Związek Europejki z Muzułmaninem ? dlaczego należy uważać. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek Europejki z Muzułmaninem ? dlaczego należy uważać.

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 164 ]

Temat: Związek Europejki z Muzułmaninem ? dlaczego należy uważać.

Co jakiś czas pojawiają się wątki na temat związku Polki z Muzułmaninem; czy to z Egiptu, czy Turcji, czy z  jeszcze innego kraju.
A jak przebiega taki związek i jak się kończy?
Tak się składa, że miałam ostatnio okazję wzbogacić swą wiedzę na ten temat, rozmawiając i wyciągając wnioski.

- Muzułmanie dążą do zasiedlenia Europy i ich celem jest zapładniać białe kobiety, Europejki?. A z tym specjalnie problemów nie mają, bo te, jak ćma do ognia, lecą wprost w ramiona ciemnoskórego, który nie lubi prezerwatyw; to znaczy może by nawet użył, ale żaden europejski rozmiar na niego nie pasuje big_smile

- Muzułmanie wiedzą, jak bajerować Europejki; na początku jest miód ? w którym jest i gorycz (np. zaborczość) ale tego zakochana kobieta nie widzi, lub tłumaczy w inny sposób (?On tak bardzo mnie kocha, mówi, że nie chce mnie stracić?).

- Pozycja kobiety w świecie muzułmańskim jest zgoła inna niż tu, w Europie: niższa. I kobiety MUSZĄ zdawać sobie z tego sprawę, że one mentalności swym ukochanym nie zmienią. Oni tak zostali wychowani, zupełnie inaczej byli edukowani, prowadzeni moralnie i nie ma bata: kobieta zawsze będzie dla nich kimś niższej kategorii.  A z rodziną (np.rodzice) zawsze przegra.

- Chrześcijance łatwiej będzie zmienić religię niż Muzułmaninowi. On takiej opcji nie weźmie nawet pod uwagę.
Mam kolegę ? Muzułmanina właśnie. Z Maroka. Świetny chłopak, ALE: im więcej z nim rozmawiam, im więcej poznaję jego punktów widzenia, tym większą przepaść zauważam, między nami-Europejczykami, a ludźmi zza wielkiej wody.

Np.: mój kolega ma wiele europejskich znajomości. My ze sobą rozmawiajmy on-line całkowicie na luzie, bo on wie, że ja mam męża, zatem nie żywi żadnych nadziei w stosunku ze mną. Z innymi kobietami wygląda to już inaczej; ma znajomą 18-latkę, zakochaną w nim. Włoszka. Piszą, gadają ze sobą od prawie roku, ona ma go w lipcu odwiedzić, o czym rozmawialiśmy w styczniu. Pytam: ?A tobie nie przeszkadza, że ona ma tylko 18 lat?? (on ma 27) On na to: ?Nie, czemu?? , Ja: ?No, chyba dość młoda na małżeństwo?, on: ?Za rok-dwa będzie w sam raz?.

Chłopak, mój drogi, muzułmański kolega na nią czeka. Nie spotyka się w tym czasie z innymi dziewczynami, dał jej delikatnie do zrozumienia, że do lipca może na nią zaczekać. Ale nie chce przeciągać tego dłużej.
Mojemu koledze zależy na tym, by wyjechać do Europy, o której wypowiada się tak, jak Polacy w latach ?70 o Stanach; dużo możliwości, praca, inna ? lepsza stopa życiowa.

Mój kolega jest OK.; nie jest jednym z tych ordynarnych Egipcjan, których widuje się w filmiku pt. ?Darling I Lowe Ju? (2010) którzy określają się przez własną religię, a jednocześnie ruchają każdą turystkę i to nie dla samego seksu, a dla korzyści materialnych? obiecując przy tym dozgonną miłość, oczywiście przypieczętowaną nieważnym dokumentem stwierdzającym małżeństwo.

Jeśli jakaś Europejka związałaby się z moim kolegą, oczywiście Muhamedem, pewnie płakałaby mniej niż taka, która związałaby się z takim Muhamedem z tego filmu (polecam), niemniej jednak mogłaby być rozczarowana jego?. Podejściem do związku, do miłości. Może nawet nie jest to podejście złe ? ale jest zupełnie inne, nie takiego, jakiego oczekujemy.

Czy macie jakieś osobliwe historie takich związków... od początku ich powstania do czasu trwania lub ich ustania?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek Europejki z Muzułmaninem ? dlaczego należy uważać.

Znam kilka, wszystkie nieudane.

Turcy mają niby takiego dużego? Mi się właśnie wydaje, że mają małe tongue I te prezerwatywy za duże dla nich.

3

No to ja opowiem ku przestrodze. Ankę (imie zmienione) znałam w sumie od dziecka, nie tyle się przyjaźniłyśmy, czy kolegowałyśmy, po prostu nasze mamy są przyjaciółkami od 30lat. Anka jest młodsza ode mnie o 2 lata, czyli teraz ma lat 24. W czasach gimnazjum i liceum była szarą myszką, taką co chodzi w glanach i nie ma znajomych. Ciocia (tak zwracam się do jej mamy) nawet rozmawiała z moją mamą, żebym ja wychodziła gdzieś z Anką, jakoś ją hmmm uaktywnić społecznie wink to wszystko były czasy gimnazjum-LO. W ostatniej klasie LO w sumie już po maturze Anka przyszła do mnie i tak sobie szczerze pogadałyśmy:

-A Ty masz kogoś, spotykasz się z kimś?
-Tak, wiesz juz od dwóch lat jestem w związku.
-O, a kto to jest?
-A wiesz, Marokańczyk- i zresztą w tym czasie wysłał jej esemesa "Jesteś już w domu?"
-I co on tutaj robi?
-a prowadzi jakąś hurtownię z chińczykiem, ale wiesz, on nie mieszka w Polsce, mieszka w MAroku
-ale się widzieliście?
-tak, cały czas rozmawiamy na Skypie
-ale się na żywo nie wiedzieliście.....?
-no nie, ale jadę do niego na wakacje, mam sie nie chce zgodzić, ale ja i tak pojadę.
I tutaj nastąpił opis intrygi, jak to pojedzie.

Oczywiście po jej wyjściu od razu poleciałam do rodzicielki jej wszystko powiedzieć, żeby ostrzegła ciocię- nie nie uznaję zachowywania tajemnic tego typu, tu chodziło o jej życie, a nie o jakąś popierdółkę. Okazało się, ze ciocia wie mniej więcej co jest grane. po tej akcji był spokój przez jakieś 2 miesiące.

Nastąpiły wakacje i nagle dzwoni jej ojciec do mojej mamy, czy nie mam może nowego numeru do Anki, bo on nie może się do dzwonić i w ogóle on nie wie o co chodzi (jej rodzice są po rozwodzie, ciocia pracuje za granicą). Dodzwoniłyśmy się do Cioci i okazało się, ze owszem Anka była u niej, ale pojechała do Maroka, ciocia stwierdziła, ze i tak by pojechała, by jej uciekła, a tak to może chociaż wróci, siłą jej zatrzymać nie mogła, bo i tak by zwiała, jak ta by była w pracy.

No i spędziła wakacje w MAroku, potem w tym samym roku "nasze" Święta Bożego Narodzenia. a potem popełniała samobójstwo bo okazało się, ze on tam jeszcze jakąś miał i zdradził i w ogóle koniec świata. Oczywiście ja przebłagał i pojechała do niego trzeci raz, a mówili jej jeszcze, żeby tylko w ciążę nie zaszła. Przyjechała zaciążona, a co najlepsze przyznała się, że już podczas pierwszej wizyty wzięła ichni ślub.

Nie orientuję się ale chyba najpierw by musiała przejść na ichnią religię, moim zdaniem pewnie jakimś kwieciem jej nad łbem pomachali, po to tylko żeby mógł ja do wyra zaciągnąć. Potem w ciąży pojechała czwarty raz, ale szybko wróciła, bo warunki już nie takie. Nikt już jej wygód nie zapewniał, on szedł na cały dzień niby do pracy, a ona siedziała z tymi ciotkami babkami i moim zdaniem jego żonami, które jej przedstawiono jako kuzynki (facet miał 30 lat, ona miała 18, wątpię, żeby 30letni facet, Marokańczyk nie miał żadnej żony). Po mojemu to on chciał się dostać do Polski. I tak też się stało, nasz cudny kraj, ma o jednego mieszkańca- nie obywatela więcej, Gdyż Pan MArokańczyk mieszka już tutaj od ok. 2 lat. Czy są szczęśliwym małżeństwem? Tak, bardzo...

Ich córka się go boi, jak ciotka przyjechała obserwowała jak się zachowuje dziecko, wystarczyło, ze on podniósł rękę podczas rozmowy, mała już zamierała, ani nie płakała, ani ni, po prostu udawała, że jej nie ma. Zapominał dał jej pić np, krzyczał jak mała sama szła do lodówki, żeby wziąć coś do jedzenia.  A jak Anka? JAk pomieszkiwali u jej ojca i babci (matki ojca) to owa babcia musiała dzwonić po ojca Anki,żeby do domu wracał bo Marokańczyk Ankę dusi. Więc jak widać idylla. Ciotka się wkurzyła i kazała mu sie wynosic, bo poza tym krótkim czasem "duszenia" mieszkaja w mieszkaniu Cioci. Wyniósł się, a potem jak ciocia wróciła za granicę to znowu się wprowadził.

Była już afera o to, że bajeruje jakies inne dziewczyny, ze umawia się z z nimi na kawki, oczywiście ta idiotka mu wszystko wybacza. JA nigdy bym nie wybaczyła jakby ktokolwiek na mnie rękę podniósł, a jakby podniósł rękę na moje dziecko to bym zabiła. Ale jak widać każdy ma inne priorytety widać dla niej liczy się "miłość"

Jeszcze dodam, ze Ona obecnie nie pracuje, on ostatnio jakieś kebaby robił, utrzymuje, a ostatnio po prostu opłaca rachunki ciocia, bo zwyczajnie szkoda jej mieszkania. A co ma w zamian? Anka zaczęła sie z nią kłócić, jest agresywna używa wobec cioci przemocy i jeszcze córkę buntuje, jaka to babcia zła.

4

Matko jedyna! Co za durne dziewuszysko z tej Anki.

5

Ostatnio przeczytałam naprawdę otwierający (po raz kolejny!.....) oczy kobietom, które dla penisa najwidoczniej, związały się z np.Egipcjaninem.
Artykuł jest taki:  http://wyborcza.pl/1,75477,14393135,Polka_odbila_corke_w_Egipcie__To_byla_akcja_jak_z.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta_Wyborcza

6 Ostatnio edytowany przez Prinzessin_de (2013-08-06 11:52:55)

W Polsce macie szczescie , ze nie ma tylu Turasow i innych co np w De.

Odradzam i jeszcze 5 razy odradzam zwiazki tego typu.

Znam osobiscie 3 takie pary gdzie u ktorej dochodzilo do niezlych tragedii.

2 czy 3 lata temu bylo dosc glosno w wiadomosciach w Niemczech jak po parznastu latach malzenstwa Egipcjanin czy Libaniczyjk z dnia na dzien uprowadzil dzieci do swego kraju.
Takich historii jest wiele....

W reszlym roku bylo pare naglosnionych historii gdy kobieta chciala odejsc od takiego Aliego i ta to ja zasztyletowal.

Tu macie link....
http://www.spiegel.de/panorama/justiz/getoetete-libanesin-angehoerige-schweigen-vor-gericht-in-hagen-a-889162.html

Mloda kobiete 20 letnia zamordowal wlasna matka , brat i 2 wujow w imie '' honoru'' za to , ze zyla w sposob europejski.

7 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-06 19:55:59)

Catwoman,

Bardzo ciekawy i pożyteczny wątek, ale niestety mało precyzyjny i szczegółowy. Postaram się uzupełnić go trochę moją wiedzą w tym temacie.

SPRAWA 1 - Dlaczego muzułmanie polują na europejki?

Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, ale w koranie, który jest wg muzułmanów "słowem od samego boga", czyli w ich rozumieniu słowo w słowo spisanym na kartkach boskim przekazem, a tym samym jedynym właściwym życiowym kierunkowskazem, wyraźnie zaznaczone jest, że kobieta jest "polem, które facet ma uprawiać" - czytaj "rób tyle dzieci ile zdołasz" (pojęcie antykoncepcji nie istnieje w koranie). Dlatego też od dawien dawna muzułmańskie rodziny są wielodzietne (średnia liczba dzieci w 1 muzułmańskiej rodzinie wynosi 8 !!!). Teraz wyobraźcie sobie jaki oni mają przyrost naturalny z roku na rok. Poskutkowało to dużym przeludnieniem krajów muzułmańskich, a co dalej za tym idzie pogorszeniem jakości życia w społeczeństwie, czyli po prostu ogromną biedę.

Muzułmanie próbują uciekać ze swoich ojczyzn do krajów wyżej rozwiniętych (jak to ładnie Catwoman opisała, dla nich Europa to jak dla nas Ameryka w latach '70). Pierwsza oblegana była Francja. Dlaczego? Otóż dlatego, że francuzi mieli wiele kolonii w Afryce i drugim urzędowym językiem w większości muzułmańskich krajów Afryki jest właśnie francuski (po arabskim oczywiście), tak więc najłatwiej osiedlić się we Francji ze względu na brak barier językowych. Potem popularne wśród muzułmanów stały się również inne kraje o wysokich zasiłkach socjalnych. Dlaczego akurat te zasiłki są takie ważne? Dlaczego większość emigrujących muzułmanów woli siedzieć w domu niż pracować? Ano dlatego, że kobiety w większości (są oczywiście wyjątki) nie mają ŻADNEGO wykształcenia, często nie mają nawet ukończonej szkoły podstawowej (ich rolą jest wyłącznie opieka nad dziećmi i zadawalanie męża), mężczyźni (również zdarzają się wyjątki) zaś nie chcą pracować pod szefostwem nie muzułmanów gdyż koran wyraźnie stwierdza, że to muzułmanie są panami i wszystkie inne istoty na świecie mają paść u ich stóp, tak więc jak taki przeciętny muzułmanin mógłby słuchać poleceń innowiercy? I pracować na jego rzecz, kiedy allah wyraźnie mówi, że to muzułmanie są władcami i innowierców mają tępić? Do tego praca w kraju niemuzułmańskim kłóci się z obowiązkami muzułana względem allaha czyli np. pracując na etat nie mógłby dopełniać obowiązku modlitw (5 x dziennie) gdyż w krajach innowierców (np. krajach chrześcijańskich) zwolnienie z pracy na czas modlitwy nie jest honorowane. Dodam, że w krajach muzułmańskich w każdej pracy, na każdym stanowisku jest przerwa na modlitwę (!), która jest 100% obowiązkowa!

