... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem nieszczęśliwa chociaż powinnam...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Jestem nieszczęśliwa chociaż powinnam...

Wklepałam do googli "forum dla kobiet" i wyskoczyla mi ta strona. Nie wiem juz co robic i chyba potrzebuje czyjejs pomocy.

Jestem w zwiazku, za miesiac bedzie to 5 lat. W przeciagu tego czasu duzo sie zdarzylo. Moj chlopak mnie oszukal, z inna dziewczyna. Po tym zdarzeniu wszystko ulozylo sie szczesliwie. Wybaczylam ten incydent bo go kocham. Tylko ze mija 2 rok od tej sytuacji, a ja nie moge sie z nia pogodzic. Caly czas zadaje sobei pytanie dlaczego? Gdzie jest wina? Doszukuje sie jej w sobie, chociaz moj chlopak od tamtej pory nie okazal mi nic co wskazywaloby na powrot do tamtej sytuacji. Nie ufam mu. Strasznie sie mecze. Z drugiej strony. kocham go i nie chce przekreslac tych lat. Ale sa takei dni jak dzisiaj ze mam ochote po prostu odejsc...nie wiem co ja mam robic, jak zyc. Probowalam powiedziec sobie STOP, ale nic mi to nie pomaga. Niech mi to ktos wytlumaczy, cos poradzi, błagam, nie moge juz tak zyc....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem nieszczęśliwa chociaż powinnam...

samo pojawienie się wątpliwości czy ten związek ma sens, o czymś świadczy.  chyba nie można być z kimś komu się nie ufa... lepiej przekreślić teraz 5 lat, niż poźniej 20 lat....

3

ZADAJ SOBIE 1 pytanie czy jestes teraz szczęśliwa kobieta
zgadazam sie z mylenne

4

ciagle te same watpliwosci mam, serce mowi nie odchodz, rozum ciagle sie pyta czy sobie poradze... to jest nie do zniesienia.

5

To, co interpretujesz jako milosc i "serce" to moze byc zwykle przyzwyczajenie i lek przed nowa, nieznana rzeczywistoscia - po pieciu latach nic dziwnego, ze czlowiek zastanawia sie, czy poradzi sobie sam.
Nie wiem, na ile to, co czujesz jest konsekwencja nieprzepracowanej zdrady sprzed paru lat, a na ile staloby sie tak, nawet, gdyby byl Ci wierny. Ale jestem przekonana, ze jesli czujesz sie w obecnym zwiazku zle, a przed odejsciem powstrzymuje Cie strach "Co dalej?" i swiadomosc, ze troche razem przeszliscie, to ja nie widze perspektyw dla Was - to nie jest solidny fundament.
Musisz odwazyc sie na to, zeby otwarcie odpowiedziec sobie na pytanie "Czy ja go kocham? Dlaczego boje sie rozstania?". Wiele osob pozostaje w relacji z partnerem, bo boi sie samotnosci - a nie jest to wlasciwa motywacja, zeby z kims byc, prawda?

6

Mi sie wydaje, ze Ty boisz sie, ze sytuacja znow sie powtorzy.
Jezeli chlopak zaluje tego co zrobil to moze warto dac mu szanse.
Z zaufaniem jest tak, ze nie da sie tak szybko go odbudowac na to potrzeba duzo czasu, czasami pare lat.
Ale dziewczyny maja racje zadaj sobie pytanie czy Ty go jeszcze kochasz.?

7

Przyzwyczajenie na pewno jest. Po 5 latach nie da sie inaczej. A milosc? Czesto myslalam o tym, zadawalam sobie rozne pytania. I wiem ze dla mnie to ktos najwazniejszy na swiecie. Odpowiada mi w kazdym calu. Tylko to, ten brak zaufania, tak bardzo mnie boli. Przez to nie moge sie cieszyc wspolnymi chwilami, ciagle o tym mysle. Przychodza mi glupie mysli w roznych sytuacjach. Staram sie myslec racjonalnie, ale raz juz sie przejechalam.

8

ja cie w pelni rozumiem moj chlopak tagze mnie zdradzil po 4 latach bycia razem jestem nadal znim ale caly czas zadaje sobie pytanie czy to sie nie powtorzy nawet gdy sie odwraca za inna albo rozmawia z kobieta to psoje nasz zwiazek bo ja mu to wypominam

9

Niestety taki incydent w związku rujnuje zaufanie i niejednokrotnie niszczy związek nawet jeśli jest to jakiś głupi wyskok i miałby się nie powtórzyć więc mimo tego , że jest dobrze trzeba się zastanowić.....czy potrafię naprawdę wybaczyć ????
Mi się kiedyś (dawno, dawno temu) też zdarzyła taka historia .tylko to ja zdradziłam ....pocałowałam się z innym na imprezie(byłam nastolatką) chłopak z którym byłam już długo nie potrafił wybaczyć....już mi nie ufał. Rozstaliśmy się bo żadne z nas ie mogło tego znieść.

