Torebka ślubna i jej wyposażenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Torebka ślubna i jej wyposażenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Torebka ślubna i jej wyposażenie

Cześć Dziewczyny!
Za dwa tygodnie mam wesele. Sukienka i tak dalej dawno kupione, jednak mam mały problem.
Torebkę biorę kopertówkę, żeby mieć ją przy sobie, druga większa zostaje w samochodzie.
Pomóżcie mi przygotować listę potrzebnych rzeczy, chcę być przygotowana "od nitki do sukienki" równocześnie nie zapominając o niczym istotnym..;)
Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Torebka ślubna i jej wyposażenie

Wyposażenie torebki zależy od potrzeb smile Jeśli malujesz usta to szminka lub błyszczyk, bo na pewno je "zjesz". Poza tym może chusteczki higieniczne i jakieś bibułki matujące, żeby odświeżyć makijaż.

3

Najlepiej mieć przy sobie to, co jest najbardziej potrzebne, a więc pewnie chusteczki, pomadka, puder do poprawek, telefon. Resztę możesz w każdej chwili wyciągnąć z drugiej torebki w razie potrzeby smile

4

ja zawsze do małej kopertówki wkłądam: kilka wsówek- na wypadek gdyby fryzura zaczęła się rozwalać, małe lusterko, chusteczki higieniczne, błyszczyk lub szminkę (zależy co akurat mam nałożone na usta), puder, telefon, jakieś tabletki przeciwbólowe i w sumie chyba tyle smile

dużej torebki nigdy nie mam ale jakbym już ją brała to pewnie zapakowałabym buty na zmianę, jakiś zestaw do szycia (igła, nitka i nożyczki) na wypadek jakby sukienka się uszkodziła, dodatkową parę rajstop, plastry na ewentualne odciski, bezbarwny lakier do paznokci żeby zamalować oczko w rajstopach jeśli jest niewielkie, lakier do włosów, krem do rąk. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy tongue

5

Najlepiej to zawartością torebki podzielić się ze świadkową. Młoda właściwie powinna mieć wolne ręce. Choćby po to, żeby trzymać w nich bukiet wink

Do listy oprócz kosmetyków do poprawek i chusteczek dodałabym małą apteczkę (coś na ból głowy, coś na ból brzucha, coś na gardło). Warto mieć też gumę do żucia albo cukierki - gdy trzeba podnieść poziom cukru, nawilżyć gardło lub odświeżyć oddech.

Dla super przygotowanej, niczym harcerz na każdą okazję, Panny Młodej sugeruję wrzucić kilka agrafek, wsuwek i kawałek taśmy dwustronnej. Nigdy nie wiadomo, co może wymagać przypięcia lub przyklejenia.

Z telefonu bym zrezygnowała. Z kim chciałabyś rozmawiać stojąc przed ołtarzem? wink

6 Ostatnio edytowany przez cherry_dance (2013-05-15 22:46:58)

dorota.f napisał/a:

Najlepiej to zawartością torebki podzielić się ze świadkową. Młoda właściwie powinna mieć wolne ręce. Choćby po to, żeby trzymać w nich bukiet wink

Do listy oprócz kosmetyków do poprawek i chusteczek dodałabym małą apteczkę (coś na ból głowy, coś na ból brzucha, coś na gardło). Warto mieć też gumę do żucia albo cukierki - gdy trzeba podnieść poziom cukru, nawilżyć gardło lub odświeżyć oddech.

Dla super przygotowanej, niczym harcerz na każdą okazję, Panny Młodej sugeruję wrzucić kilka agrafek, wsuwek i kawałek taśmy dwustronnej. Nigdy nie wiadomo, co może wymagać przypięcia lub przyklejenia.

Z telefonu bym zrezygnowała. Z kim chciałabyś rozmawiać stojąc przed ołtarzem? wink

odniosłam wrażenie, że autorka pisząc że ma wesele, chciała powiedzieć ze idzie w charakterze gościa wink w moich stronach często mówi się: "w sobotę mam wesele" i rozumiane jest to tak, że ktoś jest zaproszony na wesele wink chociaż faktycznie tytuł postu wskazuje że autorka to panna młoda tongue szczerze powiedziawszy jeszcze nie spotkałam się z sytuacją zeby Panna Młoda miała torebkę tongue

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » Torebka ślubna i jej wyposażenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024