Rozmawiałam dzis o tym z koleżanką. Każdy się za nią ogląda, a ona jest sama. A szare myszki mają facetów. Ona nie jest jakąś wyniosłą panienką. Czeka, aż jakiś facet się nią zainteresuje, zacznie się starać. Zazwyczaj, jak ona nie zagada, to facet też tego nie zrobi. Rozumiem ją. Też bym mogła startować do chlopakow, ale po co? Każda kobieta chyba chce byc zdobywana.
takijedenfacet820, co do "pewności siebie". Piękne kobiety zazwyczaj sprawiają takie wrażenie. Idą z podniesioną głową, zwracają uwagę facetów. Tak je każdy odbiera. Ale co się wewnątrz dzieje, tego nikt nie widzi.
Szkoda, że jak dziewczyna jest ładna i zgrabna, to od razu "pusta i na jeden raz". Atrakcyjna dziewczyna nie znaczy dla mnie wytapetowanej i rozebranej panienki do towarzystwa.
enya, chyba trafiłaś w sedno sprawy
kiedys byłam w takiej sytuacji, dlatego też koleżanka zwróciła się do mnie po pomoc. Bo mam chłopaka i jesteśmy szczęśliwi. Chciała wiedzieć, co się zmieniło, że już nie jestem samotna. Nie umiałam jej tego wytłumaczyć. Nie wiedziałam, jak to ubrać w słowa. Teraz wiem
i chyba bardziej rozumiem siebie i swoje zachowanie.
Sama jestem atrakcyjną dziewczyną, też każdy się za mną ogląda. Tylko 5 lat temu, zanim poznałam mojego chłopaka, byłam nieśmiała. I atrakcyjna. Wiem, że głupie połączenie. Miałam świadomość tego, jak wyglądam, gdy szłam ulicą czułam się piękna, pewna siebie. Ale wracałam do domu i byłam samotna. Myślałam, że przez tą nieśmialość jestem sama. Chociaż każdy widział pewną siebie, stanowczą i niezależną dziewczynę. Ja jej w sobie nie widziałam. Może i taka byłam, tylko niezależność nazywałam samotnością, i miałam o sobie trochę gorsze zdanie.
Teraz mam chłopaka, który zobaczył we mnie tą silną kobietę, która ukrywała się pod nieśmiałością. I jestem szczęśliwa
A dlaczego atrakcyjne dziewczyny są samotne? Bo wiekszość facetów myśli: ładna = pusta i łatwa. Moja koleżanka się takimi nie interesuje. I nie dlatego, że nie są atrakcyjni, tylko dlatego, że widzą w niej ciało, nie kobietę. I to jest ta wybredność pięknych kobiet.