moja ex wraca tylko dla seksu? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » moja ex wraca tylko dla seksu?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez ornamental (2013-05-07 00:05:01)

Temat: moja ex wraca tylko dla seksu?

Witam wszystkich!

Zerwałem jakiś czas temu ze swoją dziewczyną. Nie byłem tego pewny, bo strasznie ją kochałem, ale wiedziałem że po prostu nie możemy być razem. Całą swoją złość kumulowała na mnie, wszystkie złe emocje wylewała na mnie poprzez krzyk itd.
Nie szanowała mnie. Postanowiłem zerwać - zresztą wcześniej też to robiłem...
Był taki moment, że to ona powiedziała "dość!", wtedy jak to zaakceptowałem, nagle zmieniła zdanie. Tak jakby chciała mnie sprawdzić jak się zachowam. Nie zniosłem tego. Zacząłem nowy etap.
Czy tęskniłem? Raczej nie. Po ok miesiącu od naszej wspólnego przyjaciółki dowiedziałem się, że moja ex postanowiła się zmienić. Chodzi regularni na siłownie, biega, fitness i te sprawy. Zaczeła wychodzić do ludzi, stała się bardziej społeczna niż wcześniej.
Na treningach wyładowuje swą moc i nie ma już tych problemów co wcześniej.
Strasznie ucieszyłem się na te zmiany.
W między czasie weszła bliżej w relacjach ze swoją przyjaciółką, a ta zabierała ją na spotkania, urodziny - tak żeby nie czuła się samotna. Poznała przez to jej znajomych. Generalnie fajne towarzystwo (jeżdżą na motorach).
Mówiła mi, że wszystko robi dla mnie... każda ta zmiana. Poza tym ciągle o mnie mówi i się zastanawia co ja teraz mogę robić.

Zbliżała się majówka. Miałem z ekipą wynajęty domek w Bułgarii. Postanowiłem że ją zaprosze. Bez żadnych zobowiązań, ot tak dla towarzystwa. Zgodziła się. Pojechaliśmy...
Wydawało się być ok, ale moja ex była jakby taka stłumiona. Dobrze znała moich znajomych, więc nie powinna czuć się źle.
Problem polegał na tym, że ona chciała czuć że się nią interesuje, że rozmawiam i nie zostawiam samą. I tak też było - zaprosiłem ją, więc wiem że była obok. Wydaje mi się, że z mojej strony nie bylo żadnej winy, jednak ona liczyła na większe zainteresowanie z mojej strony. No trudno... Wkurzało mnie to, że cały czas opowiadała o tych jej nowych kolegach co jeżdża na tych motorach... "A, bo Łukasz mnie na pewno przewiezie, tylko jeszcze nie wiem kiedy", "A, ten to ma fajny ten motor" itd.
Nawet jak gdzieś przechodziliśmy obok jakiegoś motoru, to ta ewidentnie pokazywała że jest nim zainteresowana.
Poza tym ciągle pilnowała swojego telefonu, tak jak nigdy wcześniej. Wiem, że nie miałem prawa jej tam zajżeć, ale przez jej zachowanie wiedziałem, że coś ukrywa (zrywała się w nocy, jak szedłem się wysikać czy napić i patrzała gdzie jest jej telefon).
W sumie mnie to wali, co ona tam miała...
Po prostu te zachowanie, ehh....

Mineło kilka dni, aż pewnej nocy trochę bliżej się zbliżyliśmy. To była chwila... kochaliśmy się. Mówiła, że odkąd z nią zerwałem to z żadnym facetem się nie spotykała - uwierzyłem.

Po majówce widujemy się regularnie, ale... to ja wszystko inicjuje. Ona dziwnie się zachowuje. Raz jest do przytulania, raz się nie odzywa i jest taka jakby spokojna. Nigdy pierwsza nie pocałuje, nigdy nie napisze, nigdy nie zadzwoni.
Gdyby nie moje propozycje to w ogóle byśmy się nie spotykali.
Dzisiaj mieliśmy piękny seks w aucie, potem odwiozłem ją do domu, po klatką powiedziała tylk oszybkie "cześć" i zamknęła drzwi. Żadnego buziaczka, żadnego przytulania. Teraz ponad 2h siedze w domu i nic nie pisze, kiedy to zawsze dzwoni czy szczęśliwie wróciłem do domu. Czemu tak? Czemu nie chce ponieść się emocją?
Ja ją dalej kocham, tylko nie wiem jak to powiedzieć, a boję się że jestem po prostu kolesiem, który może ją w każdej chwili zaspokoić i nic więcej...

Jak wy to widzicie drogie kobiety? Co byście czuły na jej miejscu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: moja ex wraca tylko dla seksu?

Nie jesteśmy nią, więc nie mamy pojęcia, co ona czuje.

