Jak poradzić sobie z rozstaniem... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak poradzić sobie z rozstaniem...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Jak poradzić sobie z rozstaniem...

Witam

Od roku jestem w związku z facetem który jest dla mnie bardzo ważny, dawno na nikim tak mi nie zależało ale odkryłam że mnie kłamie a być może nawet zdradza... Próbowałam jakoś to przetrawić, bo wyjaśniliśmy sobie wszystko ale nie mogę mu ponownie zaufać. Na dzień dzisiejszy mam już tak dość że nie widzę innego wyjścia jak tylko rozstanie... Ciągle jestem podejrzliwa, nieufna i mam wątpliwości tym bardziej że on nie robi nic w tym kierunku żebym mu ponownie zaufała... Nerwowo już nie mogę wytrzymać a z drugiej strony nie wyobrażam sobie że mogłoby go przy mnie nie być... Jak sobie poradzić jeśli już zdecyduję się na rozstanie, boję się że sobie nie poradzę bo tak bardzo mi zależy... Byłam pewna że to będzie już na dobre i złe...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak poradzić sobie z rozstaniem...

Moim zdaniem najpierw porozmawiaj z nim o tym, powiedz mu co czujesz, że masz podejrzenia, że mu nie ufasz i niech ci się z tego wytłumaczy, a jak będzie unikał rozmowy, albo dawał sprzeczne lub niejasne odpowiedzi to powiedź mu, że odchodzisz, że nie możesz tak dłużej. To na pewno powinno mu to dać coś do myślenia, ale pod warunkiem, że zerwiesz z nim totalnie kontakt, odetniesz się od niego i pokażesz, że odżyłaś po rozstaniu. Po prostu żeby odczuł, że cię nie ma i zrozumiał jak cię traktował. Jeśli faktycznie cię kocha to na pewno zawalczy o ciebie. Spodziewaj się tego, że on może od razu nie będzie próbował wrócić, może minąć miesiąc, 2, pół... Niektórzy faceci tak mają, że czują się uwolnieni, jest im z tym dobrze, a potem dopada ich te uczucie, pustka, że stracili ukochaną kobietę, a inna nie jest w stanie ją zastąpić. Jest i taka opcja, że nie wróci i nie będzie próbował walczyć, ale moim zdaniem ty w cale na tym nie stracisz. Skoro masz podejrzenia o zdradę i on źle cię traktuje to na pewno szczęścia przy nim nie zaznasz, będziesz się męczyć, on prędzej czy później odejdzie do innej.. A wtedy nie będziesz mogła wydatować sobie, że straciłaś przez niego tyle czasu, że byłaś naiwna i dałaś się tak traktować, a zawsze to ty będziesz mieć satysfakcję, że go zostawiłaś.

Witam

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Rozmawiałam z nim o tym ale on wtedy mówi że już nie będzie a jak chcę to żebym znalazła innego, jednak jak mówię że odejdę to prosi żebym tego nie robiła... i wtedy właśnie się stara, niestety niezbyt długo. Nie rozumiem takiego zachowania. Albo komuś zależy albo nie...

4

Szczerze? To jemu teraz za bardzo nie zależy, tylko po prostu boi się zostać sam... Jest siebie pewny bo ma takie poczucie, że ty teraz tak gadasz, on się zacznie na początku starać, a potem znów będzie taki jaki jest bo czuje się pewien, że ty i tak nie odejdziesz. Nie chce cie tego sugerować, ale ja na twoim miejscu zerwała i to na dłuższy czas. Zobaczyłabym jak on się zachowuje i co zrobi. Czy będzie walczyć, czy odpuści. Wtedy będziesz miała odpowiedz na temat jego uczuć do ciebie. I na początku była bym też nieugięta do powrotu, niech wykaże się kreatywnością i staraniami, niech przez ten czas przeanalizuje swoje zachowanie. Jeśli na prawdę cię kocha to uwierz, że tak łatwo nie odpuści. Zacznie robić wszystko, żeby cię odzyskać.

Dziękuję... Tak chyba będzie najlepiej... Pozdrawiam

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak poradzić sobie z rozstaniem...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024