hej. postanowilam napisac w tej sprawie bo juz nie wiem co robic. mieszkam za granica (anglia) od 1.5 roku. przeprowadzilam sie tu ze wzgledu na mojego faceta bo ma tu dobra prace. ale nic mi sie tu nie udaje. jezyk znam w miare dobrze ale co z tego, nie moge znalezc pracy kompletnie zadnej, pytalam chodzilam, wysylam cv i nic... i tak siedze co dzien calymi dniami sama, tylko tv i Internet no i chodzenie po miescie w poszukiwaniu czegos. nie mam juz nadzieji ze moje zycie sie odmieni, co dzien mycie garow i gotowanie... co drugi dzien pije jakies wino lub piwo, co kiedys pilam na Weekend lub okazjonalnie. pije z nudow. mam slomiany zapal do wszystkiego, cos planuje ale mi sie nie chce. mam chyba poczatki depresji. mam pare kolezanek tu ale one sa w takich samych jak ja lub podobnych sytuacjach. gdy bylam w polsce ciagle sie smialam, bylam towarzyska bo nienawidze nudy, ciagle sie cos dzialo, uczylam sie bylam ambitna a tu placze co dzien i nie chce mi sie nawet wstac z lozka. nie mowie ze wszyscy sa be a ja idealna i wiem ze marudze ciagle ale nie poddaje sie z ta praca i nic, Zero rezultatow. marnuje zycie i tyle. nic mi sie nie udaje, to tak doluje czlowieka....
Hej Aga. Gdzie mieszkasz? Też jestem w Anglii.
Czemu nie wrócisz do Polski? Co Cię tu trzyma? Ja szukałam pracy przez dzwonienie
Chciałam pracować w Care Home mimo iż to ciężka praca i dzwoniłam do wszystkich w okolicy pytając o wolne miejsce.
Słyszałam kiedyś że życie na emigracji jest jak literka W. Najpierw super, potem dół, później trochę lepiej i znów okropny dół a potem się poprawia.
co mnie trzyma? milosc. moj facet, bo wiem jak bylo gdy ja mieszkalam w polsce a on tu... co to jest zwiazek na odleglosc
i wiem ze on tu bedzie jeszcze kilka lat... jestesmy razem 7 lat i nie chce tego stracic, ale chce normalnego zycia....
Gdzie szukałaś pracy? W jakich zawodach? Może skoro nie możesz znaleźć pracy mogłabyś pójść na jakieś zajęcia, kurs? Zależy oczywiście od waszej sytuacji majątkowej.
Jaki masz poziom języka angielskiego? Może miałaś jakieś okropnie rażące błędy w CV i dlatego odrzucali? Mogłabym Ci w tym pomóc jeśli chcesz, mój chłopak to Anglik. Gdzie konkretnie jesteś teraz, jeśli można spytać?