Mam, zdawałoby się, głupi problem - nie lubię pić wody. W lecie jeszcze jak Cię mogę, ale teraz, jak robi się chłodno - nie ma mowy. A pić trezeba i chyba kawki i herbatki to za mało, a soki owocowe są przecież dosładzane, więc to nie jest 100% zdrowia... Co mam pić albo jak przekonać się do wody? Czy herbaty mogą mi ją zastąpić?
Nie no, wody nic ci nie zastąpi, powinnaś ją pić. Albo może wodę z miodem i z cytryną? Spróbuj też nie pić samej czarnej herbaty, może trochę zielonej abo czerwonej... Soki są naładowane chemią, chyba że będziesz piła takie typu "Marwita" na przykład to ok, bo te są tak samo wartościowe jak świeże owoce. Albo właśnie... Jedz dużo owoców i warzyw, one mają w sobie wodę "naturalnie". Tak czy siak - pij dużo, najlepiej wody, ale jeśli nie to chociaż unikaj słodzonych napojów, a przede wszystkim gazowanych.
jeśli potrzebujesz jakiegoś treściwego napoju to poranna kawa nie zaszkodzi. Oczywiście bez śmietanki i cukru. Ja piję 2x dziennie fluid na czarno i jest ok. Nie dajmy się zwariować tym wszystkim zakazom. Kawa to ok 26 kcal ! Na 2 można sobie pozwolić
Zgadzam sie...kawa nie zaszkodzi....najlepiej rozpuszczalna...nie jest aż tak szkodliwa dla organizmu...oooo właśnie nabrałam ochoty....czas na malą jacobsa...
No ale kawa nie ugasi pragnienia, nie nawilży od środka i nie poprawi samopoczucia tak jak może to zrobić szklanka wody na przykład...Treaz nie ma problemu, jak ktoś nie lubi czystej wody to są smakowe do wyboru. Ja osobiscie wciskam sok z pomarańczy albo grejfruta do butelki z aquarel i mam smaczny i zdrowy napój.
Woda, woda i jeszcze raz woda!
Tak naprawdę to brak wody w naszym organizmie powoduje, że czujemy się zmęczeni, mamy bóle głowy i... jesteśmy głodni. Zapotrzebowanie naszego organizmu na wodę stoi na drugim miejscu, tuż za jego zapotrzebownaniem na tlen. Zatem najgorszę co możemy robić to nie dostarczać wody do organizmu! Ale uwaga: do wody nie zaliczamy kawy (ona raczej odwadnia organizm).
Co robić żeby pić wodę?
Dobra sposób: plasterek cytryny do wody, świetnie smakuje.
do edzi- fredzi, polecam duzo cieplych zup, zwlaszcza w chlodniejsze dni, zaspokoji pragnienie, ale nie wychlodzi, bedzie ci cieplo, nawet w b. zimne dni
Może więc samemu sobie zrobić jakiś sok. Niekoniecznie trzeba do niego dodawać cukru, albo dać go po prostu mniej. Na pewno będzie to zdrowsze niż taki kupiony sok.
Może na stronie dobresoki.pl/forum coś znajdziesz.
ja rowniez wody nie lubie. ewentualnie zywiec truskawkowa.
a kawa pochlaniam litrami! uwielbiam. Deana- mi nic tak,jak kawa nie poprawia nastroju. no moze papieros do kawy.
zwłaszcza woda
woda smakowa to jest to jakies rozwiązanie, a próbowałyście kawy inki? ja zbieram takie ciekawostki z różnych stron, ostatnio byłam na schudnij.pl nie wiem czy znacie?
fajne rozwiązania podpowiadają, acha i jeszcze warto pić ziółka, oczyszczają i nawadniają, nie pamietam tylko jakie polecali, nastepnym razem jak doczytam z tej stronki to napisze..
Mam, zdawałoby się, głupi problem - nie lubię pić wody. W lecie jeszcze jak Cię mogę, ale teraz, jak robi się chłodno - nie ma mowy. A pić trezeba i chyba kawki i herbatki to za mało, a soki owocowe są przecież dosładzane, więc to nie jest 100% zdrowia... Co mam pić albo jak przekonać się do wody? Czy herbaty mogą mi ją zastąpić?
woda ble. tym bardziej niegazowana. chyba ze smakowa. herbaty tez nie lubilam ale ostatnio zaczelam ja pic hektolitrami ... czuje sie dobrze ![]()
dziewczyny, nie ma czegoś takiego jak woda smakowa. jest to woda z sokiem a raczej z chemią. To już lepiej kupić "normalną" wodę i dolać sok -przynajmniej wiesz co dolewasz. Ja tak robie -woda + sok malinowy z herbapolu.
dziewczyny, nie ma czegoś takiego jak woda smakowa. jest to woda z sokiem a raczej z chemią. To już lepiej kupić "normalną" wodę i dolać sok -przynajmniej wiesz co dolewasz. Ja tak robie -woda + sok malinowy z herbapolu.
mm... babcia tak zawsze robila ![]()
hmm ja babcią nie jestem, ale w moim domu zawsze stał soczek i woda...mama zawsze kompoty też robi
ja na swoim, mam zawsze w pogotowiu "zestaw do picia"
kompot z wisni mrr.. a pozniej te wisnie zjadac ![]()
mniam wiśniowy
polecam do picia ziółka Bratek, pokrzywa, koper...
