Atrakcyjna, pewna siebie, kobieca i ... samotna. Dlaczego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Atrakcyjna, pewna siebie, kobieca i ... samotna. Dlaczego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Atrakcyjna, pewna siebie, kobieca i ... samotna. Dlaczego?

Na wstępie zaznaczam, że jestem w stałym, szczęśliwym związku.

Temat zakładam, ponieważ nie do końca rozumiem, dlaczego kobiety atrakcyjne, którym nic nie brakuje, narzekają na samotność. Ogląda się za nimi każdy facet, są uśmiechnięte i pewne siebie. Ale jakoś brakuje kandydatów na partnera. Dlaczego mężczyźni tylko patrzą? Dlaczego nie robią kroku dalej? Boją się? Może myślą, że taką kobietę trudniej jest zdobyć? Może czekają, aż kobieta zrobi pierwszy krok?

Rozmawiałam o tym z koleżanką, ale nie doszłyśmy do żadnych sensownych wniosków. Czekam na wypowiedzi na ten temat smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Atrakcyjna, pewna siebie, kobieca i ... samotna. Dlaczego?

Sam mam teraz taką sytuacje ... Poznałem piękną dziewczynę , mamy bardzo dobry kontakt choć szczerze , patrząc na to z boku nie wiem jak to możliwe.

Ale wracając do twojego wątku ... wydaje mi się, że często po prostu mają wrażenie że taka Kobieta jest dla niego po prostu nie osiągalna i tyle. Często takie właśnie cudownie wyglądające Kobiety uważane są za puste i na jeden raz.

Jakie są proporcje "przystojnych" facetów do "pięknych" kobiet? Z moich obserwacji wynika, że jakieś 2:8. Taka piękna nie zawiesi oka na "byle czym" bo od dziecka jest księżniczką. A "byle co" nie będzie rozykowało ośmieszenia.
Jeszcze inne wytłumaczenie to takie, że łatwiej jest narzekać niż coś z tym zrobić, tak jak łatwiej jest postawić znak"wyboje" niż łatać dziury w jezdni.
Jeszcze inne to takie , że same nie wiedzą czego chcą.
Pewnie jest tyle wytłumaczeń ile kobiet.

"pewne siebie"? Z wielu wpisów wynika, że pewne siebie kobiety mają bardzo duże problemy wewnętrzne, na zewnątrz pokazują swoją stronę, która dobrze wygląda a nie jest prawdziwa. Osobiście jestem ciekaw jak to jest z ludźmi, którzy nie są tak dwoiści? Pewnie mają lepiej.

4

A mi się wydaje, że mężczyźni zbyt dużą wagę przywiązują do wygladu. Wydaje im się samym, że jak będą super wyglądać to w zasadzie to wystarczy aby zdobyć każdą kobietę. Nie ma nic bardziej mylnego...

Stąd jak widzą piękną kobietę to uważają, że ona z racji posiadanej urody uważa się za najlepszą na świecie (oni pewnie tak by się czuli gdyby uważali, że są super) stąd ich przekonanie, że nie mają żadnych szans.
Zapominają meżczyźni o tym, że często piękne kobiety nie mają tak do końca świadomości jakie są piękne i jakie robią wrażenie na facetach. Często te piękne dziewczyny tez mają swoje kompleksy co powoduje, że we własnej ocenie one nie czują się często takie piękne jak to postrzegają inni.

A nawet jeśli są piekne i tego świadome to chcą wiedzieć, że facet interesuje się nimi również z powodu ich osobowości, a nie tylko ze względu na wygląd. Takie kobiety też bywają nieśmiałe, introwertyczki.

Ogólnie chyba facetom czasem się wydaje, że jedynie oni się stresują kiedy próbują zagadać do dziewczyny, tym samym jakby zapominiali, że kobieta to też człowiek, też się stresuje i przejmuje jak wypadnie, jakie zrobi to pierwsze wrażenie podczas rozmowy itp.

takijedenfacet820 według mnie nie ma żadnej dwuistości jest tylko nieznajomość siebie i wiążące się z tym problemy emcojanlanie. Nie można jednocześnie być słabym i silnym.
Może być kobieta silna, która nie wierzy w swoją siłe bo ktoś kiedyś jej wmówił, że sama nie potrafi, nie podoła. Jest pełna lęków nieuzasadnionych. Bądź ma w sobie wyuczoną tednencję do "bycia w cieniu", nie wychylaniu się.
Może też być słaba kobieta, która totalnie nie akceptuje w sobie własnych słabości zatem na siłę nawet wbrew sobie próbuje być silna, próbuje stworzyć wrażnie silnej najczęściej poprzez niedostępność, poprzez utrzymywanie powierzchownych relacji aby przypadkiem ktoś nie podszedł zbyt blisko i nie zauważył zbyt wiele. Badź zupełnie zaprzecza swojej słabości wbrew rzeczywistosci.
Są też kobiety prawdziwie silne i kobiety słabe.

