mój przyjaciel zaczął się dziwnie zachowywać - co się dzieje?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mój przyjaciel zaczął się dziwnie zachowywać - co się dzieje??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: mój przyjaciel zaczął się dziwnie zachowywać - co się dzieje??

od 2 lat mam bardzo bliskiego przyjaciela ktory jest dla mnie jak brat. zawsze swietnie sie rozumielismy, fajnie nam sie spedzalo razem czas, gadalismy o wszystkim. on od paru miesiecy spotyka sie z jedna dziewczyna. cieszylam sie ze kogos znalazl bo zalezy mi na jego szczesciu. kiedy powiedzial ze to cos powazniejszego zdalam sobie sprawe ze juz nie bedzie tak jak wczesniej. poczulam uklucie zazdrosci ale nie dlatego ze sie w nim potajemnie podkochuje... po prostu tesknie za tamtymi czasami kiedy moglismy w kazdej chwili wyskoczyc na piwko i pogadac a teraz jego dziewczyna mu na to nie pozwala. wiem ze to jej facet i jest zazdrosna ale ona zupelnie nas od siebie odsuwa. ostatnio napisal do mnie i pogadalismy troche o tym jak mu sie uklada i nie wydawal sie zbyt szczesliwy. nie chce ciagle mu mowic ze ta dziewczyna do niego nie pasuje bo wyjde na egoistke choc naprawde wydaje mi sie ze kiepsko sie dobrali. ale to jego decyzja, jesli chce z nia byc to niech bedzie. pokazal mi jej zdjecie bo nigdy nie mialam okazji jej poznac i troche mna wstrzasnelo ze jest do mnie bardzo podobna. wiem ze on niby lubi taki typ kobiet, przynajmniej z wygladu (chociaz dziewczyna wyglada jak moja blizniaczka) ale jesli chodzi o charakter oni zupelnie sie nie dogaduja. zalil mi sie ostatnio po alkoholu ze tez brakuje mu naszych rozmow i spotkan bo wszystko bylo wtedy latwiejsze a teraz sam sie juz w tym nie odnajduje. przestal robic to co lubi bo spedza z nia czas na tym co ona chce. wydaje mi sie ze on sie stara bo jest takim typem faceta, jak juz jest w zwiazku to daje z siebie wszystko nawet jesli nie uklada sie dobrze a ona w ogole sie nim nie interesuje. troche mnie to martwi bo mial byc szczesliwy a z tego co widze/slysze raczej nie jest. ona ciagle mowi o swoich potrzebach i nie pozwala mu dojsc do slowa przez co malo o nim wie. boje sie ze on sie angazuje a ona sie nim tylko bawi. nie pozwala mu sie spotykac ze mna a sama chodzi na imprezy ze swoimi bylymi. nie chce mu nic mowic zeby go nie dobijac bo nie mam dowodow na to ze go zdradza. na ostatnim spotkaniu moj przyjaciel odprowadzil mnie do domu i zanim sie pozegnalismy objal mnie ale nie tak jak zawsze... tym razem bylo to bardziej intymne. przytulil, pocalowal w czolo i powiedzial ze cieszy sie ze mnie ma bo jestem jedyna osoba ktorej bezwarunkowo na nim zalezy. nie wiem jak to rozumiec. nie chce zeby wpadl w depresje, wczesniej byl raczej pogodny i usmiechniety, teraz chodzi przygaszony. czy to znaczy ze on widzi ze ten zwiazek to niewypal ale mimo to udaje ze jest ok? czy woli byc w jakimkolwiek zwiazku niz byc sam? nie wiem co powinnam mu doradzic i w ogole czy wtracac sie w ten zwiazek. boje sie ze nie ma miedzy nimi glebszego uczucia ona jest z nim dlatego ze jest atrakcyjny a on z nia bo myslal ze jak jest podobna do mnie to tak samo dobrze bedzie sie z nia rozumial a okazalo sie ze tak nie jest. nie wiem co robic i co mu powiedziec kiedy pyta o moje zdanie na temat jego dziewczyny/zwiazku... ;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mój przyjaciel zaczął się dziwnie zachowywać - co się dzieje??

Szczerz ja bym powiedział mu co o jego związku z ta dziewczyna myśle , szkoda chłopka i waszej  przyjaźni .

3

Najlepsze jest to że bez alkocholu w Polsce nie istnieje życie towarzyskie. Wyjście na piwo, zwierzenia po alkocholu.

