Związek bez miłości? Kobieta nie wie, co czuje... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek bez miłości? Kobieta nie wie, co czuje...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Związek bez miłości? Kobieta nie wie, co czuje...

Dzień dobry smile

1.5 miesiąca temu poznałem wspaniałą kobietę. Ona ma 22 lata, ja 24. Zaczęliśmy się spotykać, były magiczne randki, poznawaliśmy siebie.

Były wspólne igraszki, i tak dalej... Jest bardzo dobrym człowiekiem, na prawdę. Tyle, że kiedyś została zraniona przez faceta. Nie była szczęśliwa z nim, odeszła. Ponad rok czasu temu. A mimo to, chyba, ta przeszłość w niej siedzi. Bo jak np. ją zacząłem pytać, co jej chodzi po głowie, rozmawiać, i tak dalej, to aż się popłakała, bo nigdy nikt wcześniej nie chciał poznać jej od środka, jej uczuć, myśli. I ogólnie, dużo rzeczy dla niej było takich "extra".

Tyle, że ona cały czas powtarzała, że nic sobie nie obiecujemy, bo co będzie, jeśli nie wyjdzie? I 2 dni temu stwierdziła, że czas ucieka, a jej uczucie się nie rozwija.

Na drugi dzień mówiła, że w sumie myślała nad tym wcześniej, ale nie wie, czemu to powiedziała. No ale nie robiłem żadnych scen, itp, po prostu wyszedłem z jej mieszkania i tyle. Potem na drugi dzień się spotkaliśmy i pogadaliśmy, dopowiedzieliśmy sobie wszystko, ogólnie okej (tyle, że dalej stało na rozstaniu). Wieczorem pojechałem do niej jeszcze raz. Powiedziałem, że nie chcę  , by odchodziła, ale oczywiście nie będę jej siłą zatrzymywał. Na siłę uczucia się nie wbudzi.

I mówi, że potrzebuje 2-3 dni na przemyślenie wszystkiego. Bo mówi, że czuje pustkę beze mnie (może to tylko przyzwyczajenie?).

I teraz tak: czy jest szansa,byśmy jeszcze byli szczęśliwi (czy ona może tak na prawdę się zaangażować, bez rozmyślania o przeszłości?), czy raczej już sam powinienem jej powiedzieć, że to nie ma sensu, niech odejdzie spokojnie?

Bo nie wiem, czy po prostu nie jestem jej pisany, mimo, że na prawdę super się układało, czy po prostu trzeba walczyć o nią jeszcze? Spróbować? Może jej to, co złe z przeszłości, wymaże z pamięci?

Poradźcie coś, proszę bardzo...

Pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek bez miłości? Kobieta nie wie, co czuje...

hmm... a co ona czuła do byłego??? może jeszcze czasami o nim myśli mimo że nie była z nim szczęśliwa. wiesz, czasami porównuje się partnerów czy partnerki z byłymi. może zaproponuj jej przyjaźń, niech się przekona w której wersji kontaktów woli z Tobą się spotykać.

3 Ostatnio edytowany przez bloodmanpl (2013-04-16 10:40:46)

Tu chyba nie chodzi o ex, że o nim myśli. Tylko mie potrafi sie tak zaangażować. Zobaczymy, co powie po przemyśleniach. Troszke ma skomplikowana psychike. a ja nie wiem, czy odejść, czy walczyć. Ona, gdy jest przy mnie to jakby woli, bym byl daleko. a gdy jestem daleko, chce być obok....

A przyjaźń z ex nie wchodzi w grę. Nie umiałbym rozmawiać z żadną ze swoich byłych, jak z koleżanką.

4

to rzeczywiście ma skomplikowaną psychikę... rozmawiałeś z nią o tym dlaczego tak się dzieje pomiędzy Wami??

5

Pewnie! O wszystkim rozmawialismy. Moze nawet za duzo o przeszlosci. Gdzieś ta radość z bycia razem chyba uciekĺa. Za dużo przeszłości, przyszłości, za malo nas.

A tak jest, bo ona ma takie hamulce. Moze po prostu, gdyby czuła, ze jestem tym jedynym,  to by się nie zastanawiała, tylko w tym trwaŁa?

