Czy pomogła wam wizyta u psychiatry?
2 2014-01-28 20:13:54 Ostatnio edytowany przez nerwuska23 (2014-01-28 20:14:30)
Czy pomogła wam wizyta u psychiatry?
Napewno nie zaszkodziła-a czy pomogla ? Jestem w trakcie leczenia...nie jest jeszcze tak jak ma być,lecz jest lepiej.
Zastanawiasz się nad odwiedzeniem go?
mam depresję, proszę o pomoc...
no hej a byłas u psychiatry masz jakies lęki napisz cos więcej
Witajcie, też mam ten problem, macie jakieś sprawdzone sposoby na takie nastroje? Zastanawiałam się nad jakimiś środkami bez recepty, macie jakies wypróbowane, ktore mozecie polecic?
7 2014-02-10 20:25:48 Ostatnio edytowany przez nosferatu (2014-02-10 20:26:07)
Witajcie, też mam ten problem, macie jakieś sprawdzone sposoby na takie nastroje? Zastanawiałam się nad jakimiś środkami bez recepty, macie jakies wypróbowane, ktore mozecie polecic?
Dziurawiec. Możesz spróbować - ma lekkie działanie antydepresyjne, ale w ciężkich przypadkach potrzebne jest leczenie farmakologiczne.
A słyszałeś może o szafraceum? Podobno jest skuteczne- ma dobre opinie w internecie, albo może znasz kogoś kto brał?
Leki nie leczą, tylko zmieniają postrzeganie rzeczywistości. Zmieniają na jakiś czas poczucie, że jest dobrze w czasie gdy nic się nie zmieniło, a tu chodzi o zmiany w samoocenie, samym życiu, wzorcach. Lepiej działają terapie, ale często żeby nawet do nich się 'zmusić' czy dobrze otworzyc (milion wizyt u psychologów i psychoterapeutów zanim zostanie postawiona trafna diagnoza) trzeba się wesprzeć farmakologią.
Od siebie moge polecić [bez recepty] preparaty z tryptofanem, który wyzwala serotoninę, która zabija negatywne emocje, dodaje energii, jak przy zakochaniu i w czasie leczenia uzależnień (od miłości także).
Np depresanum, tonaxinum na dzień etc. nie wiem czy można tu "reklamować".
Im poważniejszy problem tym mniej takie leki (i w ogóle) będą działały.
Ja mam, depresje ktora o wiele bardziej panuje nade mna niz ja nad nia, czuje ze musze szukac jakiej pomocy. jak nazywaja sie te leki ? Drogie ?
Czy wizyta u psychiatry pomoze to zalezy na jakiego psychiatre trafisz. Nieraz mozna trafic na niedoswiadczonego laika, ktory sam wie niewiele wiecej niz ty. Najlepiej jesli pojdziesz do takiego ktorego ktos kompetentny co zna sie na rzeczy ci go poleci. Ja trafilam na dobrego psychiatre , wyciagnal mnie z najciemniejszego najwiekszego dola, jestem mu wdzieczna pod tym wzgledem. Leki trafne lekarz ktorego sama moglabym polecic innym. Wybierajac odpowiedniego psychiatre trzeba byc ostroznym. Nikomu nie zycze przekonania sie dlaczego.