wolny związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: wolny związek

witam,

chciałam się poradzić...z przyjaciółką o tym nie pogadam ponieważ by mi tylko nazmyślała.

mam 22 lata i nie dawno napisał do mnie kolega. znam go od małego. zawsze mi się podobał.
gdy się odezwał ucieszyłam się, że zwrócił na mnie uwagę.
niestety po jakimś czasie okazało się, że nie chce się angażować. zaproponował mi wolny związek.
byłam w szoku, że zależy mu jedynie na seksie.

obecnie nie ma mnie w miejscu zamieszkania ale kiedy wrócę on chce się spotkać. chyba nie dam rady bo będzie niezręcznie.

uwaga: nie dodałam, że ma 2 dzieci i jest ode mnie starszy o ponad 10 lat. nie był nigdy w związku.

wiem, że tego nie zrobię, ale musiałam się wygadać i poznać wasze zdanie przy okazji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wolny związek

Ja mam bardzo swobodne podejście do seksu i nie widzę niczego złego w takim wolnym związku, pod warunkiem, że obie strony tego chcą. Ty nie chcesz i dobrze, to Ty decydujesz, co jest dla Ciebie najlepsze. Nie spotykaj się z nim, bo po co? Przyjaźni z tego nie będzie, bo on liczy na seks, seksu nie będzie, bo Ty nie chcesz, związku nie będzie, bo on nie chce.

Poza tym,czy ja dobrze zrozumiałam? On nie był nigdy w związku i ma dwoje dzieci? To znaczy, te dzieci są owocami wpadki podczas przygód na jedną noc? To znaczy, że on się nie zabezpiecza? yikes Już widzę te choroby weneryczne, HIV... yikes

3

ona_2_2 napisał/a:

uwaga: nie dodałam, że ma 2 dzieci i jest ode mnie starszy o ponad 10 lat. nie był nigdy w związku.

A te dzieci to pewnie z innych "wolnych związków" sad.
Przynajmniej widzisz wyraźnie: co Cię czeka sad jeżeli w ten wolny związek "wejdziesz".

ona_2_2 napisał/a:

wiem, że tego nie zrobię

I tego się trzymaj smile.

4

powiem Wam, że kiedyś miał dziewczynę ( z nią ma oboje dzieci) ale nie znam ich sytuacji...wiem, że skakał w bok i tak.

doświadczony jest na pewno bo nie kryje się z tym.

kwestia w tym, że zawsze go miałam za innego a tu takie rozczarowanie. ;/

heh, kiedy go opieprzałam za pomysł złożenia mi takiej oferty uznał, że jest mi potrzebny do rozładowania emocji ;p

5

ona_2_2 napisał/a:

doświadczony jest na pewno bo nie kryje się z tym.

Mężczyzna może być doświadczony i równocześnie szanować kobiety smile.

6

Jak chcesz to możesz wejść w taki układ, to nie tylko seks, ale po prostu bycie blisko drugiej osoby.... poczytaj wątek "wolny związek, swingowanie, czy wierność nade wszsytko" -- w szczególności posty Iguana. Nie są to proste relacje.

Wg mnie Ty nie jesteś na to przygotowana. Raczej poszukaj sobie kogoś z kim spędzisz życie. Jak wejdziesz w wolny związek, to on się wypali po 3 latach, a ten facet nie będzie twoim mężem. Wtedy w wieku 26 lat stwierdzisz, że zmarnowałaś czas.

Ale jeśli jesteś twarda psychicznie, i mimo, że będizesz w relacji z tym 10-lat starszym kolegą, to i tak poszukasz kogoś z kim będziesz życ, to możesz w taki wolny związek wejść.

Bardzo dużo zależy od tego jak sobie wszystko w głowie poukładasz. Jak się pomylisz, to może Cię to zniszczyć.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024