Tak więc muzułmanie musieli zdobyć sposób na wydostanie się ze swojej biedy, początki mieli trudne, kiedy jeszcze nie było Internetu pozostawało im polowanie na turystki (aby się dostać do kraju europejskiego muzułmanin zwykle musi mieć wizę wydaną na podstawie zaproszenia od osoby będącej obywatelem kraju , do którego się udaje), teraz sprawa jest bardzo uproszczona ? internet daje nowe możliwości.

SPRAWA 2 ? Jak muzułmanie polują na europejki?

Oczywiście polowanie w większości odbywa się przez internet i ?na miejscu? ? czyli polowanie na turystki. Jak oni to robią? Otóż najczęściej używają do tego celu komunikatora skype - tu mogę z własnego doświadczenia napisać, że dostaję zaproszenia do kontaktów od muzułmanów średnio 10 x dziennie (zobaczcie jakie to jest popularne). Kilka razy przyjęłam zaproszenie, żeby zweryfikować jak działają i powiem Wam, że ciągle jest ten sam schemat: dostajesz zaproszenie na skype od osoby o typowo arabskim imieniu, która posługuje się językiem angielskim/francuskim w lepszym bądź gorszym stopniu. Standardowo dowiadujesz się jaka jesteś piękna, cudowna, niesamowita, fantastyczna, jakie to masz głębokie oczy, dobrą, anielską twarz, jaka to jesteś idealna cudowna och i ach, cud, miód malina! Potem zaczyna się ogólna rozmowa gdzie on przedstawia Ci siebie (oczywiście jako pracowitego, uczciwego, dobrego człowieka), ty piszesz o sobie, on chwali Cię za wszystko ? masz pracę? Jesteś cudowna, mądra i zaradna. Nie masz pracy? Jesteś cudowna, kobieta ma nie pracować, ma nie skalać się pracą bo jest delikatnym kwiatem/kryształem, dobrze, że się szanujesz i nie pracujesz. I tak Cię karmi komplementami do czasu etapu drugiego, którym jest tematyka: allah, koran, islam ? tu zaczyna się typowe pranie mózgu, przedstawia się islam w najlepszym świetle, mówi się wiele o szacunku do kobiet, byciu dobrym człowiekiem itp. Pierdzielenie. Dodam, że koran jest skonstruowany tak, że na początku są "dobre księgi" mówiące o wzjemnym szacunku, miłości, ogromnej roli kobiet w społeczeństwie, o wolności wyznawania religii, przyjaźni, etc, natomiast dalej kończą się dobre słowa i zaczyna się agresja, czyli księgi, w których ZOSTAJĄ ODWOŁANE WSZYSTKIE WCZEŚNIEJSZE SŁOWA I ZALECENIA Z "DOBRYCH KSIĄG" (!!!), złe księgi to księgi mówiące o karaniu żon, sypianiu z dziećmi (czyt. dziewczynek w wieku 9 lat +), mordowaniu innowierców i uświęceniu przez zabijanie w imię allaha. Tak więc zobaczcie jaka to jest MANIPULACJA! Dla każdego coś miłego. Jak muzułmanin chce Cie przekonać do religii, a raczej ustroju to cytuje Ci pierwszą część koranu, która jest och i ach, ale ty nie wiesz, że cytaty te są odwołane w dalszej części koranu : ) muzułmanin więc opisuje Ci (podpierając się cytatami) koran w superlatywach, a sam kieruje się księgami nieodwołanymi, nawołującymi do agresji. Co sobie myślisz? KŁAMSTWO. Zdziwiona? Wiesz, że koran mówi wprost KŁAM WROGOM (czytaj innowiercom), ŻEBY OSIĄGNĄĆ SWÓJ CEL (w tym skonwertowaniu innowierców na islam). No, ale wróćmy do tematu, o koranie więcej dalej. Tak więc muzułmanin robi sobie otoczkę dobrego, miłosiernego człowieka, a ty łykasz jego słówka i nagle pyk! I już jesteś zakochana : )

SPRAWA 3 ? Złapałaś przynętę, co dalej?

Potem oczywiście on dąży do spotkania i w dalszej perspektywie rychłego ślubu (czytaj uzyskania obywatelstwa kraju, z którego pochodzisz), szybko namawia Cię na ślub tłumacząc ten fakt tym, że jego szacunek do Ciebie nie pozwala mu trwać w niesformalizowanej relacji : ) do tego dochodzi kwestia seksu: nie ma ślubu ? nie ma seksu, a on przecież taki świątojebliwy jest, że cudzołożyć nie będzie. Celowo piszę ?świętojebliwość? gdyż muzułmanie wymyślili sobie małżeństwa ?jednodniowe? czyli dziś ślub jutro rozwód/unieważnienie, ale w nocy ciągle jesteś żoną więc może być ruchanko : ) Czemu Tobie nie proponuje ślubu jednodniowego? Ano dlatego, że chce uzyskać obywatelstwo, a to jest cel nadrzędny. Po ślubie i uzyskaniu obywatelstwa co się dzieje? Jeśli masz bardzo dużo szczęścia to facet Cię zapładnia raz za razem, wolno Ci tylko zajmować się dziećmi i domem, ale nie dochodzi do przemocy fizycznej (mało takich przypadków), jeśli nie to nagle cudowny mężuś zmienia się o 180 stopni, masz zakaz na wszystko, jesteś regularnie bita, zmuszona do zmiany religii, a dzieci są własnością męża ZAWSZE ? tako rzecze koran i jest to bezdyskusyjne, więc tatuś może zabrać dzieciaki i nigdy już ich nie zobaczysz. Znane mi też są przypadki, że po ślubie i uzyskaniu obywatelstwa okazuje się, że jesteś drugą lub trzecią żoną z kolei i facet nagle sprowadza do Ciebie całą swoją muzułmańską rodzinę (żony, których może mieć max 4 + dzieci) i załatwia im wszystkim obywatelstwo, oczywiście zajmują Twoje mieszkanie smile

SPRAWA 4 ? Islam religią pokoju (wg koranu)

Zaszokowani?

Musicie zrozumieć podstawowe rzeczy:

1. Islam jest religią pokoju ? pokoju między muzułmanami tylko i wyłącznie (!!!) innowierców (chrześcijan, żydów, etc to nie dotyczy), pokój ten zapanuje tylko i wyłącznie gdy wybici zostaną wszyscy innowiercy, a na świecie pozostaną tylko muzułmanie.

2. Muzułmanie nie mają prawa skrzwdzić niewinnej osoby, ale każdy innowierca jest winny (!!!) zawsze i wszędzie ? bezdyskusyjnie !!!

EDIT: Będę kontynuować wątek, jeśli chcecie, ale teraz nie mam więcej czasu na pisanie.

8 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-06 20:25:10)

W ramach sprostowania/uzupełnienia:

Catwoman napisał/a:

- Muzułmanie dążą do zasiedlenia Europy i ich celem jest zapładniać białe kobiety, Europejki?. A z tym specjalnie problemów nie mają, bo te, jak ćma do ognia, lecą wprost w ramiona ciemnoskórego, który nie lubi prezerwatyw; to znaczy może by nawet użył, ale żaden europejski rozmiar na niego nie pasuje big_smile

W koranie (drogowskazie każdego muzułmanina) NIE ISTNIEJE ANTYKONCEPCJA - "Każda dusza która przez Allah została zapisana, że ma zostać stworzona aż do dnia ostatecznego, zostanie stworzona". Co do wielkości penisa to murzyni faktycznie mają się czym pochwalić, aczkolwiek jeśli o nich chodzi to murzynów - muzułmanów jest porównywalna liczba do murzynów - chrześcijanów (podział ten jest właśnie szczególnie widoczny w Maroko), więc decydując się na związek z ciemnoskórym facetem lepiej wybrać chrześcijanina : ) Inaczej jest z Arabami u nich zdecydowana większość to muzułmanie, a penisy nie są specjalnie pokaźne : )

Catwoman napisał/a:

- Muzułmanie wiedzą, jak bajerować Europejki; na początku jest miód ? w którym jest i gorycz (np. zaborczość) ale tego zakochana kobieta nie widzi, lub tłumaczy w inny sposób (?On tak bardzo mnie kocha, mówi, że nie chce mnie stracić?).

Wiedzą jak bajerować bo od małego, wychowani na koranie, uczeni są, że mają kłamać wrogom (innowiercom) i jak mają kłamać wrogom. Oczywiście kłamstwo względem innego muzułmanina jest surowo zabronione.

Catwoman napisał/a:

- Pozycja kobiety w świecie muzułmańskim jest zgoła inna niż tu, w Europie: niższa. I kobiety MUSZĄ zdawać sobie z tego sprawę, że one mentalności swym ukochanym nie zmienią. Oni tak zostali wychowani, zupełnie inaczej byli edukowani, prowadzeni moralnie i nie ma bata: kobieta zawsze będzie dla nich kimś niższej kategorii.  A z rodziną (np.rodzice) zawsze przegra.

Najlepiej wartość kobiety opisana jest w koranie poprzez stwierdzenie, że "na zeznania jednego świadka (w sądzie), którym jest mężczyzna potrzeba zeznań 2 kobiet" można wyciągnąć wniosek, że kobieta traktowana jest jako "pół-człowiek"

Catwoman napisał/a:

- Chrześcijance łatwiej będzie zmienić religię niż Muzułmaninowi. On takiej opcji nie weźmie nawet pod uwagę.

Muzułmanin i muzułmanka nie mogą zmienić wyznania POD GROŹBĄ ŚMIERCI. Koran wyraźnie mówi, że mężczyzna może ożenić się z chrześcijanką, zaś muzułmanka z chrześcijaninem NIE. Tylko muzułmańscy faceci polują na europejki, czy ktoś zna choć jeden przykład, żeby muzułmanka próbowała upolować chrześcijanina?

Catwoman napisał/a:

?A tobie nie przeszkadza, że ona ma tylko 18 lat?? (on ma 27) On na to: ?Nie, czemu?? , Ja: ?No, chyba dość młoda na małżeństwo?, on: ?Za rok-dwa będzie w sam raz?.

Za dwa lata to ona będzie starą babą. Małżeństwa w islamie (zgodnie z poczynaniami Mahometa) dozwolone są od lat 6, seks od lat 9.

9

Dziękuję LadyCampari za tak wyczerpującego tematycznie posta. Super.
Ja kilka razy w tygodniu gadam przez komunikator z "moimi" Muzułmanami, co mnie zastanowiło:
Gdy Muhamed 1 zapytał, czy mam dzieci a ja odp., że nie, a on się upewnił ile czasu jestem po ślubie, stwierdził: "Ty chyba swojego męża nie kochasz. Przyznaj się" .   

Taaaak, ta rola kobiet! DOKŁADNIE tak jak napisałaś, LadyCampari można to usłyszeć: jakie kobiety są ważne, święte i w ogóle, a tu okazuje się, że karcić to je ma nie Bóg, a ojciec i bracia.
Gdy zapytałam: A kto karci ojca i braci? Odpowiedź brzmiała: Sam Bóg.
Ja: A kobieta nie może się zgłosić do tego samego Boga, bezpośrednio?
Odp.: Nie, bo kobieta jest mniej pobożna.

10

Prinzessin_de napisał/a:

W Polsce macie szczescie , ze nie ma tylu Turasow i innych co np w De.

Mamy szczęście. Naprawdę im więcej tych ludziuf poznaję to stwierdzam, że pod tym względem Polska to kraj idealny big_smile

11

CAT znam naprawde niewielu turkow , ktorzy mieszkajac w De umieli sie zaklimatyzowac , nauczyc jezyka i nabrac szacunku dla kraju gdzie zyja.
W gronie moich dobrych znajomych jest jeden turek, ktory byl nawet na naszym slubie, zapraszamy go na urodziny nasze...

12

A ja obserwuję Turków w moim mieście smile Nietrudno chyba zgadnąć, że prowadzą kebabownie big_smile Fajne chłopaki. To znaczy widzę, że też się tu zaklimatyzowali, nie mają (jak na razie) jakichś dziwnych roszczeń, uczą się polskiego, z tego co widzę, nie ma z nimi problemu.
No i tak być powinno: jedziesz do innego NIE TWOJEGO kraju, to się do niego dopasowujesz, a nie krzyczysz by w innych krajach żyli wg twoich praw. Nie chcesz: to wracaj skąd przybyłeś. To samo powiedziałabym Polakowi, który miałby jakieś roszczenia co do innego kraju.

13

Catwoman napisał/a:

A ja obserwuję Turków w moim mieście smile Nietrudno chyba zgadnąć, że prowadzą kebabownie big_smile Fajne chłopaki. To znaczy widzę, że też się tu zaklimatyzowali, nie mają (jak na razie) jakichś dziwnych roszczeń, uczą się polskiego, z tego co widzę, nie ma z nimi problemu.
No i tak być powinno: jedziesz do innego NIE TWOJEGO kraju, to się do niego dopasowujesz, a nie krzyczysz by w innych krajach żyli wg twoich praw. Nie chcesz: to wracaj skąd przybyłeś. To samo powiedziałabym Polakowi, który miałby jakieś roszczenia co do innego kraju.

Nie chcesz: to wracaj skąd przybyłeś.

Wlasnie....

