Witajcie,
jak przygotowujecie swoje ciało do lata?
Masaże, sport, domowa pielęgnacja, czy może ktoś z Was planuje skorzystanie z bardziej zaawansowanych zabiegów (jakich?).
Dajcie znać!
Staram się dbać o ciało cały rok, żeby na lato nie musieć czynić żadnych specjalnych przygotowań
Jędrną i gładką skórę zawdzięczam peelingowi kawowemu (teoretycznie stosuje się go na uda, antycellulitisowo, ale ja jadę po całym ciele) - dzięki temu, że ma w składzie olej rzepakowy który z kolei ma dużo witaminy E i A skóra jest fajnie napięta.
No i od paru miesięcy ćwiczę. Co prawda nie chudnę za bardzo, ale widzę jak moje ciało zmienia "konsystencję" ![]()
To prawda, peeling kawowy jest bardzo fajny. Nie dosyć że działa antycellulitowo,to w dodaku relaksuje i pozostawia fajny, aromatyczny zapach. Skóra po nim jest ładnie napięta i jednocześnie nawilżona. A czy ktoś z Was korzystał z jakiś zabiegów?
dziewczyny, a ten peeling kawowy to kupujecie?*jak tak to jaki)czy same tworzycie w domu?
Ja mieszam, 2łyżki kawy mielonej, z 4łyżkami cukru i żelem pod prysznić, dodaję go tak na oko. Skóra jest potym świetna. Podczas odchudzania go stosowałam i dzięki temu nie mam rozstepów.
Najlepsze są oczywiście ćwiczenia, bo modelują sylwetkę, ale trzeba też myśleć o rozsądnej diecie. Choć zabiegi w różnych salonach medycznych mogą działać stymulująco.
Ja planuje znow isc na zabieg maximus zeby sie ujedrnic i usunac cellulit, czas na szorty i sukienki:))) polecam wszystkim paniom, bardzo fajny zabieg dajacy wiele pozytywnych efektow, ja robie dla ujedrnienia ud posladkow, ale daje tez super efekt na ramionach i twarzy, usuwa cellulit i jeszcze miejscowo tluszczyk. Silnie dziala wiec jeszcze lato przed nami:))
dziewczyny, a ten peeling kawowy to kupujecie?*jak tak to jaki)czy same tworzycie w domu?
Robię sama
To banalnie proste, wystarczy wymieszać kawę sypaną z olejem rzepakowym (jest najlepszy, bo nie ma swojego zapachu, a przy tym ma dużo witaminy A i E). Opcjonalnie można dodać trochę soku z cytryny o działaniu wybielającym, ale lepiej nie stosować cytryny na opaloną skórę.