Nowa koleżanka z pracy mojego faceta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowa koleżanka z pracy mojego faceta

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Nowa koleżanka z pracy mojego faceta

Hej smile pierwszy raz radzę się kogoś na forum...po prostu chciałabym wiedzieć, czy za dużo wymagam od mojego faceta a mi w emocjach i być może przewrażliwieniu ciężko ocenić słuszność swojego zachowania obiektywnie. Otóż sprawa wygląda tak. Mój facet miał w firmie przeprowadzkę i teraz jest w gabinecie z pewną dziewczyną ( widziałam jej zdjęcie i właśnie najgorsze dla mnie jest to, ze ona jest śliczna i idealnie w jego typie). Chciałabym, żeby ona się dowiedziała że on ma kogoś. Więc zadzwoniłam do niego do pracy i spytałam czy mnie kocha. I chciałam, żeby to powedział - kocham Cię - tak żeby ona usłyszała. On zaczął mi mówić że nie ma czasu i rozłączył się. I powiedział mi, że nie będzie takich rzeczy mówił, że ludzie takich rzeczy nie mówią kiedy nie są całkiem sami w pomieszczeniu. (Nie jest to praca jakaś rygorystyczna, na luzie sobie siedzą, żadna wielka korporacja , wysokie loty itd.). Kiedy wcześniej był w biurze z kolegą - to sam z siebie nie raz głośno mi mówił, że mnie kocha i tęskni....Wiem, może zachowuje się dziecinnie, jestem przewrażliwiona itd...Ale dla mnie to jego zachowanie oznacza jedno - on nie chce, żeby ona wiedziała że on ma dziewczynę. Żeby przypadkiem jej nie wystraszyć na wypadek gdyby była jakaś szansa, że mogłoby coś między nimi być... Co uważacie? Czy niepotrzebnie się nakręcam czy mam trochę słuszności w swoim myśleniu? Proszę o poważne odpowiedzi, bez złośliwości...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nowa koleżanka z pracy mojego faceta

moim zdaniem trochę przesadzasz smile to nowa koleżanka i może głupio mu mówić, że Cię kocha. Często takie wypowiadane słowa przez telefon mogą być odbierane jako zbytnią uczuciowość, a Twój facet tego nie chce w obecności nowej koleżanki. Rozumiem Twoje obawy, ale trzeba ufać i jakoś nie dać się zwariować smile Nie naciskaj na pewno na te słowa przez telefon, ale może podaruj mu coś na biurko-wspólne zdjęcie albo jakiś drobiazg... smile
Moj facet pracuje w korporacji-w pokoju ma 2 przyjaciół i kobietę i też przez telefon nie mówi mi takich rzeczy, wręcz mnie olewa. Za to na skype ciągle pisze w pracy, że kocha i tęskni:) Pracuje z atrakcyjną kobietą, sam mi się przyznał, że bardzo ładna, a jeszcze ladniejsza jest w innym dziale (to wiem z rozmowy z jego kumplem).  Kiedyś bał się, że mnie zdradzi na jakimś bankiecie. Teraz twierdzi, że nie umie nawet rozmawiać z innymi kobietami. Ale co ja na to poradzę? też sie boję...ale ufam  smile a mowił Ci coś o niej?

3

Czy Wy jak zdarza Wam się być z przystojnym facetem razem w pokoju to od razu się na niego rzucacie i zdzieracie z niego ubranie?
To dlaczego od razu podejrzewacie o to swoich facetów?
Powiem tak, jak będzie chciał skoczyć w bok, to skoczy. Obojętnie czy w pracy, czy poza nią. A jeżeli naprawdę Was kocha to nawet jak będzie miał w łóżku miss świata to tego nie zrobi.

