Jak jej pomóc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jak jej pomóc?

Otóż moja przyjaciółka ma problem z chłopakiem a ja nie wiem kompletnie jak jej pomóc.. Jest z chłopakiem coś koło roku i ona twierdzi że czuje sie w tym związku jak w starym małżeństwie.. Że nie ma już takiej chemii jak na początku związku.. Twierdzi, że pożądanie i ochota na seks z nim jest ale uczucie tak jakby sie zmieniło.. Twierdzi, że zawsze tylko On był, że z nikim sie nie spotykała bo nikogo nie chciała nawet kolegów a teraz mówi, że chciałaby z kimś pogadać kogoś nowego poznać a nie siedzi w domu jak jakaś babcia.. Poznała jakiegoś chłopaka mówi, że jej sie podoba ale Ona nie chce zrywać ze swoim bo jak przyjdzie co do czego to płacze i nie wyobraża sobie rozstania, że wtedy czuje jak bardzo go kocha.. Sama nie wiem jak jej pomóc bo z jednej strony Ona jest młoda chce sie wyszaleć bo zawsze sie pakowała w poważne związki i nigdy nie miała kiedy sie wyszaleć, wyszumieć.. Mówi, że teraz chce sie wyszaleć ale sama z koleżankami bez chłopaka.. Czasem mówi, że sie jej nie chce z nim spotykać, tak jakby tylko przyzwyczajenie tylko było a czasem nie może sie doczekać spotkania.. Ciężko ją rozgryźć.. Ale pomimo to chce ratować swój związek.. Więc co radzicie? da sie jakoś uczucie odbudować?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak jej pomóc?

Moim zdaniem Twoja koleżanka pomyliła miłość z uczuciem zakochania. W każdym związku stan zakochania po jakimś czasie opada (co zdarzyło się właśnie w przypadku Twojej koleżanki), a ona myśli, że przestała kochać. Najlepiej będzie uświadomić jej, że w związku nie ma constansów, a także, że może wyszaleć się z koleżankami mając chłopaka. Przecież jak się z kimś jest, to nie ma obowiązku siedzenia i patrzenia mu w oczy przez 24 godziny na dobę... W każdym razie wszystkie "objawy wypalenia", które zdiagnozowała u siebie Twoja koleżanka, dla mnie są normalnymi zjawiskami związanymi z kolejnym etapem związku.

3

Anemonne tyle, że Ona sie boi, że już tak będzie zawsze i , że kiedyś się to całkiem wypali a tego by nie chciała i chce to ratować i pyta mnie o rade więc co mam jej powiedzieć, że jak ma ratować swój związek?

4

Ale czemu ona chce naprawiać coś, co nie jest zepsute? Co jej się nie podoba w tym związku, co chce zmienić?

5

To, że ona sama nie wie co czuje.. i czuje jakby sie wypaliło i chce to naprawić.. A moim zdaniem jeden chłopak jej namieszał i ona nie wie którego chce.. ze swoim nie zerwie a z tamtego nie potrafi zrezygnować i tak sie dusi w tym wszystkim.. Powiedziała mi, że za szybko sie wdała w poważny związek, że ona by chciała poszaleć z innymi chłopakami pospotykać sie a tu nie może bo ma swojego który świata poza nią nie widzi a ona nie czuje tego co on.. i chce żeby to wcześniejsze uczucie powróciło i nie chce w zwiazku czuc sie jak w starym małżeństwie, chce korzystać z życia..

6

A co Twoja koleżanka rozumie pod pojęciem "korzystanie z życia"?

7

Szalenie na imprezach z koleżankami, poznawanie nowych ludzi, czasem flirt.. Ale przecież ma chłopaka to nie bedzie flirtować.. A jego też nie zostawi i nie wie co robić.. na impreze tez nie pójdzie bo na weekendzie sie zawsze spotykają a jak sie z nim nie spotka i pojdzie z kolezankami to bedzie ze woli koleżanki i picie niż jego.. i pogadane

8 Ostatnio edytowany przez Marianne (2013-06-21 10:27:19)

No niestety będzie musiała coś wybrać.
W takich sytuacjach jest albo A albo B.
Jesli chce się wyszaleć mając na myśli imprezy,drinki ,koleżanki i cały ten "splendor" musi porozmawiać ze swoim chłopakiem, i uświadomić ,że potrzebuje tej zabawy,i nie ma zamiaru w piątki czy soboty siedzieć w domu. Musi mu jednak obiecać,że nie będzie flirtować z nikim.
Jeśli facet kocha ją, pójdzie na kompromis.
A jeśli nic się nie zmieni. Niech da spokój sobie z nim, bo w przyszłości będzie sama tu do nas pisała,że facet ją trzyma w 4 ścianach.

No a jeśli czuje ,że to nie jest miłość , a przyzwyczajenie. Niech ustąpi.
No nic innego nie poradzę.
Takie sytuacje wymagają wyborów.

