Jestem z nim, bo muszę...? Ranking najgłupszych powodów... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem z nim, bo muszę...? Ranking najgłupszych powodów...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

Temat: Jestem z nim, bo muszę...? Ranking najgłupszych powodów...

Trochę dla oddechu od tych wszystkich zdrad i niegodziwości proponuję z doświadczeń własnych, cudzych, obserwacji, rodzinnych legend czy z czego kto tam chce wyłuskać różne dziwne powody trwania związków - często wbrew uczuciom i rozsądkowi. Zapraszam do śmiesznych i strasznych historii z serii: "bo suknia już była kupiona". 

To zaczynam.

historyjka 1
Parę lat temu pewien związek, który miał być na całe życie, zaczął sypać się. Ja miałam świadomość, że to już nie do poskładania, szczególnie, że wtedy w perspektywie jeszcze dość  długofalowej ja musiałam być w Pl, on na drugiej półkuli... No ale ja trzymałam się tej relacji pazurami i zębiskami a to dlatego, że miałam z racji jego wyjazdu pod opieką jego świnkę morską. Okrutnie mocno to zwierze pokochałam (a i ono kontaktowe było strasznie a i przecudnej urody, więc generalnie każdy zakochiwał się od pierwszego spotkania wink ) i histerycznie wręcz bałam się, że jak się rozstaniemy, to on zażąda aby świnka wróciła do domu jego rodziców. No i tak moimi staraniami agonia tego związku przedłużona była o jakieś pare miesięcy jeszcze wink

historyjka 2
O rodzicach mojej koleżanki rzecz będzie. On student, juz prawie absolwent - typ szalonego naukowca, ona studentka. Lata 70'. Związek taki "od przedszkola", obie rodziny dawno znające się i wyczekujące postępów w sytuacji... No i on kiedyś przychodzi do niej i mówi: "Wiesz, bo dostałem przydział na mieszkanie, jakbym żone miał, to będzie większy metraż. Co Ty na to?". Ona te nietypowe oświadczyny przyjęła i do dziś sobie zgodnie żyją (w innym już mieszkaniu wink ). Koleżanka mówi, że ta historia, to wersja mamy, bo tato zapytany jak się mamie oświadczył dyplomatycznie stwierdza, że: "wystarczająco skutecznie".

Dobra, teraz Wy!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem z nim, bo muszę...? Ranking najgłupszych powodów...

moje ulubione: "zagroził, że sobie coś zrobi".

3

najbardziej znane : bo się boję, że już nikt mnie nie zechce....

ja kiedyś przetrzymywałam 'związek' tylko dlatego, że obiecałam mu, że pójdziemy razem na wesele do jego rodziny. big_smile

4

Bo "boje się samotności!"

i odwieczne "aleee ja go koooocham"

5

Moje "ulubione": Dla dziecka. Mam ochotę taką dziewuchę trzasnąć.

6

Spotkałam się z sytuacjami gdy: (tutaj mniej więcej cytuję)
.. źle mnie traktuję, nie kocha mnie, ale jest taaaki przystojny to z nim jestem.
... nie układa się nam, w ogóle się nie dogadujemy, mamy zupełnie inne priorytety, ale jest świetnym kochankiem, więc z nim jestem.
.... bo już długo z nim jestem to szkoda straconych lat.
..... wyjechałam za nim do innego miasta, nic nas nie łączy, ale nikogo tu za dobrze nie znam, to z nim jestem.

7 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-05-07 18:19:19)

"Bo już za późno, aby coś zmienić"
"Bo to ta pierwsza miłość, która może się nie powtórzyć"
"Bo z nim przeżyłam pierwszy raz"

Wszystkie te powody są mało przekonywujące. Tak na prawdę dziewczyny próbują przekonywać nimi same siebie, że nie ma już wyjścia. Inaczej trzeba by zaryzykować i wysilić się aby coś zrobić, "a to takie trudne"...

"Bo on jest taki przystojny" big_smile

8

Od koleżanki usłyszałam wiele lat temu: "Bo boję się samotności" - co uważam za najsmutniejszy argument.
Są ze sobą do tej pory.

