Hej Netkobietki
przybywam z pytaniem, czy któraś z Was słyszała o nielegalnych lekach na odchudzanie dostępnych w Polsce? Piszę pracę semestralną na ten temat. Znalazłam Adipex, Meridia, o larwach tasiemca i na tym się kończy. Nigdy nie miałam problemów z wagą, także w ogóle nie orientuję się w tym temacie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Na pewno warto wspomnieć o DNP, przez który niedawno zmarła dwudziestoletnia dziewczyna - było o tym dość głośno.
Jest wiele odpowiedników Meridi, która jeszcze jakieś dwa lata temu była legalna, jak dobrze poszukasz w necie to znajdziesz przynajmniej 10 środków o podobnym o ile nie tym samym składzie.
Spróbuj poszukać informacji na temat różnego rodzaju herbatek ziołowych, zwłaszcza importowanych z Chin. Bardzo często są "wzbogacane" związkami o działaniu "meridiopodobnym".
Jest wiele odpowiedników Meridi, która jeszcze jakieś dwa lata temu była legalna, jak dobrze poszukasz w necie to znajdziesz przynajmniej 10 środków o podobnym o ile nie tym samym składzie.
wiele odpowiedników które z Meridią nie mają nic wspólnego
spróbuj XLS Medical albo Formoline i do tego 3 x w tygodniu jakieś ćwiczenia
6 2013-06-20 18:58:00 Ostatnio edytowany przez Villemoo (2013-06-20 18:58:29)
ja od 10 dni zażywam Adipex retard i jestem z nich zadowolona.
Schudłam już 5 kg a chce jeszcze 7 kg
do idealnej wagi.
Nie mam żadnych zawrotów i bólów głowy, nie mam nadciśnienia i innych dolegliwości z jakimi można się spotkać czytając opinie o tych tabletkach.
Działają identycznie jak Meridia (hamują łaknienie) i to skutecznie.
To nie jest tak, że chce Ci się w ogóle jeśc tylko nie ma uczucia głodu i ssania w żołądku z tego powodu. Możesz jeść a wcale nie musisz
po prostu pomaga się ograniczyć. Nie myślisz w chwilach wolnych "co mam w lodówce".
Ale nie każdy może je zażywac, osoby z chorobą serca lub nadciśnieniem nie powinny tego brać. Pisze na necie, że może doprowadzic do depresji (ja nie mam żadnych zmian w samopoczuciu). I może uzależnić... Ale jakby nie było wszystko może uzależnić jeżeli nie bierze się tego z głową i wszystko można przedawkować.
Dla mnie jedna tabletka Adipexu starcza na dobę i nie jem już po 15. A śniadania zawsze pożywne
a potem jak nabiorę ochoty to jogurt i powoli chudnę. Nie chcę efektu jojo dlatego jem pożywnie i zdrowo do godziny 15 ![]()
Nie chce tu nikogo namawiać na zakup... Mówię tylko jak odziałuje na mnie.
Każdy ma inny organizm i osoby podatne na uzależnienia nie powinny tego brać.
W zamian polecam tabletki z Zielonej Kawy podobno przy ćwiczeniach BARDZO wspomagają odchudzanie i przede wszystkim są legalne.
agnik napisał/a:Jest wiele odpowiedników Meridi, która jeszcze jakieś dwa lata temu była legalna, jak dobrze poszukasz w necie to znajdziesz przynajmniej 10 środków o podobnym o ile nie tym samym składzie.
wiele odpowiedników które z Meridią nie mają nic wspólnego
spróbuj XLS Medical albo Formoline i do tego 3 x w tygodniu jakieś ćwiczenia
Owszem były podobne bo miały ten sam skład inną nazwę i innego producenta. Miałam dwie znajome łykające to jak cukierki, jak wycofali wszystko na raz to wpadły w panikę i szukały wszelkimi dostępnymi metodami w tym przez internet gdzie ludzie wyprzedawali jakieś resztki za dużą kase.