4

dokładnie...musicie szczerze pogadać...jeśli sam mówił, badz dawał do zrozumienia ze jest nieszczęśliwy to chyba on sam czeka na szczera rozmowę ze swoją przyjaciółką... mówisz że ta dziewczyna jest podobna do Ciebie...a może on jest zakochany w Tobie... może jesteś dla niego ideałem, lecz niedostępnym...i dlatego szuka twojego ksera...hm...?

5

moze powinnam mu powiedziec ale tez jest mi niezrecznie tak ciagle krytykowac jego dziewczyny.. z ta jest dluzej niz z poprzednimi dlatego chcialabym zeby mu sie udalo ale ciezko mi tez patrzec na to wszystko i nic nie robic. i nie podoba mi sie ze dziewczyna mnie nie zna a z gory zaklada nie wiadomo co i zabrania mu kontaktu ze mna. jest dla mnie jak starszy brat ktorego nigdy nie mialam i jego strata bardzo by mnie zabolala ale jesli tak zdecyduje bo bedzie chcial ratowac zwiazek to uszanuje to. pod warunkiem ze bede pewna na 100% ze warto.

nie sadze ze sie zakochal we mnie, to po prostu niemozliwe. jestesmy jak rodzenstwo i nigdy nie bylo zadnych innych podtekstow miedzy nami. teraz mialoby sie to zmienic? poza tym, ja nie jestem dla niego.. po ostatnim zwiazku bardzo sie wycofalam z zycia towarzyskiego a on bardzo chce stalego uczucia, to juz samo sobie przeczy. ale rozumiem ze szuka moich cech w swoich dziewczynach tak jak ja szukalam kiedys w facetach podobienstw do niego. przyjaznimy sie, kocham go za charakter za to jaki jest ale nigdy nie zwiazalabym sie z jego sobowtorem, to troche dziwne.

chcialabym z nim szczerze pogadac, jak kiedys gdy jej nie bylo, ale martwie sie ze moj "atak" na nia spowoduje ze on sie ode mnie odsunie. nigdy nie mial szczescia do dziewczyn a kiedy w koncu jakas poznal z ktora wytrzymal dluzej niz miesiac nie chce przyczynic sie do rozpadu tej relacji. on zawsze pyta co sadze o jego dziewczynach i dotad mowilam jak bylo a on predzej czy pozniej zauwazal ze mialam racje. jednak to niewielka strata gdy zna sie kogos 3 tygodnie. z ta jest juz kilka miesiecy i tak sie cieszyl ze ona tez chce z nim byc, ze tym razem to nie jednostronne. nie chce tego psuc. z drugiej strony jako przyjaciolka powinnam byc chyba szczera. juz nie wiem.

6

Przyjaźń nie ogranicza się do głaskania po głowach, prawienia komplementów i wzajemnych zachwytów. Przyjaźń to szczerość, to mówienie sobie trudnej prawdy.

Tymczasem Ty zastanawiasz się nad tym, czy szczerość wobec niego będzie się Ci opłacała.
Być może on jest Twym przyjacielem, ale Ty...

7 Ostatnio edytowany przez modzia7 (2013-04-15 18:05:13)

Po pierwsze nie krytykuj tej dziewczyny bo to go będzie tylko odsuwało od Ciebie. Wystarczy, że raz mu powiedziałaś co o niej sądzisz, że Ci się nie podoba. Przyjaciel dalej będzie wysłuchiwał, pomagał, wspierał itd. Bądź przy nim po prostu, ale się nie narzucaj bo tamta rzeczywiście może się wkurzać. To od niego zależy jakie podejmie decyzje, ale Ty na nie nie wpływaj. Wyrażaj swoje zdanie, ale tylko wtedy kiedy o nie poprosi...czasem człowiek musi się po prostu porządnie wygadać, żeby samemu sobie poukładać.
Lepiej zamiast krytykować laskę to podrzuć mu jakąś literaturę o związkach, jakąś psychologię, albo lepiej żeby sam tu napisał.
Taka krytyka nikomu nie służy a może bardziej go pogrążać i sam już nie będzie wiedział co zrobić, lepiej podawać różne rozwiązania - jako przyjaciel - ale nie narzucać zdania bo jeszcze się obróci przeciwko Tobie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » mój przyjaciel zaczął się dziwnie zachowywać - co się dzieje??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024