czerwona pomadka:) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » czerwona pomadka:)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

1

Temat: czerwona pomadka:)

Hej!

Co myślicie o czerwieni na ustach?
Zastanawiam się nad zmianą w swoim wyglądzie...jestem jednak blondynką o ciemnych oczach i czarnych - dość gęstych brwiach...nie wiem czy pomadka w tym odcieniu by pasowała do mnie przez moje zbyt ostre rysy twarzy...do tej pory na mojej twarzy królowały brązy - zarówno na powiekach, policzkach i na ustach wink
Usta mam raczej średnie, ale pełne...

Jesteście za czerwienią czy preferujecie inne kolory na ustach?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czerwona pomadka:)

Sueno- wg mnie czerwone jest sexy wink ale trzeba bardzo uważać żeby nie wyglądać śmiesznie! ja np mam ciemną oprawę-tj ciemne włosy, oczy, brwi.. i jak używam czerwonego błyszczyka to wtedy nie akcentuję oczu- w takim wypadku cała uwaga skupia się na ustach wink ale jest jeszcze sprawa zębów- osoby z nieładnymi, żółtymi zebami raczej nie powinny wybierać takich intensywnych kolorów.. nie sugeruję że Ty takie masz, ale ostrzegam inne dziewczyny które mogą mieć taki problem! wink

a osobiście to ja na ustach b. lubię szminki i błyszczyki w kolorze cafe latte i jakieś takie beże, brzoskwinię.. za różem nie przepadam. a czerwień dobieram do stroju wink kiedyś np miałam imprezę mikołajkową więc do czapki mikołajowej i czarnego stroju czerwone usta były jak znalazł big_smile

3

Hehhe...no tak smile Z tymi zębami to prawda, na szczęście ja mam ładne jak na razie smile
Mi się właśnie bardzo podobają czerwone usta u brunetek i to takich z jasną karnacją smile
Czerwony jest rzeczywiście sexy ale i strasznie elegancki smile
No cóż, trzeba wypróbować to na własnych ustach big_smile

4

ja jestem ciemną blondynką.. karnacja jasna.. ale w czerwieni na ustach... ehh... moim zdaniem winny jest kształt moich ust.. o ile górna warga pomalowana na czerwono wygląda cacy o tyle dolna ble... dolna jest pełniejsza od górnej, może dlatego.

5

Noelle, widzę, że nawet kolory pomadek i błyszczyków lubimy te same.

6

ja mam naturalną czerwień i nie stosuję żadnych szminek - tylko ochronne pomadki :-)

7

Noelle, moim ulubionym kolrem błyszczyka jest właśnie cafe late, najlepiej maybeline watershine smile

co do czerwieni - to lubię, od kiedy mam ciemniejsze włosy to częsciej używam wink

8

Czerwień bardzo elegancko wygląda do czarnej sukienki. Oczywiście to też wiąże się z ubraniem, bo np. dziwnie wyglądałoby się, gdyby się ubrało jakoś tak żeby te czerwone usta nie pasowały, bo przecież nie zawsze pasują prawda? smile

9

do czego pasują czerwone usta?
Czy tylko zwykła czerń,czy może jakieś inne połączenia kolorów?

10

cóż, zazwyczaj stosuje się czerwień do czerni, czy też czerni połączonej z bielą lub właśnie czerwienią. Ja jednak jestem odważna i np. lubię łączyc zieleń z czerwienią wink

11

Ja mam ciemne blond włosy cimną oprawę oczu i szaroniebieskie oczy, mam duże usta ale szminki czerwonej nie używam. W ogóle używam tylko błyszczyki i pomadki, ale tu zaczyna się zabawa bo lubię różne kolory pomadek ochronnych, kiedyś miałam różowo filetową wyglądała super, późnij miałam mocno perłową, już trochę gorzej, teraz posiadam czerwoną, wygląda suuper, ubóstwiam ją, i zazwyczaj kiedy maluje nią usta to na powiekach mam lekką zieleń, wtedy makijaż wygląda naprawdę ładnie smile
Używam też lekko perłowej i jest fajna.
Ale lubię czasem też błyszczyki, i tutaj pojawia się połączenie beżu z delikatnym różem (beż z pudrowym różem.. oo może tak)... bo innymi słowami nie umiem tego określić.
A co do samej czerwieni, trzeba dobierać odpowiedni odcień i patrzeć jak komponuje się z naszym odcieniem zębów.
Ale w sumie jestem za czerwienią, bardzo kobieca, i klasyczna smile

12

Czerwona szminka jak najbardziej , zwłaszcza brunetce i blondynce ;] , do tego eye-liner , cudo!

