Szukanie ideałów... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Szukanie ideałów...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Szukanie ideałów...

Jest sobota wieczór a ja siedze sama w domu. Jedyna to rozrywka to internet i tv...Mogłabym wyjść na piwo z kumpelami, ale najzwyczajnie mi się nie chce. Od 22 urodzin straciłam ochotę na imprezy. Do urodzin , jak ja szalałam , co sobote imprezy do białego rano, alkohol i szaleństwa. Jak miło mijał czas. Poznawałam różnych facetów. Potem spotykałam sie z nim już bez % i żaden mi nie pasował. A to ten za brzydki a to ten za wulgarny , a ten za dużo pije i zawsze mi coś nie pasowało. Teraz sobie myśle, że chyba za dużo filmów się naoglądałam ideałów nie ma. Sama idealna nie jest ale od drugiej osoby wymagam nie wiadomo czego. Teraz tak bardzo żałuje ,że nie dałam szansy , żeby coś więcej się rozwineło i teraz jestem samaaaaaaa. Nie mam ochoty na imprezy, bo one nie maja już sensu. W 22 urodzin kiedy znów się upiłam. I zabawiłam się z kolegą. Zapytałam siebie? Po co Ci to...do tego w życiu dążysz?Nie... mam dość kolesi na jedną wieczór. Chce faceta , który mnie pokocha. Dla którego będę całym światem, który nauczy mnie kochać. Ale gdzie ja Go spotkam. Tak bardzo marze już o dziecku...A wydaje mi się, że jestem skazana na samotność. Wtedy kiedy mogłam znaleźć faceta to wybrzydzałam, a teraz już jestem straaa dupa i cięźko kogoś znaleźć.

Musze nauczyć się akceptować wady człowieka, bez tego ani rusz...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szukanie ideałów...

pierwsze słyszę, że 22 lata to już stara dupa. w pewnym sensie nawet mnie to obraża.

3

Ja się już cyje staro, jak widze te wszytkie nastolatki. Poza tym mieszkam w małej miejscowości i tu jak ktoś ma 22 lata i jest sam to już stara panna normlanie ludzie przesadzaja.

4

To ja nie wiem gdzie Ty mieszkasz tongue tam panuje chyba jakieś średniowiecze !!!! Jesteś młodą, inteligentną dziewczyną.Nie szukaj miłości na siłę.Sama przyjdzie smile

5

popieram przedmówczynię w całej rozciągłości. sam też się tym przejmowałem, ale teraz - que sera, sera. a co ludzie gadają niech Cię nie obchodzi. moja babcia mnie na księdza szykuje chyba;P

6

Normalna, to, co piszesz jest co najmniej... Nienormalne wink

Masz 22 lata i pod żadnym względem nie jesteś stara. Nie stało się z Tobą nic złego czy dziwnego, że straciłaś ochotę na ciągłe imprezy - ile można? Wyszalałaś się widocznie i teraz rozglądasz się za stabilizacją - niejedna kobieta przez to przechodziła.
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i wspominać wszystkie okazje na stały związek, z których nie skorzystałaś. Odrzucenie mężczyzny to decyzja, którą podejmujesz, bo wierzysz, że jest słuszna. Decydujesz m.in. na podstawie tego, czego potrzebujesz w danym momencie swojego życia.

Otwórz się na to, co przed Tobą, bo przeszłość to już rozdział zamknięty. Na pewno warto zastanowić się, czy nasze wymagania nie są aż nazbyt wysokie i z czego to się może brać. Może bardzo krytycznie oceniasz samą siebie? To niekiedy sprawia, że od innych również wiele wymagamy.
Powiem Ci, że chyba jeszcze żadna kobieta nie zauroczyła mężczyzny swoim podejściem "Nigdy nie spotkam nikogo wyjątkowego, nie zasługuję na to, już za późno". A z miłością nic na siłę - i na Ciebie przyjdzie pora smile

7

te 22 urodziny to chyba jakies pechowe!!!!!!!!! sama miałam je niedawno a nawet już ok 3 miesięcy przed juz zaczeło sie tak nagle psuć mi wszystko, i praca (nie mam jej) i z facetem i jedno dno.

8

yvette napisał/a:

Normalna, to, co piszesz jest co najmniej... Nienormalne wink

Masz 22 lata i pod żadnym względem nie jesteś stara. Nie stało się z Tobą nic złego czy dziwnego, że straciłaś ochotę na ciągłe imprezy - ile można? Wyszalałaś się widocznie i teraz rozglądasz się za stabilizacją - niejedna kobieta przez to przechodziła.
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem i wspominać wszystkie okazje na stały związek, z których nie skorzystałaś. Odrzucenie mężczyzny to decyzja, którą podejmujesz, bo wierzysz, że jest słuszna. Decydujesz m.in. na podstawie tego, czego potrzebujesz w danym momencie swojego życia.