5 Ostatnio edytowany przez terrora (2013-06-24 01:16:10)

Rozmawiałam dzis o tym z koleżanką. Każdy się za nią ogląda, a ona jest sama. A szare myszki mają facetów. Ona nie jest jakąś wyniosłą panienką. Czeka, aż jakiś facet się nią zainteresuje, zacznie się starać. Zazwyczaj, jak ona nie zagada, to facet też tego nie zrobi. Rozumiem ją. Też bym mogła startować do chlopakow, ale po co? Każda kobieta chyba chce byc zdobywana.

takijedenfacet820, co do "pewności siebie". Piękne kobiety zazwyczaj sprawiają takie wrażenie. Idą z podniesioną głową, zwracają uwagę facetów. Tak je każdy odbiera. Ale co się wewnątrz dzieje, tego nikt nie widzi.

Szkoda, że jak dziewczyna jest ładna i zgrabna, to od razu "pusta i na jeden raz". Atrakcyjna dziewczyna nie znaczy dla mnie wytapetowanej i rozebranej panienki do towarzystwa.

enya, chyba trafiłaś w sedno sprawy smile kiedys byłam w takiej sytuacji, dlatego też koleżanka zwróciła się do mnie po pomoc. Bo mam chłopaka i jesteśmy szczęśliwi. Chciała wiedzieć, co się zmieniło, że już nie jestem samotna. Nie umiałam jej tego wytłumaczyć. Nie wiedziałam, jak to ubrać w słowa. Teraz wiem smile i chyba bardziej rozumiem siebie i swoje zachowanie.

Sama jestem atrakcyjną dziewczyną, też każdy się za mną ogląda. Tylko 5 lat temu, zanim poznałam mojego chłopaka, byłam nieśmiała. I atrakcyjna. Wiem, że głupie połączenie. Miałam świadomość tego, jak wyglądam, gdy szłam ulicą czułam się piękna, pewna siebie. Ale wracałam do domu i byłam samotna. Myślałam, że przez tą nieśmialość jestem sama. Chociaż każdy widział pewną siebie, stanowczą i niezależną dziewczynę. Ja jej w sobie nie widziałam. Może i taka byłam, tylko niezależność nazywałam samotnością, i miałam o sobie trochę gorsze zdanie.

Teraz mam chłopaka, który zobaczył we mnie tą silną kobietę, która ukrywała się pod nieśmiałością. I jestem szczęśliwa smile

A dlaczego atrakcyjne dziewczyny są samotne? Bo wiekszość facetów myśli: ładna = pusta i łatwa. Moja koleżanka się takimi nie interesuje. I nie dlatego, że nie są atrakcyjni, tylko dlatego, że widzą w niej ciało, nie kobietę. I to jest ta wybredność pięknych kobiet.

6

Atrakcyjne dziewczyny chyba wyrobiły w sobie duży poziom ignorancji na męskie zaczepki, więc jak trafia się odpowiedni mężczyzna, to one traktują go jak każdego innego, czyli po prostu odpychają, aby czasem nie zechciał ich podrywać. W ten sposób atrakcyjne dziewczyny wpadają w związki z gośćmi, którzy są agresorami.

7

Chłopak mi kiedyś powiedział, że poderwał mnie sposobem. Tzn., najpierw się ze mną zaprzyjaźnił, a jak już byliśmy ze soba blisko, to oświadczył, że od początku chciał czegoś więcej. W sumie to się tego domyślałam smile w każdym razie zobaczył we mnie coś więcej, niż fajny tyłek itp. smile

kenobi, w pierwszym zdaniu masz trochę racji. Ale agresorzy? Czemu?

8

Mężczyźni to wzrokowcy i swoją przyszłą partnerkę życiową wybierają na podstawie jej wyglądu. I choć wielu decyduje się na bycie z mało wartościowymi, nudnymi i mało inteligentnymi ślicznotkami, większość oczekuje od kobiet jednak odrobinę więcej, wiedząc, że spędzą z nią całe życie. I jeżeli atrakcyjna kobieta jest sama, to raczej w tym upatrywałabym problemu. Może też koleżanka posiada jednak jakąś wadę w wyglądzie, której sama nie dostrzega, a którą widzą panowie i dlatego nie chcą jej znać?

9

Żle się wyraziłem -- chodzi o cwaniaków, którzy przeskoczą granice narzucone od początku przez kobietę. Innymi słowy atrakcujne, inteligentne dziewczyny budują mury, przez które przeskakują tylko najgrosze typy. Może tylko tak mi się wydaje, ale cóż... często się słyszy, że atrakcyjne dziewczyny mają gorzej... Inaczej -- atrakcyjne dziewczyny odpychają każdego, bo facet wg stereotypół jest beznadziejny... a przecież Ci wartościowi jak ich kobieta odpycha, to nie będą się do niej dobijać na siłę.

