Podróże a stały związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Podróże a stały związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Podróże a stały związek

Witajcie,
zastanawiam się od dłuższego czasu, jak pogodzić te dwie rzeczy...
Moim największym życiowym marzeniem było spędzenie życia pracując w różnych zakątkach świata.
Z drugiej strony, jestem też w związku, a stały związek temu nie sprzyja. Co więcej, trafiłam na faceta, który prowadzi jak najbardziej osiadły tryb życia i nie ciągnie go ani trochę do podróży. Nie musiałby nawet na wakacje jeździć, po prostu tego nie potrzebuje...

Najbardziej chciałabym go zabrać ze sobą i powozić się razem po świecie, ach...

Myślicie, że da się pogodzić mnie podróżującą i związek? Nie chcę z tego rezygnować dla faceta, bo wiem, że podświadomie miałabym pretensje i do siebie i do niego, że nie zrealizowałam swoich marzeń. Co myślicie w ogóle o całej kwestii? Czy ktoś zna takie pary lub jest w podobnej sytuacji? smile Jak przekonać CHOLERNIE UPARTEGO faceta do podróży? tongue

Na razie moim pomysłem jest jeździć samej, ale na krócej, żeby jakoś zaspokoić tę moją potrzebę big_smile (zreszta i tak na razie studiuje wiec dluzszy wyjazd nie wchodzi w gre), ale planuje wybrac sie na Erasmusa, to juz jest dluzszy czas. A na razie krótsze wyjazdy - czeka nas pierwsza taka próba, za tydzien wyjezdzam na 6 tygodni.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podróże a stały związek

Pojeździj 10 lat, zaznaj tego życia, a potem zbudujesz stały związek i docenisz wolne wieczory.

3

A partner czemu nie chce jechać bo nie lubi?

Kenobi ma racje póki możesz sobie na to pozwolić korzystaj z życia, nie masz, męża, dzieci i domu na głowie. Zrób coś co będziesz mogła za te 10 lat w te wolne wieczory wspominać.

A jeśli Ty jesteś osobą która lubi podróżować, lubi jak coś się dzieję a partner jest przykuty do fotela w domu to zanudzisz się z nim na śmierć.

4

Pomyśl co dla ciebie jest ważniejsze: zwiedzanie świata czy twój facet?

5

Szkoda byłoby mi tego związku...
ale wiem też, że gdybym rzeczywiście zaczęła ostro jeździć po świecie to związek ten by się rozpadł. Nie wierzę w związki na odległość a moj chlopak chce mieć kobiete obok, a nie na drugim koncu swiata.

i tak,nie jeździ bo nie lubi. niestety

6

Współczuję Twojemu facetowi.

7

Może zaproponuj swojemu facetowi jakiś krótki, wspólny wyjazd. Tak by coś urozmaicić.. Może mu się spodoba. A teraz może po prostu On nie zdaje sobie sprawy z tego jak podróże mogą uszczęśliwić smile

8

Juditta a co ten Twój domator robi dla rozrywki? Wychodzi gdzieś, uprawia jakiś sport, robi cokolwiek innego?

9

Wszystko pięknie ladnie, ale tu nie chodzi tylko o same podróżowanie.  Autorka tematu pisze wyraznie, że chciala by cale życie spędzić pracując w różnych zakątkach świata. Więc tu nie tylko chodzi o podróżowanie, ale i o częstą zmianę pracy, miejsca zamieszkania, otoczenia, znajomych, a to już się robi dość skomplikowane i nie wszystkim odpowiada. O ile taki tryb życia powiedzmy ma jeszcze  jakiś sens wówczas, gdy związek tworzy tylko dwoje partnerów, ale jeżeli ma zagościć wizja pelnej rodziny jakoś tego nie widzę.

10

Ja bym odpuściła sobie ten związek na Twoim miejscu.

11

nustablo napisał/a:

Współczuję Twojemu facetowi.

dlaczego?

mój facet woli siedzieć w domu przed komputerem, ewentualnie uprawiać jakiś sport, domator, po prostu, ale jest nam razem mimo wszystko fajnie.

swoją drogą, to pewnie i tak współczuje się facetowi, że jestem TAKA zła bo chcę jeździć, a tego, że on siedzi non stop przed kompem i robi jakieś glupoty to mnie nikt nigdy nie wspłóczuje big_smile big_smile big_smile eh... (wnioski na podstawie doświdczen, nie wypowiedzi tutaj wink, dla jasności)

12 Ostatnio edytowany przez kenobi (2013-06-21 14:13:09)

Juditta! Weź się w garść. Dzieci nie masz, jesteś wolna, on siedzi przed komputerem, więc jedź w świat na parę lat. Jak zostaniesz w Polsce, to albo będziecie małżeństwem, albo zerwiecie ze sobą. W obu przypadkach będziesz żałować. A jak będziecie małżeństwem to będziesz mu wypominać do końca życia jak bardzo się dla niego poświęciłaś. Jak pojedziesz, to może znudzą Ci się podróże po 2 miesiącach. Jak pojedziesz i wasz związek się przez to rozpadnie, to znaczy że wcale nie była to taka fajna miłość.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Podróże a stały związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024