wózek 3w1! :) Głupie pytanie ;P - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » wózek 3w1! :) Głupie pytanie ;P

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 63 ]

Temat: wózek 3w1! :) Głupie pytanie ;P

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wygląda taki wózek, gdyż w październiku ma pojawić się moja pierwsza dzidzia i nie jestem do końca przekonana jaki wózek będzie najlepszy dla maleństwa. Moje pytanie brzmi: Czy nosidełko/fotelik jest wmontowany do wózka, czy jest to  osobna część? Pytanie pewnie dla wielu bardzo głupie ale proszę o zrozumieniem gdyż nie mam zbyt wiele doświadczenie z dziećmi jak na razie tongue
Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wózek 3w1! :) Głupie pytanie ;P

to jest wózek  3 w 1 http://allegro.pl/3w1-jedo-fyn-4ds-memo-recaro-warszawa-superoferta-i3272324604.html
fotelik się montuje do wózka na specjalnych adapterach,sciągasz gondolę i nakładasz fotelik

3

Super smile Dzięki bardzo!

4

Idź do sklepu czy hurtowni, tam Ci zaprezentują, wybór jest ogromny. Osobiście uważam, że szkoda kasy na kombajn wózkowy razem z fotelikiem, bo z takiej kołyseczki b. szybko dziecko Ci wyrośnie. Lepiej kupić głęboki i lekką małą spacerówkę-parasolkę, bedziesz mogła sprawnie się przemieszczać, pakować do auta.
Jak nie masz w pobliżu sklepu, to popatrz na allegro i na prezentacje producentckie na youtubie.

5

Wózki 3w1 to naprawdę bardzo fajny wybór. Wygoda i zarazem elegancja smile Ja miałam taki wózek z chicco i byłam mega zadowolona. Potem sprzedawałam oddzielnie fotelik i wózek. Według mnie ważne w wyborze są koła i możliwość szybkiej zmiany kierunku jazdy jak np. w wózku Trio I ? Move BROWN.

6

Porównanie wózka 3 w 1 jako kombajnu chyba troszkę na wyrost...ja uważam że to wielka wygoda , wózek 3 w 1.sama taki kupiłam Symbio Graco z gondolką drive w której moge też przewozić syneczka w samochodzie ale i na stelażu wózka. Wszystko banalnie proste w montażu na stelażu a i lekkie. Waży zaledwie 7,5 kg. Fajnie się prowadzi, ma pompowane koła czyli wszystko czego szukałam. i do tego jeden zakup na długi czas:)

7

zwróc uwage na kółka czy sie skrecają bo miałam kiedys taki co sie nie skrecał i masakra. Generalnie najlepiej kub wózek z doczepiana małą gondolka która przewieziesz tez w samochodzi lub weźmiesz pod ręke ja mam quinny i jest fajny ale szukaj raczej uzywki mozna dobrą kupić na allegro powodzonka

8

Miałam wózek 3 w 1 firmy Viper. Niby super sprawa zaraz po urodzeniu dziecka bo była zima, smyk lubił w nim spać, ale znoszenie tego wózka z drugiego piętra codziennie to była jakaś masakra. Wózek był ciężki i nieporęczny, nie mniej jednak taki wózek to fajna sprawa bo później można zrobić z niego spacerówkę, nie trzeba kupować osobno nosidełka, lub po prostu odsprzedać to co nie potrzebne. Może wózki z innych firm są o wiele poręczniejsze, nie ważą tyle, mój natomiast taki nie był dlatego już miesiąc temu zamieniłam go na zwykła spacerówkę.