Herbata zielona,jak dla mnie najlepsza na pragnienie.:)
Może więc samemu sobie zrobić jakiś sok. Niekoniecznie trzeba do niego dodawać cukru, albo dać go po prostu mniej. Na pewno będzie to zdrowsze niż taki kupiony sok.
Może na stronie dobresoki.pl/forum coś znajdziesz.
Faktycznie nawet fajna stronka, tylko z tymi domowymi sokami też różnie bywa, bo jeśli owoce są kupione, to też nie ma aż takiej pewności.
ach, domowe są najlepsze, półki w piwnicy moich rodziców sie od nich uginają ![]()
ach, domowe są najlepsze, półki w piwnicy moich rodziców sie od nich uginają
U mnie też,tylko że moje dzieci nie chcą za bardzo pić kompotów i soków zrobionych przez mamuśkę.Dodam tylko że owoce mam z własnego sadu.:)
nie wiedza co tracą, docenią pewnie jak juz sie wyprowadzą i "na swoim" nie będzie domowych frykasów. ja tak mam...jak się wyprowadzałam, to zabrałam z piwnicy mamy jabłka- na szarlotke, teraz zapakowałam do plecaka domowe winko... mniam
Ewel to winko jest najlepsze z tych domowych frkasów.:P Też robimy swoje winko,z ciemnego winogrona tylko że nie ma go kto pić,ja nie piję w ogóle mąż najwyżej lampkę.
oddaj mi ! oddaj mi ! ![]()
moi rodzice robią z wiśni (zwykle dostają od kogos albo wyzbierają na osiedlu:) )
Karina 1 gdzie ty takie ciekawostki wynajdujesz zioła z bratka, pokrzywa, koper i to wszystko jestodchudzające? podziel się tym sekretem z nami bo ja dotąd piłam tylko zieloną herbatę, której smaku nie znoszę i muszę znaleść jakąś alternatywe!
27 2014-04-09 23:37:43 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-04-10 19:20:58)
Co myślicie o takim wynalazku?
spam
Woda smakowa albo woda z syropami kupionymi w sklepie to syf. Sam syrop glukozowo-fruktozowy (sprzyja przybieraniu na wadze) i do tego dodają mnóstwo chemii, trzeba patrzeć na składy. Jeśli słodzić - najlepiej melasą. Jeśli pić herbatę - najlepiej sypką, z całymi liśćmi, jest bardzo smaczna i myślę, ze mniej przetworzona od tego badziewia w torebkach. Co do soków - w sklepach jest ich spory wybór i wcale nie tak trudno o coś zdrowego, najlepiej wybierać te bez syropów, z zawartością owoców ponad 50%.
woda, limonki, mięta, kruszony lód ![]()
Ja ostatnio piję czerwoną herbatę bardzo zdrowa chociaż trzeba się do niej przyzwyczaić jednak nie powinno się zapominać o wodzie tego niczym nie zastąpisz możesz jednak zmienić jej smak cytryną lub miętą to zaspokaja pragnienie.
Unikanie soków po to by pić wodę smakową jest śmieszne. Woda smakowa ma w sobie mnóstwo kcalori ponieważ jest mocno słodzona w dodatku zawiera sztuczne barwniki, a soku owocowego tam nie ma.
Sok według prawa nie może być sztucznie dosładzany, więc jeżeli coś ma nazwę sok to prawnie musi zawierać jedynie cukier naturalnie występujący w owocach.
Herbata jest dobrym rozwiązaniem, ale niesłodzona i nie czarna, bo należy pamiętać że czarna herbata ma w sobie odpowiednik kofeiny.
Też nie lubię wody, piję cole light, mam pełną świadomość że to niezdrowe, jednak to jedyna słodycz jaka mi w życiu pozostała ponieważ choruję na cukrzycę. Piję też wodę gazowaną z dodatkiem cytryny i mięty.
Do wody możesz dodawać plasterek cytryny albo jakiegoś innego owocu, dorzucić listki mięty czy dolać odrobinę soku. Też miałam kiedyś problem z piciem czystej wody, zawsze wydawała mi się ona bez smaku. Teraz najczęściej piję właśnie wodę z cytrynką ![]()
Próbowałam pić zieloną kawę, ale przez to, że w ogóle mi nie smakowała, odstawiłam ją. Zaczęłam łykać zieloną kawę w tabletkach i na lepsze mi to wyszło, bo faktycznie waga idzie w dół. Natomiast piję obecnie zieloną herbatę i wodę niegazowaną, do której najczęściej wrzucam cytrynę, lub jakiekolwiek owoce, które mam pod ręką. Soków w ogóle nie piję. Ale chcę sobie wyciskarkę kupić, to sama je będę robić. Tych sklepowych nie ruszam.
wyciskaj sobie do wody cytrusy, np. limonkę lub cytrynę, dodawaj plasterki pomarańczy, liście mięty...
woda może być na prawdę smaczna
ja jestem uzależniona od wody
![]()