Mam zamiar sobie zakupić w najbliższym tygodniu parowar elektryczny . tylko tak się zastanawiam - co i jak można by w nim przyrządzać. Oczywiście wiem , ze te potrawy będą fajne i zdrowsze- ale jakoś tak brak pomysłów co by to mogło dokładnie być. Potem pewnie będę sama modyfikować przepisy itd, ale na początek trudno mi coś wymyślić. Może któraś z was ma już parowar albo jakieś zna przepisy na gotowanie w parowarze i się nimi podzieli ? Z góry - dziękuję ![]()
ja robie najczesciej rybke ,dorsz albo miruna czy co tam dobrego jeszcze mam ,tesciowa robi roznego rodzaju mieska ,mowi ze pyszne.i do tego jako dodatek warzywa mrozone z hortexu np te male marcheweczki albo jakas fasolke.
musze kiedys pomyslec i zrobic cos fikusniejszego a nie ciagle ta ryba i ryba ![]()
Chciałabym podnieść temat. Planuję zakup parowaru, ale nie mogę się zdecydować, czy kupić elektryczny, czy normalny. Czy macie jakieś doświadczenie z takim gotowaniem i możecie mi doradzić?
witam ja mam zwykly parowar i wydaje mi sie super tyle ze trzeba pilnowac zeby woda sie nie wygotowala... a co najczesciej robie - ziemniaki w ten sposob gotuje nie obrane obieram dopiero po ugotowaniu sa duzo zdrowsze niz gotowane normalnie w wodzie i smaczniejsze bez soli a wcale nie sa niesmaczne i nie sa nasaczone tak woda jak zwyczajne
a po za tym to robilam kurczaka - przyprawilam udka i wrzucilam do parowania i rowniez byly smaczne ![]()
ja w parowarze robie warzywa (brokuly fasona ziemniaki, marchew...) i podaje np z serkiem homogenizowanym z czosnkiem.
Albo rolady z kurczaka: piers kurczaka(rozbita i doprawiona ) posypana np. koperkiem, wrzucone posiekane oliwki i do tego słupek papryki...zaijam spinam wykalaczkami i do parowara.
Albo ryba np. dorsz najpierw zamarynowany w cytrynie i ziolach i obficie posypany natka pietruszki i po kilku godzinach do parowara...pare minut i palce lizac!
6 2012-06-22 10:07:03 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-06-22 11:32:44)
parowar to bardzo opłacalna inwestycja, ryby z parowaru są przepyszne, jednak od czasu do czasu nadal ulegam zapiekanym i smażonym potrawom
polecam przepis, dla niego warto popełnić kulinarny grzech
usunięte z powodu łamania regulaminu
Jeśli chcesz polecić jakiś przepis to go przepisz i podaj ewentualne źródło. Nie wklejaj linków do innych stron
Polecam przepisy dodane w wątku Gotowanie na parze: