Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
Mam, zdawałoby się, głupi problem - nie lubię pić wody. W lecie jeszcze jak Cię mogę, ale teraz, jak robi się chłodno - nie ma mowy. A pić trezeba i chyba kawki i herbatki to za mało, a soki owocowe są przecież dosładzane, więc to nie jest 100% zdrowia... Co mam pić albo jak przekonać się do wody? Czy herbaty mogą mi ją zastąpić?
Nie no, wody nic ci nie zastąpi, powinnaś ją pić. Albo może wodę z miodem i z cytryną? Spróbuj też nie pić samej czarnej herbaty, może trochę zielonej abo czerwonej... Soki są naładowane chemią, chyba że będziesz piła takie typu "Marwita" na przykład to ok, bo te są tak samo wartościowe jak świeże owoce. Albo właśnie... Jedz dużo owoców i warzyw, one mają w sobie wodę "naturalnie". Tak czy siak - pij dużo, najlepiej wody, ale jeśli nie to chociaż unikaj słodzonych napojów, a przede wszystkim gazowanych.
jeśli potrzebujesz jakiegoś treściwego napoju to poranna kawa nie zaszkodzi. Oczywiście bez śmietanki i cukru. Ja piję 2x dziennie fluid na czarno i jest ok. Nie dajmy się zwariować tym wszystkim zakazom. Kawa to ok 26 kcal ! Na 2 można sobie pozwolić
Zgadzam sie...kawa nie zaszkodzi....najlepiej rozpuszczalna...nie jest aż tak szkodliwa dla organizmu...oooo właśnie nabrałam ochoty....czas na malą jacobsa...
No ale kawa nie ugasi pragnienia, nie nawilży od środka i nie poprawi samopoczucia tak jak może to zrobić szklanka wody na przykład...Treaz nie ma problemu, jak ktoś nie lubi czystej wody to są smakowe do wyboru. Ja osobiscie wciskam sok z pomarańczy albo grejfruta do butelki z aquarel i mam smaczny i zdrowy napój.
Woda, woda i jeszcze raz woda!
Tak naprawdę to brak wody w naszym organizmie powoduje, że czujemy się zmęczeni, mamy bóle głowy i... jesteśmy głodni. Zapotrzebowanie naszego organizmu na wodę stoi na drugim miejscu, tuż za jego zapotrzebownaniem na tlen. Zatem najgorszę co możemy robić to nie dostarczać wody do organizmu! Ale uwaga: do wody nie zaliczamy kawy (ona raczej odwadnia organizm).
Co robić żeby pić wodę?
Dobra sposób: plasterek cytryny do wody, świetnie smakuje.
do edzi- fredzi, polecam duzo cieplych zup, zwlaszcza w chlodniejsze dni, zaspokoji pragnienie, ale nie wychlodzi, bedzie ci cieplo, nawet w b. zimne dni