gdzie zamieszkac... ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » gdzie zamieszkac... ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: gdzie zamieszkac... ?

Czesc.
Za bardzo nie wiedzialam gdzie o tym napisac, ale napisze to w tym temacie. Jestem w 7 mc ciazy, jestem z ojcem dziecka ale mam problem... nie wiem gdzie po porodzie zamieszkac... teraz pojde do szkoly zaocznej do 2kl liceum. On pracuje. Problem w tym ze mieszkamy od siebie jakies 15km ... Wiec powinnismy razem zamieszkac. Problem w tym gdzie... U mnie jest wiecej miejsca, i mi by bardziej tu pasowalo. Ale on ma prace zaraz obok. Tylko ze ma malo miejsca w domu... oczywiscie w gre wchodzi mieszkanie albo z moimi rodzicami albo z jego. Nie wiem co robic hmm ... nie chce mieszkac z nim oddzielnie poniewaz to nie ma sensu... on by wolal u siebie a ja u siebie... i co tu zrobic? ;/ on mieszka w malym miasteczku nawet tam nikogo nie znam, poza tym czula bym sie tam zle... ale on u mnie zapewne tez nie zamieszka bo obok ma prace a wiadomo paliwo jest drogie... (on zarabia 1600 na reke) co wy byscie zrobily na moim miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: gdzie zamieszkac... ?

Olu, w związku zawsze trzeba brać pod uwagę "dobro ogółu". Nie można zawsze myśleć "bo ja tak wole, bo ja tak chce..."
Dlatego musicie o tym poważnie porozmawiać. Macie kilka opcji... on zacznie szukać pracy bliżej Twojego domu i wtedy zamieszkacie razem u twoich rodziców. Jeśli pracy nie znajdzie, to wtedy Ty zamieszkasz u jego rodziców, szkołę robisz zaocznie więc nie są to codzienne zajęcia. Byłoby Ci łatwiej dojechać do szkoły, niż jemu codziennie do pracy, to że nikogo tam nie znasz, to akurat da się zmienić. Nie jest to argument przeciw przeprowadzce. Twój partner, też nikogo nie będzie znał w Twojej okolicy. Szybko zyskasz nowych znajomych, choćby mamy maluszków na placu zabaw smile Tak nawiązuje się najłatwiej nowe znajomości.
Tak czy siak, to nie jest decyzja która można podjąć samemu. Musicie o tym porozmawiać i coś wspólnie ustalić.

3

Facet mieszka 15 km dalej, praca ciekawe ile ma od ciebie do niej autorko? U mnie dziewczyna autobusem 25 km dojeżdża do pracy, bo co ma zrobić? Ważne by mieć gdzie mieszkać razem a nie co ja chcę. Pokój dla was i dla dziecka jakiś malutki kącik być powinien. To też kwestia jak idzie relacja z innymi domownikami danej osoby.

4

Jeśli jesteś w ciąży to pora skończyć swoje widzimisię i podejmować decyzje tak aby dziecko miało najlepiej.
Więc Twoje wątpliwości typu bo nie znam tam nikogo, bo mi tam będzie źle powinny pójść w odstawkę.

5

a skąd to parcie na wspólne mieszkanie?

dziecko bedzie mialo lepiej tam gdzie jego mama bedzie czula sie dobrze
wiec nie do konca Stworku masz racje ze autorka watku ma isc w odstawke bo dziecko.

wedlug mnie Ola powinniscie zamieszkac razem
to jest bardzo wazne
ale gdzie to juz musi byc wasza wspolna decyzja
tylko wy ja mozecie podjac
nikt tu na forum nie zna na tyle dokladnie sytuacji, relacji w waszych rodzinach
zeby moc ot tak sobie doradzac

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » gdzie zamieszkac... ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024