9

Powinnaś się zastanowić czy będziesz potrzebowała gondoli. Ja kupiłam i może  raz czy dwa moje dziecko w niej nie było na spacerze, bo nie lubiło jej strasznie. Dlatego używałam tylko fotelika wpinanego w stelaż spacerówki. Poza tym gondola jest ciężka i jeśli mieszkasz w bloku to problemem jest znoszenie w niej malucha. W foteliku również, dziecko nie zarznie a jest wygodniej i lżej. Wszystko zależy od terminu porodu, tego czy mieszkasz w bloku czy domku, reakcji dziecka nie przewidzisz smile

10

ja niestety jestem negatywnie nastawiona do przewożenia dzieci na spacerach w fotelikach samochodowych
to jak by nie było jest fotelik ma słuzyć do jazdy a nie do spacerków,nie wyobrażam sobie dziecka wcisniętego w ten fotelik podczas spaceru,zwłaszcza że pozycja w nim jak dla mnie jest fatalna

11

Dla mam piszących, że nie wyobrażają sobie wozić dziecka w ciasnym foteliku zamiast w gondoli mam bezcenną uwagę... Mianowicie - fotelik/nosidełko służy do przewożenia dziecka w samochodzie lub też przenoszenia - jak sama nazwa wskazuje. Adaptery mocujące taki fotelik do wózka okazują się niezbędne, kiedy w czasie podróży dziecko zaśnie, a my właśnie mamy postój dłuższy, czy wyjście na zakupy, czy nawet koniec podróży. Wtedy łatwo odpinasz fotelik i montujesz do stelażu wózka, oczywiście nie budząc dziecka. Wystarczy odrobinę logiki.. No chyba, że uważacie że fotelik służy do tego by pokazać sąsiadom że ma się go, i co najważniejsze można go przypiąć do wózka... Łaaał, ale bajer.

Z doświadczenia dodam, że warto kupić DOBRY i LEKKI wózek 3w1, ale jak bobas będzie miał rok (rok z hakiem) i tak kupisz DOBRĄ i LŻEJSZĄ spacerówkę dla pociechy.

12

modzia napisał/a:

Dla mam piszących, że nie wyobrażają sobie wozić dziecka w ciasnym foteliku zamiast w gondoli mam bezcenną uwagę... Mianowicie - fotelik/nosidełko służy do przewożenia dziecka w samochodzie lub też przenoszenia - jak sama nazwa wskazuje. Adaptery mocujące taki fotelik do wózka okazują się niezbędne, kiedy w czasie podróży dziecko zaśnie, a my właśnie mamy postój dłuższy, czy wyjście na zakupy, czy nawet koniec podróży. Wtedy łatwo odpinasz fotelik i montujesz do stelażu wózka, oczywiście nie budząc dziecka. Wystarczy odrobinę logiki.. No chyba, że uważacie że fotelik służy do tego by pokazać sąsiadom że ma się go, i co najważniejsze można go przypiąć do wózka... Łaaał, ale bajer.

Z doświadczenia dodam, że warto kupić DOBRY i LEKKI wózek 3w1, ale jak bobas będzie miał rok (rok z hakiem) i tak kupisz DOBRĄ i LŻEJSZĄ spacerówkę dla pociechy.

Dokładnie modzia smile

13

Ja też nie wyobrażam sobie wozić dziecka na spacery w foteliku, nie do tego on służy, co innego gdy dziecko zaśnie w drodze gdzies tam i wpinasz fotelik w wózek a co innego świadomie brać dziecko na 2-3 lub więcej godzin na spacer w takiej pozycji. Nie jest to pozycja "zdrowa" dla kręgosłupa. Ok zgodze się że przecież jak zaśnie w aucie to trudno żeby dzieckiem szarpać i wkładać do gondoli,ale przecież nie codziennie w aucie zasypia a na spacery niestety powinno się codziennie wychodzić...i Swiadomie wykręcać ten mały kręgosłup jest jak dla mnie nieodpowiedzialne...