14

A dokąd ma się niby udać ktoś kto jest drugim, trzecim pokoleniem, które urodziło się w danym kraju? Ma obywatelstwo, płaci podatki itp.? Zresztą nie ma obawy. Oni przeczekają, demografia zwycięży. Dziś muzułmanie, to ok. 4 % populacji europejskiej ale już we Francji stanowią 10 %. W Niemczech 5 %. Jeszcze parę pokoleń i bez nich nie zapadnie żadna decyzja. Jeszcze później, to oni będą rządzić Europą i wtedy to oni będą mogli powiedzieć: to wracaj skąd przybyłeś. W końcu przodkowie Anglików, Francuzów i Niemców też nie znaleźli się tu z początkiem świata. Coś czuję, że nastąpi wtedy cud odnowienia wiary w chrześcijaństwo smile

A ja sie ciesze, ze w pl nie mieszkam, bo tam jest za duzo rasistow i homofobow.
Ja kocham roznorodnosc i wielekulturowosc.
I nie mam nic do zandej religii, wiekszosc moich znajomych to wlasnie nie chrzescijanie.

I np teraz byl ramadan i w pracy moj znajomy nic nie pil i nie jadl, spytalam sie dlaczego to powiedzial ze posci. A ja na to Aha.
I tyle. I nikt zadnych innych docinek tez nie powiedzial....

16

smutny_prosiaczek napisał/a:

A ja sie ciesze, ze w pl nie mieszkam, bo tam jest za duzo rasistow i homofobow.
I nie mam nic do zandej religii, wiekszosc moich znajomych to wlasnie nie chrzescijanie.

I np teraz byl ramadan i w pracy moj znajomy nic nie pil i nie jadl, spytalam sie dlaczego to powiedzial ze posci. A ja na to Aha.
I tyle. I nikt zadnych innych docinek tez nie powiedzial....

Tylko niektórzy nie są tak pokojowo nastawieni i tolerancyjni wobec innych wyznań...

Ciekawy temat!

17

No ja mam tylko do tych coś, co pokojowo nastawieni nie są. Też lubię różnorodność, ale nikomu by chyba nie odpowiadało zdominowanie kultury w której wyrastał, islamem prawda?

18 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-07 23:43:30)

Ty się ciesz, że nie mieszkasz w muzułmańskim kraju, tam to dopiero poczułbyś rasizm na doopie i wszechobecny homofobizm. Spróbuj mądralo krzyknąć w muzułmańskim kraju, w miejscu publicznym, że jesteś atistą, napisz jak Ci poszło (jeśli przeżyjesz ofc).

Niestety muzułmanie wchodzący w skład "wielokulturowości i różnorodności", którą tak kochasz nie podzielają Twoich zamiłowań. Dla nich istnieje jedna słuszna kultura i jednorodność, reszta to podgatunek nadający się jedynie na niewolników.

Niestety muzułmanie mają "coś" do Ciebie. Ateista to najgorsze "bydło" wśród innowierców, "gorsze" w ich rozumieniu nawet od Żydów (ich najgorzej traktują ze wszystkich innowierców).

I np teraz byl ramadan i w pracy moj znajomy nic nie pil i nie jadl, spytalam sie dlaczego to powiedzial ze posci. A ja na to Aha. I tyle. I nikt zadnych innych docinek tez nie powiedzial....

Spróbuj dociąć muzułmaninowi na temat ramadanu, powodzenia życzę smile

Myślisz sobie, że wszystko OK, a opowieści o złych muzułmanach to bujda?

Oni w mniejszości żyją jak szczury, ale niech tylko zbierze się ich większa grupa, to wtedy poczujesz co to znaczy islam. Oni są od dziecka uczeni manipulacji i kłamstwa, wysysają to z koranu od najmłodszych lat. Ich zadaniem jest wczepić się w mniejszość, przystosować do środowiska i napłodzić tyle dzieci ile to możliwe, ewentualnie ściągnąć innych muzułmanów. Strategia jest prosta: mają wygrać liczebnością, polecam poczytać sobie koran.

19

Według mnie argumentem w tym temacie jest wiadomość podana dzisiaj w Faktach TVN. Historia o tym jak polka mieszkająca  w Londynie (chyba) musiała porwać swoją kilkuletnią córkę z Egiptu. Ojciec- oczywiście muzułmanin powiedział jej, ze jada do znajomych na przedmieściach i wyjechał do siebie. Opowieść o tym co musiała zrobić ta kobieta przypomina powieść sensacyjną. Nie brakuje niczego: przekupstwo, fałszywe tożsamości, porwanie z ulicy ...

Lubie różnorodność i do mieszkających obok muzułmanów nic nie mam. Uważam również, że jeśli chcą to niech stawiają meczet, mi on jest obojętny, ale rozumiem potrzebę. Ale nigdy nie odważyła bym się na związek z muzułmaninem. Diametralnie inna kultura i zasady.

20 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-07 23:42:41)

Bastat napisał/a:

Według mnie argumentem w tym temacie jest wiadomość podana dzisiaj w Faktach TVN.

Niestety chyba nie przeczytałaś wątku dokładnie. Historia o porwaniu dziecka nie jest motywem przewodnim posta. Chodzi o otworzenie ludziom oczu i być może uchronienie kobiet i naszej kultury od muzułmanów. Trzeba działać już!

Bastat napisał/a:

Lubie różnorodność i do mieszkających obok muzułmanów nic nie mam.

Jak tak ich lubisz to zamieszkaj w dzielnicy muzułmańskiej. Opisz wrażenie potem.

Bastat napisał/a:

Uważam również, że jeśli chcą to niech stawiają meczet, mi on jest obojętny, ale rozumiem potrzebę.

To napisz do władz miasta, niech postawią Ci meczet koło domu, daję Ci max miesiąc zanim się wyprowadzisz : ) Niewierna kobieta w sąsiedztwie meczetu musi odejść bo plugawi święte miejsce. Odejdziesz albo z dobrej woli, albo w plastikowym worku.

EDIT: Dodam jeszcze, że to, że znacie muzułmanów bo macie ich w otoczeniu i ich lubicie nie oznacza, że są inni. Wyobraźcie sobie odwrotną sytuację - od dziecka uczą nas co jest dobre, a co złe: tak jak my od rodziców od małego słyszeliśmy "nie zabijaj", tak oni od małego słyszą "zabijaj innowierców to największy honor" i nawet jeśli są mili i się uśmiechają to ziarno zostało zasiane - nie lekceważcie tego.

21 Ostatnio edytowany przez smutny_prosiaczek (2013-08-07 23:51:10)

LadyCampari a ile strasznych historii sie slyszy o polakach?
Bylam w zwiazku z muzulmaninem i bylo wszystko ok. Rozstalismy sie, bo ja zostalam w londynie  a on pojechal do innego miasta.

Oczywiscie, ze nigdy bym niedociela muzulmanowi o ramadanie bo i po co? Ja jestem wegetarianka i tak mnie wkurzaja docinki miesozernych, ze tez zawsze im odgryze. Wiec muzulman pewnie by tak samo zareogowal??

EDIT:
Ze co?? muzulmanie od malego sa uczeni zeby zabijac? wtf. Tak na swiecie i sa tacych, tzw fanatycy. W polsce tez sa fanatycy jakis innych rzeczy...
Wiekszosc muzulmanow to normalni wyedukowani ludzie. A przez tvn i inne sa oni krzywdzeni. Znajomi mi opowiadali (ci akurat z indii, kilka muzulmanow i kilka sikh) ze do klubu nie mogli wejsc przez to ze wygladaja na muzulmanow (podkreslam kilka z nich bylo sikh). I ze zawsze sa dyskriminowani, tylko dlatego ze slyszy sie o terrorystach.

Tak samo jak o polakach sie mowi ze to pijacy itd i mnie to tez krzywdzi bo ja nie pije. Wiec to ze jest kilka idiotow, to nie czyni spoleczenstwa idiotami !

22 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2013-08-08 13:35:54)

Dzięki Bogu Polska to biedny kraj i nie jest atrakcyjny dla tego typu ludzi. Polki są im potrzebne tylko po to, żeby móc później z Polski zwiać dalej na zachód. Póki w Polsce jest okropny socjal możemy spać spokojnie.

Świat staje na głowie, nie wiem czy czytaliście o tym przypadku, gdzie dzieciom (niemuzułmańskim)w przedszkolu, czy szkole zabroniono pić, bo jest Ramadan i muzułmańskim dzieciom byłoby z tym faktem źle. sorry, ale  w dupie mam ich Ramadan tak jak oni mają w dupie "moje" święta,obyczaje, religię, nie mam zamiaru popierać ich patologicznych zachowań. Gdyby byli inni byłoby ok, niestety ale jak zawsze byłam tolerancyjna, tak dzięki ich wyskokom powoli staję się rasistką. a dokładniej osobą o antymuzułmańskich poglądach jak i powoli anty w stosunku do każdej religii

Kolejna atrakcja, masowe gwałty pedofilskie na dzieciach w wielkiej Brytanii, dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy gwałciciele (we wszystkich gangach) to muzułmanie. Oczywiście tłumaczą się swoją durną religią (z czystym sumieniem przyjmę zbanowanie) że nieczyste dzieci należy gwałcić. Szkoda tylko że od tych nieczystych dzieci ich brudne kutasy im nie odpadną.

23

Ja sobie zdaję sprawę doskonale, że "pojedynczo" mogą być OK, w grupie są niebezpieczni; jak zresztą większość społeczności o nastawieniu, które nie do końca nazwiemy pokojowym.
Ich myślenie jest zupełnie inne i gdy już nawiążesz jakąś nić porozumienia, to okazuje się, że ... tej relacji jednak nie po drodze.
Ktoś tu napisał o wykształceniu; jeden z tych moich muzułmańskich kolegów jest prawnikiem, drugi akurat studiuje turystykę, uważam, po rozmowie zwłaszcza z tym pierwszym, że wykształcenie nie ma tu NIC do rzeczy.

Gdybym mogła, wysłałabym oficjalny list do każdej Europejki, by nie wiązała się z Muzułmaninem, ale.... życie życiem.

Teraz są wakacje, chłopcy sobie znowu poużywają na Polkach wink

24 Ostatnio edytowany przez Bastat (2013-08-08 12:23:08)

LadyCampari napisał/a:
Bastat napisał/a:

Według mnie argumentem w tym temacie jest wiadomość podana dzisiaj w Faktach TVN.

Niestety chyba nie przeczytałaś wątku dokładnie. Historia o porwaniu dziecka nie jest motywem przewodnim posta. Chodzi o otworzenie ludziom oczu i być może uchronienie kobiet i naszej kultury od muzułmanów. Trzeba działać już!.

Przecież temat brzmi "Związek Europejki z Muzułmaninem ? dlaczego należy uważać".Dla mnie historie, bo w końcu nie ta jedna, o tym jak muzułmanin wywiózł dziecko to główny powód dlaczego należy uważać. W ich kulturze dziecko należy do ojca i ten może zrobić z nim co zechce, a matka nie ma nic do gadania. Dla mnie i myślę, że dla wielu innych kobiet możliwość utraty dziecka jest jedną z najbardziej przerażających rzeczy które mogą wydarzyć się w życiu

LadyCampari napisał/a:
Bastat napisał/a:

Lubie różnorodność i do mieszkających obok muzułmanów nic nie mam.

Jak tak ich lubisz to zamieszkaj w dzielnicy muzułmańskiej. Opisz wrażenie potem.

Bastat napisał/a:

Uważam również, że jeśli chcą to niech stawiają meczet, mi on jest obojętny, ale rozumiem potrzebę.

To napisz do władz miasta, niech postawią Ci meczet koło domu, daję Ci max miesiąc zanim się wyprowadzisz : ) Niewierna kobieta w sąsiedztwie meczetu musi odejść bo plugawi święte miejsce. Odejdziesz albo z dobrej woli, albo w plastikowym worku

Zupełnie nie rozumiem skąd ta agresja skierowana w moją stronę. Domagamy się, żeby kościoły stawiane w krajach muzułmańskich były szanowane, a jednocześnie postawienie meczetu u nas jest nie do pomyślenia. Lekka hipokryzja, nie sądzisz?

Gdybym kiedykolwiek pojechała do kraju muzułmańskiego (a nie wybieram się) starała bym się w miarę możliwości zastosować do panujących tam zasad. Natomiast kiedy muzułmanie przyjeżdżają do Europy domagają się przyjmowania ich zasad tak jak w przykładzie z przedszkolem. I dla mnie to narzucanie zasad w miejscu gdzie są w sumie gośćmi, to jest problemem. Nie to że się tu osiedlają i chcą się modlić w odpowiednich miejscach.

25

Bastat napisał/a:

Gdybym kiedykolwiek pojechała do kraju muzułmańskiego (a nie wybieram się) starała bym się w miarę możliwości zastosować do panujących tam zasad. Natomiast kiedy muzułmanie przyjeżdżają do Europy domagają się przyjmowania ich zasad tak jak w przykładzie z przedszkolem. I dla mnie to narzucanie zasad w miejscu gdzie są w sumie gośćmi, to jest problemem. Nie to że się tu osiedlają i chcą się modlić w odpowiednich miejscach.

oj i to to właśnie.....

A znacie szczęśliwe związki Polki z Muzułmaninem W POLSCE  jak i w JEGO kraju?

26

Pierwszy i najważniejszy powód dla którego nie należy się z nimi wiązać - to jest całkowicie inna kultura, z całkowicie innym systemem wartości i inną rolą kobiety w społeczeństwie. Nie ma co liczyć, że muzułmanin zmieni się dla kobiety. Tam kobieta ma rodzić dzieci i siedzieć cicho, mniej jest warta od wielbłąda, arabskiego konia, czy charta. Nawet w przypadku gwałtu kobietę się w niektórych krajach zamyka za cudzołóstwo. Jak któraś jest za głupia żeby zdać sobie sprawę z tego w co się pakuje, to potem sama jest sobie winna.
Jestem tolerancyjna dla innych wyznań, religii, mimo, że sama jestem niewierząca, ale to co się dzieje teraz przez muzułmanów w Europie dla mnie jest nie do przyjęcia. Niestety ich jest coraz więcej, a pokoleń, które się urodziły w Europie już się tak łatwo nie pozbędziemy.

