Mama mojego chłopaka jest strasznie wścibska, jak sobie z tym radzić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mama mojego chłopaka jest strasznie wścibska, jak sobie z tym radzić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Mama mojego chłopaka jest strasznie wścibska, jak sobie z tym radzić?

Witajcie, mam 20 lat i potrzebuje pomocy w tej kwestii.

Jestem z facetem 2 lata starszym, świetnie sie dogadujemy i wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Jesteśmy ze sobą dopiero z jakiś miesiąc. Kiedyś miałam okazje poznac jego rodzicow- jeszcze jak nie byliśmy razem, wydali sie byc naprawde ok, jednak teraz zauważyłam że jego mama jest strasznie wscibska. Spotykamy sie na uczelni jak i w weekedny, on zazwyczaj przyjezdza do mnie ponieważ ja jakoś nie jestem gotowa aby przyjeżdzać do niego do domu.
Teraz to co napisze moze wydać sie troche zabawne ale na samym poczatku naszego spotkania on zadaje mi dziwne pytania dotyczace zazwyczaj mojego życia prywatnego (wątpie że on sam wymyslił takie pytania, kryje sie tu siła wyższa:), kiedyś sie przez przypadek wygadał, że jego mama sie pytała...) np jestem jedynaczką, poprostu tak wyszło(moja mama była chora i nie mogła miec wiecej dzieci) i on sie mnie zapytał wprost dlaczego nie mam rodzeństwa i zaczał wnikać głębiej w ten temat, ja poprostu nie chcialam o tym rozmawiać i dałam mu to do zrozumienia ale moim zdaniem takie pytania sa nie na miejscu, to tylko przykład pytań ktore on mi zadaje. Kurcze ja nie chce sie z nim kłocic bo nie naleze do takich osob, chciałabym z znim porozmawiac ale nie wiem jak zaczac taka rozmowe, jest mi z nim dobrze ale te pytania strasznie mnie irytuja, prosze pomożcie mi rozwiazac ta sytuacje, a moze jestem zbyt przerażliwiona, moze takie pytania sa normale?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mama mojego chłopaka jest strasznie wścibska, jak sobie z tym radzić?

Chmurka, takie pytania byłyby okej, gdyby wynikały z ciekawości, chęci poznania Ciebie przez chłopaka, ale nie przez jego matkę. Nie wiem, ja bym nie chciała na nie odpowiadać, czułabym się jak na jakiejś ankiecie. Wiadomo, że ona może być ciekawa, ale jak dla mnie spotykacie się za krótko, żeby powinno być to dla niej aż tak istotne. Gdybyście planowali niedługo ślub, to można by to jakoś zrozumieć...

Swoją drogą, trochę nieciekawie, że chłopak sam nie uznał tego za dziwne i po prostu spełnił prośbę mamy - poszedł Cię przepytać. Jakby jeszcze oznajmił wprost, że to nie on pyta, tylko mama, a tak... no nie wiem, ja bym się poczuła trochę, jakby ktoś "podstępem" (no nie wiem, jak to określić, podstęp za mocne słowo, ale coś w ten deseń) wyciągał ze mnie informacje dla osoby, dla której nie są przeznaczone.

Wydaje mi się więc, że nie jesteś przewrażliwiona, myślę, że czułabym się podobnie - albo i gorzej. Chyba że jestem jeszcze bardziej przewrażliwiona wink. Spróbuj powiedzieć mu wprost - że jeśli chce porozmawiać o czymś, to w porządku, ale że ma to zostać między wami.

3

Eileen napisał/a:

Chmurka, takie pytania byłyby okej, gdyby wynikały z ciekawości, chęci poznania Ciebie przez chłopaka, ale nie przez jego matkę. Nie wiem, ja bym nie chciała na nie odpowiadać, czułabym się jak na jakiejś ankiecie. Wiadomo, że ona może być ciekawa, ale jak dla mnie spotykacie się za krótko, żeby powinno być to dla niej aż tak istotne. Gdybyście planowali niedługo ślub, to można by to jakoś zrozumieć...

Swoją drogą, trochę nieciekawie, że chłopak sam nie uznał tego za dziwne i po prostu spełnił prośbę mamy - poszedł Cię przepytać. Jakby jeszcze oznajmił wprost, że to nie on pyta, tylko mama, a tak... no nie wiem, ja bym się poczuła trochę, jakby ktoś "podstępem" (no nie wiem, jak to określić, podstęp za mocne słowo, ale coś w ten deseń) wyciągał ze mnie informacje dla osoby, dla której nie są przeznaczone.

Wydaje mi się więc, że nie jesteś przewrażliwiona, myślę, że czułabym się podobnie - albo i gorzej. Chyba że jestem jeszcze bardziej przewrażliwiona wink. Spróbuj powiedzieć mu wprost - że jeśli chce porozmawiać o czymś, to w porządku, ale że ma to zostać między wami.

Dzięki, masz oczywiscie racje, on po prostu spełnia prośbe swojej mamy, a jak myslisz czy nastepnym razem powinnam zapytac go czy rzeczywiscie takie pytanie wynika z jego ciekawosci czy moze ktoś inny z rodziny o to pyta? oczywiscie tak żartobliwie:)?

4

Mozesz, nic nie stracisz z cala pewnoscia. Czlowiek musi rozumiec co to jest zart smile
A jesli chodzi o mame to wspolczuje hmm Ogolnie kazda mama ma w sobie taki instynkt, by dowiedziec sie z kim jej syn sie spotyka. Jesli jej cos nie przypadnie do gustu to moze byc ciezko w waszych relacjach (z jego mama). Chlopak sam powinien przejac inicjatywe i sprzeciwic sie mamie. Jesli tego nie potrafi to.. zycie toczy sie dalej smile

5

Też myślę, że możesz. Chociaż ja bym raczej spytała po prostu, dlaczego pyta, ale to Ty go znasz i wiesz, jak zareaguje. Mój np. jak już przedyskutujemy coś i przyzna mi rację, to nie lubi, jak mu później tak pół żartem - pół serio do tego nawiążę, chociaż... w sumie się przyzwyczaił, że czasem tak mam big_smile. W sensie, żeby nie odebrał tego jako wypominanie jakiejś sprawy, którą on już uzna za zrozumianą, zapamiętaną i zamkniętą.

6 Ostatnio edytowany przez a_powiem_Ci (2013-04-12 19:07:01)

Nie pytaj bezposrednio, jestescie na poczatku zwiazku. Jesli obrocisz w zart to wszystko, to moze sobie sam przemyslec sprawe, ze "faktycznie, po co ja takie glupie pytania zadaje". Jestem facetem nietuzinkowym, ale facetem smile

Bezposrednio to mozesz mu zadac pytanie, czy wpadnie do Ciebie na, albo czy.. facet to mimo wszystko naprawde bardzo prosta istota

7

chmurka nie musisz odpowiadac na pytania które są dla Ciebie nie na miejscu.
to co tyczy się Twojej rodziny, zdrowia Twoich rodziców.. nie czuj się zobowiązana do opowiadania na te tematy.
miesiąc to bardzo krótko.........

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mama mojego chłopaka jest strasznie wścibska, jak sobie z tym radzić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024