14

zgadzam sie z dziewczynami..my z mezem kupilismy wozek chicko4baby i jestem z niego zadowolona.Latwy w uzyciu jak i odnosnie skladania nie jest skomplikowany a poza tym ma glebokie siedzisko dla dzicka wiec przez jakis czas nie musimy kupywac spacerowki. Co prawda nie ma mozliwosci wpiecia nosidelka/siedzonka do auta ale powiem szczerze,ze w wielu sklepach sa przezciez wozki w ktorych jest specjalny wypust na ktorym umieszcze sie owe siedzonko z dzidzia albo po prostu wlozyc ja mozna do koszyka do sierodka. I tak jak dziewczyny uwazam,ze jest to karygodne aby meczyc kregoslup dzieciatka wozac go na spacery w owym siedzonku,bo zastanowcie sie same czy byloby wam wygodnie siedzac badz spiac w takiej pozycji podczas spaceru??nie mam tu namysli tych matek,ktorym dziecko zasnelo podzczas jazdy autem tylko te ktore swiadomie wsadzaja dziecko do siedzonka i tak wychodza z nim na spacer...

15

Witam, a ja sprawdziłam już wózek 3w1 i jestem bardzo zadowolona. Kupiłam go stosunkowo niedawno, na początku lipca. Dosyć długo szukałam czegoś naprawdę dobrego i funkcjonalnego a z pomocą przyszła mi koleżanka. Początkowo zastanawiałam się nad marką Tico ale dopytałam przyjaciółki o jej wózek i wybrałam inną opcje. Trochę nieznanej na polskim rynku marki Bebecar. Szczególnie spodobało mi się to, że tapicerka jest opracowana na bazie nanotechnologii ( nie pytajcie dokładnie na czym to polega, bo do tej pory sama nie wiem, oprócz tego że nie zostawia plam po rozlanym mleku). W związku z czym jeżeli ktoś chce zachować wózek w dobrym stanie dla jeszcze jednej pociechy, mogę zdecydowanie polecić. Kupowałam go w Warszawie, ale w różnych sklepach z wózkami myślę, że też można dostać bez problemu.

16

Marka Bebecar jest znana na rynku polskim od co najmniej 12 lat
wózki mają świetne,niestety drogie,dać za nowy 3,5 tysiąca to  dla mnie głupota,jednak na uzywany za niezbyt duzą cenę na pewno bym kupiła smile

17

Dziękuje bardzo za odpowiedź. Nie ukrywam że cena za zestaw jest dość wysoka, dlatego chcę zaczerpnąć jakiś informacji czy warto zainwestować. Właśnie spotkałam się z opiniami dwóch forumowiczek, że jak najbardziej wózki są dobrej jakości i przede wszystkim wszystkie części pochodzą z Europy. Leno a czy to miałaś taki wózek? Jeżeli tak to proszę o wskazówki dotyczące modelu.

Pozdrawiam,
Agnieszka

18

Agnieszka,
My z mężem w Bebecar będziemy teraz wozić już drugiego maluszka:) Wózek po trzech latach ma się całkowicie w porządku. Przyznam, że ciężko mi było namówić męża na taki wydatek, ale potem okazało się, że sam chętniej wszystkiego używał bo proste, łatwe itp. Najlepsze jest chyba to składanie, że nie potrzebujesz zastepu ludzi tylko wszytko raz dwa. Na początku słyszałam opinie, że właśnie gondola niekoniecznie potrzebna, ale córa, która właśnie wyrosła była zadowolona, ja może mniej wnosząc, ale w sumie to jej wygoda najważniejsza tongue
Jeśli masz mniejszy budżet to koniecznie poszukaj czegoś na allegro albo zobacz na stronie Bebecar bo wiem, że mają outlet i lepsze ceny.
A co to ta nanotechnologia? wiesz coś więcej?

