23 lata i żadnego związku... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 23 lata i żadnego związku...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: 23 lata i żadnego związku...

Witam...piszę na forum z pewnym problemem...mam 23 lata i na koncie żadnego poważnego związku. Nie jestem nieśmiała ani nieatrakcyjna (często dostaję komplementy) i nie unikam spotkań z płcią przeciwną, których już trochę było, jednak nie udało mi się nigdy zbudować czegoś co trwało by dłużej niż kilka spotkań (średnio nieco ponad miesiąc) po czym panowie kończą znajomość albo bez słowa albo dowiaduję się, że znaleźli kogoś innego. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, przecież nie sugeruję w żaden sposób, że jestem nastawiona na związek, od dawna też raczej nie wykazuję pełnego zaangażowania w stylu "wszystko dla Ciebie zrobię", nie bombarduję smsami, nie odzywam się pierwsza czy dzień w dzień a jednak i tak zawsze zostaję na lodzie nawet jak od początku wszystko układało się fajnie. Jestem osobą wrażliwą i lubię czułości wszelkiego rodzaju, ale nie sądzę żeby w tym tkwił problem bo nie przesadzam z tym, raczej mieszczę się w standardzie. Jest mi przykro jak widzę koleżanki które są od paru lat w szczęśliwych związkach, zaręczają się itp. a ja jestem wciąż sama i zastanawiam się czy to ze mną jest coś nie tak czy z tymi facetami:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 23 lata i żadnego związku...

Prawdopodobnie nic nie jest z tobą nie tak. Znam dużo osób, które są całkiem normalne, atrakcyjne i nikogo nie umieją znaleźć. I mają dużo więcej niż 23 lata. Sama mam taki problem, moje związki albo się nie zaczynały a jak już miałam jeden dłuższy to facet okazał się psycholem i manipulantem. Nie jesteś jedyna, jest wiele takich kobiet i także znam kilku facetów. Nie sądzę, żeby było na to jakieś wyjaśnienie, ale jeśli znajdziesz to się podziel...

3

A może tak dopomóc troche szczęściu? Jeżeli widzisz, że facet się Tobą zainteresuje - to nie robić z siebie poradnikowej niedostępnej królowej śniegu, o którą starać się trzeba będzie trudniej niż o 6 w totolotku. Nie mówię tu o pełnej desperacji ale o np. wychodzeniu z inicjatywą spotkań?

4

Saaraa to nie jest tak, że nie wychodzę z inicjatywą, proponuję spotkania owszem, ale nie wiem czemu jak już zacznę z kimś znajomość to na początku jest nasilenie tych spotkań a później jak widzimy się to coraz rzadziej aż w końcu w ogóle pomimo moich prób podtrzymywania kontaktu.

5 Ostatnio edytowany przez Remi (2013-07-19 23:27:18)

Help napisał/a:

Witam...piszę na forum z pewnym problemem...mam 23 lata i na koncie żadnego poważnego związku. Nie jestem nieśmiała ani nieatrakcyjna (często dostaję komplementy) i nie unikam spotkań z płcią przeciwną, których już trochę było, jednak nie udało mi się nigdy zbudować czegoś co trwało by dłużej niż kilka spotkań (średnio nieco ponad miesiąc) po czym panowie kończą znajomość albo bez słowa albo dowiaduję się, że znaleźli kogoś innego. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, przecież nie sugeruję w żaden sposób, że jestem nastawiona na związek, od dawna też raczej nie wykazuję pełnego zaangażowania w stylu "wszystko dla Ciebie zrobię", nie bombarduję smsami, nie odzywam się pierwsza czy dzień w dzień a jednak i tak zawsze zostaję na lodzie nawet jak od początku wszystko układało się fajnie. Jestem osobą wrażliwą i lubię czułości wszelkiego rodzaju, ale nie sądzę żeby w tym tkwił problem bo nie przesadzam z tym, raczej mieszczę się w standardzie. Jest mi przykro jak widzę koleżanki które są od paru lat w szczęśliwych związkach, zaręczają się itp. a ja jestem wciąż sama i zastanawiam się czy to ze mną jest coś nie tak czy z tymi facetami:(

W dzisiejszych czasach wrażliwej, nastawionej na związek, uczuciowej kobiecie dość ciężko o związek. Niby to proste - związek, facet itp. ale ciężko, bo jednak faceci nie szukają takich troszkę trudniejszych. Jeśli osobiście miałbym coś poradzić - szukaj parę lat starszych niż Ty facetów, takich co mają hobby, zainteresowania, patrz czy są spontaniczni. Obecnie bardzo ciężko spotkać kogoś, kto pasuje. Relacje są spłycane, niemniej życzę powodzenia.

Byłem na studiach i sobie wygrawerowałem na wykładzie na ławce - lubię kobiety, bo są miłe, ładnie pachną i są niesamowicie wrażliwe. Wierz mi, że po 2 tyg. tam były podpisy przemiłe i numery telefonów. Dziś gdy to zrobić, to co najwyżej wyjdzie się na dziwaka albo zboczeńca.

6

Starszego? Ci "starsi" są już zajęci, a jak nie są to szansa trafienia na kogoś normalnego jest przyzerowa:/.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 23 lata i żadnego związku...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024