Jak reagujecie na życzliwą opinię ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak reagujecie na życzliwą opinię ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Jak reagujecie na życzliwą opinię ?

Za pewne nie jedna z Was osiągła sukces w jakieś dziedzinie i wówczas pojawia się zawiść i zazdrość. Spotkałyście się z czymś tak nieprzyjemnym. Przytoczcie takie sytuacje.

Ja uśmiecham się do tych, którzy są dla mnie tak słodko życzliwi i najmniej obchodzi mnie ich opinia. Czasem takimi ludźmi są nasi najbliżsi ale czy warto tego słuchać, czy nie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak reagujecie na życzliwą opinię ?

Moja - jak uważałam - przyjaciółka, stała sie wobec mnie podła, bo nie dostała sie na medycynę, która ja już studiowałam.

3

Bezpośrednio się nie spotkałam, ale na osiedlu mam mnóstwo zawistnych i zazdrosnych sąsiadek;) Mnie osobiście bawią tacy ludzie, pozostaje im tylko współczuć...więc gdy widzę po raz setny tą naburmuszoną minę, szeroko się uśmiecham i to najlepiej "miażdży" taką wredotę wink Nic tak nie wkurza jak brak reakcji ...trzeba tylko podkreślać to, że jedyną osobą która jest zgorzkniała i niezadowolona z życia to ta która zazdrości a ty masz się świetnie, ba lepiej niż kiedykolwiek! wink

4

Przepraszam, że się czepiam, ale "osiągnęła sukces".

A co do tematu to najczęściej, czasami mam wrażenie, że tylko kobiety są zawistne. I to bardzo często te nam najbliższe - jak "przyjaciółki" czy "koleżanki". Z takimi ludźmi nie warto utrzymywać kontaktów, bo oni chcą popsuć każdy sukces. Ja też się uśmiecham w takiej sytuacji. Nic innego nie pozostaje.

5

nie tylko kobiety są zawistne -mężczyźni też.
zamiast znęcać się jeszcze nad kimś komu się nie udało można wyciągnąć pomocną dłoń - jak ja odrzuci trudno, ale przynajmniej mostów człowiek nie pali, może za jakiś czas to ty będziesz potrzebować pomocy ....

6 Ostatnio edytowany przez lady/nnn/ (2009-06-30 14:37:58)

Moją przeogroooooooooooooooooooomną pasją jest muzyka. gra na gitarze, fortepianie, skrzypcach i śpiew. wiele w tym kierunku robię. Ostatnio w liceum była wystawiana jakaś okazjonalna sztuka. Kilka piosenek i pieśni(jezeli dobrze pamiętam 2 z 3 piosenek i 1 pieśń na gitarę+śpiew) dostałam ja. Zresztą, bez zdziwienia. nauczyciele mają do mnie zaufanie w tych sprawach. dają mi po prostu nuty a dalej się nie wtykają. Utwory były dosyć trudne.
Ale dla chcącego nic trudnego.
Przedstawienie wyszło genialnie.Byłam z siebie dumna, bo wiedziałam, że dałam z siebie wwszystko.
A że zawsze znajdzie się jakiś typ, który musi wszystko popsuć, tak było iteraz.
Wielka gwiazda liceum (chociaż nie wiem, dlaczego nią jest, bo to (przepraszam za wyrażenie) czysta zołza) podeszła do mnie, poprawiając mini (ledwo jej tyłek zakrywała) i tupiąc szpilkami, i, nadto przesączonym słodyczą głosem powiedziała: "wiesz, ja nie chcę ci niszczyć opinii, ale w pierszej piosence zrobiłaś 5 fałszów, w drugiej 6, a na gitarze to w ogóle - siara. Więc ci radzę nie pchaj nosa tam gdzie nie trzeba, bo takie dzieci jak ty powinny jeszcze się laleczkami barbie bawić" czy coś w tym stylu. A przecież widziałam, że wszystko było swietne, nie tylko moja partia. Wiele osób to potwierzdzało, nmawet nauczyciel muzyki, a to przecież coś.
tak czy siak...Bardzo się tym nie przejełam, bo nie ruszają mnie takie teksty, ale spójrzcie, jaki czlowiek potrafi być wredny. Buduje zwycięstwo na łzach innych ludzi. Tylko ja, ja, ja! Skąd tyle gegoizmu na świecie???

7

Na takich ludzi trzeba patrzeć z przymrużeniem oka i śmiać się w duchu z ich zazdrości, egoizmu... Zresztą, nawet nie trzeba w duchu! Niech znają nasze zdanie

8

uśmiechać się i nie oglądać za siebie, jak chcą to niech "słodzą". Mi to zwisa i powiewa:D

9

i tak trzymać, panienki!
big_smile

10

lady/nnn/ napisał/a:

Wielka gwiazda liceum (chociaż nie wiem, dlaczego nią jest, bo to (przepraszam za wyrażenie) czysta zołza) podeszła do mnie, poprawiając mini (ledwo jej tyłek zakrywała) i tupiąc szpilkami, i, nadto przesączonym słodyczą głosem powiedziała: "wiesz, ja nie chcę ci niszczyć opinii, ale w pierszej piosence zrobiłaś 5 fałszów, w drugiej 6, a na gitarze to w ogóle - siara. Więc ci radzę nie pchaj nosa tam gdzie nie trzeba, bo takie dzieci jak ty powinny jeszcze się laleczkami barbie bawić" czy coś w tym stylu. A przecież widziałam, że wszystko było swietne, nie tylko moja partia. Wiele osób to potwierzdzało, nmawet nauczyciel muzyki, a to przecież coś.
tak czy siak...Bardzo się tym nie przejełam, bo nie ruszają mnie takie teksty, ale spójrzcie, jaki czlowiek potrafi być wredny. Buduje zwycięstwo na łzach innych ludzi. Tylko ja, ja, ja! Skąd tyle gegoizmu na świecie???

Dla mnie w tym momencie to ona jest śmieszna. Żeby być gwiazdą trzeba mieć talent tak jak Ty a nie pupą błyszczeć. Masz prawo się wywyższyć i poczuć się dumna bo masz coś czego ona nie ma. MASZ TALENT!!! A to najpiękniejsze  wink

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak reagujecie na życzliwą opinię ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024