Jak sie wymigać? prosze o szybką odpowiedz :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sie wymigać? prosze o szybką odpowiedz :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jak sie wymigać? prosze o szybką odpowiedz :)

Jak sie wymigać od spotkania z chłopakiem? kocham go ale chce sie pospotykać troche z koleżanką.. A i ona i on mogą tylko na weekendzie.. nie powiem mu prosto z mostu że jednak sie nie spotkamy bo ide z koleżanką.. już miałam coś podobnego, że wole koleżanki niż jego.. Mam też swoje życie bo on nie ma, żyje tylko mną.. tzn jak ja gdzieś nie pójde to i on i wogóle tylko ja i ja.. nie ma swojego życia nawet, nigdzie nie wychodzi.. a ja potrzebuje czasem pogadać z koleżankami.. On to rozumie tylko tyle że ja sie z nim już umówiłam na dzisiaj i chce zmienić to.. a nie wiem co mu mam powiedzieć.. chce iść z koleżanką na impreze i troche odreagować %, poplotkować bo brakuje mi tego.. i wiem, ze tego nie zrozumie bo mówi, że chce ze mną spędzać swój wolny czas.. a wolny ma tylko w sobote i niedziele a jeden dzien w tygodniu to dla niego za mało.. i wkurza mnie to, ze ja sie musze zawsze dostosowywać.. i nie wiem jak mu to wszystko napisać.. nie chce kłamać ale też tak dosłownie nie chce mówić.. poradzicie coś?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2013-06-22 16:48:39)

Odp: Jak sie wymigać? prosze o szybką odpowiedz :)

Nie bądź dzieckiem. Powiedz mu szczerze, ze chcesz się spotkać z koleżanką.
Jeśli nie zrozumie i walnie focha, to znaczy, ze albo jest debilem, albo nie dojrzał do związku.

Próba wymigania się od spotkania = kłamstwo. A ono zabija związek. Wiec dla własnego dobra nie kłam.

Edit: Chciałam jeszcze dodać, ze skoro on ma wolne tylko weekendy, to umawiaj się z koleżankami w tygodniu. Np. w piątek tez są fajne imprezy. Albo umówcie się, ze raz jeden weekend spędzasz z nim, a raz z koleżankami. Pol na pól.

Tyle, że ostatnio w sobote też mu odmówiłam ale wtedy sie ostro pokłóciliśmy to takie mi robił awantury że szkoda gadać, mówił że kolejny raz go zawiodłam..
Nie no nie chce go kłamać tylko chodziło mi o to żeby jakoś mu to delikatnie wytłumaczyć żeby nie myslał że wole koleżanki i że on jest na drugim miejscu..
Ale właśnie koleżanka nie ma zbytnio czasu na tygodniu dlatego chce dzisiaj.. A ja właśnie wole te imprezy w soboty zreszta kolezanka by nie dała rady w piatek.. i jestem w kropce..
w sumie z tymi weekendami to by było dobre, że pół na pół..
Ale najbardziej sie boje tego, że już sie z nim umówiłam i pisze z nim tak jakbyśmy sie mieli spotkać, pyta o której sie wyrobie to mu pisze, że nie wiem.. bo jeszcze nie wiem czy koleżanka będzie miała auto dzisiaj.. i to też troche jak kłamanie..

4

Szczerze? Skoro już się z nim umówiłaś wcześniej, to powinnaś dotrzymać słowa.
Jak się spotkacie, to delikatnie zacznij temat, ze chciałabyś w jeden weekend spotykać się z koleżankami, a jeden z nim, ze masz potrzebę odreagowana tylko w babskim gronie i to wcale nie znaczy, ze go nie kochasz.

Dobrze by było mu zasugerować, ze powinien znaleźć sobie jakieś zajęcie/hobby. Czy któraś z Twoich koleżanek nie ma chłopaka, z którym Twój partner mógłby się zakumplowac? Może warto by było spotkać się we czwórkę, bądź więcej, takie imprezy tez są fajne.

5

Cynicznahipo napisał/a:

Szczerze? Skoro już się z nim umówiłaś wcześniej, to powinnaś dotrzymać słowa.

