Nadmierne owłosienie:( mój koszmar.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadmierne owłosienie:( mój koszmar..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Nadmierne owłosienie:( mój koszmar..

Witam Was:)problem z niechcianym owłosieniem mam odkąd skończyłam 18 lat a dodam,że teraz mam ich 28;)poziom hormonów w normie i wszystkie badania są ok,niby taki mam typ urody;tak stwierdził mój lekarz,przyzwyczaiłam się do tego już,że muszę wyrywać włoski z brodawek sutkowych i ogólnie częściej niż wszystkie kobiety golić nogi itp..najgorszy był okres ,gdy poznałam mojego męża i po jakimś czasie zaczęliśmy współżyć to była dla mnie trauma,bo niby ich nie było widać,ale ciągle o ty myślałam,że może coś już odrosło mi itp.tak jest do dziś,moje pytanie do was;;chodzi mi o wąsik pod noskiem ja mam jasny delikatny,ale chciałam go usunąć laserowo z tym,że się nie nadaje do tego ,bo nie jest czarny,pozostaje mi wizyta u kosmetyczki czego się obawiam:że zaczną mi rosnąć czarne.może  dłuższe??i jak szybko odrastają??miałyście podobnie???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nadmierne owłosienie:( mój koszmar..

Mam podobne problemy . Akurat odpowiedzi na pytanie nie znam, bo tego nie robiła.ale skoro sama napisałaś, że jest jasny delikatny to po co go likwidować, a zarazem ryzykować .

3

mam podobny problem, tylko ja mam naprawde w kilku innych miejscach te wloski... masakra... co do wasika, ja robie plastrami, srednio co tydzien, dwa. czy odrastaja ciemniejsze? troszke. a co ile trzeba to robic to juz indywidualna sprawa

4

chcę to zrobić czyli wydepilować wąsik,bo jak świeci słońce to go widać i inni ludzie go wtedy zauważają i to sprawia mi przykrość jakiś dyskomfort;((,ale jak ma mi odrastać  zaraz na następny dzień  hmm .tego się boję... mery 90 ja też mam w kilku innych miejscach ,ale musimy z tym żyć:))

5

A skąd wiesz że ludzie go zauważaja? mówia Ci o tym...? E ty widać że wąsy ci urosły smile heheh chyba przesadzasz. skoro jest jasny to znaczy że nie jest straszny. Ja również mam nadmierne owłosienie ale nigdy to nie był dla mnie problem. Po prostu uzywam częściej depilatora lub maszynki i sprawa załatwiona

6

zosia282 napisał/a:

chcę to zrobić czyli wydepilować wąsik,bo jak świeci słońce to go widać i inni ludzie go wtedy zauważają i to sprawia mi przykrość jakiś dyskomfort;((,ale jak ma mi odrastać  zaraz na następny dzień  hmm .tego się boję... mery 90 ja też mam w kilku innych miejscach ,ale musimy z tym żyć:))

na drugi dzien nie:) chyba, ze zle wydepilujesz. jednak pamietaj, jesli chcesz sama wyrywac wasik plastrami przeczytaj dokladnie jak to zrobic. nigdy nie nakladaj calego plastra na jedna polowe, tylko po niecalym centymetrze, wyrwij, obetnij czesc plastra z wloskami nozyczkami, i tak caly wasik. ja kiedys caly plaster przykleilam, i oczywiscie czynnosc musialam powtorzyc, pozniej byl wstyd wyjsc na ulice, bo moje usta wygladaly tak jakbym sie3h calowala na wietrze;)

ja musze sie w koncu zabrac za to wszystko, wybrac sie do lekarza, porobic badania, bo niestety, niedosc, ze mam wasik to jeszcze rosnie mi broda... poki co jest tego wystarczajaco malo, ze co 3-4dzien wyrywam peseta. mam tez na brzuchu:( co jest straszne jak dla mnie... no i u mnie jest taki problem, ze ja mam ciemne te wlosy... ale ktoregos pieknego dnia pojde wszystko pousuwac laserowo. innego wyjscia nie widze niestety...

7

dokładnie tak jak to napisałaś!! Dusiio...i to wcale nie jest miłe:((

8

mery 90 idź na laser jak masz ciemne włoski jak tak usunęłam włoski z brodawek i naprawdę polecam:)byłam 4 razy, ja tez mam włoski w tych miejscach co ty:) a lekarz na to nie pomoże nic ,wierz mi ja brałam kilka lat temu hormony przez jakiś czas i to nie pomogło jak pisałam wcześniej powiedział,że mam taki typ urody i dodał ,że nie jestem z tym sama ,bo co 3 pacjentka go ma ,także głowa go góry:)

9

Taka już Wasza uroda. To, że jest akurat moda na wydepilowane ciało nie znaczy,  że facetów nie kręcą włoski tu i tam. Myślę, że największy problem jest w Waszych głowach a nie pod nosem czy na nogach.

10

Ojciecpiotr no tez mi sie tak wydaje. tak jak ja mysle, ze na brodzie kazdy widzi te moje wlosy, a jak komus o tym mowie, to szok, bo nie zauwazyl... ale to jest naprawde straszny dyskomfort.
Zosia282 wlasnie jesienia bardzo chcialabym, zeby mi sie udalo finansowo pogodzic wszystko tak, zeby to zalatwic. zeby sie w koncu tego pozbyc... tam gdzie da rade woskiem to moge woskiem, ale przeciez brody nie bede woskiem traktowac;)

11

Wosk jest dobry i na wąsik i na brodę i nogi.ale musi to zrobić kosmetyczka.szybko,zdecydowanie i sprawnie.wtedy mniej boli,a po depilacji kosmetyczka może użyć preparatu opóźniającego odrost.ciemne włosy można usunąć laserem,ale jest to bardziej kosztowne.czas,w jakim odrastają włosy po depilacji woskiem jest indywidualny dla każdego.ale średnio wąsik robi się co dwa tygodnie,nogi ,ręce i bikini raz w miesiącu.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Nadmierne owłosienie:( mój koszmar..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024