Emocjonalna pustka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez kamicia00 (2013-06-06 10:44:00)

Temat: Emocjonalna pustka

Witam, mam problem w relacjach z facetami, może to wynika z tego, że moi rodzice rozwiedli się gdy miałam 5 lat. Zawsze trafiam na uzależnionych od alkoholu albo narkotyków. Zauważyłam, że wchodzę w rolę matki teresy która chce uratować świat a sama tak naprawde potrzebuje opiekuńczego partnera...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Emocjonalna pustka

Kamiciu, w przechwałkach zazwyczaj jest sporo koloryzowania. Ja nie przejmowałabym się tym tak bardzo. Tym bardziej, że jeśli cokolwiek się stało (nie koniecznie aż tyle, co on twierdzi), to się nie odstanie.

3

Ja mam tak samo ale z dziewczynami, albo są uzależnione od alkoholu albo narkotyków hmm

4

A w domu ktoś był uzależniony?

5

Matka nie pije, a ojca za bardzo nie pamiętam, wiem, że okazjonalnie pił, czasem też w weekendy, ale nie był raczej alkoholikiem...:(

6

Z reguły jest tak, że jak w domu był z czymś problem alkohol, bicie, narkotyki to potem jakimś cudem dzieci z takich domów na partnerów wybierają sobie osoby, które po czasie mają problem obecny w domu rodzinnym. Ale skoro u Ciebie tego nie było to ta opcja odpada.

Musisz zastanowić się co takiego jest w Tobie, że przyciągasz określone typy mężczyzn, może coś w Twoim zachowaniu, może sposób w jaki ich poznajesz albo to gdzie ich szukasz.

7

Ja byłam kiedyś w związku z chłopakiem, który miał problem z alkoholem i między innymi to był główny powód naszego rozstania.
Chciałam mu pomóc, ale niewiele mogłam zdziałać skoro on moją pomoc lekceważył.

Nie przejmuj się. Na pewno trafisz jeszcze na kogoś kto nie będzie uzależniony ani od alkoholu ani od narkotyków. Każdy ma jakieś słabości. Inni mniejsze a inni większe. Jednak z uzależnieniami ciężko walczyć.

8

agnik napisał/a:

Z reguły jest tak, że jak w domu był z czymś problem alkohol, bicie, narkotyki to potem jakimś cudem dzieci z takich domów na partnerów wybierają sobie osoby, które po czasie mają problem obecny w domu rodzinnym. Ale skoro u Ciebie tego nie było to ta opcja odpada.

Musisz zastanowić się co takiego jest w Tobie, że przyciągasz określone typy mężczyzn, może coś w Twoim zachowaniu, może sposób w jaki ich poznajesz albo to gdzie ich szukasz.

Tu się pozwolę nie zgodzić, jest dokladnie odwrotnie. Jeżeli osoba wychowująca się w patologicznej rodzinie sama jej nie ulega, wówczas jest na tym punkcie bardzo wrażliwa, wyczulona i stawia na tym punkcie kryterium przyszlemu partnerowi.

Nie sądzę, by problem tkwil w nadprzyrodzonych zdolnościach przyciągania takich ludzi przez autorkę tematu, to raczej otoczenie i ludzie którymi się otacza ma na to wplyw i to staral bym się zmienić.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024