dziecko z zaburzeniami psychicznymi - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » dziecko z zaburzeniami psychicznymi

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: dziecko z zaburzeniami psychicznymi

witam

Szukam wszedzie pomocy licze ze ktos mi bedzie w stanie doradzic.
Jestem matka 2 dzieci - corka 6 latka syn 3latek.
Jestem bezradna!!!
Nie wiem czy jest mozliwosc umieszczenia dziecka w jakims miejscu (szpitalu) w ktorym ktos jej pomoze.
Corka jest dzieckiem niesamowicie niezdyscyplinowanym, wybuchowym, agresywnym...
Jest agresywna w stosunku do innych dzieci jak i dorosłych, obcych lub nie - nie ma to znaczenia.
Dziecko wymusza wszystko wrzaskiem czasem boje sie ze sasiedzi wezwa policje kopie wszystko co ma na drodze trzaska dzrwiami od szafek rzuca przedmiotami doslownie wszystkim co ma w zasiegu reki.
Problem narasta z kazdym dniem
Gdy wpada w furie nie mozna jej uspokoic rzuca sie na ziemi, w przedszkolu rzuca krzeselkami przesuwa stoliki podnosi dywany, bije inne dzieci, nie ma zachamowan potrafi bic, kopac, szczypac, popychac, pluc a nawet gryzc gdy wpadnie we wscieklosc,
zdażyło sie że w napadzie zlosci rozrywała na sobie ciuszki, psycholog zaleca wizyte u psychiatry..
Mlodszy syn obserwuje i nasladuje powoli corke, błagam o pomoc.
Nie daje juz sobie z nia rady

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: dziecko z zaburzeniami psychicznymi

A jakiej rady oczekujesz od forumowiczów, jeśli nie chcesz rady specjalisty - psychiatry dziecięcego.
A jeżeli jest to choroba, a nie złe zachowanie?

3

Skoro psyxholog poleca wizytę u psychiatry, to musicie to zrobić.
A w międzyczasie tłumaczyć córce czemu źle robi itp, być konsekwentną.
Od dawna córka się tak zachowuje?
Nie zaniedbajcie problemu, ostatnio czytałam prawdziwą historię o dziewczynce, też małej i agresywnej, która jak się okazało, była chora na schizofrenię. Ona oczywiście widziała też rzeczy, których nie było i nie mówię, że Twoje dziecko ma schizofrenię, bo pewnie nie, ale chce pokazać, że takie zachowanie może oznaczać poważne schorzenia i nie można tego bagatelizować, bo im wcześniej zaczniecie jakieś jej leczenie terapię tym lepiej.
Jaka tak w ogóle jest diagnoza psychologa? No bo psycholog chyba tez stawia jakieś diagnozy.

4

Oj nie wiem skad pomysł ze nie chce rady od specjalisty chciałam zaczerpnac porady corka jest umowiona juz do psychiatry dzieciecego ale terminy sa śmiechu warte, taka sugestie dostałam od psychologa w przedszkolu okolo miesiaca temu od razu dziecko zapisałam na... koniec czerwca!!
Wczesniej nie dało rady - no chyba ze prywatnie na co mnie niestety nie stac wizyty sa dosc czeste od 100-150zł za jedna.
myslałam ze ktos moze ma podobny problem, corki zachowanie pozostawiało wiele do zyczenia mozna powiedziec od zawsze - w przedszkolu jednak powiedziano mi ze to okres buntu i przechodzi.
Miesiac temu mniej wiecej zostałam wezwana poniewaz Pania psycholog zaniepokoilo ze jest coraz gorzej gdyz jako 6 latka - jak to stwierdzila- powinna juz panowac nad emocjami, czego mała nie potrafi..
Wtedy tez zalecono dalsze konsultacje ze specjalistami, uwazam ze to ogromny problem i nie bagatelizuje go, szukam tu tylko pomocy w nadziei ze ktos tez zmagał sie z podobnym problemem u dziecka i jest w stanie mi cos na ten temat powiedziec

5

Przede wszystkim konsekwencja w postępowaniu. Wyznaczenie jasnych granic co wolno a czego nie. Ustalenie kar i nagród. Nie odwoływanie kar pomimo płaczów i wrzasków. Nie martw się sąsiadami, czasem dziecku ulega się ze względu na to bo sąsiedzi pomyślą, że je katuje albo co gorsza jestem złą matką. Mi to na jakiejkolwiek (po tym opisie) zaburzenie psychiczne nie wygląda, zwykłe rozpieszczenie. A skoro córka wychowała sobie rodziców tak, że wrzaskiem i płaczem wymusza wszystko to nie dziwne, że działającą metodę stosuję i próbuje testować ją poza domem.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » dziecko z zaburzeniami psychicznymi

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024