Otwórz się na to, co przed Tobą, bo przeszłość to już rozdział zamknięty. Na pewno warto zastanowić się, czy nasze wymagania nie są aż nazbyt wysokie i z czego to się może brać. Może bardzo krytycznie oceniasz samą siebie? To niekiedy sprawia, że od innych również wiele wymagamy.
Powiem Ci, że chyba jeszcze żadna kobieta nie zauroczyła mężczyzny swoim podejściem "Nigdy nie spotkam nikogo wyjątkowego, nie zasługuję na to, już za późno". A z miłością nic na siłę - i na Ciebie przyjdzie pora smile

Dzięki bardzo postaram sie tak głupio nie myśleć i nie wypisywać już takich głupot na formu.Wczoraj miałam doła i chyba dlatego tak się użalałam na d sobą. Dzięki za wsparcie:)

9

salomea napisał/a:

To ja nie wiem gdzie Ty mieszkasz tongue tam panuje chyba jakieś średniowiecze !!!! Jesteś młodą, inteligentną dziewczyną.Nie szukaj miłości na siłę.Sama przyjdzie smile

do mnie przyszła wink
i nie szukaj ideałów, one przecież nie istanieją ;p

10

Dziewczyno przestan sie tak przejmowac. Jestes mloda, napewno atrakcyjna mlada kobieta przed ktora jeszcze wszystko. Rozbawila mnie ta twoja starosc troszke sorki. To jak ty jestes stara to co maja powiedziec kobiety 40 50-letnie hehe to juz babciunie musza byc big_smile. Zreszta ty tez bylas jeszcze pare lat temu nastolatka przeciez wink I nie szukaj faceta na sile, to bez sensu. Sam sie znajdzie. Uwierz mi smile A idealow nie ma!

11

No wiesz 22 lata to naprawde jesteś młoda wink także buźka do góry a poza tym Twój ideał może szukać swojego ideału wink)

12

Po pierwsze odpowiedz sobie na pytanie czy ty jesteś ideałem.Wiem ze nie bo każdy z nas ma jakies wady, dlatego nie możesz szukac idealnego faceta, bo tacy nei istnieją . Im szybciej sobie to uświadomisz, tym szybciej sie zakochasz. Prawdopodobnie kiedyś poznałaś chlopaka którego postrzegałaś jako ideała , prawdopodbnie byla to szczenięca miłość a wtedy nie dostrzega sie cudzych wad. Może rzeczywiście lepiej jest szukac miłości bez duzej ilosci procentów to moze Ci zaoszczędzic wielu rozczarowań. A po za tym pamietaj jesli szukasz czyjejs kopii to jej nie znajdziesz raczej, ideala raczej tez nie. Następnym razem daj sobie i nowej znajomosći trochę czasu, jak twoj wybranek nie zostanie super milościa zyskasz nowego kolege. I napewno nie jestes stara, nie wiem czemu tak piszesz.

13

Normalna, piszesz, że Twoje imprezy były zawsze suto zakrapiane, nawet na urodzinach się upiłaś. W takim stanie nie poznasz fajnego faceta. Pijaną dziewczyną to wiesz, kto może się zainteresować i po co. Więcej wiary w siebie, w swoją kobiecość, inteligencję... pewności siebie, a będzie ok. smile

14

E tam ja swojego wybranka poznałam jak byłam nawalona jak stodoła nie ma reguły, poznajesz drugą osobę i sie nagle wszystko samo dzieje i zanim sie obejrzysz spacerujecie po parku wyznając sobie miłość smile))
22 lata to bardzo fajny wiek właśnie wtedy jestes jeszcze młodziutka kobieta ale juz zaczynasz myśleć dojrzale, głowa do góry ty tez zanim sie obejrzysz będziesz spacerować po parku z jakimś fantastycznym facetem:))

15

Mam 24 lata i też zaczynam czuć się czuć staro sad na imprezach coraz więcej nastolatek, a starsze dziewczyny należą do mniejszości. Na szczęście imprezowy szał mam już za sobą, a jak mam ochotę się pobawić to wychodzę z grupą znajomych smile i wtedy naprawdę jest super smile

A ideał? Pamiętam, że niegdyś często je powtarzałam smile a szukałam, szukałam i nie znalazłam... Mój mężczyzna ma wady, tak jak ja, zaakceptowałam większość z nich. Fajnie jest pomarzyć o chłopcu idealnym, ale w rzeczywistości superchłopak byłby nudny, nie uważacie?

16

Nieważne w jakim stanie kogoś się poznaje wink ważne jak to się dalej ułoży ;]
wady trzeba akceptować, też mam z tym problem, wiele rzeczy mi w facetach nie pasuje, ale myślę że w końcu znajdzie się jakiś bliski temu ideałowi, i będzie dobrze:)
poza tym masz czaaaaaas:) nie martw się:)

17

smile moze nie ladnie napisze. Ładna miska jeść nie da smile

18 Ostatnio edytowany przez Malgosiaczek (2009-07-27 15:07:32)

Bynajmniej stara nie jesteś. Uwierz mi, najlepsze nadal przed Tobą. Nie szukaj na siłę, samo przyjdzie, nie warto umawiać się z facetami, którzy Ci nie odpowiadają. Też zawsze byłam "wybredna" i jakoś nie mogłam znaleźć swojego ideału. W wieku 23 lat poznałam mojego obecnego Męża, nie jest ideałem, ale wciąż uczę się każdego dnia kochać go mocniej:). Powodzenia i pozdrawiam:)

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Szukanie ideałów...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024