Starszy chłopak, jego koleżanka i ja. Jak go nie stracić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Starszy chłopak, jego koleżanka i ja. Jak go nie stracić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Starszy chłopak, jego koleżanka i ja. Jak go nie stracić?

Witam, mam problem. Spotykam się ze starszym od siebie o 12 lat męszczyzną. Znamy się bardzo długo ponieważ nasi rodzice się przyjaźnią i mieszkamy po sąsiedzku. Od ok roku spotykamy się. jest mi z nim bardzo dobrze. Mogę na niego liczyć, szanuje mnie, daje mi jasno do zrozumienia że jestem dla niego kimś ważnym w życiu. Od zawsze miałam do niego słabość. Jest moim ideałem po prostu. Dlatego gdy zaczęliśmy się spotykać byłam bardzo szczęśliwa. tylko nie wszystko jest takie kolorowe. On ma taką znajomą ze szkoły jeszcze, z którą się od czasu do czasu spotyka. W ich relacje nie wnikam ponieważ za bardzo mnie to boli. Ale z tego co wiem to więcej między nimi kłótni i niezrozumienia niż uczucia. Problem jest w tym że chciałabym mieć go tylko dla siebie, ale nie mam odwagi powiedzieć mu tak bezpośrednio że go kocham i wiele dla mnie znaczy bo boje się że go stracę. Co mam zrobić? bo na prawdę już nie daję sobie z tym rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Starszy chłopak, jego koleżanka i ja. Jak go nie stracić?

Facet ma przyjaciolke jeszcze z czasow szkolnych. Co w tym zlego?
Po nicku moge smialo wywnioskowac ze masz 19 lat partner 31. Watpie by ten zwiazek przetrwal i nie chodzi tu o roznice wieku (chociaz to tez ma znaczenie) a o poglady. Ty na sama mysl ze on spotyka sie z jakas kolezanka panikujesz. Jak na moje musisz dorosnac

3

Odp: Starszy chłopak, jego koleżanka i ja. Jak go nie stracić?

A ja nie zrozumiałam do końca kim jest ta "koleżanka". Najpierw piszesz, że on Cię "szanuje i daje do zrozumienia, że jesteś dla niego kimś ważnym w życiu", z drugiej strony spotyka się z koleżanką a Ty nawet "nie wiesz jakie relacje są pomiędzy nimi". To trochę pogmatwane. Wy jesteście w ogóle razem, czy tylko spotykacie od czasu do czasu?

Jeśli jesteście razem, a on spotyka się po prostu z koleżanką z czasów szkolnych, to nie ma w tym nic złego. Każdy ma prawo do swoich znajomych, nawet będąc w związku. Nie można wymagać "wyłączności" na swojego partnera. To by było odrobinę niedojrzałe.
Jeśli jedynie się przyjaźnicie, a on się z kimś spotyka to tym bardziej nie możesz mieć pretensji do niego. W końcu "być dla kogoś kimś ważnym" nie oznacza od razu bycia w związku.

Jeśli chcesz wyjaśnić całą sytuację, to musisz zebrać się na odwagę i powiedzieć temu chłopakowi jak to wygląda z Twojej strony.
Myślę jednak podobnie jak moja przedmówczyni, że związek w wieku 19 lat ze starszym o 12 lat facetem, nie będzie dla Ciebie łatwy. Nie chodzi w sumie o sam wiek, a o patrzenie na wiele spraw w życiu i związku, które wraz z wiekiem się nieco zmienia.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Starszy chłopak, jego koleżanka i ja. Jak go nie stracić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024