Nerwica? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Nerwica?

Witam,
Jestem tu po raz pierwszy. Mam 21 lat , na ogół byłam jestem dość spokojną, nieśmiałą dziewczyną. Od ponad pół roku męczą mnie dziwne "ataki" "uczucia" nierówne bicie serca, ciężkość na sercu czasami duszność, klucie po lewej stronie i ogólnie nie mam siły na nic, ostatnio zmarła mi babcia która była dla mnie jedną z najważniejszych osób w życiu bardzo to przeżyłam i strasznie mi się nasiliły lęki, strach , że zaraz coś mi się stanie, ze dostanę zawału itd. chwilami mam dziwne uczucia jakby serce mi sie zatrzymywało na 2-3 sek i przez ten moment oblewa mnie pot, chwilami serce mi wali a chwilami jakby uciszalo sie i to nawet bez wysilku. Strasznie mnie to męczy i odechciewa mi się żyć bo nic normalnie nie mogę zrobić zająć się bo ciągle źle się czuje ;( biorę leki uspokajające, pije melise, rumianek ale to nie wystarcza. Boję się o coraz bardziej chociaz mialam kilka razy robione EKG i bylo ok ECHO tez mam ok, cisnienie zawsze idealne. Pomóżcie !!! ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nerwica?

Witaj
Z twoich objawów mogą wynikać zaburzenia nerwicowe zwane potocznie "nerwicami"
W naszym kraju niestety nie ma i długo nie będzie diagnostów. Mamy lekarza pierwszego kontaktu który powinien skierować cię po rozpoznaniu do odpowiedniego specjalisty .
Z  tego co piszesz odwiedziłaś już kardiologa i znając życie ten, delikatnie zasugerował kontakt z psychiatrą czyż nie?
Nie ma więc na co czekać i udać się po (odpowiednią) farmakoterapię .Najlepiej prywatnie bo szkoda czasu jak nie ,to wcześniej wspomniana przychodnia i prośba o skierowanie do psychiatry.
Podstawą leczenia nerwic powinna być psychoterapia ,lecz znając placówki oparte na NFZ odradzam ... Lecz jeśli budżet pozwoli, udaj się w te pędy do psychoterapeuty wcześnie googlując który ma najlepsze opinie w twoim mieście..
3maj się pozdrawiam smile

3

Paweł-1979 dzięki za Twoją odpowiedz, jakoś muszę sie za siebie wziąźć ;|
Nie byłam u kardiologa tylko gdy byłam prywatnie na ECHO to powiedział,że z sercem jest wszystko ok i może mam nerwobóle a i żebym EKG wysiłkowe zrobiła tylko , że w spoczynku mam te objawy a nie przez jakikolwiek wysiłek chociaż np. przedwczoraj jechałam rowerem i zmeczyłam sie po kawalku ciezko mi bylo oddychac a serce myslalam ze mi wyskoczy bałam sie ze nie dojade do domu, ze sie udusze , nie wiem czy ja juz mam tak w glowie czy cos powaznego mi jest. Kazdy mi mowi ze to nerwy ale jakos do mnie malo co dociera. Mysle zeby zrobic Holtera no i jeszcze morfologie bo na tarczyce itd mialam robione badania i tez mam wszystko wporzadku. Powoli nastawiam sie na to ze sama nie dam sobie rady i same proszki nie pomoga.

4

Początki nerwicy  jeżeli faktycznie ją masz są trudne ale do przezwyciężenia ,fakt same leki Ci nie pomoga znaczy pomoga ale  nie rozwiaza problemu bo gdy je odstawisz twoje ataki  moga wrócić ,więc najlepiej połaczyć leki z psychoterapią..... Ja  wychodze z tego sama i na razie jakos sobie radze ,a kazdy z nas ma w sobie silę na przezwyciężenie choroby smile

5

Dzięki Edita19. Po proszkach i tak niby jest lepiej ale to wcale nie takie dobre bo i tak nie ma sie sily na nic, jestem zmeczona i ciagle czuję tą ciężkość na sercu i te kłucia wiem, że to więcej w mojej głowie czuje sie prze to dzwinie, ale średnio mi wychodzi pozytywne nastawienie, że w końcu będę mogła normalnie wszystko robić bez myślenia ,że coś mi dolega. Ciężko, ale trzeba się ogarnąć właśnie dla babci...ehh bo teraz o czym nie myślę to zawsze o niej, że to dla niej. Płakać się chce, ale staram się powstrzymywać, bo chyba dawno bym "wykitowała".

6 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-30 21:50:25)

Ja również chyba mam nerwicę ponieważ mam podobne objawy jak tu: link usunięty

Wstawianie linków jest niezgodne z regulaminem forum.   Moderatorka Wielokropek

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024