Witam! Ja i moj partner od dobrych kilku miesiecy myslimy nad zalozeniem firmy produkcyjnej.
Aha jakies 20km jest polozona taka strefa 100 firm produkcyjnych myslimy tam zalozyc.
Co mozna w dzisiejszych czasach i w dzisiejszym rynku produkowac by byl popyt/zysk?
Trzeba podpisac jakis kontrak z jakas firma aby cos mozna bylo produkowac?
Ile trzeba pieniedzy na uruchomienie takiej działalności?
Witaj
W każdym dużym mieście są instytucje które odpowiedzą ci na nie które z twoich pytań.. Zgłoś się do urzędu miasta (swojego) i zapytaj gdzie się udać by otrzymać odpowiedzi. Jeżeli nie che ci się ruszyć tyłka wpisz sobie w google "Inkubator przedsiębiorczości " Zadzwoń do nich ,popytaj ...
Z tego co wiem ,Unia przeznaczyła na takie instytucje informacyjne kupę kasy żeby dobrze poinformować i pomóc nowym przedsiębiorcą .Ja z takich instytucji skorzystałem i korzystam do dziś. Jeżeli już będziesz wiedzieć co chcesz produkować mając do tego kwalifikacje, spełniając przy tym parę warunków pomogą ci nawet w otrzymaniu dotacji .
Pamiętaj tylko że NIKT nie odpowie ci konkretnie na pytanie ,nie pomoże jeżeli sama nie będziesz wiedziała co chcesz robić .
Nie jesteśmy na tyle rozwiniętym krajem ,żeby urzędnicy (a już na pewno tym którym się udało wbić w rynek) podać ci na tacy "gotowca"
Pozdrawiam i życzę szczęścia w interesach ![]()
3 2018-11-20 22:12:59 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-11-20 22:57:25)
Trzeba nie tylko zadbać o miejsce, w którym będzie dokonywana produkcja, ale również o park maszynowy. Chcąc ułatwić swoim pracownikom pracę, warto zdecydować się między innymi na zakup manipulatorów ciśnieniowych ułatwiających transport. W swojej ofercie posiada je firma spam.
4 2018-12-14 22:18:18 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-12-15 21:18:28)
są organizacje pozarządowe i stowarzyszenia małych i średnich przedsiębiorców użyj tego linka: nieregulaminowy link