4

Kiedy jestem w pracy, też wolę ograniczać wyznania w rozmowach z chłopakiem. Myślę, że to kwestia umiejętności oddzielenia spraw prywatnych, od służbowych - nie ważne, czy to duża korporacja czy nie, czy praca jest na luzie czy nie, czy pracuje się z osobami tej samej płci czy nie - trzeba zachowywać się profesjonalnie, i zająć się tym co należy do naszych obowiązków. Dla nas o wiele większe znaczenie ma moment, gdy wracam z pracy, przytulam się do swojego partnera i mówię mu, że go kocham i bardzo się stęskniłam. smile

5

bbasia napisał/a:

Czy Wy jak zdarza Wam się być z przystojnym facetem razem w pokoju to od razu się na niego rzucacie i zdzieracie z niego ubranie?
To dlaczego od razu podejrzewacie o to swoich facetów?
Powiem tak, jak będzie chciał skoczyć w bok, to skoczy. Obojętnie czy w pracy, czy poza nią. A jeżeli naprawdę Was kocha to nawet jak będzie miał w łóżku miss świata to tego nie zrobi.

Ja nie podejrzewam smile Ale wszędzie panuje kult zdrady- przynajmniej ja mam takie wrażenie- prawie codziennie na zwyklych portalach są artykuly o zdradzających facetach, pełno na forach kobiet zdradzonych... I na nas to działa niestety i na naszą wyobraźnię przede wszystkim smile My dużo rozmawiamy o zdradzie i o atrakcyjności innych ludzi, bo kiedyś się zagubiłam z moją zazdrością.  Mój A, ma świadomość,że też się często otaczam atrakcyjnymi facetami, mam dużo znajomych na siłowni i ćwiczymy razem, mogę przyznać,że mają piękne ciała, ale zawsze pamiętam o mojej miłości.  Dlatego akceptuje towarzystwo innych kobiet i wiem, że może podziwiać ich piękno tak jak ja co nie zmienia faktu,że boję się kobiet i ich siły. Wiem, co potrafią zrobić, bo sama taka byłam. Proszę mnie nie oceniać, ale byłam kochanką żonatego faceta dawno dawno temu...

6

dla mnie to dziwne, że przy kolegach mówił z chęcią, a przy koleżance nagle się rozłącza.
a nie możesz wpaść z minutową wizytą ? nie wiem co to za miejsce pracy, ale w niektórych bez przeszkód można na chwilkę się pojawić. zawsze z nią możesz grzecznie się przywitać ,a do swojego faceta powiedzieć "cześć kochanie". będziesz miała pewność że ona wie o Twoim istnieniu, ale....z drugiej strony patrząc, koleżanka może być osobą, która nic sobie z tego nie robi i? i niczego to nie zmieni. liczy się to jaki jest Twój chłopak, poza tym wszystko jest w porządku?..
pamiętaj nic co zrobisz nie uchroni Cię przed byciem zdradzoną jeśli ten facet należy do grupy skończonych kretynów.

7

elaine napisał/a:

(...)widziałam jej zdjęcie i właśnie najgorsze dla mnie jest to, ze ona jest śliczna i idealnie w jego typie(...)

Taka wiedza jest bardzo istotna. Skoro jest IDEALNIE w jego typie, to znaczy że ma co najmniej słabość w stosunku do niej. Pytanie tylko jak ona to widzi.
Po prostu, masz powody do obaw. Dla twojego faceta, taka sytuacja, to na pewno wyzwanie. Jakkolwiek to rozumieć. Byłoby lepiej gdyby podejmował je z Tobą, a nie sam.
Tylko bez przesady. Życie na tym się nie kończy smile

8

Po części Cię rozumiem, też już mam mętlik w głowie przez tą 'zdradę' wszędzie.
Ale myślę też ,że skoro dużo rozmawiacie i jesteście blisko to od razu wyczujesz kiedy coś będzie się 'szykowało':)
Poza tym, szczerze, to mi by też było niezręcznie wysłuchiwać miłosnych wyznań gdybym była na jej miejscu , albo mówić o swojej miłości gdybym była nim:) Osoba prawie obca a związek to w dużej mierze coś intymnego:)

Wyluzuj trochę:)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Nowa koleżanka z pracy mojego faceta

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024