10

salomea napisał/a:

Niestety taki incydent w związku rujnuje zaufanie i niejednokrotnie niszczy związek nawet jeśli jest to jakiś głupi wyskok i miałby się nie powtórzyć więc mimo tego , że jest dobrze trzeba się zastanowić.....czy potrafię naprawdę wybaczyć ????
Mi się kiedyś (dawno, dawno temu) też zdarzyła taka historia .tylko to ja zdradziłam ....pocałowałam się z innym na imprezie(byłam nastolatką) chłopak z którym byłam już długo nie potrafił wybaczyć....już mi nie ufał. Rozstaliśmy się bo żadne z nas ie mogło tego znieść.

zgadzam sie z toba salomea.

dokladnie tak jest jezeli nie potrafisz wybaczyc, to to nie ma sensu, natomiast jezeli go kochasz to proboj wybaczyc, czasami, jezeli tylko to TEN partner, moze to dodac wam sil na dalsze wzmaganie sie z zyciem, bo razem razniej. musisz tylko byc pewna tego, ze warto, ze on jest swiadomy co dla niego robisz. zycze powodzenia!

11

margotka rozumiem cie dokonale mam to samo juz7 letni zwiazek i dzieciaki...i ciagle te same pytania ten dziwny dyskomfort i wewn.walka wszyscy ,ktorzy odpisali na Twoj post maja racje dan zadaje pytanie czy jestes sczesliwa,ivette mowi  o interpretacji milosci co nią jest naprawde. Wiesz zadaje sobie te pytania sama,ale zaraz zastanawiam sie czy to nie przez ten bol ,ktory mam w sercu ,moze przez to czuje sie zle w tym zwiazku.Teraz zaczelismy terapie moze zrozmiem swoje uczucia....Jestem potwornie zla ze wiem bo  pomimo ze chce byc z moim męzem "normalnie",w moim sercu wiele sie zmienilo .margotko moze az takiej czelusci nie ma tylko to wszytko Cię przerasta moze sprobój isc do psychologa moze tez na terapie moze sie uda rozjasnic to cos w srodku bo zwiazek musi przynosci choć  satysfakcje. Wiem ze to trudne ale jeszcze masz szanse .

12

Może psycholog to dobry pomysł...czy ktos jeszcze korzystał z jego pomocy w takich sytuacjach? Czy to pomaga...Wiecie ja już chce życ po prostu szczesliwie, nie przejmowac sie tym co bylo, usmiechac sie, ale kiedy pomysle o tej dziewczynie...Mam straszne poczucie krzywdy, gdyz ona wiedziala, ze moj chlopak jest zajety, podjudzała go w najbardziej perfidny sposob"czy zerwie dla niej ze swoja dziewczyna" , on sie zauroczyl, dowiedzialam sie o tym bo spojrzalam do komorki. To poczucie krzywdy i to ze ta osoba zafundowala mi pare miesiecy łez i niepewnosci a teraz zyje sobie w szczesliwym zwiazku powoduje u mnie zlosc i zal. Nie zwalam calej winy na nia, bo moj chlopak tez jest winny, ale jestescie kobietami, wiecie co mozna zrobic z mezczyzna obiecujac mu to i owo. Chce sie juz pozbyc tej nienawisci i zlosci ze swojego zycia.

13

Hm trudna sytuacja bez zaufania tak czy tak ten zwiazek sie rozpadnie a ty sie zameczysz. Nie ma nic gorszego jak takie watpliwości i ciagly lęk ze znowu cie oszuka. Musisz zapytac  sama siebie czy potrafisz mu wybaczyc ale tez zapomniec a w konsekwencji zaufac.Ale moze tez zastanow sie czy chcesz z nim spedzic zycie , czy potrafisz bez niego zyc wiesz  nie czy sobie poradzisz, sobie ale czy potrafisz zyc bez jego bliskosci, wspolnych rozmow, intymnych sytuacji itp. a moze warto byloby porozmawiac z nim ale tak szczerze o tym co czujesz o twoich watpliwoscia i obwach. Wiesz wszystko zalezy od tego jak bardzo go kochasz i czy wogole go kochasz. Ale pamietaj kazdy popelnia bledy a milosc to sztuka kompromisow i czasem wybaczania.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem nieszczęśliwa chociaż powinnam...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024