Czy mu jeszcze zależy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mu jeszcze zależy?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy mu jeszcze zależy?

Witam moje drogie.
Pisze do was i prosze o pomoc bo nie mogę sama sobie z tym poradzić. Już sama nie wiem czy z nim jest coś nie tak czy to może wszystko moja wina...
Od kilku miesięcy mieszkam z moim chłopakiem razem w moim rodzinnym domu ale między nami coś się popsuło czuje, że już mu na mnie nie zależy. Niedawno miał miejsce pewien incydent który całkowici wyprowadził mnie z równowagi... Moja mama dała nam po opiekę swój dom( ona w nim już nie mieszka) i kazała nam się nim zająć. A on kiedy ja byłam w pracy sprowadził sobie do domu kolegę z którym zabroniłam mu się spotykać a tym bardziej wprowadzać go do mojego domu (przez niego nasz związek już nie raz prawie się rozpadł), jak się okazało po powrocie do domu zastałam nie dość, że bałagan to mojego chłopaka w łóżku całkowicie zalanego i niekontaktującego z rzeczywistością. A jego niby kolegi wcale to nie obeszło... W tamtym dniu coś we mnie pękło, gdy widziałam w jakim jest stanie było mi go żal, martwiłam się, bałam się o niego a za razem byłam tak wściekła że chciałam wszystko zakończyć...miałam tylko przed oczami to, że wiążę się z alkoholikiem i osobą która jest nie odpowiednią dla mnie. Mimo, że go bardzo kochałam i kocham nadal zaczełam go pakować bolało mnie to tym bardziej gdyż podejrzewałam, że jestem w ciąży i zostanę ze wszystkim sama. Gdy to wszystko zabaczył jakby oprzytomniał zaczął płakać i błagać mnie żebym nie odchodziła od niego więc po zastanowieniu i ochłonięciu postanowiłam dać mu szanse kolejny raz.
Przez jakiś czas był spokój, zaczeliśmy się dogadywać, znów czułam że jest przy mnie i mnie kocha. A teraz na nowo zaczeły się kłutnie o byle co. Gdy mówie mu co jest nie tak i próbuję z nim rozmawiać on mnie ignoruje i śmieje mi się w twarz a ostatnimi dniami naprawdę bardzo łatwo doprowadzić mnie do płaczu a on to wykorzystuje...sama nie wiem co się ze mną dzieje... Przestał się mną interesować, nie wspiera mnie, jest dla mnie oschły, opryskliwy a gdy widzi, że czasami popłakuje bo jest mi ciężko i czuję się osamotniona to mnie wyśmiewa i mówi, że moje łzy już go nie ruszają i, że jestem śmieszna... Choć go bardzo kocham czuję jak coś się we mnie po mału wypala.

Doradźcie mi kochane czy jest sens to jeszcze ciągnąć? Czy mogę coś zrobić, żeby ten związek uratować...Może to wszystko to moja wina...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mu jeszcze zależy?

Kochana!

Kobiety tak mają - moja wina, moja wina, to na pewno moja wina. Ale uwierz  nie ma tu Twojej winy.
Moim zdaniem Twój facet ma problem i to duży ale z samym sobą. Jak można powiedzieć kochanej osobie że "Twoje łzy już mnie nie ruszają, jesteś śmieszna" ?

Dla mnie to nie do pojęcia. Moim zdaniem za bardzo się starasz.. Pewnie jesteś tą stroną w związku która "kocha mocniej". Niestety ale tak jest zawsze. Według mnie, powinnaś się z nim rozstać [wiem ze to nie łatwe ale uwierz, to może dużo dać]. Musisz pokazać mu że jesteś silna, że czy z nim czy bez niego , dasz sobie rade w życiu.

Myślę że wtedy dopiero oprzytomnieje. Bo jak na ten moment on praktycznie Cię nie szanuje.
Takie jest moje zdanie.

Płacz naprawdę nie działa  na mężczyzn, pokazując swoją słabość jeszcze bardziej się pogrążasz.

3

Nie, to nie jest Twoja wina. Zrobiłaś to co moglaś (nawet więcej) a on nawet nie kiwnął palcem, żeby ratować Wasz związek. Koleżanka wyżej dobrze napisała - zostaw go. Skoro facet Ciebie nie szanuje, nie przejmuje się Twoimi uczuciami.. To naprawdę szkoda Twoich nerwów i łez.

4

Zawsze radzę - zrób bilans korzyści...
Już z twojego posta widać, że on Ciebie po prostu nie szanuje. Nie szanuje twojego domu sprowadzając tutaj osoby, których sobie nie życzysz. Nie szanuje twoich uczuć, nie dba o Ciebie ani wasze relacji.
Gdzie plusy? Na co czekasz? na to że faktycznie zajdziesz w ciążę i zostaniesz z dzieckiem sama? Na tym etapie pożegnałabym Pana - na szczęście bez konsekwencji...

5

Jak dziewczyny wyżej radzę też daj mu kopa. I nie oglądaj się za siebie. Przestań dla niego istnieć. Żadnych spotkań, smsów, rozmów. Jeśli nie po raz pierwszy zawiódł twoje zaufanie, to tym bardzie. No a to o łzach, to zupełnie mnie rozwaliło.
A tak przy okazji zastanów się jak było na początku, ty i on. Jaka byłaś potem ty. Jaki był on. Tak dla własnej wiedzy. Tylko uczciwie smile

6 Ostatnio edytowany przez krokodyl666 (2013-06-10 09:54:26)

Dziewczyno - spakuj go i wyrzuc za drzwi. Dalas mu juz "ostatnia" szanse i co - dasz nastepna i nastepna? Nie ma sensu, facet nie jest wart 5 minut Twojego czasu. I nie, nie zrobilas nic zle, wrecz przeciwnie, za dobra bylas. Jak przyjdzie zebrac musisz byc silna i sie na to nie zlapac. Ten facet Cie wykorzystuje emocjonalnie i pewnie nie tylko.
"Płacz naprawdę nie działa  na mężczyzn"
Dziala. Na tych normalnych, ktorzy sa w stanie pocuc sie jak swinia, jesli komus swinstwo zrobia. Jak ktos jest patologicznym dupkiem to na niego nic nie dziala, ani lzy, ani klotnie ani nic.

7

Nie jesteś śmieszna. Mnie też się tak wydawało że jak nic nie będę mówić, przecież ja to wszystko zniosę to będzie OK. On jest niedojrzały. Powinien wiedzieć co jest dla Ciebie ważne i postępować tak aby nie nadszarpnąć Twojego zaufania.
Swoją drogą nie wiem co faceci mają z tymi kumplami. Mój ma też jakiegoś jednego który nie służy mu ani radą, ani wsparciem wręcz doradza tak dziwnie dla naszego związku ale lubi go niesamowicie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mu jeszcze zależy?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024