Moim zdaniem niepotrzebnie zacząłeś to na nowo. Już kilka razy zrywałeś, bo coś było nie tak i jak piszesz nawet nie tęskniłeś. Więc po co ten powrót?

Co do zmiany to chyba nie jest lepiej- zamiast krzyków, obojętność. Może kogoś poznała, kto ją zainteresował (to  by wyjaśniało dlaczego tak pilnuje tel. może czeka na jakiś znak od tamtego), a nie wie czy on jest zainteresowany i wróciła do Ciebie? Z tego co opisałeś to z jej strony nie ma zaangażowania. Może chodzi jej o seks, może o to, żeby nie być samą.

3

Chyba jednak jesteś tym kolesiem tylko do zaspokajania jej . Moze czuje jakies przywiazanie do Ciebie . Po tym co piszesz to traktuje Cie jako kolege a nie kogos bliskiego jej . Jasne jest to ze gdyby jej zalezało na dalszym waszym zwiazku to nie traktowałaby Cie tak i inaczej by sie zachowywała a ona jak wiszisz jeszcze przed tb tel chowa. W sumie nie rozumiem po co to znowu zaczołes i uwazam że powinieneś zakonczyc znajomosc z nia . Chyba że Ci pasuje taki układ ...

4

ojjjj nie przesadzalabym. moze poprostu nie chce chlopakowi okazac, ze dalej go kocha i jej zalezy, zeby znowu jej nie zostawil??

5

Myśle sobie że albo mnie traktuje jak frajera dla zaspokajania, albo boi sie iść dalej i wyznać mi tego co czuje... Jak myślicie czy ona przez to zachowanie może czekać aż ja pierwszy bede chciał powrócić do niej??

6

Dalej się nie odzywa... ja twardo też nie...

7

A moze warto dume schowac do kieszeni i zdobyc sie na szczera rozmowe?? i przestac sie zachowywac jak dzieci ??

8

mery90 - chodzi generalnie o to, że ona unika kontaktu. Tzn czeka aż ja się pierwszy odezwe, tak jakby jej nie zależało... a jak przychodzi co do czego, to zawsze jest tak samo

9 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-16 13:55:54)

Jest wiele możliwości, ale ja rozważał bym takie :
1. Zauważyła to, iż cały czas Tobie zależy i wykorzystuje to w taki sposób jaki sam zaobserwowałeś. Możliwe, że utrzymuje z kimś kontakt i nie jest pewna czy coś jej z tego wyjdzie.(to tłumaczyło by takie używanie koma. Jeśli zaobserwowałeś ciągłe smsy, telefony to tym bardziej możesz tak myśleć.Np. gdy ja rozstałem się to dziewczyna na drugi dzień poleciała na spotkanie z gościem, którego poznała tydzień wcześniej.)  smile  Tym czasem jesteś Ty i na razie jej wystarczasz...  W takim wypadku należało by po prostu porozmawiać i dowiedzieć się o co jej chodzi, a podczas rozmowy wyczujesz czy coś kręci. Niestety z autopsji przekonałem się jak kobiety potrafią kłamać i powiem Ci, że jeśli trafiłeś na taką może być to ciężkie do wykrycia. Ogólnie strata czasu..

2. Być może to co napisałem wyżej jest totalną bzdurą big_smile i faktycznie robi to wszystko dla Ciebie, ale np. boi się na nowo zaangażować i myśli, że wszystko jest ok a Ty o tym teraz myślisz w taki sposób, gdyż dajesz wszystko od siebie nie otrzymując nic w zamian po za seksem. smile
Skoro Ty nadal coś do niej czujesz to dla swojego dobra powinieneś przeprowadzić poważną rozmowę na ten temat i dowiedzieć czy ona również będzie mogła zaangażować się bardziej.

3. Po za rozmową z dwóch powyższych punktów możesz przyjąć postawę olewczą, o której wspomniałeś... Czyli wulgaryzm  wulgaryzm  nic się nie bać bo sam powiedziałeś, że średnio Ci zależało po rozstaniu. Będziesz musiał przekręcić ją, w ten sposób żeby to ona pierwsza pisała i prosiła o spotkanie...Czyli ograniczyć kontakt aż w końcu zrozumie, że nie jest jedyna na tym świecie, a teraz przyszła piękna wiosna i dziewczyny chcą pokazać swoje wdzięki big_smile Ale w takim wypadku możesz ucierpieć jeśli nie wytrzymasz a ona np. odejdzie bo kombinuje z kimś innym.

Tak szybko napisane...

Ile czasu byliście razem zanim rozstaliście się ?

10

Byliśmy prawie 2 lata ze sobą.

