Moja siostra 40plus ,ma wykształcenie medyczne,17lat pracy w szpitalu na OIOMie,ale od pięciu lat opiekowała się ciężko chorą mamą w domu,więc musiała się zwolnić.Teraz niestety straciła prawo wykonywania zawodu,ale chce zalożyć własną firmę-sklep medyczny..Czy ktoś może mi pomóc?Od czego zacząć,czy to się opłaca?Będę wdzięczna
w Krakowie Akademia Medyczna przeprowadza ponoć szkolenia np z zakresu zielarstwa ,jesli ma byc to sklep zielarski, tez potrzebna jest wiedza medycznai zioloznastwo,z czym mial by byc ten sklep z jakims sprzętem ? sklep medyczny kojarzy sie mi np z okulistyka,mozna okulary sprzedwac,z apteka,lub sprzetem do rehabiltacji ... w tym ostatnim pracuje moja kolezaanka,jej szef nie skonczyl studi rehabiltacji i otworzyl sklep, bo zawodu wykonywac nie moze jako rehabilitant...kolezanka po calkiem innym kierunku ,pomaga w wyborze protez,osoba starszym ,czy sprzecie do rehabilitacji, peruki dobiera itp...
mysle ze otwarcie takiego sklepu to jak kazdego innego ,zlwaszcza ze jest doswiadczenie... ale warto poszperac w necie odnosnie szkolen medycznych do otwarcia takiego sklepu.
Na pewno zależy to co dokładnie chcesz sprzedawać. Czy artykuły rehabilitacyjne, specjalistyczne czy inne. Dużo informacji na ten temat na pewno znajdziesz w internecie.
Odpowiadasz na temat sprzed kilku lat !
Takie wykształcenie daje sporo możliwości, ale otwarcie sklepu medycznego wcale nie jest złym pomysłem. Społeczeństwo się starzeje, coraz więcej osób woli funkcjonować samodzielnie, niż polegać na pomocy innych, a taki sprzęt często bardzo to ułatwia. Myślę, że na początek największą przeszkodą może być zdobycie środków na zakup asortymentu, z czasem jednak powinno być o wiele łatwiej. Rozejrzyj się też dokładnie, jak działają takie sklepy. Możesz wybrać szeroki asortyment, lub też wąską grupę, a następnie stopniowo go rozszerzać. Możliwości jest tak naprawdę wiele.
6 2019-10-02 17:48:40 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-10-02 19:15:55)
Jeżeli chodzi o sklep medyczny z prawdziwego zdarzenia z profilaktyką zdrowotną to tylko w SPAM i nieregulaminowy link. Pani właścicielka nie tylko interesuje się dietetyką osobą ale również wszystkimi nowościami z dziedziny rehabilitacji. Można śmiało polecić tą firmę i jej właścicielkę :-)