27

LadyCampari a ile strasznych historii sie slyszy o polakach?
Bylam w zwiazku z muzulmaninem i bylo wszystko ok. Rozstalismy sie, bo ja zostalam w londynie  a on pojechal do innego miasta.

Oczywiscie, ze nigdy bym niedociela muzulmanowi o ramadanie bo i po co? Ja jestem wegetarianka i tak mnie wkurzaja docinki miesozernych, ze tez zawsze im odgryze. Wiec muzulman pewnie by tak samo zareogowal??

EDIT:
Ze co?? muzulmanie od malego sa uczeni zeby zabijac? wtf. Tak na swiecie i sa tacych, tzw fanatycy. W polsce tez sa fanatycy jakis innych rzeczy...
Wiekszosc muzulmanow to normalni wyedukowani ludzie. A przez tvn i inne sa oni krzywdzeni. Znajomi mi opowiadali (ci akurat z indii, kilka muzulmanow i kilka sikh) ze do klubu nie mogli wejsc przez to ze wygladaja na muzulmanow (podkreslam kilka z nich bylo sikh). I ze zawsze sa dyskriminowani, tylko dlatego ze slyszy sie o terrorystach.

Tak samo jak o polakach sie mowi ze to pijacy itd i mnie to tez krzywdzi bo ja nie pije. Wiec to ze jest kilka idiotow, to nie czyni spoleczenstwa idiotami !

Zgadzam się z Tobą, że Polacy też nie są cacy, tak samo jak chrześcijanie innych narodowości. Niemniej jednak NIE MOŻNA PORÓWNYWAĆ "ZŁYCH POLAKÓW" DO "ZŁYCH MUZUŁMANÓW". Powiedziałabym wręcz, że pisząc, że "tak samo jak są źli muzułmanie tak samo źli bywają Polacy" jest całkowitą ignorancją. Zajmujesz stanowisko defensywne, a nawet raz nie przeczytałaś koranu. Skąd to wiem? Bo gdybyś przeczytała koran to taki post by się nigdy nie pojawił.

Dlaczego to nie są sprawy, które można porónać? Już tłumaczę.

W rodzinach chrześcijańskich/ateistycznych (pozwolę sobie skoncentrować się na tej grupie innowierców) bywa różnie: dzieci wychowywane są w zgodzie z Biblią lub nie w zależności od stopnia religijności rodziców. Każdy z nas w młodości słyszał od rodziców RÓŻNE (podkreślam tu mocno słowo "różne", dalej wytłumaczę dlaczego) słowa. Począwszy od "bądź dobrym człowiekiem", przez dekalog "nie kradnij", "nie zabijaj", "nie cudzołóż", po "bądź uczciwy", "nie krzywdź ludzi i zwierząt", "bądź tolerancyjny" (niewłaściwe skreślić) ludzie, którzy zostali wychowani w taki sposób radzą sobie w życiu lepiej lub gorzej, ale zawsze coś z tych wielokrotnie powtarzanych morałów w nich zostało. Oczywiście zdarzają się też mocne patologie, bądź ludzie o różnych wypaczeniach, którzy słyszeli zupełnie inne słowa z ust rodziców, oglądali zupełnie inne wzorce, bądź też po prostu są spaczeni i zboczyli "z właściwej ścieżki" z różnych powodów, czyli tak zwani "źli ludzie", któzy ofijalnie mają status chrześcijan/ateistów. No niestety nawet przy najlepszych chęciach nie uniknie się tworzenia marginesu społecznego, do którego należą pijacy, damscy bokserzy, złodzieje czy mordercy. I to faktycznie jest jakiś tam procent społeczeństwa.

Dlaczego więc porównywanie "marginesu społecznego" z grupy chrześcijan i ateistów do "złych muzułmanów" jest bezsensowne?

Aby to zrozumieć należy uświadomić sobie jak wygląda sprawa wychowania w rodzinie muzułmańskiej. Dzieciom od niemowlęcia do snu zamiast bajek, recytuje się koran, od czasu osiągnięcia przez dzieciaka jakiejś świadomości (2-3lata może) wbijany jest do głowy koran, czytaj: konkretny styl życia, który jest IDENTYCZNY we wszystkich rodzinach muzułmańskich bo opiera się na koranie i w JEDNOZNACZNY sposób określa jak muzułmanin ma myśleć, jak ma się zachowywać: a) względem innych muzułmanów, b) względem innowierców (!!!). Koran jest napisany bardzo precyzyjnie, tzn: "jeśli nastąpi sytuacja X to zachowaj się DOKŁADNIE w ten sposób", "jeśli nastąpi sytuacja Y to zachowaj się DOKŁADNIE tak". I to jest egzekwowane w 100%, wyłamiesz się z ogólnego nurtu to zostaniesz ukamienowany na środku ulicy - nie ma przebacz. Dlatego też podkreślałam w poprzednim akapicie słowo "RÓŻNE" w rodzinach niemuzułmańskich wychowanie dziecka jest RÓŻNE (zbliżone bardziej lub mniej, ale różne) w różnych rodzinach - w rodzinach muzułmańskich  wychowanie dziecka jest IDENTYCZNE w różnych rodzinach.

Dlatego właśnie stwierdzenie o złych Polakach będących marginesem społecznym ma się nijak do stwierdzenia o "złych muzułmanach" tworzących całe społeczeństwa. W pierwszym przypadku mówimy o odsteku społecznym, a w drugim przypadku o pełnym społeczeństwie. Pokusiłabym się wręcz o stwierdzenie, że "dobrzy muzułmanie" są odsetkiem całego społeczeństwa muzułmańskiego. Oczywiście poprzez słowo "dobry" rozumiem "dobry względem innowierców" bo między sobą to oni zwykle potrafią się pokojowo dogadać.

A teraz o tym czego koran uczy muzułmanów i dlaczego napisałam, że muzułmanie od małego są uczeni, że zabijanie innowierców jest najwyższą chwałą. Żeby nie być gołosłownym cytuje koran.

O innowiercach:

2:161    Zaprawdę, nad tymi, którzy nie uwierzyli i umarli, będąc niewiernymi - nad nimi przekleństwo Boga, aniołów i ludzi, wszystkich razem!

3:4    Jako drogę prostą dla ludzi i On zesłał rozróżnienie. Zaprawdę, tych, którzy nie uwierzyli w znaki Boga - czeka kara straszna! Bóg jest potężny, włada zemstą!

8:55    Zaprawdę, gorsi od zwierząt u Boga są ci, którzy odrzucili wiarę i nie wierzą;

O zabijaniu innowierców:

2:191    I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym!

4:74    Niechże walczą na drodze Boga ci, którzy za życie tego świata kupują życie ostateczne! A kto walczy na drodze Boga i zostanie zabity albo zwycięży, otrzyma od Nas nagrodę ogromną.

5:14    Od tych, którzy mówią: "Jesteśmy chrześcijanami!", wzięliśmy przymierze. Lecz oni zapomnieli część tego, co im zostało przypomniane; My wznieciliśmy wrogość i nienawiść wśród nich aż do Dnia Zmartwychwstania. I niebawem obwieści im Bóg to, co oni czynili.

8:17    To nie wy ich zabijaliście, lecz Bóg ich zabijał. To nie ty rzuciłeś, kiedy rzuciłeś, lecz to Bóg rzucił; aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego. Zaprawdę, Bóg jest słyszącym, wszechwiedzącym!

[/i]Nawróć się albo zgiń, (bałwochwalcy - innowiercy)

9:5    A kiedy miną święte miesiące, wtedy zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki! Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to dajcie im wolną drogę. Zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!

9:29    Zwalczajcie tych, którzy nie wierzą w Boga i w Dzień Ostatni, który nie zakazują tego, co zakazał Bóg i Jego Posłaniec, i nie poddają się religii prawdy - spośród tych, którym została dana Księga - dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie zostaną upokorzeni.

9:123    O wy, którzy wierzycie! Zwalczajcie tych spośród niewiernych, którzy są blisko was. Niech się spotkają z waszą surowością.

O uderzaniu mieczem po szyi czyli ścinaniu głów, coś Wam to przypomina? (Londyn)

47:4    Kiedy więc spotkacie tych, którzy nie wierzą, to uderzcie ich mieczem po szyi; a kiedy ich całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta. A potem albo ich ułaskawicie, albo żądajcie okupu, aż wojna złoży swoje ciężary. Tak jest! Lecz jeśliby zechciał Bóg, to Sam zemściłby się na nich, lecz On chciał doświadczyć jednych przez drugich. A co do tych, którzy zostaną zabici na drodze Boga, to On nie uczyni ich uczynków daremnymi.

Mogłabym tak cytować jeszcze długo i długo, zainteresowanych odsyłam do źródła: poznajkoran.pl

I proszę wszystkich wypowiadających się o przynajmniej częściowe zapoznanie się z koranem przed napisaniem posta. Można znaleźć informacje w google, bądź dla leniuszków youtube.

28

Ciekawe czemu te muzułmany nigdy nie chcą zmieniać religii i wiecznie trzeba dostosować się do ich religii? Może ktoś to wytłumaczyć?

29 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-08 20:33:59)

Nirvanka87 napisał/a:

Dzięki Bogu Polska to biedny kraj i nie jest atrakcyjny dla tego typu ludzi. Polki są im potrzebne tylko po to, żeby móc później z Polski zwiać dalej na zachód. Póki w Polsce jest okropny socjal możemy spać spokojnie.

Niestety, ale takie myślenie właśnie może doprowadzić do naszej zagłady. Dla muzułmanów KAŻDY kraj jest atrakcyjny, bo celem ideologii jest opanowanie CAŁEGO świata co już teraz można zaobserwować - dla niedoinformowanych na tą chwilę islam jest "religią" (ideologią) zrzeszającą największą liczbę wyznawców. Do Polski też muszą dotrzeć, prędzej czy później. Niestety media milczą na ten temat. A w Polsce stawiają meczet za meczetem, adoptujące muzułmanów ośrodki kultury, etc. Pieniądze na ten "marketing" i wdrożenie islamu w Polsce napływają oczywiście z Arabii Saudyjskiej. A co do biedoty Polski to nie wiem czy zdajcie sobie sprawę, ale większość zasiłkobiorców to obcokrajowcy, z czego najliczniejszą grupę wśród nich stanowią muzułmanie właśnie. W tym roku budżety ośrodków opieki społecznej największych miast Polski skończyły się już w połowie roku. Zgadnijcie kto wyssał te pieniądze. Niestety media milczą na ten temat jak zaklęte, więc ludzie tworzą sobie fałszywy obraz Polski jako kraju nieatrakcyjnego dla muzułmanów - ogromny błąd, który może doprowadzić do zagłady naszej kultury.

Nirvanka87 napisał/a:

Świat staje na głowie, nie wiem czy czytaliście o tym przypadku, gdzie dzieciom (niemuzułmańskim)w przedszkolu, czy szkole zabroniono pić, bo jest Ramadan i muzułmańskim dzieciom byłoby z tym faktem źle. sorry, ale  w dupie mam ich Ramadan tak jak oni mają w dupie "moje" święta,obyczaje, religię, nie mam zamiaru popierać ich patologicznych zachowań. Gdyby byli inni byłoby ok, niestety ale jak zawsze byłam tolerancyjna, tak dzięki ich wyskokom powoli staję się rasistką. a dokładniej osobą o antymuzułmańskich poglądach jak i powoli anty w stosunku do każdej religii

Otóż dokładnie tak jest: my mamy OBOWIĄZEK honorować ich religię i zwyczje, mimo że oni są TYLKO naszymi GOŚĆMI, natomiast w odwrotną stronę to nie działa. Osobiście jestem za całkowitą polityką antymuzułmańską. Nie mam nic przeciwko ich ideogolii do czasu jak uprawiają ją w swoich ojczyznach, ale narzucanie ich zwyczajów, które dla mnie osobiści są CHORE i NIEAKCEPTOWALNE w moim kraju to grube przegięcie.

Nirvanka87 napisał/a:

Kolejna atrakcja, masowe gwałty pedofilskie na dzieciach w wielkiej Brytanii, dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy gwałciciele (we wszystkich gangach) to muzułmanie. Oczywiście tłumaczą się swoją durną religią (z czystym sumieniem przyjmę zbanowanie) że nieczyste dzieci należy gwałcić. Szkoda tylko że od tych nieczystych dzieci ich brudne kutasy im nie odpadną.

No i właśnie to co dla nas jest pedofilią dla nich jest normą, przypominam, że wg koranu (zgodnie z poczynaniami Mahommeta) normalne i dozwolone jest małżeństwo z dziewczynką w wieku od 6lat, zaś seks w wieku od 9lat. Dodam jeszcze, że jeśli muzułmanin weźmie za żonę 6-cio latkę to ma prawo (wg koranu) uprawiać z nią tzw. "stosunek udowy" czyli po prostu onanizację poprzez pocierania penisa między udami tejże 6-cio latki do czasu ukończenia przez nią 9-ciu lat, kiedy można już uprawiać normalny seks. Niestety w niektórych krajach muzułmańskich nawet te ograniczenia wiekowe są całkowicie zniesione i stosunek "dozwolony" jest nawet z żoną w wieku niemowlęcym ...

30 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-08 20:44:47)

Remi napisał/a:

Ciekawe czemu te muzułmany nigdy nie chcą zmieniać religii i wiecznie trzeba dostosować się do ich religii? Może ktoś to wytłumaczyć?

Tego nie da się wytłumaczyć tak po prostu. Trzeba zagłębić się w ideologię. Generalnie muzułmanie uważają się (wg koranu) za panów świata, a reszta narodów jest tylko niewolnikami i pluawcami, których należy zgładzić, aby nastał pokój (słowo islam - pokój, poddanie), oczywiście pokój między muzułmanami, bo innowierców to nie dotyczy, oni mają zginąć. Dla nich jest to tak oczywiste jak dla nas to, czego całe życie uczyli nas rodzice, nie przyjmują oni do wiadomości, że może być inaczej. Aczkolwiek zdarzają się muzułmanie, którzy mają jakieś przebłyski świadomości i zmieniają wiarę na inną (najczęściej stają się chrześcijanami), bądź pozostają ateistami. Takie osoby są często najlepszymi i PRAWDZIWYMI źródłami wiedzy na temat: jak naprawdę wygląda islam i do czego dąży.