9 Ostatnio edytowany przez talvi (2013-05-07 19:04:05)

'bo nie poradzę sobie bez niego w życiu', z ust młodej atrakcyjnej dziewczyny, z którą nie łączy go ani dziecko, ani żadne zobowiązania.

10

A ja napiszę coś zabawnego. Trochę przypomina sytuację nr 2 autorki tematu.
Rzecz dotyczy jakichś "znajomych znajomych" mojego chłopaka. Byli już razem ładne parę lat, któregoś dnia chcieli wziąć wspólny kredyt (na mieszkanie chyba). W banku facet im tłumaczy, "że tak niezbyt się da, jakby państwo byli małżeństwem, to co innego..."
Znajomi spojrzeli na siebie.
-To co, w przyszłym tygodniu?
-Dobra.

11

spider123 napisał/a:

A ja napiszę coś zabawnego. Trochę przypomina sytuację nr 2 autorki tematu.
Rzecz dotyczy jakichś "znajomych znajomych" mojego chłopaka. Byli już razem ładne parę lat, któregoś dnia chcieli wziąć wspólny kredyt (na mieszkanie chyba). W banku facet im tłumaczy, "że tak niezbyt się da, jakby państwo byli małżeństwem, to co innego..."
Znajomi spojrzeli na siebie.
-To co, w przyszłym tygodniu?
-Dobra.

To jeszcze spoko, bo jeżeli ludzie chcieli być ze sobą i tak, to trudności z kredytem tylko tę decyzję przyśpieszyły. Gorzej, gdyby było to małżeństwo zawarte jedynie dla kredytu big_smile

12

Catwoman napisał/a:

To jeszcze spoko, bo jeżeli ludzie chcieli być ze sobą i tak, to trudności z kredytem tylko tę decyzję przyśpieszyły. Gorzej, gdyby było to małżeństwo zawarte jedynie dla kredytu big_smile

Dokładnie tak, wcześniej już o tym myśleli, ale jakoś im się nie chciało (jak wiadomo, zaleca się wstrzymanie od spożycia napojów kofeinowych przynajmniej parę godzin przed wizytą w urzędzie). Niemniej taka forma oświadczyn jest, hm, dosyć niestandardowa, jak sądzę smile

13

spider, grunt, że zgodność była wink

14

... bo nie chcę go zranić (chociaż bycie bez miłości też rani...)

15

"bo myślałam że się zmieni" - to chyba najczęściej czytam na tym forum

16

I najnowsza pozycja: "bo jestem już stara i nie mam siły zaczynać od nowa" big_smile Magiczne zdanie wypowiedziane przez 45-letnia kobietę.

17

Cynicznahipo napisał/a:

I najnowsza pozycja: "bo jestem już stara i nie mam siły zaczynać od nowa" big_smile Magiczne zdanie wypowiedziane przez 45-letnia kobietę.

Kiedyś na tym forum napisała coś podobnego dziewczyna 25-letnia... yikes

18

BabaOsiadła napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

To moglam byc ja big_smile

19

loveaellie napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

Mówisz? big_smile

20

"...bo to miała być ta jedyna miłośc na całe życie." Związek oczywiście daleki od jakichkolwiek pragnień. Wszystko jest nie takie jak być powinno.

"...bo przecież go kochałam, jak można się tak nagle odkochać"

"...bo może jednak popełnię błąd odchodząc od niego, a później może będę żałować"

A jeszcze to, że czasami ludzie faktycznie przedłużają związki, które dawno powinny się skończyć z takich powodów, bo chcą jeszcze pojechać na zaplanowane wakacje, zaplanowaną wspólną imprezę, czy wesele w rodzinie. Straszne ale prawdziwe.