I to jest rzeczowe podejście do sprawy. Ciekawe jak Ty byś się czula, gdyby chlopak w ostatniej chwili się wycofal bo ważniejsi są koledzy. Jeżeli chlopak akceptuje i rozumie to, że chcesz wychodzic sama z koleżankami to jest z jego strony w porządku, a skoro on jest w porządku względem Ciebie, Ty bądz również wzgledem niego, to chyba logiczne.Więc staraj się nie rzucać slów na wiatr, bo jedynie stajesz się nie wiarygodna, co może powodować różne myśli Twojego chlopaka i staraj się na przyszlość z glową planować takie spotkania.

6

justyna - jeśli już teraz Wasz związek jest opierany na kłamstwie, to nie wróży to dla niego niczego dobrego. To zrozumiałe, że chłopak chce być tylko z Tobą, bo widocznie Ciebie kocha, tak trudno to zrozumieć? Jestem pewna, że gdyby to on robił tak jak teraz Ty, a Ty chciałabyś, aby był cały czas przy Tobie?, ciekawe jak byś się zachowała?Byłabyś zadowolona, czy miała pretensje o to?Pamiętaj o jednym, że bycie razem to uczciwość, lojalność, szczerość, wierność i czasami daleko idący kompromis. I jeszcze jedno: tak musimy postępować z innymi, jak chcielibyśmy,aby co inni postępowali z nami.Jeśli chcesz gdzieś wyjść z koleżanką, po prostu powiedz chłopakowi, że masz się z nią spotkać, bo chciałyście sobie poplotkować i już.A nie owijać niczego w bawełnę, a do tego kłamać ,bądź wymyślać niestworzone historie.

Tak macie wszyscy racje.. Tyle, że ja mam taką silną potrzebe pogadania z koleżanką że nie wytrzymam normalnie.. rzadko sie widujemy i wogóle.. i nie wiem co mam robić

8

justyna12345678 napisał/a:

Tak macie wszyscy racje.. Tyle, że ja mam taką silną potrzebe pogadania z koleżanką że nie wytrzymam normalnie.. rzadko sie widujemy i wogóle.. i nie wiem co mam robić

Nie przesadzaj! Jak masz potrzebę pogadać, to do niej zadzwoń, a z chłopakiem się spotkaj, skoro obiecałaś.
A z koleżanką się umów na przyszły tydzień. Nic Ci nie będzie.

Pamiętaj, ze kłamanie w żywe oczy to zwyczajne kur****two.

I tak też bede musiała zrobić..
dzieki wszystkim za pomoc

10

zawiodłaś go spotkaniem z koleżanką? hah.. nie wiem czy się śmiać czy płakać. no chyba że go wtedy zrobiłaś w konia umawiając się i nagle zmieniając plany bo koleżanka.
jak się z kimś już umawiasz to idź na spotkanie i nie wymyślaj.
następnym razem jak będziesz wolała spędzić czas z koleżanką to umów się z nią a nie z nim, nie kręć bo to wszystko psuje.
a jakbyście mieli 3 dni w tygodniu wolne to 3 dni chciałby z Tobą spędzać? jak 4 to 4.. itd..? też tak by mogło być. przemyśl czy nie jest tak, że on chce Cię tylko dla siebie i dlatego chce odsunąć od Ciebie znajomych?
facet nie może Ci niczego kazać ani wymuszać, pamiętaj. rób tak jak Ty tego potrzebujesz, nie raniąc innych.

11

justyna12345678 napisał/a:

Mam też swoje życie bo on nie ma, żyje tylko mną.. tzn jak ja gdzieś nie pójde to i on i wogóle tylko ja i ja.. nie ma swojego życia nawet, nigdzie nie wychodzi.. a ja potrzebuje czasem pogadać z koleżankami..

Zaniepokoiły mnie te słowa, że on nie ma swojego życia. Czyli nie ma kolegów, hobby, żadnych zainteresowań? Nic? Tylko Ciebie?

Czujesz się przytłoczona? Ograniczana przez niego?

Poza tym hmmm trochę to dziwne, że w soboty wolisz imprezy niż spotkanie z nim, jeśli by to było raz na jakiś czas to rozumiem, ale z tego, co zrozumiałam to taka sytuacja powtarza się drugi weekend z rzędu. Może z Twojej strony to nie miłość, tylko przyzwyczajenie? Sam tytuł wątku też jest znaczący. Wymigujemy się z czegoś niemiłego, na co zbytnio nie mamy ochoty...