10

To moze pomysl z przyjaznia nie jest taki zly? Dziewczyna widzi, że interesujesz się nie tylko jej wyglądem i już cie nie odpycha. Bo właśnie takich, którzy patrzą tylko na tyłek raczej odpycham.

11

Chociaż jestem aż do przesady silna i niewzruszona i piękna jak to mówią. To niestety do mnie dosyć często próbują się dobić jacyś faceci. I problemem raczej jest to, że nagminnie ludzie popadają w obsesje na moim punkcie i gadają mi , że jestem jak narkotyki. I to zagadka dopiero wink
Nie wiem czemu tak jest z tymi koleżankami, które piękne nikogo nie znajdują.

12

terrora możemy porozmawiać?

13

okonamaroko, a o czym?

14

nie chce publicznie.Moje GG:4129614

15

To samo pytanie sama sobie zadaję, mnie zadają, ja innym zadaję i tak w kółko... Dwie z moich ostatnich znajomości kończą się właśnie chyba z tego powodu, którego nie znam, ale próbuję zrozumieć. Dużo racji jest w tym, że kobiety twarde na zewnątrz, są miękkie w środku. Znam takie kobiety - piękne, zadbane, mądre, ale i skromne, empatyczne i lojalne. Potrafią wypić gorzałę, ale i pojadą na koniec świata, żeby Cię ratować. One nie szukają królewiczów. One chcą kogoś na spacer. Chcą męskiego ramienia, przyjaciela, normalnego chłopaka. Chcą kochać. Chcą poczuć rano ten testosteron w łóżku. Zjeść z kimś śniadanie i pojechać nad rzekę. One wcale nie chcą brylantów, kwiatów, wczasów na Kanarach...
Nie imponują im gachy w land roverach, bo one są na to za mądre. Kiedy wy faceci to w końcu zrozumiecie???
To jest bariera dla mnie nie do pokonania. Mam wrażenie, że wszystkie zalety tych kobiet stały się ich przekleństwem. To jest bardzo niesprawiedliwe.

16 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2013-06-25 20:03:14)

Myślę, że to często może być wrażenie nieosiągalności. Samej mi daleko do ładnej czy pięknej kobiety, ale tak uważam. Tak samo mają kobiety, wydaje im się, że "taki facet to nie zwróci uwagi" i boją się zrobić cokolwiek. Mam kilka ładnych koleżanek, chyba trzeba ich zapytać smile W sumie akurat są same, ale wiem, że to raczej ich wybór, na powodzenie nie narzekają, czego może po cichu zazdroszczę, bo sama powodzenia nigdy za bardzo nie miałam smile
A jeżeli kobieta jest naprawdę zjawiskowa to już w ogóle. Takich nie widzi się wiele, a sama, gdy zobaczę taka, to jestem zaskoczona, że można aż tak fajnie być obdarzonym przez matkę naturę. No oczywiście to też kwestia gustu, ale każdy z nas na pewno czasem widzi taką osobę, że zapiera dech z wrażenia.

A ja i owszem, mam faceta, kiedyś poznałam w Internecie, ale dobrze nam razem, ale wrażenia nie zapieram, w sumie nigdy nie byłam zaczepiana, a te moje koleżanki często, a są same!! Coś w tym jest wink Choć to wybór przecież każdej z osobna jak układa sobie życie. Jednym łatwiej kogoś poznać, innym mniej. A znalazienie fajnej osoby to często łud szczęścia. Ja nigdy nie byłam uważana za piękną (np duża przerwę między jedynkami mam) z tego co wiem, mam wiele wad, a szczęśliwa, podobnie moja koleżanka, która też obiektywnie urodą nie grzeszy . Bardzo ją lubię, ale stwierdzam fakt. Czasem liczy się coś na pozór 'nieuchwytnego'. Może czasem też ktoś ma jakiś wyraz twarzy, który odstrasza? Tu wcale nie musi chodzić o urodę czy brak.

17

Mężczyźni szukają kobiet atrakcyjnych. Tylko, że "atrakcyjna" nie jest tożsame z "urodziwa". Na atrakcyjność kobiety składa się wiele czynników. Wygląd jest jednym z wielu. Widocznie te, które uważasz za atrakcyjne wcale takie nie są. Są jedynie ładne. Cała tajemnica.