6

napewno nie powinieneś jej mówić że to sensu nie ma. ale z drugiej strony ile można czekać na krok z jej strony. może daj jej trochę czasu, ale potem czeka Was poważna rozmowa. odpowiedzieć sobie na pytania co dalej? jak oboje widzicie siebie w przyszłości? jeśli Ci zależy na niej to nie naciskaj, okaż jej że jest dla Ciebie ważną osobą i że może na Ciebie liczyć. tego kobiety potrzebują od mężczyzn.

7

Oj, to dopiero półtora miesiąca. Dajcie sobie odetchnąć. Po takim czasie nie można jeszcze super jasno powiedzieć "tak to jest miłość, bądźmy szczęśliwi".

8

No i nie wiem, czy jeśli kobieta mówi, że nie czuje tyle, ile trzeba, to czy nie lepiej dać sobie spokój. To tylko miesiąc smile

9

Przeczytaj sobie mój ostatni wątek, jest krótki, ale powinieneś wiedzieć co zrobić.

1,5 miesiąca to fakt, że bardzo krótko i w ogóle nie powinno być mowy o tym czy jest uczucie czy go nie ma(zauroczenie to co innego, jednych trafia od razu inni potrzebują czasu), ale jeśli dziewczyna zaczyna Ci takie głupoty(niby nie chce, ale może, potrzebuje czasu,a może to tylko przyzwyczajenie) to wiej chłopie i to szybko, byle dalej od niej, bo za kilka miesięcy z dużym prawdopodobieństwem jeśli teraz da Ci szanse usłyszysz to samo, tylko że wtedy będzie dużo trudniej przekreślić to co się zdarzyło
Czasem to zwyczajnie jeszcze nie czas na nowy związek dla takiej osoby, a czasem zwyczajnie człowiek okazuje się nie być tą osobą. I tyle.

10

Absolutnie nie dawaj sobie spokoju! smile Po prostu okaż jej cierpliwość i zrozumienie. Nie oczekuj wielkich deklaracji po tak krótkim okresie znajomości, pozwól się jej rozwijać. Wiem, że to ryzyko bo może się za jakiś czas okazać, że rzeczywiście z tego nic nie będzie. Ale tego nie wiesz prawda? Wiem po sobie, że zranione osoby otwierają się powoli na nowe uczucia. Powodzenia smile

11

Generalnie wyznaję zasadę, że lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało.

Dałem jej teraz czas. Ma te 2-3 dni. I zobaczymy. TYlko boję się (bo przejąłem teraz jej tok rozumowania), że to się powtórzy. Wolałbym względnej pewności i stabilizacji.

Ale może ona się otworzy, zrozumie, jak jestem ważny. Albo powie, że nic nie będzie z tego... smile  Chyba zrobiłem wszystko, co mogłem? Może byłem zbyt słodkim misiem, za wiele chciałem jej dać. Ale trudno...

12

bloodmanpl napisał/a:

Dałem jej teraz czas. Ma te 2-3 dni. I zobaczymy.

A ty w tym czasie potulnie czekasz na werdykt Pani Sędzi. Fajnie się ustawiłeś, nie ma co...

bloodmanpl napisał/a:

TYlko boję się (bo przejąłem teraz jej tok rozumowania), że to się powtórzy. Wolałbym względnej pewności i stabilizacji.

Ty się nie bój, że to się powtórzy. Ty się zastanawiaj kiedy to się powtórzy. Jeżeli, oczywiście, Pani Sędzia, w swoim werdykcie, odroczy wykonanie kary a nie kopnie cię w zadek już za te 2-3 dni...

bloodmanpl napisał/a:

Może byłem zbyt słodkim misiem, za wiele chciałem jej dać. Ale trudno...

Ciepło, coraz cieplej...

Chłopie, poznałeś dziewczynę 1,5 miesiąca temu. Były randki, pewnie jakieś mizianko. Dwa dni temu powiedziała ci, że "jej uczucie się nie rozwija". Nieważnie, że następnego dnia próbowała się z tego wycofać. Nad czym tu się zastanawiać? Powinieneś wtedy odpowiedzieć, że rozumiesz, zabrać zabawki i zacząć rozglądać się za nową łanią.

