Dane osobowe przez telefon - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez Angela866 (2013-07-10 14:32:36)

Temat: Dane osobowe przez telefon

Witajcie,
Mam ogromny problem. W sumie nic się jeszcze (i mam nadzieje, że w ogóle!) nie stało. Szukam pracy i znalazłam ogłoszenie na internecie "doradca klienta" w prowidencie. Pani, która do mnie oddzwaniała kazała mi również (oprócz imienia, nazwiska i adresu zamieszkania) podać nr PESEL. No i (z totalnego bezmysłu) podałam go. Chłopak straszy mnie, iż te dane mogą być wykorzystane przy pobraniu na mnie (za mnie) pożyczki czy czegokolwiek. Strasznie się głowię tymi myślami, że w coś mogłabym się wplątać nieświadomie. Czy jest coś takiego możliwe??? A jeżeli jest to jak się przed tym bronić?? Kobieta informowała mnie również, iż nasza rozmowa w celach bezpieczeństwa jest nagrywana. sad Proszę o nierobienie sobie żartów przy odpowiedziach:( naprawdę jestem już zestresowana...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dane osobowe przez telefon

Dawno odbyła się ta rozmowa? Zawsze możesz sprawdzić czy masz pobraną pożyczkę w providencie.. wystarczy że zadzwonisz na infolinie i powiesz że chciałabyś pożyczkę, babka sprawdzi twoje dane i po chwili oddzwoni i Cię poinformuje czy dostaniesz, czy jesteś zadłużona, czy wzięłaś już coś u nich.. no ale nie wiem.. hmm może udaj się do radcy prawnego (w gminach i urzędach miasta są darmowi) i zapytaj co w ewentualnej sytuacji mogłabyś zrobić lub czego nie robić wink

Hmm nie wiem czy serio mogą wziąść za Ciebie pożyczkę ale kiedyś szukając czegoś natknęłam się na jakieś inne forum gdzie ludzie właśnie też prosili o poradę jak wyjść z długów bo jak ty szukali pracy, podali różne swoje informacje a ktoś wziął na nich pożyczkę, jednak nie musi tak być w twoim przypadku.

3

Wczoraj. Zadzwoniłam do nich ponownie z informacją, iż chciałabym zrezygnować z kandydatury na to stanowisko. Kobieta z którą rozmawiałam poinformowała mnie, że dane, które podawałam itd.zostaną w ich bazie danych. Wypytałam, że zdziwił mnie fakt, iż wymagany był mój nr PESEL. Powiedziała że mam się o nic nie martwić.

W sumie i racja tak też mogłabym to sprawdzić:) (dzwoniąc do nich i pytając o pożyczkę:)).

Dziekuję:)

4

Angela866 napisał/a:

Wczoraj. Zadzwoniłam do nich ponownie z informacją, iż chciałabym zrezygnować z kandydatury na to stanowisko. Kobieta z którą rozmawiałam poinformowała mnie, że dane, które podawałam itd.zostaną w ich bazie danych. Wypytałam, że zdziwił mnie fakt, iż wymagany był mój nr PESEL. Powiedziała że mam się o nic nie martwić.

W sumie i racja tak też mogłabym to sprawdzić:) (dzwoniąc do nich i pytając o pożyczkę:)).

Dziekuję:)

Angela a ja Ci i tak proponuję wystosować do Providenta pismo o usunięcie Twoich danych osobowych z ich bazy danych.

5

Angela, do wzięcia pożyczki potrzeba dowodu osobistego i podpisu, nie wariuj. A Provident nie taki straszny, wiem, bo pracuję. O ile wiem to sprawdzają po PESELu na policji itp czy nie toczy się jakieś postępowanie przeciwko Tobie (w końcu aplikujesz na stanowisko, gdzie masz bezpośredni kontakt z gotówką, czasem dużą).

To standardowe działania, podczas przyjmowania zgłoszenia dotyczącego współpracy konsultant pobiera takie dane, jak:

Imię i Nazwisko
Numer Pesel
Adres zamieszkania
Nr telefonu
Adres mail

Kandydat jest informowany zgodnie z klauzulą, kto jest administratorem danych oraz w jakim celu będą one wykorzystywane. Jeżeli Pani w dalszym ciągu ma wątpliwości, prosimy skontaktować się z naszym Biurem Obsługi Klienta.

Biuro Prasowe Provident Polska

Angela866 napisał/a:

Witajcie,
Mam ogromny problem. W sumie nic się jeszcze (i mam nadzieje, że w ogóle!) nie stało. Szukam pracy i znalazłam ogłoszenie na internecie "doradca klienta" w prowidencie. Pani, która do mnie oddzwaniała kazała mi również (oprócz imienia, nazwiska i adresu zamieszkania) podać nr PESEL. No i (z totalnego bezmysłu) podałam go. Chłopak straszy mnie, iż te dane mogą być wykorzystane przy pobraniu na mnie (za mnie) pożyczki czy czegokolwiek. Strasznie się głowię tymi myślami, że w coś mogłabym się wplątać nieświadomie. Czy jest coś takiego możliwe??? A jeżeli jest to jak się przed tym bronić?? Kobieta informowała mnie również, iż nasza rozmowa w celach bezpieczeństwa jest nagrywana. sad Proszę o nierobienie sobie żartów przy odpowiedziach:( naprawdę jestem już zestresowana...

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024