21

Trochę z innej perspektywy.
W latach 80-tych mój mąż starał się o pokój w uniwersyteckim hotelu asystenckim. Zwrócił się do rektora, ten rozłożył bezradnie ręce (nie ma wolnych pokoi) i poradził: "niech się pan bogato ożeni, najlepiej z mieszkaniem".
Na co mój mąż: "a to pech, bo właśnie się już ożeniłem" smile

22 Ostatnio edytowany przez Bullinka (2013-05-08 11:20:38)

To ja cos z wlasnego podworka.
Bedac na wczasach z moim, stalam sie swiadkiem smierci jego laptopa, na ktorym mozolnie smarowal prace. Na szczescie uswiadomilam go, ze profilaktycznie robi sie kopie owej pracy na pendraku...

Gdy ow laptop wyzional ducha, moj spojrzal na mnie wzrokiem szczeniaczka i powiedzial: o rany... co teraz... bez kompa to leze...

Ruszylismy da marketu ( "jedynie" ok 150 km w jedna strone ), by zakupic nowy laptop...
Na miejscu okazalo sie, ze jego karta jest niewazna od 2 dni a nowa, jak zapewnila pani z infolinii jest juz odebrana w domu...

Co bylo robic: wzielam mu kompa na raty na swoja karte. Troche sie zastanawialam, ale w koncu kilka lat razem, chlop potrzebuje pomocy...

Gdy wychodzilismy ze sprzetem ze sklepu, moj pochylil sie delikatnie nade mna i czule wyszeptal:
"... teraz mnie napewno nie zostawisz przez minimum 36 miesiecy..."

Zrobilam wielkie oczy ze zdzwienia, nastepnie ryknelam smiechem ( na szczescie bylismy juz na parkingu ) i minelo ze 100km zanim calkowicie przestalam reagowac na jego spojrzenia, ktore natychmiast wlaczaly mi w glowie jego slowa...

A do konca rat zostalo pare miesiecy... smile smile

Nie cieszcie sie-mamy kolejny kredyt do przyszlego roku smile smile

Ciekawe co wtedy wymysli...  Az strach pomyslec smile smile

23

BabaOsiadła napisał/a:
loveaellie napisał/a:
BabaOsiadła napisał/a:

Mówisz? big_smile

Bardzo mozliwe. Teraz rzeczywiscie sie rozstalismy, ale nie minal nawet pelny tydzien a ja jestem juz tak zagubiona w tym "byciu singlem" ze mam ochote wstac i pojechac spowrotem do niego. Trzymam sie jednak dzielnie i oglupiam serialami typu 90210 big_smile

24

powod bycia razem naszych czasow
".... bo mamy wspolny kredyt hipoteczny..."-powiedziala mi tak znajoma ok30lat, 1 dziecko i meza widzi w niedziele, on sam mowi ze za 28lat sie rozwiodal:)
"...bo nie stac mnie sie utrzymac..." to jest podle, choc nie wiem co i mnie w zyciu czeka...
"...bo dzieci beda z rozbitej rodziny..."powiedziala mi to pani ktora tworzy patologiczna rodzine z mezem pijakiem i damskim bokserem...

mysle ze wymowke zawsze mozna znalesc, sa ludzie slabi, sa ludzie niezdecydowani plus to ze zawsze jest jakies ale... kazde odejscie to wielka odwaga i chec zmiany swego zycia.
niestety nie kazdego na to stac i konczy sie to takimi wlasnie wymowkami

25

To już nie ma: "CO LUDZIE powiedzą"??? wink
Mnie się podoba najbardziej: "nie dam sukinsynowi/"tej rudej wywłoce" TAKIEJ satysfakcji... w obliczu rozwodu - kiedy i tak wszystko JUŻ pozamiatane, wojna w toku a nienawiść z ust skapuje... Żenujące

26

" ...bo boję się że lepszego nie znajdę albo że zostanę sama do końca życia "

27

Tak mi się przypomniało, z kategorii sama  nie wiem czy bardziej strasznej czy śmiesznej hmm

Rzecz idzie o związek z alkoholikiem przemocowcem: "bo nie mogę znieść myśli, że on sobie znajdzie inną i dla niej będzie dobry".

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem z nim, bo muszę...? Ranking najgłupszych powodów...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024