Mam pytanie: czy ktoś zna w miarę pewny sposób na poczęcie bliżniąt? Dodam tylko, że ani ja ani przyszły tatuś nie mamy bliżniaków w rodzinie. Słyszałam jednak, że są sposoby, które mogą zwiększyć prawdopodobieństwo. Czekam na podpowiedzi ![]()
Wiem że kobiety które używały antykoncepcje hormonalną mają większe prawdopodobienstwo ciąży mnogiej ![]()
Sa pigułki na podwojenie owulacji...ale to się używa podczas leczenia niepłodności a nie do takich manipulacji ![]()
ps. ciąże blizniacze są zależne od kobiety nie od faceta ![]()
1. podobno po antykoncepcji ![]()
2. Podobno jeżeli przez kilka miesięcy zażywa się jod ![]()
3. Zastrzyki Pregnyl które powodują mnogie jajeczkowanie
Ale nigdy nie jest nic 100%
Ciąża bliźniacza dwujajowa jest dziedziczna a jednojajowa jest przypadkiem
Więc możliwość jest ![]()
dzięki, w takim razie zabieram się za konsumowanie jodu; to jeszcze w miarę bezpieczne i dostępne
Laurel nie wiem czy to jest skuteczne
W każdym razie nie zaszkodzi Ci hehe ![]()
Nie mam jeszcze dzieciaków
Ale ciąże bliźniacze są najczęściej ciążami wcześniejszymi. I istnieje duże ryzyko jeżeli chodzi o zdrowie maluszków. Zdarzają się bliźnięta syjamskie. Czy na pewno chcesz?
Laurel nie wiem czy to jest skuteczne
W każdym razie nie zaszkodzi Ci hehe
Nie mam jeszcze dzieciakówAle ciąże bliźniacze są najczęściej ciążami wcześniejszymi. I istnieje duże ryzyko jeżeli chodzi o zdrowie maluszków. Zdarzają się bliźnięta syjamskie. Czy na pewno chcesz?
Tak, decyzja jest przemyślana. Mam już 10-letnią córkę i widzę, że jest bardzo samotna. Lepiej, by dzieciaki były "do pary". Z drugiej strony nie wiem czy zdecydowałabym się wkrótce po porodzie na następną ciążę, więc lepiej by było za jednym razem. Cóż, jod nie zaszkodzi ![]()
ok to życzę powodzenia ![]()