19

Pytanie nie jest głupie , masz prawo nie znać się na wózkach, ja juz mam zakup taki za soba ale mimo tego że jestem mamusią od 17 miesięcy nie jestem ekspertem:) wózek 3 w 1 jak dla mnie ok, sama taki dostałam od rodziców jak Kalinka przyszła na świat. Mamy Graco Symbio 3 w 1 właśnie i jest ok, wersja z gondolą, spacerówką i fotelikiem zarazem

20

Co do tego, żeby nie wozić dziecka w foteliku na spacery - a przepraszam co jeśli dziecko w gondoli drze się jak obdzierane ze skóry a w foteliku względnie wytrzymuje ok. godziny? Nie wychodzić na spacery? wink

21

Penny co innego godzina a co innego pół dnia wink
no ale Teo to wyjątkowe dziecko,przy nim trzeba sprobowac wszystkiego wink

22

Hehe, spoko wink
Ostatnio chodzę z nim na spacery jeszcze w chuście, to też jakaś opcja. Chociaż on tak nos wtula we mnie, że szczerze mówiąc to nie wiem czy jakies powietrze swieże w ogóle na tym spacerze łapie wink

23

zdecydowanie popieram modzie jak i wozki 3w1:) jesli natomaist hcodzi o chusty to raczej wole nosidelka, bo samam mam nosidełko "Go" i naprawde polecam ze wzgledu przede wsyzstkim nawygode i bezpieczenstwo. wink

24

Och nosidełka... świetna sprawa, a mój mąż tak się przyzwyczaił do niego że ostatecznie na spacerach nosiłam tylko torbę a on naszego bobasa tongue i też uważam że chusty nie są d końca bezpieczne wink

A jeśli chodzi o wózki 3w1 to jest to rzeczywiście wygodne, ja mam zestaw z maxi cosi, zresztą jak wszystkie gadżety i jestem zadowolona... przy pierwszym dziecku miałam concord chyba, czy coś takiego, ale i tak nie byłam z tego specjalnie zadowolona ;/

25 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-06 22:34:17)

nie ryzykowalabym z chustami, mam nosidełko spam  i świetnie się sprawdza smile

26

kasssandra dobry wybór wink też mam i polecam serdecznie, nosidełka maxi cosi jak czytałam posiadają atesty i teraz jak noszę dziecko to widzę że jest dużo lepsze niż chusta smile

27

nie ma głupich pytań;]wszystko zależy od modelu wózka, ale ogólnie 3w1 to jest fotelik,gondola,spacerówka bardzo praktyczne rozwiązanie, mnie urzekł model Quinny Speedi Sx w kolorze granatowo czarnym

28

Ja uważam wózki 3w1 za na prawdę świetne rozwiązanie, oszczędność kasy, energii i nerwów... U mnie wyglada to tak że fotelik jest montowany za pomocą specjalnych adapterów. Łatwe, proste i przyjemne rozwiązanie smile idealne dla mamusiek podróżujących samodzielnie z dzieckiem w aucie bo nie trzeba ciągać ze sobą dodatkowych sprzętów ani martwić się, że bądź co bądź nie taki tani sprzęt jak fotelik zostaje w aucie smile

29

mega wygoda i oszczędność przede wszystkim, a jak wózek wielofunkcyjny to spróbujcie graco evo, jest spacerowka, jest gondola i fotelik do 13kg ! a jakie wdzięczne ma kształty ! big_smile

30

My mamy orbit baby G2 właśnie w opcji 3w1 jest na prawdę ekstra. Leciutki, zwrotny, śliczny, obracane siedzisko. Ma nawet opcję kołyski - dla mnie bomba smile wsztstkie części się super łatwo montuje... polecam

31

my też wybraliśmy opcję 3w1, elea dokłądnie, mamy gondolę, spacerówkę i fotelik kompatybilny ze stelażem, sądzę, że to rozwiązanie i oszczędne i praktyczne

32

orbit baby g2 widziałam w sklepie i tez mi się podobał - bardzo stabilny wozek o specyficznym ksztalcie, robiacym pozytywne wrazenie !

