Witajcie! jestem nowa na tym forum, zakładam watek ponieważ nie znalazłam niczego co mogło by pomóc mi uzyskać odpowiedź na moje pytanie. Moderatorze jeśli źle umieściłam wątek, proszę umieść go w zgodnym dla niego miejscu.
Zaczynając od początku... Jak wielu ludzi poszukuję pracy jednak moje osiągnięcia życiowe nie są zbyt rozwinięte. Skończyłam jedynie Liceum Ogólnokształcące i to w dodatku bez matury. Nie mam matury ani żadnego zawodu. Nie wiem co mam zrobić. Tak tak wiem jest wiele szkół policealnych ale nie ma tam takiego kierunku który mógłby mi coś ułatwić by dostać pracę czy mieć jakiś w miarę pożyteczny zawód. nie mam pojęcia co robić. mam 21 lat a nie mam nic... jestem załamana. nigdy nie pracowałam, nigdy nie podjęłam żadnej pracy. wstyd się przyznać ale się boje. Boję sie tego że nic by mi się nie udało i znów będę mieć kompleksy że do niczego się nie nadaję nic nie umiem jestem do niczego. na niczym się nie znam nigdy nie pracowałam nigdy nie miałam do czynienia z takimi czynnościami jak np praca w sklepie czy coś. Nie mam wygórowanych wymagań w dziś. czasach nie ma co wybrzydzać z praca ale ja się boje każdej.. wiem wielu z was powie że to może smieszne głupie itp. że chce iśc do jakies pracy ale się boje.. ale taka jest prawda. Boję sie że jesli uda mi sie juz gdzies dostac to że nie będę wiedziała jak mam wykonywać swoja pracę, że będę to robić źle albo się tak zestresuje że nic mi nie będzie wychodzić że tylko się zbłaźnię i narobię sobie wstydu i okażę się że do niczego sie nie nadaje..
naprawdę mam z tym problem...:(