OK, stało się, dałeś jej 2-3 dni na "przemyślenia". Uprzedź dziewczynę i powiedz jej za te 2-3 dni, kiedy się spotkacie, albo będziecie rozmawiać przez telefon, że ty też przemyślałeś sprawę - widzisz, że wasza relacja nie rozwija się w takim kierunku, w jakim byś tego oczekiwał i bardzo dziękujesz za dotychczasowe spotkania ale nie jesteś zainteresowany kolejnymi.

13

No tak, zrobiłem z siebie ciapę. Nie mogę tego błędu powtórzyć nigdy więcej.

Mam tak, że kobiecie chcialbym dać wszystkie skarby świata. Mam ogromną radość z dawania. Ale chyba kobieta nie ma sië kiedy i po co starać. Ot, co.

Jakieś rady na przyszłość, by nie być znów słodkim misiem?

14

Myślę że skoro dziewczyna chce zobaczyć "postęp" w waszych relacjach to może jej chodzić o coś więcej niż wynurzenia i oczekuje więcej bliskości..

15

Bliskości ma aż nadto, na prawdę. smile
Bardziej chyba chodzi o to, że byłem na każde zawołanie, starałem się, proponowałem randki, itp itd.

Teraz wiem, że muszę być mniej dostępny.

16

no dobra wszystkie skarby świata chcesz dać,  ale 1,5 miecha? Jak na moje oko po takim czasie, to powinien być już jakiś sygnał czy idzie się w kierunku bycia parą czy bardziej stoi to w miejscu i zastyga. A tutaj to jest nienaturalne, dlaczego? ano dlatego, że zaczęła się zastanawiać nad tym, czy cokolwiek siedzi w niej, mi się wydaje, że z takiego niezdecydowania nic dobrego nie wychodzi. Chyba, że zostawisz ją teraz w spokoju samą na jakiś czas to może dojdzie do tego....kto wie

17

bloodmanpl napisał/a:

Bardziej chyba chodzi o to, że byłem na każde zawołanie, starałem się, proponowałem randki, itp itd.

dobrze mówisz, szkoda ze po fakcie. Kobiety nie znoszą takich klejących się mazgajów, którzy zrobią absolutnie wszystko. To męczy strasznie,no i.... nudzi. A jak kobieta znudzona to chce innych, męskich wrażeń wink

18

bloodmanpl napisał/a:

mniej ale nie wogóle. zależy od gustu, ale kobiety czsami lubią być otaczane taka czułością:) oczywiście nie przesadzając:D

19

Też mnie kiedyś facet zranił, zostawił. Później zaczęłam się spotykać z następnym, on zaczął zabiegać o mnie, bardzo mu zależało. Chociaż ja go w ogóle nie chciałam, nawet nie dopuszczałam do siebie myśli, że między nami mogłoby się coś wydarzyć. Pomimo tego spotykałam się z nim bo lubiłam Jego towarzystwo, później jednak stwierdziłam, że dam mu szansę. I tak właśnie jesteśmy parą od półtora roku smile ( Szczęśliwą parą big_smile )

20

No tak, zabiegać można, ale gdy słyszysz:
a) od samego początku związku, że nic nie obiecuje, że nie wie jak to będzie, itp
b) po 1.5 miesiąca, że ona nic nie czuje
c) ew. że chce przemyśleć

od kobiety, to raczej nie ma sensu się starać, prawda? Może nie jest gotowa na nowy związek? Mówiła też, że w sumie nauczyła się być sama i że związek to ograniczenia, zobowiązania, itp.

21

sam już siebie przekonujesz że to nie ma sensu i chcesz potwierdzenia od nas przynajmniej takie mam wrażenie.

22

malutka91 napisał/a:

sam już siebie przekonujesz że to nie ma sensu i chcesz potwierdzenia od nas przynajmniej takie mam wrażenie.

Poniekąd może tak. Po prostu byłem zbyt uległy, miły, sympatyczny, taki ojojojoj. I nie by/o takich emocji. Poczytałem troszkę, przefiltrowałem informacje i doszedłem do pewnych związków i juz smile

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek bez miłości? Kobieta nie wie, co czuje...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024