33

lansik napisał/a:

orbit baby g2 widziałam w sklepie i tez mi się podobał - bardzo stabilny wozek o specyficznym ksztalcie, robiacym pozytywne wrazenie !

nie widziam tego modelu, sprawdzę sobie smile

34

wozek 3w1 dobra sprawa nie trzeba zawracac sobie glowy kupowaniem wszystkiego pokolei... My mamy Maxi Cosi Mura Plus 4

35

mimi no my fotelki dobieraliśmy, także nie kupowaliśmy kompletu narzuconego nam z góry, stelaż elea do tego gondola i spacerówka, fotelik natomiast pebble, choć inne też były kompatybilne

36

my tez teraz mamy Pebble, wozek jest super, chociaz u nas tez swietnie sie spisywal Quinny Speedi ze starszym byl nie do zdarcia...

37

dużo włąśnie fotelików maxi cosi pasuje też do wózków quinny i innych wózków, bo dodają do nich adaptery, bo foteliki maxi cosi jedne z najlepszych

38

najlepsza sprawa to wózki 2w1, bo najcześciej sie takich używa. mam czteromiesięcznego synka i kupiliśmy dla niego wózeczek Graco evo, łatwo odczepia się góre i mam głęboki wózek i spacerówkę w jednym. wygodne rozwiązanie i tańsze smile

39

w 100% mogę się z tym zgodzic. też własnie kupiliśmy dla naszej Karolinki wózek 2w1 graco evo. najczesciej sie takiego używa. można przypiac do fotelika w samochodzie. to byl dobry wybor.

40

tez mamy graco evo ale powoli coraz rzadziej z niego korzystamy ponieważ nasza córeczka nie może usiedzieć w wózku.

41

2 w1 nie wiem czy sa takie tansze, masz gondolke i spacerowke ale nie masz fotelika samochodowego ktory i tak musisz dokupic, a jak maszwozek 3w1 to masz wszystko z jednym zamachem, i jak ja kupilam moj zaly komplet z Maxi Cosi to mi wyszko ok 100zl taniej niz jak wszystko oddzielnie kupowac...

42

zgadzam się, u nas z wózkiem elea i fotelikiem pebble też wyszło taniej, niż jakbym kupowała oddzielnie smile

43

dokladnie rozwiazanie 3w1 jest duzo bardziej ekonomiczne.a zaoszcedzone pieniazki mozna na pampersy przeznaczyc, a co do fotelika to taz mamy pebbla

44

no to fajnie, dobry wybór. smile jaki kolor pebble wybraliście? u nas jest chabrowy

45

moja siostra ma moodda z quinny i jest zadowolona. oczywiscie wszyscy doradzali jej popularnego speediego, ale jej bardzo spodobal sie akurat moodd a co do jakosci mysle ze nie ma sie do czego przyczepic w tym wozku smile

46

Kinia798 napisał/a:

no to fajnie, dobry wybór. smile jaki kolor pebble wybraliście? u nas jest chabrowy

my mamy taki czerwony caly zestaw i wozeczek i pebbla smile kolorek uniwersalny i dla chlopca i dziewczynki jakby co smile

47

ja zdecydowalam sie na zestaw 3w1 maxi cosi mura plus 4 - mialam fotelik gondole i spacerowke -  bardzo dobrze zaprojektownay zestwa, jak to zlozysz to bez porblemu wkladasz do auta - szczegolnie jesl zdecydujesz sie tak jak ja na skladana gondole - super sprawa

48

bajaderka123 napisał/a:

ja zdecydowalam sie na zestaw 3w1 maxi cosi mura plus 4 - mialam fotelik gondole i spacerowke -  bardzo dobrze zaprojektownay zestwa, jak to zlozysz to bez porblemu wkladasz do auta - szczegolnie jesl zdecydujesz sie tak jak ja na skladana gondole - super sprawa

moja kolezanka z pracy ma ten zestaw i rowniez bardzo sobie chwali smile

49

bajaderka123 napisał/a:

tez mam skladana gondolke, bardzo fajne rozwiazanie zwlaszcza jak sie ma malo miejsca  na przechowywanie...

