Hej dziewczyny ! Chce kupić perfumy FM po raz pierwszy, dlatego chciałabym się zapytać Was, czy są one trwałe? : ) Pozdrawiam !
Tak, używałam przez pewien okres perfumów z linii fm group i mogę powiedzieć,że utrzymuję się nawet do 10 h -myślę,że to długo bo nie należą do drogich, a i zapachy są cudowne.;)
Namówiona przez znajomą skusiłam się na perfumy fm. Ze zwględu na cenę, ok 30 zl wzielam 2 flakoniki. Jedne odpowiedniki yves saint laurent baby doll ( moje ulubione) oraz armani code. Perfumy trzymaja sie jedynie na ubraniach - zima szalik zawsze pachnial
zapachy niemal identyczne jak oryginały.
Też mogę polecić, używałam w sumie tylko jednej perfumy z fm, ale byłam z niej bardzo zadowolona
A ja kompletnie nie byłam zadowolona. Zapachy jechały strasznie alkoholem aż głowa mnie od nich bolała.
Mialam perfumy z tej firmy i szczerze mogę polecić po całym dniu pracy jeszcze "pachnę"
Z FM całkiem przypadkiem kupiłam zapach 232 i pachniał nawet na drugi dzień - alkoholu w tym wydaniu w ogóle nie czułam
ja zamówiłam odpowiednik versace bright cristal i szczerze powiem, że zapach zupełnie inny niz oryginał i nie polecam. Lepiej kupić jakis perfum lub zamówić z katalogu avon niż perfumy FM. Byc moze mnie się trafily jakies złe, ale nie polecam.
Kiedyś miałam ich odpowiednik którejś letniej edycji Escady i nie byłam z niego zadowolona. Trwałość miał całkiem znośną ale zapach do niczego niepodobny...
Odpowiednik - takie nazewnictwo to jakaś kpina. Podróba to podróba a nie odpowiednik. Chociaż sprzedawcy/konsultanci z FM zwykli stosować to nazewnictwo.
Miałam tylko jeden flakon FM - podróbkę Euphorii Calvina Klein. Posiadając oryginał widzę jednak wyraźną różnicę - nie tylko w trwałości, ale też w samym zapachu. Oryginał jest subtelniejszy, dużo bardziej elegancki i zdecydowanie mniej słodki.
To widocznie ja nie miałam szczęścia. Kupowałam perfumy FM (ze trzy lata temu to było) i zapach niestety trwały nie był. A już na pewno nie utrzymywał się nawet 4 godzin.
Słyszałam że teraz jest nowa linia perfum na kształ fM. NAzywa się SAY ale nie wiem gdzie można je kupić. Podobno są o wiele wiele trwalsze... Ktos moze wie?
Miałam kiedyś ich perfumy i trzymały się dość długo, jak na ich cenę. Niektóre zapachy są wręcz identyczne, jak oryginalne.
Używam i jestem zadowolona
Ja nie jestem zadowolona... dla mnie zapachy hmm za mocno alkoholowe i nie trzymaly zbyt długo..
Ja kiedyś miałam jakieś perfumy od nich, może i są ładna i zbliżone zapachowo do oryginału, jednak z tego co pamiętam nie były niestety bardzo trwałe... Ale plus jest taki, że przez to że są tanie, można kupować i używać wielu zapachów
Ale plus jest taki, że przez to że są tanie, można kupować i używać wielu zapachów
Osobiście nie lubię używać zbyt wielu zapachów. Zdecydowanie bardziej przemawia do mnie, kiedy kobieta ma jeden, dwa ulubione perfumy, dzięki czemu one są "jej" i dany zapach również innym osobom automatycznie się z nią kojarzy.
Dla mnie usłyszeć, że dana rzecz pachnie mną brzmi jak subtelny, a przy tym wyjątkowy komplement , niestety nie ma takiej możliwości, kiedy skóra codziennie skropiona jest czymś innym.
Agree. Choć FM nie podeszły mi, bo błyskawicznie na mnie wietrzeją.
te perfumy sa beznadziejne - 0 trwalosci, zapachy nawet znosne, tylko co z tego skoro po godzinie od prysniecia nic nie czuc
21 2018-07-09 14:13:42 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-07-10 09:20:53)
Beznadziejne to chyba zbyt mocno powiedziane. Są ok, aczkolwiek nawet wśród odpowiedników znajdziemy lepsze chociażby kolekcje SPAM gdzie ceny są podobne może nawet lepsze, a jednak ta trwalość jest lepsza no i są wersje de luxe.
mają bardzo specyficzny zapach.. taki... że kazdy perfum chyba z FM je ma