Metody na bliżniaczki? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Metody na bliżniaczki?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Metody na bliżniaczki?

Mam pytanie: czy ktoś zna w miarę pewny sposób na poczęcie bliżniąt? Dodam tylko, że ani ja ani przyszły tatuś nie mamy bliżniaków w rodzinie. Słyszałam jednak, że są sposoby, które mogą zwiększyć prawdopodobieństwo. Czekam na podpowiedzi smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Metody na bliżniaczki?

Wiem że kobiety które używały antykoncepcje hormonalną mają większe prawdopodobienstwo ciąży mnogiej smile

Sa pigułki na podwojenie owulacji...ale to się używa podczas leczenia niepłodności a nie do takich manipulacji smile

ps. ciąże blizniacze są zależne od kobiety nie od faceta smile

3

1. podobno po antykoncepcji smile
2. Podobno jeżeli przez kilka miesięcy zażywa się jod smile
3. Zastrzyki Pregnyl które powodują mnogie jajeczkowanie

Ale nigdy nie jest nic 100% smile Ciąża bliźniacza dwujajowa jest dziedziczna a jednojajowa jest przypadkiem smile Więc możliwość jest smile

4

dzięki, w takim razie zabieram się za konsumowanie jodu; to jeszcze w miarę bezpieczne i dostępne

5

Laurel nie wiem czy to jest skuteczne smile W każdym razie nie zaszkodzi Ci hehe smile
Nie mam jeszcze dzieciaków big_smile Ale ciąże bliźniacze są najczęściej ciążami wcześniejszymi. I istnieje duże ryzyko jeżeli chodzi o zdrowie maluszków. Zdarzają się bliźnięta syjamskie. Czy na pewno chcesz?

6

Leoshidia napisał/a:

Laurel nie wiem czy to jest skuteczne smile W każdym razie nie zaszkodzi Ci hehe smile
Nie mam jeszcze dzieciaków big_smile Ale ciąże bliźniacze są najczęściej ciążami wcześniejszymi. I istnieje duże ryzyko jeżeli chodzi o zdrowie maluszków. Zdarzają się bliźnięta syjamskie. Czy na pewno chcesz?

Tak, decyzja jest przemyślana. Mam już 10-letnią córkę i widzę, że jest bardzo samotna. Lepiej, by dzieciaki były "do pary". Z drugiej strony nie wiem czy zdecydowałabym się wkrótce po porodzie na następną ciążę, więc lepiej by było za jednym razem. Cóż, jod nie zaszkodzi smile

7

ok to życzę powodzenia smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Metody na bliżniaczki?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024