13

Czerwone usta są sexy big_smile Ale do odpowiedniego stroju tak jak piszecie wyżej. Do dresu na pewno nie pasują wink

14

Czy uważacie, że czerwona szminka (łagodna czerwień) lekko pomalowane nią usta + eye liner lub czarna kredka na górnej powiece + wytuszowane rzęsy wygląda karykaturalnie?

15 Ostatnio edytowany przez flores18261 (2012-04-16 16:33:19)

Uwielbiam kolor czerwony ale nie na ustach smile  Jak już to delikatny różowy mogłabym polecić  taki używam bynajmniej ja smile  A jestem ciemnowłosą blondynką o pięknych zielonych oczkach.

16

Ja używam czerwieni smile Jestem szatynką, mam buroniebieskie lol (no nie da się tego szarym nazwać) oczy i baaardzo lubię czerwień na ustach. Mój facet też lubi, tylko, że wtedy się nie daje pocałować lol
Ale to też.. myślę, ze każda z nas mogłaby dopasować czerwień do swojego typu urody, tyle, że ile można z odcieniami kombinować... Ja też pewnie bym nie użyła żadnej czerwieni nigdy w życiu, bo wydawało mi się, ze w czerwieni będę wyglądać bardzo wulgarnie..no i faktycznie big_smile W czerwieniach wpadających w tony pomarańczowe tak wyglądam lol
Ale całkowicie przypadkiem odkryłam u (uwaga!) mojej kochanej babci w kosmetyczce piękny, malinowy odcień! I tak się to zaczęło... smile
Błyszczyków nie lubimy, bo się kleją na ustach i są szybko zlizywane lol A nie wszystkie smakują lol

17

Marzę o zakupie czerwonej pomadki, ale mam mega problem z doborem koloru:(

18

Chciałabym kupić sobie czerwoną pomadkę, jednak nie wiem jaki odcień byłby dla mnie dobry. Miałam kiedyś krwisto czerwoną szminkę, ale nie wyglądałam w niej dobrze, dlatego teraz boję się sama eksperymentować...
Może Wy doradzicie? Mam ciemne, prawie czarne włosy, śniadą cerę, piwne oczy i ciemną ich oprawę.

19

Myślę, że powinnaś spróbować jakiegoś wiśniowego odcienia

20

Czerwien jak najbardziej ;D Czasami zamiast szminek po prostu kupuje truskawkowa pomadke z Nivea, procz czerwonego koloru na usta nadaje im takze lekki polysk smile Do blondynek czerwien na ustach rowniez pasuje wink

21 Ostatnio edytowany przez dorieen (2012-09-24 17:05:40)

Też mi się marzy czerwona szminka...niestety moje usta to wąska kreseczka i o czerwieni na nich mogę zapomnieć sad

22

blondynka i czerwona szminka - rewelacja! maluj! wink

23

Czerwone pomadki moga stosowac kobiety o zdrowej, ladnej cerze. Jesli cera jest szara, posiada niedoskonalosci w postaci wypryskow itd absolutnie odradza sie stosowanie czerwieni na ustach z racji tegi, iz niedoskonalosci czy nieladny stan cery bedzie jeszcze bardziej rzucal sie w oczy. Tak jak wczesniej wspomnialy dziewczyny, kolor zebow rowniez jest istotny. Najlepiej komponuje sie ze zdrowymi, bialymi zebami.

