Refleksja o życzeniach i empatii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Refleksja o życzeniach i empatii

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Refleksja o życzeniach i empatii

W dzisiejszy dzień, kiedy za oknem pada śnieg, większość świętuje, a mnie naszła refleksja o empatii. A dokładniej chodzi o życzenia.
Zastanawia mnie, czemu składamy życzenia np. rodzinnych świąt, wiedząc, że dana osoba jest z dala od rodziny albo tej rodziny po prostu nie ma.
I tak moja koleżanka, która wie, że mieszkam daleko od mojej rodziny (a z częścią rodziny nawet nie chciałabym się zobaczyć wcale), a mój mężczyzna całe święta pracuje, życzy mi właśnie rodzinnych świąt. Wcale nie przeszkadza mi, że spędzam je sama, tylko nie potrafię zrozumieć braku empatii i wyczucia w składaniu życzeń, jeżeli wiemy, jaka jest sytuacja u danej osoby..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Refleksja o życzeniach i empatii

A może WŁAŚNIE dlatego Ci tego....życzą wink By się spełniło to, abyś z rodziną mogła być.

3 Ostatnio edytowany przez KA_pl (2013-03-31 19:30:35)

Odp: Refleksja o życzeniach i empatii

Catwoman dobrze napisała.
-----
Tak jak choremu życzy się zdrowia (lub przynajmniej jego poprawy).

madmadhu napisał/a:

Wcale nie przeszkadza mi, że spędzam je sama...

Myślę, że tu znajduje rozwiązanie twoich rozważań. A czy twoja znajoma też o tym wie? Może mimo wszystko, mimo że z nią wiele rozmawiasz, to o tym nie wie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Refleksja o życzeniach i empatii

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024