Ponadto dodatkowym czynnikiem nie pozwalającym muzułmanom zmienić wiary jest ogromna presja społeczna. Na muzułmanina, który zmieni wiarę wydawany jest natychmiastowo wyrok śmierci i dokonywana jest na nim egzekucja na forum publicznym.

31

Czyli w sumie średniowiecze, jeśli za zmianę wiary grozi kara śmierci? Ciekawe by było jak muzułmanki podchodzą do zmiany wiary, kiedy zakochają się w innowiercy? Jak sądzisz?

32

Remi napisał/a:

Czyli w sumie średniowiecze, jeśli za zmianę wiary grozi kara śmierci? Ciekawe by było jak muzułmanki podchodzą do zmiany wiary, kiedy zakochają się w innowiercy? Jak sądzisz?

Dokładnie tak: średniowiecze, masowe pranie mózgów, aczkolwiek bardzo skuteczne. Z muzułmankami jest tak: nie mają praktycznie żadnych praw do własnego zdania i decydowania o swoim życiu (chociaż jest kilka miejsc w krajach muzułmańskich gdzie faktycznie mają nieco większe prawa niż koran przewiduje), ale z tego co się orientuje (znam wielu muzułmanów, choć przyjaciółmi moimi nie są i nigdy nie będą, sporo czytam i oglądam) to są takie kobiety, które nawet jakby miały prawo wyboru to innowiercy by nie tknęły z tego względu, że innowierca nie stosuje się do koranu, a pomimo wszystkich ograniczneń koran gwarantuje kobiecie-żonie utrzymanie przez męża (kobieta ma tylko dbać o dom i dzieci). Tak naprawdę ciężko określić jak duża część muzułmanek chciałaby zmienić wiarę, życie i miejsce urodzenia bo rzadko trafia się, żeby kobieta, która ma możliwość wypowiedzieć się na ten temat odważyła się to zrobić w mediach (od razu wyrok śmierci).

Co do zakochania się w innowiercy to nie wiem jak to do końca z tym jest gdyż nie znam żadnego takiego przypadku : )
Tak naprawdę to muzułmańskie kobiety nie mają za bardzo styczności z innowiercami, tzn w swoich krajach obracają się w kręgach muzułmańskich, zaś nie wiem jak zachowują się kiedy i jeśli wyjadą do Europy/Ameryki, jedyne muzułmańskie kobiety jakie znam to po prostu żony muzułmańskich mężów ; ) Chociaż osobiście wydaje mi się, że związek muzułmanki z innowiercą nie wymagałby od niej zmiany wiary, więc nie byłoby tu takiego ostrego konfliktu jak w odwrotnej sytuacji (być może się mylę).

33

LadyCampari a skąd Ty o tym wszystkim wiesz?

34

Catwoman napisał/a:

LadyCampari a skąd Ty o tym wszystkim wiesz?

Najwięcej informacji można znaleźć na youtube, polecam szczególnie serię "o czym zachód powinien wiedzieć" (13 części), a potem proponuję oglądać po kolei wszystkie filmy powiązane.  Do tego dochodzą artykuły w prasie, internecie, na forach + historie znajomych + znajomości z muzułmanami.

OBOWIĄZKOWO : PRZECZYTAĆ KORAN.

35

Do Koranu się przymierzam, ale jakoś w żadnej bibliotece go nie ma - a powinien być, bo czemu nie.
Na pewno jeśli przeczytam, to cały.
Lady pytam, bo staram się z dystansem podchodzić do teorii spiskowych; po prostu wyobraźnia mnie nie puszcza tam gdzie się mówi o wydawaniu socjalnych pieniędzy na muzułmanów z Turcji, Egiptu, Algierii czy Arabii; budowa pomników JP2 - w to uwierzę zawsze i wszędzie, piękne budynki dla ZUS- tak samo, przykościelne jaccuzzi- potrafię to sobie jasno przedstawić, ale nie socjal na Muzułmanów big_smile No, chyba że o Tatarach mowa. To inna sprawa.

36

Lady, ja już nie mówię o tym, że u nich to nie jest pedofilia, ja mówię o gwałtach na naszych białych dzieciach, nie dlatego, ze biora sobie je za żony, tylko dlatego bo sa własnie złe i nieczyste. więc w żaden sposób nie można tego tłumaczyć ich religią, która tak czy siak jest debilna i patologiczna.

37 Ostatnio edytowany przez LadyCampari (2013-08-08 22:07:08)

Catwoman napisał/a:

Do Koranu się przymierzam, ale jakoś w żadnej bibliotece go nie ma - a powinien być, bo czemu nie.
Na pewno jeśli przeczytam, to cały.
Lady pytam, bo staram się z dystansem podchodzić do teorii spiskowych; po prostu wyobraźnia mnie nie puszcza tam gdzie się mówi o wydawaniu socjalnych pieniędzy na muzułmanów z Turcji, Egiptu, Algierii czy Arabii; budowa pomników JP2 - w to uwierzę zawsze i wszędzie, piękne budynki dla ZUS- tak samo, przykościelne jaccuzzi- potrafię to sobie jasno przedstawić, ale nie socjal na Muzułmanów big_smile No, chyba że o Tatarach mowa. To inna sprawa.

Biblioteka?

Proszę Cię : ) google.pl "koran polskie tłumaczenie"

Co do teorii spiskowych to nie nazwałabym tego tak: to jest oficjalne, otwarcie o tym się mówi, pieniądze płyną z Arabi Saudyjskiej, to nawet jest zarejestrowane jako "plan adaptacyjny kultury muzułmańskiej" czy jakoś tak, żadna z tego tajemnica, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać bo media o tym nie mówią. A o wydawaniu kasy z socjalu na obcokrajowców, w tym muzułmanów wiem od znajomych ludzi pracujących w ośrodkach opieki społecznej w różnych miastach Polski. Tzn, dla jasności kasa z Arabii idzie na meczety i ośrodki kultury muzułmańskiej, a polski socjal to odrębny temat.

Nirvanka87 napisał/a:

Lady, ja już nie mówię o tym, że u nich to nie jest pedofilia, ja mówię o gwałtach na naszych białych dzieciach, nie dlatego, ze biora sobie je za żony, tylko dlatego bo sa własnie złe i nieczyste. więc w żaden sposób nie można tego tłumaczyć ich religią, która tak czy siak jest debilna i patologiczna.

Te gwałty to jest właśnie zderzenie kultur, których nie da się zaadaptować, choćbyśmy się zes*ali to nie pogodzimy barbarzyństwa z cywilizacją, dlatego jestem za 100% polityką antyislamską w krajach niemuzułmańskich.

Dla ścisłości jeszcze ISLAM TO NIE RELIGIA. Islam jest wszystkim. Tzn. my mamy religię z Biblią i prawo z Konstytucją, a oni mają po prostu koran. Koran jest wszystkim: drogowskazem życiowym, prawem, kulturą. Więc to nie jest tak że są muzułmanie i fanatycy muzułmanie, KAŻDY MUZUŁMANIN KIERUJE SIĘ KORANEM nie istnieje coś takego jak fanatyzm, oni muszą się tym kierować bo to jest dla nich wszystko (!!!)

38

Aaaa czyli płyną z Arabii. To niech płyyyną. Tylko w Polsce ja nadal dla nich perspektyw życiowych nie widzę.

39

LadyCampari napisał/a:

Do Polski też muszą dotrzeć, prędzej czy później. Niestety media milczą na ten temat.

Zmartwię Cię. Muzułmanie są w Polsce od wielu wieków. Biorąc pod uwagę długość istnienia polskiej państwowości, to przez większą jej część smile Zmartwię Cię też ale muzułmanie w postaci zasymilowanych Tatarów czy Lipków byli jednymi z bardziej wiernych poddanych Rzeczpospolitej. Walczyli za Polskę poczynając od Grunwaldu, poprzez szereg wojen z Rosją, Szwecją czy uwaga, uwaga z Chanatem Krymskim i z Imperium Osmańskim. Znaczy się walczyli z innymi muzułmanami na rozkaz katolickich władców Polski. Może nie wiesz ale jedna z piękniejszych tradycji polskiej wojskowości czyli ułani wywodzą się wprost z języka tatarskiego i jazdy tatarskiej w służbie polskiej. Znaczy się, że jak podśpiewujesz sobie: przybyli ułani pod okienko..., to sięgasz do tradycji muzułmańskich Tatarów smile

LadyCampari napisał/a:

A w Polsce stawiają meczet za meczetem....

Masz na myśli wszystkie 6 meczetów w Polsce z tego 3 stojące od ponad 100 lat?

LadyCampari napisał/a:

A co do biedoty Polski to nie wiem czy zdajcie sobie sprawę, ale większość zasiłkobiorców to obcokrajowcy, z czego najliczniejszą grupę wśród nich stanowią muzułmanie właśnie. W tym roku budżety ośrodków opieki społecznej największych miast Polski skończyły się już w połowie roku. Zgadnijcie kto wyssał te pieniądze. Niestety media milczą na ten temat jak zaklęte, więc ludzie tworzą sobie fałszywy obraz Polski jako kraju nieatrakcyjnego dla muzułmanów - ogromny błąd, który może doprowadzić do zagłady naszej kultury.....

Liczby kochana, liczby!

Tak poza tym w tej krwiożerczości islamu możesz podać ile państw innowierców państwa islamskie napadły w ciągu ostatnich 100 lat? Możesz podać odwrotne dane, ile państw islamskich zostało napadniętych przez państwa innowiercze? Możesz podać ilu muzułmanów w ciągu ostatnich 100 lat zginęło z rąk innowierców, a ilu innowierców sami zabili?

40

Snake no i dzięki, że uzupełniłeś tę wiedzę. Mój teść bardzo interesuje się historią i dokładnie to samo mi opowiadał o Tatarach, tylko ja zawsze coś po drodze do Internetu zapomnę.

41

Mieszkam w Niemczech, tutaj wiele kobiet (także Polek!), wchodzi w związki z muzułmanami. Chciałabym im pomóc, coś zasugerować, ale nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać, bo nawet delikatne napomknięcia powodują oburzenie, bo przecież on taki piękny i kochany... Propozycje spojrzenia w komentarze internetowe wzbudzają złość, no bo ten właśnie wybranek jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Jestem teraz w Frauenhaus (nie z powodu związku z muzułmaninem), i widzę, jak wiele kobiet muzułmańskich się tu przewija, niestety na krótko, bo bez względu na wszystko MUSZĄ wrócić do męża.
Jak myślicie, jak można dotrzeć do tych zauroczonych kobiet? Co mogę powiedzieć, pomóc po prostu? czy widzicie rozwiązanie?

42

Snake napisał/a:
LadyCampari napisał/a:

Do Polski też muszą dotrzeć, prędzej czy później. Niestety media milczą na ten temat.

Zmartwię Cię. Muzułmanie są w Polsce od wielu wieków. Biorąc pod uwagę długość istnienia polskiej państwowości, to przez większą jej część smile Zmartwię Cię też ale muzułmanie w postaci zasymilowanych Tatarów czy Lipków byli jednymi z bardziej wiernych poddanych Rzeczpospolitej. Walczyli za Polskę poczynając od Grunwaldu, poprzez szereg wojen z Rosją, Szwecją czy uwaga, uwaga z Chanatem Krymskim i z Imperium Osmańskim. Znaczy się walczyli z innymi muzułmanami na rozkaz katolickich władców Polski. Może nie wiesz ale jedna z piękniejszych tradycji polskiej wojskowości czyli ułani wywodzą się wprost z języka tatarskiego i jazdy tatarskiej w służbie polskiej. Znaczy się, że jak podśpiewujesz sobie: przybyli ułani pod okienko..., to sięgasz do tradycji muzułmańskich Tatarów smile

LadyCampari napisał/a:

A w Polsce stawiają meczet za meczetem....

Masz na myśli wszystkie 6 meczetów w Polsce z tego 3 stojące od ponad 100 lat?

LadyCampari napisał/a:

A co do biedoty Polski to nie wiem czy zdajcie sobie sprawę, ale większość zasiłkobiorców to obcokrajowcy, z czego najliczniejszą grupę wśród nich stanowią muzułmanie właśnie. W tym roku budżety ośrodków opieki społecznej największych miast Polski skończyły się już w połowie roku. Zgadnijcie kto wyssał te pieniądze. Niestety media milczą na ten temat jak zaklęte, więc ludzie tworzą sobie fałszywy obraz Polski jako kraju nieatrakcyjnego dla muzułmanów - ogromny błąd, który może doprowadzić do zagłady naszej kultury.....

Liczby kochana, liczby!

Tak poza tym w tej krwiożerczości islamu możesz podać ile państw innowierców państwa islamskie napadły w ciągu ostatnich 100 lat? Możesz podać odwrotne dane, ile państw islamskich zostało napadniętych przez państwa innowiercze? Możesz podać ilu muzułmanów w ciągu ostatnich 100 lat zginęło z rąk innowierców, a ilu innowierców sami zabili?

1.Mówiąc, że dotrą do Polski mam na myśli sytuację, która obecnie jest we Francji czy Angli , czyli ogromny wzrost liczebności muzułmanow, zakładanie własnych dzielnic i terroryzowanie obywateli.

2.Co do meczetów to mówisz o 6, ok, ale istnieje również coś takiego jak "domy modlitewne", w moim najbliższym otoczeniu (powiedzmy w promieniu 10km) są dwa, nie chcę nawet myśleć ile ich jest (patrząć proporcjonalnie) w najliczniejszych miastach w Polsce.

3. Przykro mi niestety nie mam dostępu do raportów.

4. Pytasz ile państw napadnięto i zastanawiam się czy to prowokacja czy niewiedza, muzułmanie nie tworzą pokaźnych armi, wyżynają ludzi pojedyńczo, działąją w grupkach to co słyszymy w mediach to tylko niewielki odsetek wszystkich tego typu morderstw. W Polsce też się dzieje, ale też o dziwo się o tym nie mówi.