18

a mnie się wydaje że znowu nie ma co tego az tak analizować i to wszystko zależy po prostu od szczęścia. osobiście znam i widzę po otoczeniu dziewczyny że tak powiem "okropne" nie obrażając nikogo, np dziewczyna która jest strasznie chamska, pije, pali, jest niska, gruba, nagle znajduje faceta dobrze ułożonego, przystojnego, z dobrej normalnej rodziny i chłopak kocha ja nad życie. ale widzę też że faceci kierują się często stereotypami np kobieta ładna to pewnie oczekuje przystojnego faceta a on biedny nie ma szans- kiedyś też dużo nad tym myślałam ale doszłam do wniosku że zależy to  od nas samych, okoliczności i szczęścia i jest to temat "rzeka" bo każdy z nas patrzy na taka sytuację inaczej.;)

19

Wydaje mi się, że faceci boją się zadbanych, ładnych dziewczyn bo one sprawiają wrażenie niezależnych. A facet chciałby aby kobeta mu się podporządkowała.

20

Dwa razy w zyciu zwiazek mi padl na wstepie, bo sie okazalam dla faceta zbyt "inteligentna". Faceci czesto narzekaja na kobiety jakie to one sa glupawe itp., ale jak sie znajdzie kobieta niezalezna i inteligentna to sie boja konkurencji. Oczywiscie nie wszyscy, ale znalezc faceta bez tego typu kompleksow nie jest tak latwo.

krokodyl666 napisał/a:

Dwa razy w zyciu zwiazek mi padl na wstepie, bo sie okazalam dla faceta zbyt "inteligentna". Faceci czesto narzekaja na kobiety jakie to one sa glupawe itp., ale jak sie znajdzie kobieta niezalezna i inteligentna to sie boja konkurencji. Oczywiscie nie wszyscy, ale znalezc faceta bez tego typu kompleksow nie jest tak latwo.

Głupawość, o której wspominasz, objawia się brakiem zdecydowania, niską samooceną, podejmowaniem decyzji pod wpływem impulsu lub innych ludzi itp. W efekcie otrzymujemy młodą kobietę po studiach, bez celu w życiu, rozchwianą emocjonalnie. Ciężko z taką wytrzymać.
"kobieta niezalezna i inteligentna" często nastawiona jest na konkurencję, karierę. Brakuje jej czegoś między wrażliwością a mądrością. Objawia się to min okazywaniem  wyższości w jakiejś dziedzinie i traktowanie  potencjalnego partnera z góry  co zawsze prowadziło do braku szacunku. Z taką także żyć się nie da.

Co do tematu wątku, może sama kobieta jest rozczarowana facetami, którzy ją otaczają? Może straciła motywację do szukania poza swoim środowiskiem? Pewne zawody przyciągają określony typ ludzi i może w tym jest problem?

22

Daria17 napisał/a:

Wydaje mi się, że faceci boją się zadbanych, ładnych dziewczyn bo one sprawiają wrażenie niezależnych. A facet chciałby aby kobeta mu się podporządkowała.

Mylisz się.

krokodyl666 napisał/a:

Dwa razy w zyciu zwiazek mi padl na wstepie, bo sie okazalam dla faceta zbyt "inteligentna"....

Tylko się cieszyć z takiego obrotu sprawy.

23

"Objawia się to min okazywaniem  wyższości w jakiejś dziedzinie i traktowanie  potencjalnego partnera z góry, co zawsze prowadziło do braku szacunku."
Nie to rozumiem przez niezaleznosc. Owszem zdarza mi sie faceta doprowadzic do poziomu podlogi i taki mnie wtedy ciezko nienawidzi, czemu sie trudno dziwic, ale robie to tylko kiedy ewidentny idiota kreuje sie na macho czyims kosztem, bo nie dzierze takich zachowan. Natomiast nigdy nie mialam problemu z wywyzszaniem sie, po prostu facet np. nie mogl wytrzymac, ze mialam od niego lepsze wyniki na testach. Nie uwazam nawet, ze to koniecznie znaczy, ze jestem inteligentna (znam osoby duzo bystrzejsze niz ja, ktore mialy gorsze wyniki na studiach, bo "rozwiazywanie testow" to jest osobna umiejetnosc i ta akurat posiadam, co nie znaczy, ze jestem genialna). Faceci po prostu usilowali byc lepsi ode mnie we wszystkim nawet kiedy ja nawet nie zauwazalam, ze gdzies jest jakas rywalizacja. To sie czesto zdarza, widzialam tez jak zwiazki sie o malo nie rozpdaly, bo facet nabral kompleksow, ze dziewczyna od niego lepiej zarabia. Moze to i glupie, ale faceci tak czesto maja i nie zawsze nawet do konca swiadomie.
"Tylko się cieszyć z takiego obrotu sprawy."
To akurat racja, ale wtedy mnie to nieco zdolowalo...

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Atrakcyjna, pewna siebie, kobieca i ... samotna. Dlaczego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024