9

Tyle, że on chciał z nią jeździć na imprezy wszędzie ją zabierać to nie chciała z jakiś tam swoich powodów.. I mógłby sie wkurzyć, że z nim nigdzie nie chce jeździć a z koleżankami chce.. i on jej nie trzyma nawet sam mówił żeby sie bawiła.. ale kiedyś nadszarpnęła jego zaufanie i ciężko.. a sądzicie, że takie wyszalenie sie na imprezie dałoby jej coś? bo już sama nie wiem

10

W takim razie musi odbudować jego zaufanie, oczywiście tylko wtedy kiedy go prawdziwie kocha.

Myślę,że taki czas spędzony ze swoimi koleżankami, ploteczki i inne sprawy odprężą ją, zdecydowanie.
Z tego co mówisz, widać że jest bardzo rozrywkowa i lubi się wyszaleć.
Więc gdzieś te pokłady energii musi wykorzystać.

A facet wygląda na całkiem zrównoważonego, więc odrobina jej starań a wszystko powinno ułożyć się wink

11

Tylko jak odbudować takie zaufanie?
Oby jej to pomogło bo takiego chłopaka to ze świecą szukać.. smile  tylko martwi mnie ten jej chaos w głowie.. i myśl o innych chłopakach.. raz nawet uległa i dała sie pocałować.. dlatego chłopak ma nadszarpnięte zaufanie do niej..

12

Dała się pocałować,będąc ze swoim obecnym partnerem?
Hm, w takim razie to On ma większy problem, i to On powinien się zastanowić ,czy warto być z kimś takim.

No,ale problem dotyczy Twojej przyjaciółki..
Więc jeśli zaufanie zostało nadszarpnięte, powinna się bardzo mocno starać.
Powinna pójść z nim na imprezę i pokazać sie od dobrej strony.
W jakiś sposób musi odbudować jego zaufanie.
Niech da mu znać, że nie chce być taka jak wcześniej.
Że chce się dla niego zmienić.

A Ty jako przyjaciółka masz obowiązek ją wspierać, i jeśli uważasz że jest to naprawdę świetny facet, zrób wszystko żeby została przy nim.
Przyjaciółka zapewne mocno sugeruje się Twoim zdaniem,więc zrób wszystko żeby później nie żałowała swojego wyboru. smile

13

Tak niestety dała sie pocałować bo jak twierdzi tak jej zaczął słodzić, że sama zgłupiała i sie dała.. i była wtedy pod wpływem i jak zaczęła trzeźwieć to żałowała.. i niestety podoba jej sie tamten chłopak nawet sie w jakimś stopniu zauroczyła.. chłopak kazał jej urwać z nim kontakt a ona nie potrafi.. czeka aż tamten z niej zrezygnuje to jej będzie lepiej..
A chłopak jej wybaczył zdrade.. i moim zdaniem jest wspaniałym chłopakiem bo żaden by sie tak nie zachował w stosunku do niej jak on..
Tyle, że ona nie chce iść z nim na impreze bo sie boi, że jak tamten kolega ją zobaczy z chłopakiem to wdadzą sie w bójkę.. i nie chce sie pokazywać na imprezach..
Ja jej cały czas powtarzam żeby z tamtym zerwała kontakt bo ma przy sobie fajnego faceta to przyznaje mi racje ale mówi, że jak wraca do domu i siedzi sama to wtedy momentalnie zmienia sie jej podejście i sama nie wie czego chce.. kompletnie nie wiem jak jej pomóc..

14

On musi sama sobie pomóc.
Musi zrozumieć,że nie znajdzie lepszego faceta.
Wiesz, powinna odbudować jego zaufanie, a z tamtym chłopakiem definitywnie zerwać kontakt.
Niech idzie na inną imprezę, nie koniecznie do tego klubu gdzie widywała się z tamtym. Tylko w jednym klubie potrafi się dobrze bawić, a może jej chodzi o to,żeby spotkać tamtego?

Póki Ona nie zacznie chcieć starać się o ten związek, nie wróżę sukcesu niestety..

15

Szaleć z przyjaciółkami z powodzeniem można będąc w związku, z flirtem już gorzej. Wydaje mi się, że Twoja koleżanka nie dojrzała jeszcze do tego, by być z kimkolwiek w stałym związku, nie jest przygotowana (ani chyba nawet nie ma zapotrzebowania) na to, co stały związek ze sobą niesie. Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka - albo zostawi swojego chłopaka i będzie mogła "szaleć" do woli z innymi, albo zostanie przy nim i zrezygnuje z innych mężczyzn. Tak jak napisała Marianne, w życiu spotyka nas wiele sytuacji, w której musimy dokonać wyboru, w których nie ma odcieni szarości pomiędzy czernią i bielą.

16

Tak bym jej chciała pomóc coś poradzić..
Ona to rozumie ale tamten jej tak zakręcił w głowie..
Twierdzi, że jak z koleżankami by poszła to chciałaby go zobaczyć bo lubi na niego paatrzeć i z nim rozmawiać ale woli swojego faceta.. i nie chce sie czuć jak w starym małżeństwie.. chociaż sama nie wiem czemu sie tak czuje

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024