Nie rozumiem wszystkich broniących w zaparte islamu, kiedy nawet większość z tych osób nie wie czym jest islam i nie przeczytałą koranu. Jeśli uważacie, że są tacy super i w porządku to zawsze możecie wyjechać do kraju muzułmańskiego. Polska krajem muzułmańskim nie jest i może uszanujcie to, że jej większość obywateli NIE CHCE żeby się to zmieniło. Więc islam uprawiajcie w krajach muzułmańskich, a nam dajcie spokój.

43

annasweet napisał/a:

Mieszkam w Niemczech, tutaj wiele kobiet (także Polek!), wchodzi w związki z muzułmanami. Chciałabym im pomóc, coś zasugerować, ale nie bardzo wiem, jak się do tego zabrać, bo nawet delikatne napomknięcia powodują oburzenie, bo przecież on taki piękny i kochany... Propozycje spojrzenia w komentarze internetowe wzbudzają złość, no bo ten właśnie wybranek jest wyjątkiem potwierdzającym regułę. Jestem teraz w Frauenhaus (nie z powodu związku z muzułmaninem), i widzę, jak wiele kobiet muzułmańskich się tu przewija, niestety na krótko, bo bez względu na wszystko MUSZĄ wrócić do męża.
Jak myślicie, jak można dotrzeć do tych zauroczonych kobiet? Co mogę powiedzieć, pomóc po prostu? czy widzicie rozwiązanie?

Jeśli ktoś nie chce słuchać to nic nie zdziałasz. Muszą się przekonać na własnej skórze. Na pocieszenie dodam, że zwykle jeśli związek muzułmańsko-niemuzułmański rozwija się w kraju europejskim to nie jest jeszcze aż tak źle, najgorzej jest wyjechać z mężem do jego ojczyzny. Tam już nie ma przebacz i nawet jak facet był liberalny w Europie to u siebie pod wpływem otoczenia już taki nie będzie i wtedy zwykle doświadcza się "niespodziewanego" zwrotu o 180 stopni i wielkie zaskoczenie.

44

LadyCampari napisał/a:
annasweet napisał/a:

Jeśli ktoś nie chce słuchać to nic nie zdziałasz. Muszą się przekonać na własnej skórze. Na pocieszenie dodam, że zwykle jeśli związek muzułmańsko-niemuzułmański rozwija się w kraju europejskim to nie jest jeszcze aż tak źle, najgorzej jest wyjechać z mężem do jego ojczyzny. Tam już nie ma przebacz i nawet jak facet był liberalny w Europie to u siebie pod wpływem otoczenia już taki nie będzie i wtedy zwykle doświadcza się "niespodziewanego" zwrotu o 180 stopni i wielkie zaskoczenie.

Oby tak było... Ja jednak znam osobiłcie przypadki, gdy kobieta musiała po ślubie zmienić odzież i założyć turban (czy hadżib, nie wiem jak to się pisze, przepraszam bardzo). No i to w Niemczech.

45

annasweet napisał/a:
LadyCampari napisał/a:
annasweet napisał/a:

Oby tak było... Ja jednak znam osobiłcie przypadki, gdy kobieta musiała po ślubie zmienić odzież i założyć turban (czy hadżib, nie wiem jak to się pisze, przepraszam bardzo). No i to w Niemczech.

Ehh bo zwykle tak bywa, chciałam po prostu Cię pocieszyć, bywa bardzo różnie, światopoglądu wpojonego od małego się nie da wyplenić. Nie wiem jak trafić do ludzi, mogę Ci polecić materiał video na yt jeśli oczywiście one będą chciały go obejrzeć.. youtube.com "co zachód powinien wiedzieć o islamie" (13 części).

46

LadyCampari napisał/a:

1.Mówiąc, że dotrą do Polski mam na myśli sytuację, która obecnie jest we Francji czy Angli , czyli ogromny wzrost liczebności muzułmanow, zakładanie własnych dzielnic i terroryzowanie obywateli..

Aaa, mówisz o Francji i Anglii, które mają bogate tradycje kolonialne w Afryce. Czyli jak oni panowali nad szeregiem państw muzułmańskich, to było ok., a jak w epoce postkolonialnej wielu mieszkańców byłych kolonii ściąga do swoich dawnych metropolii (czasem na wyraźne zaproszenie), to jest to bardzo nie ok....

LadyCampari napisał/a:

2.Co do meczetów to mówisz o 6, ok, ale istnieje również coś takiego jak "domy modlitewne", w moim najbliższym otoczeniu (powiedzmy w promieniu 10km) są dwa, nie chcę nawet myśleć ile ich jest (patrząć proporcjonalnie) w najliczniejszych miastach w Polsce.

To wyrażaj się precyzyjnie. Dom modlitewny to nie meczet. A tak poza tym, to niby czemu chcesz jakiejś grupie religijnej zabronić gromadzić się w celu wspólnej modlitwy? Wiesz, ja urodziłem się w mieście, gdzie w promieniu 200 m stały katolicki klasztor, cerkiew i synagoga. No i popatrz, wieki całe nikomu to nie przeszkadzało. Akurat meczetu nie było, bo Tatarzy bardziej na wschód zamieszkiwali. Jakby byli bliżej, to pewnie w tych 200 metrach i meczet by się zmieścił. Synagogi dziś nie ma, bo zupełnie nie religijni Niemcy-naziści ją zburzyli ale za to pojawił się niedaleko zbór protestancki. Jakoś dajemy radę.

LadyCampari napisał/a:

3. Przykro mi niestety nie mam dostępu do raportów.

Aaa, czyli pisałaś po prostu o rewelacjach na starej sprawdzonej zasadzie: jedna baba drugiej babie...

LadyCampari napisał/a:

4. Pytasz ile państw napadnięto i zastanawiam się czy to prowokacja czy niewiedza, muzułmanie nie tworzą pokaźnych armi, wyżynają ludzi pojedyńczo, działąją w grupkach to co słyszymy w mediach to tylko niewielki odsetek wszystkich tego typu morderstw. W Polsce też się dzieje, ale też o dziwo się o tym nie mówi.

Ojej, to skoro nie możesz wskazać tych morderczych państw islamskich, to choć zdradzisz jakieś liczby tych wymordowanych innowierców, tak pojedynczo?

LadyCampari napisał/a:

Nie rozumiem wszystkich broniących w zaparte islamu, kiedy nawet większość z tych osób nie wie czym jest islam i nie przeczytałą koranu. Jeśli uważacie, że są tacy super i w porządku to zawsze możecie wyjechać do kraju muzułmańskiego. Polska krajem muzułmańskim nie jest i może uszanujcie to, że jej większość obywateli NIE CHCE żeby się to zmieniło. Więc islam uprawiajcie w krajach muzułmańskich, a nam dajcie spokój.

Ale Ty tak piszesz ogólnie o islamie czy może tym sunnickim, szyickim, wahhabickim? Zauważasz jakieś różnice między nimi? A co do tej rzekomej islamskiej solidarności i idei pokoju między muzułmanami. O ile się nie mylę, to głównym tłem obecnych rzezi w Syrii jest to, że tzw. rebelianci są sunnitami i nie bardzo im się podoba, że Syrią rządzi szyicka mniejszość. Cała kasa i broń do nich płynie od państw, gdzie sunnici mają władzę czyli z Kataru, Arabii Saudyjskiej, ZEA. A reżim Assada wspiera zaś inne muzułmańskie państwo ale za to szyickie czyli Iran. Żeby było śmieszniej, to tych rebeliantów często gęsto biją też wspierając szyitę Assada Kurdowie z pogranicza. A w to wszystko pomału się miesza Turcja, gdzie islam jako taki jest mocno trzymany za mordę przez armię. W Iraku większość ofiar z walk prowadzonych w ostatnich latach ma mocne podłoże w rozgrywkach między różnymi ugrupowaniami szyicko - sunnickimi. Ale dla Ciebie, to po prostu jeden czarny lud...

47

Widzę, że bagatelizujesz problem, no cóż, nie chce mi się kłócić, ale takie podejście do sprawy powoduje, że muzułmanie czują się bezkarni i wszechmogący.

Mnie ich wewnętrzne konflikty nie intersesują, dla mnie mogą się wyżynać, ale z dala od mojego kraju i jego obywateli, a jeśli dostają od kogoś zaproszenie to mają się zachowywać jak goście, a nie panowie i władcy z pełną postawą roszczeniową. Natomiast pokój między muzułmanami to jedno z fundamentalnych założeń islamu, a nie mój wymysł - póki co posługujesz się historią, a nie znajomością islamu i koranu. Więc nie dogadamy się w tej kwestii.

Co do zbiorowiska różnych świątyń w Twoim otoczeniu to wcale się nie dziwię, że meczetu tam nie było, bo gdyby był to wszystkie inne obiekty religijne prawodopodobnie zostałyby spalone : ) Poza tym "królowie" nie budują się wśród "niewolników i chołoty", a tym właśnie jesteśmy my - niemuzułmanie w obliczu islamu (kilka postów wyżej odwołałam się w tej kwestii do koranu).

"Jedna baba drugiej babie" - dokładnie tak się to odbywa, skoro media i wszelkie instytucje milczą, tak właśnie roznosi się informacja. A propos "baba" to jest w nosie ; )

Zadziwia mnie Twoje bezproblemowe podejście do tematu, no ale to Twój światopogląd. Ja tam będę stawiać opór przeciw islamizacji Polski i Europy, bo kiedy do tego dojdzie, a obawiam się, że dojdzie bo ludzie niestety bagatelizują problem podobnie jak Ty, to przynajmniej będę mogła spojrzeć na siebie w lustrze i powiedzieć sobie "próbowałam".

48

Mam niewiele do powiedzenia. Czytałam Biblię, koranu nie, ale wiem, że miejsce, na którym stoi meczet jest dla muzułmanów święte na zawsze. I nic nie ma prawa tam więcej nic powstać ,choćby świątynia się sama rozleciała. Na zawsze! To jest bardzo niebezpieczne.

49

LadyCampari napisał/a:

Natomiast pokój między muzułmanami to jedno z fundamentalnych założeń islamu, a nie mój wymysł - póki co posługujesz się historią, a nie znajomością islamu i koranu. Więc nie dogadamy się w tej kwestii.

Acha, nie interesują Cię wewnętrzne podziały islamu ale mianujesz się znawcą islamu smile Ciekawe, ciekawe. A co do historii. Źródłem informacji jest dla Ciebie Youtube więc bez problemu znajdziesz na nim od groma filmów jak muzułmanie wyrzynają muzułmanów. Na bieżąco aktualizowane. Chcesz parę linków na początek czy poradzisz sobie sama?

LadyCampari napisał/a:

Co do zbiorowiska różnych świątyń w Twoim otoczeniu to wcale się nie dziwię, że meczetu tam nie było, bo gdyby był to wszystkie inne obiekty religijne prawodopodobnie zostałyby spalone : ) Poza tym "królowie" nie budują się wśród "niewolników i chołoty", a tym właśnie jesteśmy my - niemuzułmanie w obliczu islamu (kilka postów wyżej odwołałam się w tej kwestii do koranu).

No widzisz, a nawet tą kwestię odłamy islamskie i szkoły różnie interpretują i stosują. Ale przecież Ty przeczytałaś Koran, to wiesz najlepiej. Gdybyś była mężczyzną jak nic mogłabyś starać się o fuchę charyzmatycznego imama tłumaczącego wiernym zawiłości Koranu w życiu codziennym. A tu jaka szkoda fujarki brak...
A meczet koło mnie nie powstał, bo Tatarzy się w mojej okolicy nigdy nie osiedlili. Co prawda zdarzyło im się parę razy zapuścić aż tu ale co najwyżej miasto spalili. Dla wyjaśnienia, gdybyś chciała praktykę palenia zdobytych miast przypisać wredocie islamu, to informuję, że był to wówczas powszechny folklor wojenny niezależnie od wyznania. Mężczyźni na wojnie już tak mają, że lubią coś spalić, zrabować i zgwałcić...

50

Mianuję się znawcą islamu? Gdzie tak napisałam?

Mam wiedzę w tym temacie, z pewnością bardziej precyzyjną niż większość wypowiadających się tu osób, ale za specjalistkę się nie uznaję. I tak: youtube jest jednym ze źródeł mojej wiedzy, gdybyś poświęcił chwilę na sprawdzenie filmu, który polecam to wiedziałbyś, że to nie jest film przedstawiający jakąś masakrę tylko rzeczowe wypowiedzi konkretnych ludzi.

Indywidualna interpretacja koranu jest bardzo popularna zwłaszcza wśród imamów, którzy mają możliwość wydawania swego rodzaju "dekretów" (nie pamiętam dokładnie w tym momencie jak to się fachowo nazywa), co często budzi pewne kontrowersje i zastrzeżenia innych muzułmanów które są wałkowane potem w arabskich programach TV przez X sezonów, a i tak wszystko wraca do punktu wyjścia.

Ciekawe jest jak ociekasz jadem, z postu na post i jak wypływa Twoja nieokiełznana irytacja : ) Chociaż w sumie nie rozumiem z czym masz problem, jeśli pasuje Ci muzułmańska ideologia i kontrowersyjna tradycja to czemu nie wybierzesz się lub w ogóle nie przeprowadzisz do muzułmańskiego kraju tylko próbujesz bronić ich zasiedlanie się na ziemiach polskich?

Ja mam cel udzielania się w tym poście, może uda mi się odwieść jakąś kobietę od największego błędu swojego zycia, bądź uczulić ludzi na narastający problem islamizacji naszego kraju i kontynentu. A Ty jaki masz cel? Piszesz, żeby powyżywać się na ludziach czy pochwalić jakimś zakresem wiedzy historycznej? A może próbujesz uśpić czujność czytelników tego forum w obliczu nasilającego się problemu? Hm?