11

a może robi tak dlatego bo Nawet nie wie czy wy jesteście razem... Może jej głupio że jest niedzy wami tylko seks. Zaprosiłes ją na majówke, poleciała, myślała że coś do niej czujesz i to wyznasz ty jednak cisza. Ty ją zostawiłes i teraz ona czeka na jakiś znak, na szczera rozmowę, wyznanie uczuć. Jeżeli nic by nie czuła nie robiła by z Tobą tego w samochodzie, a wychodząc nie pocałowała a później nie napisała bo jej głupio.
Szczera rozmowa napewno pomoże, a ta sytuacja z telefonem pewnie miała wzbudzić w Tobie mała zazdrość.

12 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-05-16 13:55:21)

zagubiona4994 napisał/a:

a może robi tak dlatego bo Nawet nie wie czy wy jesteście razem... Może jej głupio że jest niedzy wami tylko seks. Zaprosiłes ją na majówke, poleciała, myślała że coś do niej czujesz i to wyznasz ty jednak cisza. Ty ją zostawiłes i teraz ona czeka na jakiś znak, na szczera rozmowę, wyznanie uczuć. Jeżeli nic by nie czuła nie robiła by z Tobą tego w samochodzie, a wychodząc nie pocałowała a później nie napisała bo jej głupio.
Szczera rozmowa napewno pomoże, a ta sytuacja z telefonem pewnie miała wzbudzić w Tobie mała zazdrość.

Może masz w tym trochę racji... Ale gdy przeczytałem ponownie post autora zastanowiło mnie zachowanie jakie prezentowała Jego panna zanim się rozstali bo tak naprawdę to stanowi problem.
Jak napisał autor, kobieta Go nie szanowała pokazując to swoim zachowaniem...

"Całą swoją złość kumulowała na mnie, wszystkie złe emocje wylewała na mnie poprzez krzyk itd......Nie szanowała mnie. Postanowiłem zerwać"...

Jak widać takie sytuacje były na porządku dziennym. Kobieta poczuła, że może pozwolić sobie na wszystko i gdy nie wytrzymywał, zrywał jak można przeczytać, już nie pierwszy raz.

"Postanowiłem zerwać - zresztą wcześniej też to robiłem"...

Takie zachowanie autora spowodowało, że ogarnęła się na jakiś czas:

"Chodzi regularni na siłownie, biega, fitness i te sprawy. Zaczęła wychodzić do ludzi, stała się bardziej społeczna niż wcześniej.
Na treningach wyładowuje swą moc i nie ma już tych problemów co wcześniej.
Strasznie ucieszyłem się na te zmiany."

Ale gdy tylko dostrzegła, że może pozwolić sobie na więcej, wykorzystuje to na nowo. Tym razem zamiast krzyków i itd. dziewczyna używa manipulacji polegającej na wzbudzaniu zazdrości,(np.tak jak podczas wyjazdu) i ignorowaniu, wyrażając to poprzez brak zainteresowania połączony z okazywaniem go osobie trzeciej. ;-]
Nie osądzam czy tak faktycznie jest, ale wszystko w dzisiejszych "wspaniałych" czasach jest możliwe.
Uważam, że autor jak i jego kobieta mają coś wspólnego z syndromem: "On ją goni, ona ucieka".
Po tym jak dziewczyna ponownie dogoniła swojego partnera dzięki zmianie swojego zachowania na lepsze. Teraz role się odwróciły i autor ponownie o nią zabiega czyli dzwoni, próbuje umówić spotkanie czyli wchodzi w Du**. ;-D

"Gdyby nie moje propozycje to w ogóle byśmy się nie spotykali."

Także proponuję zmienić zachowanie i mieć wulgaryzm , a będzie CI dane. ;-]
Na Twoim miejscu pogodziłbym się z sytuacją jaka jest i korzystał jeśli nadarzy się okazja. A po jakimś czasie samo wyjdzie o co jej chodzi. Jeśli zaangażuje się, będziesz miał ją z powrotem, jeśli będzie inaczej... trudno. Zapomnij wtedy o Miłości jaką Ją darzysz.

13 Ostatnio edytowany przez tolkabezlolka (2013-05-11 12:34:08)

Autorze zastanów się czego tak na prawdę chcesz.
Porozmawiajcie w końcu i zapytaj prosto z mostu na czym stoicie.

Takie podchody i schadzki tylko dla seksu niczym dobrym nie skutkują.
Może macie jeszcze szanse, kto wie.Tylko streszczajcie sie.

Są dwie rzeczy, które nigdy nie dają nam spokoju: miłość i rozczarowanie.

14

Facet dziewczyna dla Ciebie się zmieniła i jasno Ci powiedziała: OCZEKIWAŁAM WIĘKSZEGO ZAINTERESOWANIA NA MAJÓWCE!
Czego Ty jeszcze nie rozumiesz?
Jedź do niej i jej wyznaj co czujesz! Albo Ci da kosza, albo da szansę. Ale będziesz wiedział na czym stoisz. A ja myślałam, że faceci są prości i nie komplikują sobie życia... big_smile
A ten myśli jak koń pod górę.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » moja ex wraca tylko dla seksu?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024