50

skladana gondolka jest o tyle dobra bo mozna zmiescic praktycznie do kazdego samochodu a ta z maxi cosi jest chyba jedna z wiekszych,

51

3 w 1 to najlepsze wózki. do jednych kół prasują wszystkie opcje: gondola, spacerowka i fotelik przenosny do samochodu

52

ja tak jak wczesniej polecam maxi cosi- mura, zreszta elea tez, jest swietna!

53

ja po tym co wiem z pierwszym dzieckiem na co zwracać uwagę przy wyborze wózka, to przy kolejnym z pewnością zdecydowałabym się na quinny, teraz mam parasolkę od quinny, ale przy drugim na bank będzie to wózek 3w1 bo u nas sprawdza się super, do tego wyczytałam, że mają składaną gondolę, co pomaga w zapakowaniu do auta.

54

Ja miałam osobno fotelik (wiadomo!), stelarz do którego wpinało sie w miarę potrzeb fotelik, gondolę i spacerówkę. Budka do gorgoli i spacerówki była jedna. Dodatkowo pokrowce na nózki osobno do gondoli i spacerówki oraz moskitiera.

55 Ostatnio edytowany przez Estella (2015-09-09 19:47:56)

ja jestem wierna marce quinny, nigdy nie zawiódł mnie żaden gadżet od nich, mają bardzo porządny sprzęt. Już czekam na najnowsze akcesoria do wózków

56

Droga autorko, i drogie Panie. Może to was śmieszyć co napiszę, ale...
Pomimo tego że stać nas, mnie i żonę, to zakupiliśmy wózek w komisie. Właśnie 3w1. Służył nam przy obydwu córkach.
Stan po latach był taki, że spokojnie go odsprzedaliśmy w dobrej cenie.
Niektóre linki i pomysły aby wydawać na wózek kilka tysięcy, jak dla mnie są czystą pokazówką, nic nie wnoszącą do samego faktu.
Tak samo łóżeczka (chociaż łóżeczko było nowe) i inne takie.
A i jeszcze jedno, nie zauważam traumy u naszych maluchów z powodu korzystania z używanego wózka.

57 Ostatnio edytowany przez vinnga (2016-03-09 21:12:04)

Mój spam był uzytowany przez dójkę moich dzieci. Nie ma żadnych śladów użytkowania, ani uszkodzeń materiału. Myśle że spokojnie można powiedzieć że to wózki wielopokoleniowe

58 Ostatnio edytowany przez vinnga (2016-03-09 21:12:20)

mój wózek 3w1 mam także jak mama wyżej od spam, teraz spodziewam się drugiego dziecka i wózek pozostaje dalej w stanie dobrym i bedzie dalej służył dla małej. więć mogę również stwierdzić ze są dobre jakościowo

59

Polecam wózek Anex Sport.Jest lekki, komfortowy, ma w zestawie fotelik, fajnie wygląda,ma dobra cenę, amortyzacje, duże koła pompowane

60

ja mam anex sport 3w1 , solidnie zrobiony, mają do zaoferowania dużo kolorów, są wszystkie potrzebne regulacje

61

ja mam od Quinny- uzywkę kupiłam ze składaną gondolą  + spacerowy, w sumie jest ok, ale będę chciała na pewno dokupić potem lekką spacerówkę/ parasolkę.

62

Ta opcja montowania fotelika jest  miare przydatka przy dziecku które dużo jezdzi z rodzicami autem, bo nie budzi się go jak uśnie w foteliku, ale szczerze to wiekszosc ludzi uzywa tego tylko jezdzac chyba do marketów. Mylę się?

63

Fajnym rozwiązaniem jest też spacerówka na całe wózkowanie. Ja konkretnie polecam Euro-Cart Flex. Wystarczy wkładka dla niemowląt, aby stał się bezpiecznyd la dzieci od pierwszych dni życia. Mimo swoich zgrabnych wymiarów da sobie radę w terenie, co dla mnie też jest istotne.

Posty [ 63 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » wózek 3w1! :) Głupie pytanie ;P

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024