51 Ostatnio edytowany przez Drzazga (2013-08-09 02:03:22)

Snake, tak w internecie jest wiele być może na bieżąco aktualizowanych artykułow, reportaży o tworzeniu się muzułmańskich enklaw, podwójnego prawa "british law" i "shariat law" do tego fdrugiego policjanci boją się wtrącać...
Jest też wiele filmów nagranych przez dumnych muzułmanów, z grupowych gwałtów na innowierczyniach - z okrzykami "Allah jest wielki" gwałcą kobiety na oczach niereagujących przechodniów.
Bestialstwo w imię "wyższej" religii.
Nasuwa się skojarzenie o "rasie panów".
Wtedy też wielu bagatelizowało problem, niby wystarczyło tylko trochę ustąpić...
To samo dzieje sie teraz, Polityczna poprawność zabrania o tym mówić.
Niedawno znajomy Niemiec, opowiadał mi,o zjawisku odwracania się dzieci Turków od tego do czego dążyli ich rodzice - asymilacji ze społeczeństwem które dało im możliwość wykształcenia, pracy. Obecnie ich dzieci nawiązują do religii przodków, kpią ze społeczeństwa, stają się agresywni wobec "innych".   
Posłuchaj sobie wypowiedzi islamistów, którzy twierdzą że nie będą przestrzegali prawa jeżeli nie będzie to prawo muzułmańskie, nie będą słuchać polityków którzy nie są muzułmaninami - żeby było jasne, mówią to ci którzy mieszkają, pracują, uczą się i korzystają z zasiłków europejskiego kraju...

Możesz kpić o filmikach z you-tube, bagatelizować. Ale to nie zmini faktu że problem jest i prędzej czy później trafi do Polski.
Tatarzy... ich historia przybycia do Polski też nie jest budująca...
Ale to już zaprzeszła historia. Zupełnie inna od teraźniejszości, nieporównywalna.
jeszcze jeden cytat ze stromy islam.about.com, nawiązujące do głównego tematu "
"Conversion
Islam is recognized as the fastest-growing world religion, particularly among western women. "
any questions ??

52

Snake o jednym zapomniałeś Tatarzy to jedno a Ci debile  o których tutaj piszemy to drugie. Wiesz dlaczego? Bo ci debile jakoś nie sympatyzują z Tatarami, ba, uważają ich za zdrajców bo się nam "poddali". Żyją sobie z nami spokojnie, nikt nikomu nie wadzi i to jest dla tamtych hujusów solą w ich kaprawych oczkach.

Jak będziesz miał takie podejście tolerancyjne, Ty i Tobie podobni, to nie zdziw się, jak za jakieś 5-10 lat przyjda do Ciebie do domu i zgwałcą Ci żonę, albo córkę i nawet nie będziesz się mógł odezwać boi zostaniesz okrzyknięty rasistą. \A może też (jak tym brudasom oczywiście mentalnym) uważasz, że kobietom w Twojej potencjalnej rodzinie siię będzie należało takie traktowanie

53

Nirvanko, święte słowa! smile

Jak to dobrze, że są tu jeszcze takie rozsądne kobiety. A na pewnej stronce poświęconej temu tematowi większość obrońców islamu to kobiety, które zarzucają przeciwnikom islamu, że są ograniczeni, niedouczeni i prymitywni. Ale potem to one cierpią i nawołują o pomoc, jak im mąż wywiezie dziecko do krajów Arabskich. Albo zawiezie "na wakacje do rodzinki" i zabierze paszport.

54 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2013-08-09 08:38:41)

Co do tłumaczeń kolonialnych to jest to średni argument; było-minęło. My też toczyliśmy wojny, Polska była o wiele większa, chyba wówczas największy kraj w Europie i czy się o to dziś z każdym bijemy? Poza tym, z tego co wiem to i kolonialni na tym niejednokrotnie zyskali. Patrząc w ten sposób musielibyśmy zacząć rozbiór świata od początku i układać na nowo.

Ja mam nadzieję, że nikt Tatarów z dzisiejszymi "nowoczesnymi" Muzułmanami z granatem w kieszeni nie łączy.
Tak jak Nirvanka napisała i z tego, co i ja słyszałam to Tatarzy stanęli po naszej stronie gdy Turcy najechali na nas.

55

LadyCampari napisał/a:

Chociaż w sumie nie rozumiem z czym masz problem, jeśli pasuje Ci muzułmańska ideologia i kontrowersyjna tradycja to czemu nie wybierzesz się lub w ogóle nie przeprowadzisz do muzułmańskiego kraju tylko próbujesz bronić ich zasiedlanie się na ziemiach polskich?

A gdzie ja napisałem, że mi pasuje smile Nie lubię jednak tworzenia czarnych ludów z mitów i podań. Próbujesz lansować tezę, że każdy muzułmanin jest straszny i tylko czyha na cnotę chrześcijanek. Tymczasem islam jest ogromnie zróżnicowany, szariat bynajmniej nie jest tak samo stosowany w różnych krajach islamskich, mają też jak najbardziej prawo cywilne, jest też jak najbardziej zjawisko laicyzowania się muzułmanów czy też praktykowania wiary na zasadzie tradycji niż przekonań.
Ty patrzysz na islam biorąc sobie za punkt odniesienia imigrantów w Europie, a samo zjawisko asymilacji imigrantów w nowym środowisku jest skomplikowane. Możemy tu uprawiać szermierkę na szczytne hasła nowoczesnej Europy, a prawda jest taka, że za tymi szczytnymi hasłami i tak w większości krajów taki imigrant albo jego dzieci, to tylko brudny arabus. Tylko, że w wielu miejscach poprawność polityczna tak wyżarła ludziom mózgi, że oni nawet tego nie powiedzą głośno ale odczuć to dadzą. Tak więc występuje naturalna skłonność środowisk imigranckich do szukania oparcia wśród swoich jak i szukania punktu zaczepienia do wyrażania swojego niezadowolenia. To dlatego właśnie wśród imigrantów pewne środowiska islamskie znajdują swoje poparcie. Piszę wyraźnie pewne środowiska, bo właśnie to niektóre odłamy islamu i to tego najbardziej radykalnego akurat mają dostęp do nieograniczonych źródeł pieniędzy i korzystają z nich. Czy to dziwne? Czemu ma być dziwne skoro kościół katolicki wydaje również ogromne pieniądze na działalność misjonarską i ewangelizacyjną. Czyli robi to samo - szuka nowych wyznawców, w tym wśród wyznawców innych religii i wyznań. Wystarczy popatrzeć jak na działalność ewangelizacyjną kościoła katolickiego na "swoich" terenach patrzy cerkiew prawosławna. Ja osobiście doświadczyłem wielokrotnie prób nawrócenia mnie przez Świadków Jehowy czy młodzieńców mormonów, którzy wysyłani są do dalekiej Polski z USA. Z mojego punktu widzenia radykalizm ich wiary za bardzo od islamu się nie różni, a to oni mnie nachodzili, nie muzułmanie.

Czy jest sens odwodzić jakieś Europejki od związku z muzułmanami? Moim zdaniem nie. Jak ktoś jest na tyle głupi, że nawet nie zada sobie trudu aby dowiedzieć się czegoś o kulturze kraju i religii partnera to jest to jego problem. A może was irytuje, że jest całkiem sporo kobiet, którym się to podoba?

A co do wywożenia dzieci. No fakt, to może być szok w kraju, w którym panuje idiotyczny kult matki-polki i że dziecko należy do matki. Ostatnio jedna taka Polka robiła raban w mediach. Wyszła bodajże z Duńczyka, mieszkała w Danii, urodziła mu dziecko, a jak jej się coś zaczęło nie podobać, to uznała za normalne (skutek wychowania w Polsce), że zabiera dziecko i wyjechała do Polski. A tu nagle bolesny zonk, bo wymiary sprawiedliwości Danii nakazał dziecko oddać pod opiekę ojca. Na dodatek polski wymiar sprawiedliwości to umożliwi. I jest już sporo taki sytuacji też z Niemcami.

Czy ja się boję islamizacji Polski? Nie, nie boję, bo uważam, że u nas są na to bardzo marne szanse) Czy się boję islamizacji Europy Zachodniej? Nie, nie boję ale uważam, że w dużym stopniu nastąpi. I w żaden sposób tego nie żałuję. Laicyzują się coraz bardziej, sami sobie pętają ręce różnymi durnymi hasełkami więc będą mieli to na co sobie sami zasłużyli.
W Polsce sobie nie wyobrażam sytuacji aby jakaś grupa muzułmanów ogłosiła dzielnicę czy osiedle, w którym mieszkają obszarem panowania szariatu i ganiała za pannami nieskromnie ubranymi. U nas wciąż są zdrowe siły, które szybko zorganizowały by wycieczkę na ten teren celem wybicia im z głowy takich pomysłów. No ale te zdrowe siły są przecież przez tzw. elity nazywane katolandem, nacjonalistami, szowinistami, i tu można sobie wstawić dowolne epitety z medialnych nagłówków. Na bazie internetowych dyskusji o strasznym kościele katolickim i jego wtrącaniu się we wszystko mogę tylko sparafrazować stare, dobre przysłowie pracownicze: szanuj szefa swojego, bo możesz mieć gorszego...

56 Ostatnio edytowany przez Drzazga (2013-08-09 09:59:43)

info z dziasiaj :
"Zagorzała dyskusja wybuchła po tym jak Khydyr Michajłow, zastępca dyrektora obserwatorium w Azerbejdżanie ogłosił kilka dni temu, że nów rozpocznie się w nocy z 6 na 7 sierpnia.
Według kalendarza religijnego muzułmanów, nów oznacza koniec świętego miesiąca Ramadan.
Ogłoszenie wywołało falę krytyki ze strony niektórych islamskich duchownych. Argumentowali oni, że dane naukowców mogą być podane jedynie w przybliżeniu.
- To wie tylko Allah - powiedział Haji Fuad Nurullah, przedstawiciel kaukaskich muzułmanów. - Jeśli Bóg sam nie odnowi księżyca, jak ludzie mogą wiedzieć o tym wcześniej? Jak mogą odgadnąć? Obserwatorium może oczywiście dokonywać obliczeń matematycznych, ale jest to możliwe tylko we współpracy z nami - dodał.
Muzułmanie przedstawili swój własny kalendarz, zgodnie z którym ostatni dzień miesiąca Ramadan przypada na 8 sierpnia, a nie w nocy z 6 na 7 sierpnia."
- muzułmański Kopernik jeszcze się nie narodził....

57

Teraz tak z własnego podwórka. Już wspominałam w tym wątku na 1 stronie o owej Ance i jej Marokańczyku.

wiecie kto najbardziej cierpi na takich związkach? Dzieci. jkuż nie wspomne o matce Anki, nad którą Anka się znęca- już ją kilka razy pobiła, bo ciocia ponoc jest nietolerancyjna wobec jej męża. Bzdura- nie trawi go, bo przez niego Anka zmarnowała sobie życie, ale np. uczy go polskiego. Tylko, ze Pan Marokańczyk nie chce się uczyć polskiego, nie chce znaleźć normalnej pracy (jak na razie może być tutaj legalnie jeszcze przez 1,5 roku, potem może liczyć na kolejne przedłużenie, bo ma dziecko w Polsce). PAn MArokańczyk w żaden sposób (jak z jego zachowania widać) nie planuje pozostać w Polsce. Pracuje na jakichś kebabach, tylko w nocy, Do domu przynosi 200 zł. A tak naprawdę, handluje jakimiś rzeczami i zbiera kase na czmychnięcie za granicę, na pewno z dzieckiem. (niestety córeczka). Ok, może po prostu Anka jest suką i dlatego znęca się nad swoją mamą, nie łączmy tego z wpływem męża.

Przejdźmy do dzieci. rok temu jak dziewczynka miała ok 2 lat, Ana była na wyjeździe służbowym (obecnie nie pracuje, pracowała tylko jakieś 3 miesiące, tak, drodzy państwo my ich utrzymujemy, żyją z wszelkiej maści zasiłków), akurat przyjechała moja ciocia, a matka Anki na zasłuzony wypoczynek. O tym, ze dziecko bało się tatusia już wspominałam,a el to że odwodnił dziecko przemilczałam. Zatem tak, odwodnił i przyczynił się do jej choroby. Mała nie mogła nic pić dopóki on jej nie dał picia, a dawał dopiero przed obiadem. Mała zaczęła gorączkować, wymiotować, mdleć itp no to prosta i szybka decyzja cioci- do lekarza
M: nie do lekarza nie, do lekarza nie
C: Ale jak to mała jest chora trzeba z nią iśc do lekarza niech ją zbada
M: nie, nie można do lekarza
C: no to co u was się robi jak dziecko jest chore
i tutaj następuje autentyczna odpowiedź-
M: za nogi do rzeki i na słońce
ciocia w szoku
C: ale u nas się tak nie robi....
M: wiem bo nie macie rzeki

WTF?

Dziecko wylądowało w szpitalu- zresztą też po bojach z tatusiem.

Mój chłopak skwitował kwestię dzieci krótko, zwięźle i na temat. Jak jest bardzo ładna to dostaną nawet z 10 kóz (nie pamiętam ile powiedział). Ja w śmiech, a on no co Ty, jak jest tak ładna jak mówicie to to będą białe kozy- najlepsze.

58

Snake napisał/a:

Ty patrzysz na islam biorąc sobie za punkt odniesienia imigrantów w Europie, a samo zjawisko asymilacji imigrantów w nowym środowisku jest skomplikowane.

Ja patrzę na islam przez pryzmat tego co się dzieje u nich. A dzieje się źle i nikt tego nie zaneguje. co za rozróżnienie, u nas pedofilia, u nich nie bo są zbokami, no to sobie na to "ustawowo" przystali. I u nas i u nich efekt jest jeden- krzywda dzieci. Znęcanie się nad kobietami, u nas też się psychopatyczni i brutalni mężowie znęcają, ale jakoś nie słyszałam ani razu, żeby któryś obciął szanownej małżonce nos, dwa, czy trzy razy czytałam o podpaleniu (od lat czytuję detektywa) itp, nie będę wymieniać bo wiadomo o co chodzi i jakie patologie propagują, pod przykrywką koranu i ich wielkiej "kultury" (tak wiem, ze slowo kultura ma mało wspólnego z pojęciem bycia kulturalnym).