Jesteś  szczęśliwa, dogadujecie się, lubisz z nim spędzać czas?

12

Masz dwa wyjścia:

-- twój chłopak to cały twój świat; nie masz życia poza nim; jesteś jego niewolnicą
-- zerwij z tym oprawcą, nie daj się zniewolić, idź do koleżanki

13

Tak zawiodłam go, ponieważ wcześniej sie pokłóciliśmy, rozstaliśmy i ja już pewnych rzeczy nie mogłam wytrzymać ciągle płakałam i musiałam sie napić i z koleżanką sie spotkałam żeby zalać smutki a z nim spotkanie odmówiłam.. wiem, że nie ładnie ale nie mogłam inaczej..
Tak, powiedział że w wakacje mógłby nawet codziennie sie widywać ale niestety praca nie pozwala.. ii jakby miał te 3 dni wolne to by sie chciał spotykać..
Może i chce mnie tylko dla siebie ale nie odsuwa mnie od znajomych wręcz przeciwnie nawet sam kazał mi iść do koleżanek jak siedziałam sama w domu.. tylko mu chodzi o to że jak on ma wolne to chce to spędzić ze mną i tak jakbym ja sie miała dostosować bo inaczej by było że mam go gdzieś bo sie nie chce widywać.. a ja też chce czasem weekend mieć wolny..
Owszem ma kolegów ale woli czas spędzać ze mną a nie z nimi bo mówi że koledzy to nie jego "dziewczyna" i woli mnie bo jestem jego całym światem.. Hobby ma i w sumie ma taka prace którą lubi..
Czy czuje sie przytłoczona? tak czuje ale zupełnie z innego powodu.. a ograniczana raczej nie..
Nie wole imprez od niego.. nigdy tak nie było nigdzie nie wychodziłam.. ostatnio od roku wyszłam z koleżanką na impreze ale nie by sie zabawić ale odreagować %, miałam problemy w które sama sie wkopałam i zraniłam chłopaka i czułam sie tak zakręcona,rozdrażniona, że chciałam i chce odreagować żeby z nim sie nie pokłócić.. Jak sie napije poplotkuje to sie uspokoje.. i wtedy jest mi o wiele lepiej i moge sie widywać z nim..
Wcześniej uważałam, że to miłość ale poznałam kogoś i ktoś mi namieszał w głowie.. ale po spotkaniach z chłopakiem nie widze jakoś życia bez niego.. nie potrafiłabym sie rozstać.. a że czasem sie gubię to już nie moja wina..
Dopóki tamtego nie poznałam to byłam szczęśliwa, teraz średnio ale próbuje to naprawić bo mam wspaniałego faceta..
Tak dogadujemy sie- jak mało kto i lubie z nim spędzać czas, taka moja bratnia dusza kocham go wink

14

W takim razie pozostaje tylko szczera rozmowa z chłopakiem, że czasem potrzebujesz wolny weekend. Może mu sprawisz przykrość, ale lepsze wyjaśnienie sytuacji niż kłamstwa, odwoływanie spotkań i frustracje z tego powodu.

15

Wiesz ja bardzo nie lubię gdy się nie dotrzymuje słowa. Jasne jest że czasami może wyskoczyć coś ważnego i wtedy nie ma siły trzeba coś odwołać, ale Ty zwyczajnie chcesz go zrobić w balona skoro myślisz i piszesz "wymigać".
I co to za miłość z Twojej strony skoro tak bardzo chcesz się wymigać ze spotkania z nim?
Hmm coś mi tu nie gra.

16

Trochę to zaplątałaś.... On Cię kocha więc chce z Tobą spędzać czas, ja w tym nic dziwnego nie widzę. Nie macie nieograniczonego czasu dla siebie więc to naturalne że trzeba trochę po kombinować. Mi się jednak wydaje że Ty nie do końca czujesz to co on. On chce wolny czas spędzić z Tobą a Ty unikasz tego. Koleżanki są chyba tylko pretekstem... Oczywiście rozumiem potrzebę plot w babskim towarzystwie ale czy nie za często go wystawiasz i w dość nieprzyjemny sposób?

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sie wymigać? prosze o szybką odpowiedz :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024