Kilka niepokojących objawów... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kilka niepokojących objawów...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Kilka niepokojących objawów...

Zauważyłam u siebie kilka niepokojących objawów...
Od kilku lat, zwłaszcza zimą, mam w większym lub mniejszym stopniu problemy z cerą, choć mam już 26 lat. W zeszłym roku zwróciłam się z tym problemem do Pani Dermatolog, przepisała mi odpowiednie maści, zleciła badanie u ginekologa i badanie poziomu TSH.
Raczej nigdy nie miałam problemu z miesiączkami, pojawiały się w miarę regularnie, 1-2 razy w roku dostawałam okres co 2 miesiąc (zawsze myślałam, że to na pewno z powodu przeziębienia, silnego stresu albo upałów), więc stwierdziłam, że to na pewno nie problemy ginekologiczne (zwłaszcza, że Pani Dermatolog polecała swojego znajomą Ginekolog, kosmetyczkę i kilka kosztownych zabiegów wykonywanych w jej przychodni).
Maści w miarę pomogły na niedoskonałości a badanie poziomu TSH wyszło w normie.
Minął ponad rok i znowu od zimy mam problemy z wypryskami, wprawdzie zażywam już 3 miesiąc Tetralysal i jest lekka poprawa, kolejna Dermatolog stwierdziła, że to na pewno nie problemy hormonalne ale ostatnio zaczynam się zastanawiać...
Ciągle chce mi się spać w ciągu dnia, pomimo wypicia 2-óch mocnych kaw i napojów energetyzujących, i snu min. 7-8 godzin, od dawna mam problemy z koncentracją - ale może to po prostu lenistwo...
Od roku zaczęły pojawiać się u mnie pojedyncze ciemne włoski na brodzi, szyi, piersiach i brzuchu a od około 2-3 tygodni przy naciśnięciu lewej piersi pojawia się jednocześnie zielona i biała wydzielina, to tylko małe kropelki ale to chyba nie jest normalne?
Czy możliwe, że mam zbyt wysoki poziom prolaktyny lub coś z tarczycą?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kilka niepokojących objawów...

Musisz wybrać się do endokrynologa. Zleci tobie badanie hormonów bo twoje objawy właśnie świadczą że masz z nimi problem

3 Ostatnio edytowany przez inenginejeen (2013-05-26 23:32:40)

Odp: Kilka niepokojących objawów...

Zawsze myślałam, że jeśli ma się w miarę regularne miesiączki to nie ma sensu zawracać sobie głowy hormonami...
Trochę się szczerze mówiąc gubię z lekarzami, staram się jak najrzadziej korzystać z usług Służby Zdrowia.
Tzn. najlepiej pójść od razu do endokrynologa, czy najpierw poradzić się lekarza pierwszego kontaktu albo ginekologa?
Podejrzewam, że na wizytę na NFZ musiałabym czekać kilka miesięcy (moja mama na badanie guzków tarczycy zapisywała się rok wcześniej) dlatego pewnie lepiej udać się do endokrynologa prywatnie? Jeśli jednak poszłabym do niego prywatnie, czy przepisałby mi skierowanie na badania tzn. pobieranie krwi, czy za to oprócz kosztów wizyty też musiałabym zapłacić? Rok temu przy wizycie u dermatologa nie dostałam żadnego skierowania na badanie krwi, sprawdzenie TSH kosztowało ok. 40 zł ale na forach czytałam, że w przypadku badania poziomu większej ilości hormonów trzeba zapłacić kilkaset złotych?

Hmm w sumie na razie nie mam uciążliwych dolegliwości ale boję się, że przez jakieś powikłania mogłabym w przyszłości, za kilka lat mieć problemy z ewentualnym zajściem w ciążę, choć nie wiem czy kiedykolwiek będę miała z kim;)...

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kilka niepokojących objawów...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024