A teraz to co robią u nas, w naszych krajach, na naszym kontynencie jest niedopuszczalne. Szkoda mi tych ludzi u nich, ale obecnie priorytetem jesteśmy my, bo to nam zagrażają.

Jaka jest recepta, żeby się z tym uporać? tylko jedna jiestety powybijać wszystkich islamistów- tak profilaktycznie. niestety kobiety i dzieci też, bo mają tak wyprane mózgi, że tak, czy siak będą chcieli odbudować swoją pożal się boże jakikolwiek kulturę, mimo, że dzieje im się w niej źle.

Od razu powiem, że uważam iż za czasów świętej inkwizycji, gdzie za bardzo chrześcijaństwo nie odbiegało od islamu- chodzi mi o poziom krzywdzenia ludzi- powinno się w ten sam sposób powybijać wszystkich fanatycznych chrześcijan.

59

Tak dodam jeszcze dla martwiących się o islamizację laickiej Europy. Jak już wspomniałem, największe pieniądze dla związków wyznaniowych i gmin muzułmańskich w krajach europejskich idą tak naprawdę z kilku bogatych państw, głównie Arabii Saudyjskiej, Kataru, ZEA. Co ciekawe, to właśnie w tych krajach panuje najbardziej radykalny islam sunnicki. To właśnie głównie z tych krajów płynie kasa do różnych ugrupowań terrorystycznych i to obywatele tych krajów dokonywali zamachów na Zachodzie. Jednocześnie, to właśnie te kraje są pupilkami tego Zachodu. To Arabia Saudyjska jest jednym z najbardziej wspieranych państw muzułmańskich przez USA. To za Katar pojechało walczyć setki tysięcy chrześcijańskich żołnierzy.
Za to dyżurnymi chłopcami do bicia dla Zachodu są takie państwa jak Iran i Syria, a wcześniej Irak i Libia. W dwóch pierwszych krajach panują mniejszościowi w islamie szyici. W Syrii panuje dyktatura świecka, bo proszę sobie wyobrazić ale Syria nie jest państwem wyznaniowym. Mało tego ale tam 10 % społeczeństwa stanowią chrześcijanie różnych odłamów. Mają się dobrze, mają wolność swojego wyznania, mają swoje kościoły, mogą czynnie brać udział w życiu kraju, w jego władzach (poza funkcją prezydenta). Służą w syryjskim wojsku i to chętnie. I teraz mamy tam sunnicką rebelię wspieraną hojnie przez wymienioną przeze mnie wcześniej "trójkę". Co śmieszniejsze, ta rebelia jest również wspierana przez Zachód smile Za to miejscowi chrześcijanie stoją murem za reżimem Assada, który dawał i daje im tyle swobód. Natomiast dzielni rebelianci tak hołubieni przez zachodnie media rżną chrześcijan, a w szczególności konwertytów. No ale Assad, to bardzo zły chłopiec...
W sąsiednim Iranie, kolejnym złym chłopcu również żyje sporo chrześcijan. Nie mają takich swobód jak w Syrii ale mogą wyznawać swoją wiarę, mają swoje świątynie. Owszem, trochę im się tam utrudnia życie ale znajdźcie mi chrześcijanina w Iranie, który z własnej woli przeprowadziłby się do pupilka Zachodu - Arabii Saudyjskiej smile
W Iraku i Libii rządziły świeckie reżimy, które wszelkie radykalizmy religijne trzymały mocno za mordę. Owszem z czasem wchodziły w celach politycznych w małe romanse z religią, szukając szerszej paltformy poparcia. Nadal jednak nie było mowy o tym aby jakiś radykalizm religijny rządził w tych krajach. No i cóż dostaliśmy w zamian? Ano świecki reżim Hussajna został obalony i dziś na dobrą sprawę nikt nie panuje w Iraku nad rozwojem radykalizmów. Nowa władza jest wciąż zbyt słaba, większość sił Zachodu się wycofała, a resztki sił amerykańskich siedzą w nielicznych, zamkniętych bazach. Na ulicach zaś wysadzają się w powietrze różne grupki, oczywiście z różnych powodów ale jest w tym dużo namiętności sunnicko - szyickich. W Libii obalono za pieniądze Zachodu (i wymienionych krajów islamskich) świecką dyktaturę Kadafiego i zobaczymy w jakim kierunku rozwinie się tam sytuacja. Ja obstawiam, że niezbyt miłym dla Zachodu. Podobne radykalizmy budzą się w Egipcie i Turcji. Na szczęście w obu tych krajach ogromną rolę odgrywa armia, która nie pozwoli na utratę swoich wpływów. Siła egipskiej armii opiera się na ogromnych pieniądzach płynących z USA w zamian za wyrzeczenie się z agresji wobec Izraela. Za co zresztą Egipt został wykluczony z Ligii Arabskiej. Większość zaś radykalizmów islamskich walkę z Izraelem ma jako podstawowy punkt programu smile Tak więc egipska armia utopi we krwi każdy budzący się radykalizm, który zagroziłby jej pozycji. W Turcji też armia stoi na straży świeckości, bo dała ona rozwój kraju i jej pozycji.
Tak więc dlaczego miałoby mi być żal zachodnich społeczeństw, które z jednej strony tyle krzyczą o świeckości, wolnościach, demokracji, a jednocześnie finansują najbardziej radykalne ugrupowania islamskie? Te same, które właśnie mordują chrześcijan. Jak skończą tam, to się zabiorą za Europę i te "wolne" media, które tak płaczą nad losem ofiar Assada i krzyczą o irańskich rakietach.

60

"W Polsce sobie nie wyobrażam sytuacji aby jakaś grupa muzułmanów ogłosiła dzielnicę czy osiedle, w którym mieszkają obszarem panowania szariatu i ganiała za pannami nieskromnie ubranymi. U nas wciąż są zdrowe siły, które szybko zorganizowały by wycieczkę na ten teren celem wybicia im z głowy takich pomysłów."   - ja też tak uważam. Taka sytuacja już była zresztą z Romami; kogoś tam (Polaka) zaciukali nożem. Życia nie mieli w tej miejscowości, byli tępieni na każdym kroku, w końcu wynieśli się.
Jak nie owe "siły" to tzw. moherowa babcia z granatem pod beretką big_smile

LadyCampari
Czytalam i biblie i koran.
Ja jestem ateiska, wiec dla mnie to sa 2 ksiazki sci-fi, ale nie o tym zwiazek.

W kazdym razie w biblii (nie moge przytoczyc cytatow, bo nie mam ksiazki przed soba) jest mowa o posluszenstwie kobiet wobec mezow i ze kobieta powinna byc zawsze posluszna. Sa opisane orgie z kobietami ( w tym jedna napewn byla ojca z corkami) i bylo to uzasadnione libacja alkoholowa.
Jest mowa o tym, ze zwierzeta powinny byc posluszne ludziom, nie powinny miec 'wlasnego zycia' i zyja tylko po to zebysmy mogli je zjesc, wykorzystac itd itp. Wiec biblia to tez jedno wielkie bagno.

A wczoraj ze znajomymi muzulmanami swietowalam ED - swieto na zakonczenie ramadanu. Pyszne jedzonko i alkohol. A no i nikt nie wysadzil bomby dla ciekawskich.

62

Jeszcze ciekawostka. Państwom Zachodu nie podobał się reżim Hussajna w Iraku. A konkretnie, to przestał się podobać. Mało kto bowiem pamięta ale Saddam Hussajn był przez jakiś czas pupilkiem Zachodu, kiedy to doszło do rewolucji w Iranie. 10 lat szła kasa do Iraku na broń, bo Saddam był przeciwwagą dla ekspansji irańskiego fundamentalizmu. Zresztą kasę słał nie tylko Zachód ale i państwa arabskie. W końcu w Iranie władzę przejęli szyici, a poza tym to w końcu tylko Persowie. No i było wszystko ok., nawet mógł sobie Saddam mordować kogo tam chciał, nawet Kurdom przyłożyć od czasu do czasu. No ale wojna z Iranem się skończyła i kasa się skończyła. Za to Irak był mocno tą wojną wycieńczony. Stąd pomysł Saddama aby brakującą kasę pobrać sobie u innego sąsiada czyli Kataru, który zresztą był kiedyś Irakowi podległy. W tym momencie Saddam staje się złym chłopcem, bo uderza w interesy Zachodu. Poza tym uderza w arabski i sunnicki kraik, a to się już nie podoba innym państwom. Szczególnie, że Saddam religie na swoim terenie trzyma ostro za mordę. No i setki tysięcy młodych, chrześcijańskich chłopców ląduje w okolicy aby ratować skórę radykalnego sunnizmu w Katarze. Saddam dostaje fangę w nos ale nie za bardzo, bo przecież nadal musi stanowić przeciwwagę dla Iranu. Z sytuacji próbują skorzystać Kurdowie więc Saddam bierze ich w karby ale tym razem Zachód bierze ich w obronę. Oczywiście nie za mocno, tylko na tyle aby nie dać ich wymordować Saddamowi ale jednocześnie aby oni sami za bardzo nie zagrozili władzy Saddama. Zresztą nie tylko o niego chodziło ale i parę państw w okolicy, gdzie jakieś tam farmazony o wolności, niepodległości dla Kurdów budzą przerażenie. Akurat zaś te państwa są sojusznikami kochającego wolność i demokrację Zachodu. No ale skoro to nasi przyjaciele, to wolność, niepodległość Kurdów jest dla Zachodu mocno niewygodna. Hipokryzja? Nie, to przecież tylko real politik...
No ale czas nie stoi w miejscu. Reżim Saddama osłabł, nie daje już gwarancji spokoju w okolicy, a wręcz zaczyna rozpaczliwie sięgać po religijne sztandary. No to Zachód postanawia zrobić tam swoje porządki, szczególnie, że Saddam wciąż grozi (słownie) ulubieńcom Zachodu czyli bardzo śmiesznej koalicji Izraela, Kataru, Arabii Saudyjskiej. Znów setki tysięcy chrześcijańskich chłopców ląduje w okolicy, tym razem już bez pardonu obalając władzę reżimu. Za tego reżimu w tym strasznym Iraku jakoś miejscowym chrześcijanom żyło się nieźle. No ale reżim był zły, nastała nowa władza pod patronatem Zachodu, która zresztą od razu wpisała w swojej konstytucji wiodącą rolę islamu. No i się zaczęło. Pod bokiem chrześcijańskich żołnierzy w ciągu paru lat w Iraku:
-liczba chrześcijan z 1,4 miliona zmniejszyła się do 200.000
-milion chrześcijan musiała opuścić swoje domy,
-pół miliona chrześcijan przebywało w obozach dla uchodźców,
-zamordowano 50 duchownych,
-zaatakowano 76 kościołów.
-zamordowano 3.000 chrześcijan
Myślę, że byli oni bardzo wdzięczni kochającemu wolność i demokrację Zachodowi za zaprowadzenie nowych porządków w Iraku...

63

W kazdym razie w biblii (nie moge przytoczyc cytatow, bo nie mam ksiazki przed soba) jest mowa o posluszenstwie kobiet wobec mezow i ze kobieta powinna byc zawsze posluszna. Sa opisane orgie z kobietami ( w tym jedna napewn byla ojca z corkami) i bylo to uzasadnione libacja alkoholowa.
Jest mowa o tym, ze zwierzeta powinny byc posluszne ludziom, nie powinny miec 'wlasnego zycia' i zyja tylko po to zebysmy mogli je zjesc, wykorzystac itd itp. Wiec biblia to tez jedno wielkie bagno.

.

To, że coś jest opisane, nie znaczy, że to właściwe zachowanie -weź to pod uwagę.
Nigdzie w Biblii nie ma napisane (chyba, że coś przeoczyłam) że "zwierzeta powinny byc posluszne ludziom, nie powinny miec 'wlasnego zycia' i zyja tylko po to zebysmy mogli je zjesc, wykorzystac itd itp" - po pierwsze, jak sobie wyobrażasz, że kot lub kura są posłuszne ludziom? wink Po drugie: każdemu stworzeniu należy się szacunek, nieważne, czy zostanie zjedzone, czy też nie.

64

Catwoman napisał/a:

Tak jak Nirvanka napisała i z tego, co i ja słyszałam to Tatarzy stanęli po naszej stronie gdy Turcy najechali na nas.

- noo za wyjątkiem Azji Tuchaj-beja ... smile
najpierw nastawał na cześć Ewki Nowowiejskiej, potem chciał uprowadzić Baśkę Wołodyjowską a w końcu Ewkę uprowadził i sprzedał Turkom, Zosię Boską - narzeczoną brata Ewki - pohańbił a potem sprzedał jako niewolnicę Turkom.
Oj, już wtedy byli Ci łoni łokrutniki ... jako i teraz sad
Nic się nie zmieniło.

65

LadyCampari
Ja jestem ateiska, wiec dla mnie to sa 2 ksiazki sci-fi, ale nie o tym zwiazek.

A wczoraj ze znajomymi muzulmanami swietowalam ED - swieto na zakonczenie ramadanu. Pyszne jedzonko i alkohol. A no i nikt nie wysadzil bomby dla ciekawskich.

To, ze zostało to zapisane to nic nie znaczy.Skoro tak jest zapisane, to w Polsce powinno być tak jak mówi bibilia, hmmm a dlaczego tak nie jest?może dlatego, ze u nas jak kobieta zostanie zgwałcona, może iść na policje, a tam, jest oskarżana o cudzołóstwo, hmmm pomyślmy dalej, może dlatego, że u nas jak kobieta jest katowana, może zgłosić sprawę do sadu, a jak zdradzi faceta to nikt jej nie obetnie nsa i nie podpali, tudzież nie obleje kwasem, a jak to zrobi to pójdzie siedzieć.

to jest ta różnica, chrześcijanie już dawno odeszli od fanatycznego postrzegania biblii (w większości), a nawet jak tak przestrzegają to nie ma w nich tylu patologicznych obrzędów, zachowań, które są wpisane w "kulturę" islamu

Posty [ 1 do 65 z 164 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Związek Europejki z Muzułmaninem ? dlaczego należy uważać.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024