24

simpleKarolina napisał/a:

Czerwone pomadki moga stosowac kobiety o zdrowej, ladnej cerze. Jesli cera jest szara, posiada niedoskonalosci w postaci wypryskow itd absolutnie odradza sie stosowanie czerwieni na ustach z racji tegi, iz niedoskonalosci czy nieladny stan cery bedzie jeszcze bardziej rzucal sie w oczy. Tak jak wczesniej wspomnialy dziewczyny, kolor zebow rowniez jest istotny. Najlepiej komponuje sie ze zdrowymi, bialymi zebami.

To prawda, niestety. Sama uwielbiam czerwone usta, aktualnie jestem rudzielcem smile ale pojawiły mi się wypryski ostatnio i jak pomalowałam usta na czerwono, to miałam wrażenie, że te wszystkie krostki widać jeszcze bardziej.

25

też jestem rudzielcem i moim zdaniem czerwone usta dodają temperamentu smile

26

Jestem ruda, mam bardzo jasną cerę i niebieskie oczy. Czerwonej szminki w różnych odcieniach używam dosyć często. Czasem jako jedyny wyrazisty akcent na twarzy, czasem w towarzystwie kreski na powiece a od czasu do czasu łącznie z mocno podkreślony oczami. Na dzień wybieram raczej odcienie ,,pomidorowe" - wtedy albo solo albo w towarzystwie delikatnej kreski, wieczorem lubię podkreślić usta szminką w kolorze wina i obrysować oczy ciemną kredką.
Moim zdaniem przy doborze szminki ważniejszą kwestią jest nasz ogólny wygląd niż strój i pora dnia. Popatrzmy np. na Gwen Stefani- ona bardzo często nosi mocno umalowane usta (także w dzień i do niezobowiązujących strojów)i chyba nie zdarzyła się jej jeszcze wpadka pod tym względem. Wybiera pasujący jej odcień czerwieni, który ładnie komponuje się z typem urody, jaki posiada.
Czerwonej szminki powinny się wystrzegać panie o żółtych zębach i bardzo wąskich ustach, bo jej użycie jedynie podkreśli mankamenty urody.

27 Ostatnio edytowany przez kaisa_malene (2012-10-31 00:40:19)

Ja mam nawet 2 czerwone szminki: jedną matową, drugą błyszczącą. Uważam, że do mnie pasują, bo mam typ urody a'la Śnieżka. I już właśnie częściej maluję usta niż oczy. Aha i btw. ja mam w sumie dość żółtawy odcień zębów, niemniej jednak wcale się nie rzuca bardziej w oczy przy szmince. A pytałam kilku zaufanych osób.

28

ech czerwień na ustach to moje marzenie...jednak natura obdarzyła mnie malutkimi, wąskimi ustami ;( i niczym ich nie maluje..;( mają ładny kształt, jednak są malutkie ;(

29

Jestem bardzo ciemną brunetką z szarymi oczami i bardzo białą skórą.Ja zawsze noszę czerwoną szminkę, nie tylko na wieczór, ewentualnie ciemno różową.
Pewna malarka powiedziała, mi kiedyś, kiedy byłam nastolatką, że miejsce czerwonej szminki jest na moich ustach i nigdzie indziej. I tak sobie to wzięłam do serca big_smile
Nosiłam kiedy miałam całkiem białe i dość krótkie włosy, i kiedy wróciłam do naturalnego  koloru.
A co do wąskich ust i szminki, zdecydowanie dla mnie lepsze są usta z lat 20 niżeli takie jak ma Angelina Jolie. Więc wole taki makijaż, który usta zmniejsza niż powiększa.

30

Ja nie lubie czerwonych ust wolę odcienie zblizone do mojego naturalnego i mniej krzykliwe

31

CZerwień na ustach - ach coś pięknego, pod warunkiem dobrania odpowiedniego odcienia. Ale z zębami prawda. Jak się pomaluje na czerwono usta, to odcień zębów kontrastuje. I często nam sie wydaje, że mamy ładne ząbki białe, a przy szmince mają żółtawy odcień.

32

Jestem fanką czerwonych ust na co dzień, choć sama nie umiem ich "nosić" sad

33

Mi też bardzo się podobają takie czerwone usta, ale sama nie mam odwagi się tak malować, więc podziwiam je tylko na innych smile

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » czerwona pomadka:)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024